Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα. 

Θα ήθελα να θέσω ένα θέμα αρκετά περίεργο. Οδηγώ ένα renault kangoo του 2017 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. 

Το αυτοκίνητο λειτουργεί άψογα μέχρι να ανάψω το a/c. Με το που το ανοίγω αρχίζω να έχω πρόβλημα με το "κούμπωμα" των ταχυτήτων και σε λίγα λεπτά δεν μπαίνουν οι ταχύτητες με τίποτε (στην κυριολεξία όμως). 

Από την στιγμή που σβήνω το a/c όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό. 

Το καταλαβαίνω ότι ακούγεται τρελό, αλλά πιστέψτε με συμβαίνει. 

Θα ήθελα τις γνώμες σας. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Στέφανος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν λες δεν μπαινουν οι ταχυτητες τι εννοής.Τις τριζει  αμα το σβησεις το αυτοκινητο την ωρα που δεν μπαινουν τι γινεται?Το πεταλι αλλαζει αισθηση

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.

Το έχω ξανά δει, στο καινούργιο c3 2022, στο Renault Clio 2021 καινούργιο, με το που έβαζες κλίμα γωνατιζε το αμάξι και υπήρχε δισκολα να μπουν ταχύτητες, στους ιδιοκτήτες έλεγαν ότι όλα καλά, και στα δύο το θέμα υπήρχε από την πρώτη μέρα,

Δημοσ.

Επίσκεψης τον μηχανικό σου και έναν ηλεκτρολόγο. Εδώ δεν θα σε βοηθήσει κάποιος αδερφέ μου…..  με αγάπη πάντα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tetos67 είπε

Από την στιγμή που σβήνω το a/c όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό. 

κατευθείαν ή θέλει λίγη ώρα ? πολλά μπορεί να είναι , υπερθέρμανση υγρών , διαρροή κτλ ,

σε συνεργείο δεν το πήγες ?

Δημοσ.
Στις 11/6/2023 στις 1:51 ΜΜ, filipprin είπε

Οταν λες δεν μπαινουν οι ταχυτητες τι εννοής.Τις τριζει  αμα το σβησεις το αυτοκινητο την ωρα που δεν μπαινουν τι γινεται?Το πεταλι αλλαζει αισθηση

Δεν μπαίνουν με τίποτε όπως ακριβώς το γράφω. Το πεταλι δεν αλλάζει αίσθηση 

23 ώρες πριν, korakios είπε

κατευθείαν ή θέλει λίγη ώρα ? πολλά μπορεί να είναι , υπερθέρμανση υγρών , διαρροή κτλ ,

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ούτε λεπτό, όλα φυσιολογικά. 

23 ώρες πριν, Mr_Laptop είπε

Επίσκεψης τον μηχανικό σου και έναν ηλεκτρολόγο. Εδώ δεν θα σε βοηθήσει κάποιος αδερφέ μου…..  με αγάπη πάντα.

Αυτό θα κάνω, απλά ήθελα να δω αν το έχει αντιμετωπίσει και κάποιος άλλος. 

Στις 11/6/2023 στις 2:19 ΜΜ, Black Demis είπε

Το έχω ξανά δει, στο καινούργιο c3 2022, στο Renault Clio 2021 καινούργιο, με το που έβαζες κλίμα γωνατιζε το αμάξι και υπήρχε δισκολα να μπουν ταχύτητες, στους ιδιοκτήτες έλεγαν ότι όλα καλά, και στα δύο το θέμα υπήρχε από την πρώτη μέρα,

Γαλλικό "προνόμιο" λοιπόν. 

5 λεπτά πριν, tetos67 είπε

Δεν μπαίνουν με τίποτε όπως ακριβώς το γράφω. Το πεταλι δεν αλλάζει αίσθηση 

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ούτε λεπτό, όλα φυσιολογικά. 

Αυτό θα κάνω, απλά ήθελα να δω αν το έχει αντιμετωπίσει και κάποιος άλλος. 

Γαλλικό "προνόμιο" λοιπόν. 

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, αν βρεθεί λύση, θα ενημερώσω. 

Δημοσ.
Στις 11/6/2023 στις 3:07 ΜΜ, korakios είπε

Korakios είσαι Μηχανικος;;;;;

Δημοσ.

Λοιπόν σε ξαδέρφου Lancia πριν 20 χρόνια έκανε το ίδιο, είχε καταλήξει πως περνούσαν οι σωληνώσεις του AC από κάποιο σημείο και πάγωναν το κιβώτιο ή τμήμα του κιβωτίου με αποτέλεσμα να ζορίζουν οι αλλαγές. Το θυμάμαι γιατί μου είχε φανεί πολύ κουλό, οπότε ρίξε μια ματιά πως περνάνε οι σωλήνες του ψυκτικοί.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/6/2023 στις 2:19 ΜΜ, Black Demis είπε

Επειδη μου εχει κατσει και μενα οπως ακριβως το περιγραφεις ειμαι πολυ περιεργος να μαθω απο τεχνικης φυσεως γιατι συμβαινει αυτο στο σασμαν???

Δημοσ.

image.png.86da59af66d49f78855bd86764cb8db9.png

Βρε μπας και έχει κανά περίεργο ηλεκτρικό συμπλέκτη που όντως κόβεται το ρευμα όταν ανοίγεις τον κλιματισμό ?

Δημοσ.
2 hours ago, PLACEBO_89 said:

Επειδη μου εχει κατσει και μενα οπως ακριβως το περιγραφεις ειμαι πολυ περιεργος να μαθω απο τεχνικης φυσεως γιατι συμβαινει αυτο στο σασμαν???

Παλιάς τεχνολογίας κομορεσσορας (για να ρίξει κόστος παραγωγής) που γονατίζει το σύστημα, αν την στηγμη της αλλαγής έχεις σχετικά ψιλές στροφές είσαι οκ.

Πχ στον παλιό μου χάρο (όχημα του 2012) όταν έχω ανοιχτό το κλίμα και πατάω ας πούμε γκάζι κάνει αποσυμπίεση ο κομορεσσορας για να πάρω πλήρες δύναμη κινητήρα και κατά την αλλαγή ταχύτητας κλπ, έτσι στηβ πράξη σχεδόν δεν καταλαβαίνω όταν δουλεύει και ας έχω 100 άλογα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Black Demis είπε

Παλιάς τεχνολογίας κομορεσσορας (για να ρίξει κόστος παραγωγής) που γονατίζει το σύστημα, αν την στηγμη της αλλαγής έχεις σχετικά ψιλές στροφές είσαι οκ.

Πχ στον παλιό μου χάρο (όχημα του 2012) όταν έχω ανοιχτό το κλίμα και πατάω ας πούμε γκάζι κάνει αποσυμπίεση ο κομορεσσορας για να πάρω πλήρες δύναμη κινητήρα και κατά την αλλαγή ταχύτητας κλπ, έτσι στηβ πράξη σχεδόν δεν καταλαβαίνω όταν δουλεύει και ας έχω 100 άλογα

Γιατι ''κουτσουρευε'' το σασμαν??? Λες και ειχε χασει τις βαλβολινες..! 

Δημοσ.

Παίζει το A/C να είναι συνδεδεμένο σε σειρά με την αντλία υγρών συμπλέκτη, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί όταν δουλεύει ο κλιματισμός.

Δημοσ.

Με τέτοιες απαντήσεις μηχανικός έπρεπε να είχα γίνει, σου λένε οι ίδιοι οι πελάτες τις παπάτζες μην κουράζεσαι κιόλας. 🤣

Αυτό που είπαν παραπάνω με την σωλήνα να ακουμπάει το σασμάν είναι ακραίο οπότε το θεωρώ απίθανο.

Το πιο πιθανό είναι ο συμπιεστής να τραβάει πολύ από την απόδοση του κινητήρα με αποτέλεσμα να έχεις πρόβλημα στις αλλαγές.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος έχει βάλει το χέρι του.

1. Σου έχουν βάλει παραπάνω "φρεο"  και ο συμπιεστής δουλεύει στα όρια του.
2. Σου έχουν βάλει λάθος βαλβολίνες και τα συγχρονιζέ στα ζόρια έχουν θέμα
3. Πρόβλημα του συμπιεστή.

Πρώτα θα κοίταγα το 1 & 2. Αφαίρεση του ψυκτικού υγρού (φρεον) και πλήρωση ακριβώς όσο λέει ο κατασκευαστής, κάπου θα έχει ταμπελάκι να γίνει επαλήθευση στο τι θα βγάλει το μηχάνημα του μηχανικού κάνεις δοκιμή και βλέπεις... αν ο τεχνικός γνωρίζει μπορεί να μετρήσει τον συμπιεστή εφόσον πλέον έχει σωστή ποσότητα ψυκτικού υγρού.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...