james01gr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Στις 12/6/2023 στις 2:10 ΜΜ, nick_souvlaki είπε Έχοντας ψωνίσει τον τελευταίο χρόνο από σχεδόν όλα αυτά τα μαγαζιά (praktiker, jysk και ικεα... και κάτι συνοικιακά)... η ποιότητα σε όλα είναι πάνω-κάτω η ίδια, αλλά εξαρτάται από το τι θα πάρεις. Δηλαδή όλα αυτά έχουν και καλά προϊόντα και εντελώς φτηνά με χαμηλή ποιότητα. Αυτό που σίγουρα έχω δει είναι ότι πραγματικά οι οδηγίες από τα ΙΚΕΑ είναι πολύ καλύτερες από των άλλων μαγαζιών. Bήμα-βήμα και με πιο καθαρά σχέδια. Στην ίδια τιμή συνήθως τα jysk έχουν καλύτερη ποιότητα αλλά δεν έχουν ποικιλία. Επίσης στα jysk έχουν το καταπληκτικό πως εάν σε 30 ημέρες αλλάξει προς τα κάτω η τιμή του προϊόντος που πήρες, σου επιστρέφουν την διαφορά με επιταγή. Το praktiker μου φαίνεται πως εχει μάλλον χειρότερη ποιότητα πλέον από τα 3 που ανέφερες. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όσο περισσότερα χρήματα πληρώσεις για κάτι, τόσο μεγαλύτερες πιθανοτητες έχεις να πάρεις κάτι καλό. Πχ αγόρασα πριν κάποιους μήνες μια καρέκλα Marcus από τα ikea. Δε νομίζω το praktiker πχ να έχει τέτοια ποιότητας καρέκλα.
kostasgr78 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Ακόμα και η IKEA Markus, στην οποία γίνεται αναφορά, η τωρινή είναι χειρότερης ποιότητας από το ίδιο μοντέλο που έβγαζε πριν 10-15 χρόνια. 1 1
alexx_bauer Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Στις 18/6/2023 στις 11:13 ΜΜ, james01gr είπε Στην ίδια τιμή συνήθως τα jysk έχουν καλύτερη ποιότητα αλλά δεν έχουν ποικιλία. Επίσης στα jysk έχουν το καταπληκτικό πως εάν σε 30 ημέρες αλλάξει προς τα κάτω η τιμή του προϊόντος που πήρες, σου επιστρέφουν την διαφορά με επιταγή. Το praktiker μου φαίνεται πως εχει μάλλον χειρότερη ποιότητα πλέον από τα 3 που ανέφερες. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όσο περισσότερα χρήματα πληρώσεις για κάτι, τόσο μεγαλύτερες πιθανοτητες έχεις να πάρεις κάτι καλό. Πχ αγόρασα πριν κάποιους μήνες μια καρέκλα Marcus από τα ikea. Δε νομίζω το praktiker πχ να έχει τέτοια ποιότητας καρέκλα. Πώς σου φαίνεται πια η Markus έναν χρόνο μετά; Στις 19/6/2023 στις 8:04 ΜΜ, kostasgr78 είπε Ακόμα και η IKEA Markus, στην οποία γίνεται αναφορά, η τωρινή είναι χειρότερης ποιότητας από το ίδιο μοντέλο που έβγαζε πριν 10-15 χρόνια. Εξαρτάται, ακόμα μια χαρά βγαίνει. Παλιά έβγαζε και την δερμάτινη που δεν ήταν και ότι καλύτερο.
mechpanos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Ισχύει. Έχει πέσει η ποιότητα. Φουλ Κίνα και ξυλεία κατώτερης ποιότητας. 1
james01gr Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 3 ώρες πριν, alexx_bauer είπε Πώς σου φαίνεται πια η Markus έναν χρόνο μετά; μια χαρά είναι, πολύ καλή αγορά. δε νομίζω να έπαιρνα κάτι πιο στιβαρό με τα ίδια χρήματα και είμαι και ελαφρύς. 90 κιλά, 180 ύψος. 1
mindreader Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Για παρομοιας αξιας προιοντα, συγκριση ikea με jysk, εμπειρικα, απο οσους το εχουν ψαξει λιγο;
SB_1957 Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 2 hours ago, mindreader said: Για παρομοιας αξιας προιοντα, συγκριση ikea με jysk, εμπειρικα, απο οσους το εχουν ψαξει λιγο; Διπλό κρεβάτι από ΙΚΕΑ και από JYSK. To IKEA έχει μεταλλικές βέργες πάνω στις οποίες στηρίζονται οι τάβλες, ενώ του JYSK είναι ξύλινες. 1
mindreader Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Just now, SB_1957 said: Διπλό κρεβάτι από ΙΚΕΑ και από JYSK. To IKEA έχει μεταλλικές βέργες πάνω στις οποίες στηρίζονται οι τάβλες, ενώ του JYSK είναι ξύλινες. Εννοεις, στα πλευρικα του κρεβατιου;
SB_1957 Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, mindreader said: Εννοεις, στα πλευρικα του κρεβατιου; Ναι. Και μία στη μέση κατά μήκος με "πόδι". Επεξ/σία 20 Αυγούστου από SB_1957 1
DreamAxe Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 17 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Διπλό κρεβάτι από ΙΚΕΑ και από JYSK. To IKEA έχει μεταλλικές βέργες πάνω στις οποίες στηρίζονται οι τάβλες, ενώ του JYSK είναι ξύλινες. Αυτό να πούμε ότι δεν είναι απαραίτητα κακό. Τα φθηνά σίδερα (και στα κρεβάτια πάντα είναι τα φθηνά) συχνά σπάνε. Θα προτιμούσα 100% τάβλες με μασίφ ξύλο που στη χειρότερη των περιπτώσεων αλλάζει πολύ εύκολα και με μικρό κόστος. 1
kostasgr78 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 20 χρόνια συναρμολογόντας IKEA έπιπλα για τις ανάγκες μου, βλέπω σαφή πτώση ποιότητας σε σημεία εφαρμογής βιδών, σημεία στήριξης, σημεία ένωσης, κα. Είναι πιο εύκολο από το παρελθόν να σού ξεφύγει σε ένα βίδωμα ή σε μια σφυριά, λίγες μοίρες και να πάει άκλαυτο ένα σημείο. Δεν βλέπω την παλιά ισχυρή εφαρμογή, που ήταν πιο σφιχτή. 2
mindreader Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 11 hours ago, kostasgr78 said: 20 χρόνια συναρμολογόντας IKEA έπιπλα για τις ανάγκες μου, βλέπω σαφή πτώση ποιότητας σε σημεία εφαρμογής βιδών, σημεία στήριξης, σημεία ένωσης, κα. Είναι πιο εύκολο από το παρελθόν να σού ξεφύγει σε ένα βίδωμα ή σε μια σφυριά, λίγες μοίρες και να πάει άκλαυτο ένα σημείο. Δεν βλέπω την παλιά ισχυρή εφαρμογή, που ήταν πιο σφιχτή. Φανταζομαι μιλας, και καλα κανεις, απο την ολη γενικοτερη σου εμπειρια. Απλα δεν ξερω, αν διαφοροποιειται, η ποιοτητα, αναλογα με το κοστος του προιοντος, ειδικα για την ικεα που μιλαμε. Μηπως ειναι ποιοτικοτερα, τα λιγο ακριβοτερα, στην ικεα, ή ειναι εντελως γενικη η πτώση, είτε πχ παρεις βιβλιοθηκη των 30 ευρω είτε των 300;
haris_216 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Έχω χώρους στο σπίτι που μια χαρά περνάνε (αν φωτογραφηθούν) σε κατάλογο ικεα. Δηλαδή έχω αρκετά πράγματα που έχω πάρει/συναρμολογήσει από το 2005 μέχρι σήμερα. Μάλιστα έχω κάνει και την αντίστοιχη συναρμολόγηση και σε πράγματα που έχουν πάρει άλλα μέλη της οικογένειας καθώς..."πιάνουν τα χέρια μου" Παρ' όλο που συνεχίζω να είμαι φαν, θα συμφωνήσω κι εγώ σε αυτό που αναφέρθηκε, ότι δηλαδή η ποιότητά τους έχει πέσει. Πάντα συγκρινόμενοι με τον εαυτό τους και όχι με άλλες εταιρίες. Όπου εκεί θεωρώ ότι ακόμα υπερτερούν σε αυτή την κατηγορία/ποιότητα προϊόντων. Ακόμα και σε πράγματα που υπάρχουν διαχρονικά, δηλαδή κάτι που υπήρχε πχ το 2007 αλλά υπάρχει σαν κωδικός και τώρα, βλέπεις την διαφορά. Για παράδειγμα σε μεγάλες επιφάνειες όπως επιφάνειες τραπεζιών, έχει εγκαταληφθεί να είναι τελείως mdf (όχι πως το mdf είναι συνώνυμο της ποιότητας) και έχουν πάει σε μεγάλης έκτασης χρήση χαρτοκυψέλης, αφήνοντας το mdf στα λίγα σημεία που χρειάζεται πχ να βιδωθεί κάτι. Αυτό είναι αμέσως εμφανές και από το βάρος τους αλλά και στην περίπτωση που κάποιος πάει να κόψει/τρυπήσει σε άλλο σημείο. Κάτι αντίστοιχο στα εργαλεία κουζίνας. Αυτόν για παράδειγμα των αποφλοιωτή τον έχω χρόνια. Αυτός που πωλείται τώρα, διατηρεί μεν το αρχικό design αλλά η αίσθηση/βάρος στο χέρι είναι τελείως διαφορετική. Πιο ελαφρύ το τωρινό, στα όρια του "ψεύτικου". Ίσως να μην το καταλάβει όποιος το πιάσει για πρώτη φορά αλλά για κάποιον που έχει επαφή με το προηγούμενο "μοντέλο" το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Η δε εικόνα του τωρινού μεταλλικού στελέχους (η επιχρωμίωση) είναι σα να είναι βαμμένο με ασημί μπογιά, σε σχέση με το παλιό που έχω που δίνει την εντύπωση πιο ποιοτικής δουλειάς. Και βέβαια η αλλαγή που συζητάμε δεν αφορά μόνο τα παραπάνω.
mindreader Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Επειδη βλεπω εχετε εμβαθυνει στο θεμα, συγκριση ποιοτικη 'τωρινου' ikea με jysk; Εφαμιλλα, περιπου ισοδυναμα πλεον, ή τι αλλο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα