kostasgr78 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Γειά χαρά στην παρέα. Είμαι σχεδόν 20 χρόνια πιστός πελάτης της IKEA, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι. Τα τελευταία χρόνια βλέπω μια κατηφόρα σε θέματα ποιότητας, αλλά και αυξανόμενο ποσοστό ελαττωματικών προϊόντων που φεύγουν πίσω προς αντικατάσταση/επιστροφή. Ειδικά στους τελευταίους μήνες, σταθερά το 1/3 των προϊόντων (συναρμολογούμενων) που μού φτάνουν, έχουν κάποιο ελάττωμα και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση, ακόμα και για μια βίδα που δεν μπαίνει στις στροφές της. Θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες και άλλων καταναλωτών. 2
Haldol Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Από ΙΚΕΑ ψωνίζω περίπου από το 2010, ενώ θα 'λεγα ότι η ποιότητα σε όλες τις σειρές είναι σταθερή. Φυσικά, και διαφορετική. Δεν έχει την ίδια ποιότητα ο καναπές των 250€, με αυτόν των 500€, ή με αυτόν των 1.500€. Αλλά στο κομμάτι του να είναι η ποιότητα ίδια όπως ήταν πάντα, εντός της σειράς, δε μπορώ να πω ότι έχω δει κάτι στραβό... 2 1
takoulou Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Καλησπερα... Αν θελεις να παρεις σε ποιοτητα σε επιπλο δεν θα πας στο ΙΚΕΑ... Και σε αντοχη... Μερικα αξιζουν λογω τιμης... 1
Morosana Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Λίγο πριν τον covid αποφασίσαμε να βάλουμε κουζίνα και έπιπλα μπάνιου από ικεα σε σπιτι που έχουμε προς εκμετάλλευση. Δεν έχει παρουσιαστει κανένα πρόβλημα εκτός από μια αντικατάσταση αμορτισέρ ντουλαπιού. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό δεν είναι ούτε φθηνότερα ούτε τραγικά ακριβότερα αλλά σε σχέση ποιότητας με τα περισσότερα κινεζικα παρομοιας τιμής είναι ένα κλικ πάνω 1
kostasgr78 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Ευχαριστώ για τις απόψεις ως τώρα. Δεν αναφέρομαι σε σύγκριση της IKEA με άλλους κατασκευαστές και σε σχέση ποιότητας/τιμής. Όσοι είμαστε πιστοί πελάτες της εδώ και 20 χρόνια, ξέρουμε γιατί την επιλέγουμε και πότε δεν την επιλέγουμε. Στην αρχική τοποθέτηση, αναφέρομαι αποκλειστικά στη σύγκριση της τωρινής ποιότητας των προϊόντων της σε σχέση με την αντίστοιχη ποιότητα των προϊόντων της παλιότερα.
nickol-us Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Πρόσφατα αγόρασα κρεββάτι ΙΚΕΑ και είχα καιρό να αγοράσω έπιπλο ΙΚΕΑ. Βρήκα τις τιμές του κάπως πιο αλμυρές μα ανταγωνιστικές της αγοράς, θεώρησα ότι έχει γίνει καλύτερη δουλειά στα υποεξαρτήματα και τα φυλλάδια συναρμολόγησης. Έτυχε; Ίσως. Πάντως δεν έλλειψε τίποτα από μέσα και το πακετάρισμα ήταν τρομερό Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2023 από nickol-us 1
lector Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Αυτο σε γενικες γραμμες (και παντα με εξαιρεσεις) ειναι κατι που ισχυει σε οποιοδηποτε προϊον, οποιουδηποτε κατασκευαστη και οποιασδηποτε τιμης. Οσο περνανε τα χρονια, τα προϊοντα ειτε ακριβαινουν ειτε πεφτει η ποιοτητα κατασκευης.
tounion Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Γειά χαρά στην παρέα. Είμαι σχεδόν 20 χρόνια πιστός πελάτης της IKEA, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι. Τα τελευταία χρόνια βλέπω μια κατηφόρα σε θέματα ποιότητας, αλλά και αυξανόμενο ποσοστό ελαττωματικών προϊόντων που φεύγουν πίσω προς αντικατάσταση/επιστροφή. Ειδικά στους τελευταίους μήνες, σταθερά το 1/3 των προϊόντων (συναρμολογούμενων) που μού φτάνουν, έχουν κάποιο ελάττωμα και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση, ακόμα και για μια βίδα που δεν μπαίνει στις στροφές της. Θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες και άλλων καταναλωτών. Ναι πρόσφατα σε τραπεζάκι tv μου έτυχε να κάνω εγώ τις τρύπες για να μπουν οι βίδες.. οι τρύπες υπήρχαν άλλα σε λάθος θέση. 1
kostasgr78 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, tounion είπε Ναι πρόσφατα σε τραπεζάκι tv μου έτυχε να κάνω εγώ τις τρύπες για να μπουν οι βίδες.. οι τρύπες υπήρχαν άλλα σε λάθος θέση. Εγώ σε όλα τα ελαττωματικά που μού έρχονται, δεν κάνω κανένα κόπο για ιδιοκατασκευές. Ζητάω να έρθουν να το παραλάβουν και να φέρουν το καινούριο. Απλά έχει καταντήσει αστεία πλέον η σημαντική αύξηση ελαττωματικών. Συναρμολογείς, σταματάς, αποσυναρμολογείς, επιστρέφεις, συναρμολογείς ξανά. Μία φορά μού έτυχε και το προϊόν αντικατάστασης να είναι εκ νέου ελαττωματικό. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2023 από kostasgr78
nikos121 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, tounion είπε Ναι πρόσφατα σε τραπεζάκι tv μου έτυχε να κάνω εγώ τις τρύπες για να μπουν οι βίδες.. οι τρύπες υπήρχαν άλλα σε λάθος θέση. Δεν σε αμφισβητω φυσικα αλλα καθε φορα που νομιζα οτι κατι λειπει ή οτι ηταν λαθος οι οδηγιες ή οτι τελοσπαντων κατι δεν πηγαινε καλα στο τελος εφταιγα παντα εγω. Ή οι τρυπες ηταν απο την αναποδη πλευρα και εγω δεν το κραταγα σωστα ειτε βιαζομουν και δεν ειχα διαβασει τις οδηγιες σωστα 3
tounion Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, nikos121 είπε Δεν σε αμφισβητω φυσικα αλλα καθε φορα που νομιζα οτι κατι λειπει ή οτι ηταν λαθος οι οδηγιες ή οτι τελοσπαντων κατι δεν πηγαινε καλα στο τελος εφταιγα παντα εγω. Ή οι τρυπες ηταν απο την αναποδη πλευρα και εγω δεν το κραταγα σωστα ειτε βιαζομουν και δεν ειχα διαβασει τις οδηγιες σωστα Επειδή όπως τα γράφεις μάλλον σου έχει συμβεί αρκετές φορές, η συμβουλή μου είναι να μην παιδευεσαι αμα δεν μπορείς, φώναζε κάποιον άλλον να στα φτιάχνει .. υπάρχει και υπηρεσία συναρμολόγησης Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2023 από tounion
nick_souvlaki Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Έχοντας ψωνίσει τον τελευταίο χρόνο από σχεδόν όλα αυτά τα μαγαζιά (praktiker, jysk και ικεα... και κάτι συνοικιακά)... η ποιότητα σε όλα είναι πάνω-κάτω η ίδια, αλλά εξαρτάται από το τι θα πάρεις. Δηλαδή όλα αυτά έχουν και καλά προϊόντα και εντελώς φτηνά με χαμηλή ποιότητα. Αυτό που σίγουρα έχω δει είναι ότι πραγματικά οι οδηγίες από τα ΙΚΕΑ είναι πολύ καλύτερες από των άλλων μαγαζιών. Bήμα-βήμα και με πιο καθαρά σχέδια. 1
nikos121 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 38 λεπτά πριν, tounion είπε Επειδή όπως τα γράφεις μάλλον σου έχει συμβεί αρκετές φορές, η συμβουλή μου είναι να μην παιδευεσαι αμα δεν μπορείς, φώναζε κάποιον άλλον να στα φτιάχνει .. υπάρχει και υπηρεσία συναρμολόγησης Οχι μωρε ενταξει δεν παιρνω τπτ τρελο. Καμια βιβλιοθηκη kallax 3-4 φορες που ειναι popular, κανα τραπεζακι κλπ. Στο 99% των περιπτωσεων συμβαινει γτ βαριεμαι να κοιταξω τις οδηγιες γτ λεω ελα ενταξει δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη. Και αργοτερα συνειδητοποιω οτι πχ εμπαινε απο την αλλη πλευρα
zio10 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Η συναρμολόγηση είναι συνήθως αρκετά εύκολη αν ακολουθήσεις τις οδηγίες ακριβώς και με τη σωστή σειρά. Αν κάτι αλλάξεις που εκ πρώτης δε φαίνεται σημαντικό πολύ πιθανό να πάει όλο στραβά.
kostasgr78 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Στις 11/6/2023 στις 4:11 ΜΜ, lector είπε Αυτο σε γενικες γραμμες (και παντα με εξαιρεσεις) ειναι κατι που ισχυει σε οποιοδηποτε προϊον, οποιουδηποτε κατασκευαστη και οποιασδηποτε τιμης. Οσο περνανε τα χρονια, τα προϊοντα ειτε ακριβαινουν ειτε πεφτει η ποιοτητα κατασκευης. Δεν το έχω συναντήσει στον ίδιο βαθμό σε όλα τα μεγάλα ονόματα στον κάθε κλάδο όσο το έχω συναντήσει στην IKEA. Τονίζω ξανά - για να απαντήσω και στα άλλα σχόλια - ότι αναφέρομαι αποκλειστικά στη σύγκριση της σημερινής ποιότητας με τον εαυτό της παλιότερα, όχι με άλλους κατασκευαστές στη δεδομένη τιμή και άλλα θέματα σύγκρισης ή οδηγιών, κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα