chrisredhooligan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Τρίτη έκανα αίτηση για αύξηση ταχύτητας από 100 σε 1Gbps. Μόλις έκανα την αίτηση στα επόμενα 10 λεπτά συγχρόνισα σε 1Gbps. Ξαφνικά την Παρασκευή σταμάτησε να συγχρονίσει το ONT και αναβοσβήνει το λαμπάκι του PON. Όπως καταλαβαίνετε internet δεν έχω. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ενώ στο Nokia ONT το Pon αναβοσβήνει το Router δείχνει να έχει συγχρονισμό ενώ το λαμπάκι του internet είναι αναμμένο κόκκινο. Γνωρίζει κανένας τι πρόβλημα είναι αυτό?
markon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Κατά πασα πιθανότητα σου έκαναν απεγράφη του ont από το δίχτυο, περιμένεις ραντεβού με τεχνικό για να σου ενεργοποίηση το fritzbox 5530, το fritzbox 5530 το έχεις πάρει, να δοκιμάσεις να το βάλεις επάνω να δεις αν δουλέψει 1
chrisredhooligan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 59 λεπτά πριν, markon είπε Κατά πασα πιθανότητα σου έκαναν απεγράφη του ont από το δίχτυο, περιμένεις ραντεβού με τεχνικό για να σου ενεργοποίηση το fritzbox 5530, το fritzbox 5530 το έχεις πάρει, να δοκιμάσεις να το βάλεις επάνω να δεις αν δουλέψει Το περιμένω από δευτερά να έρθει Αλλά γιατί δούλεψε 3 μέρες και μετά σταμάτησε? Είναι τόσο “χαζοί” και έκαναν απεγράφη ont χωρίς να παραλάβω το καινούργιο Fritz? Πάντως αυτό που γράφεις έχει μια λογική. Γιατί η Cosmote ανέφερε ότι θα παραλάβω παρασκευή απόγευμα το router και τα προβλήματα αρχίσαν από τότε. Αλλά η courier δεν το έχει παραδώσει ακόμα.
Λύση markon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Λύση Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Εμένα μου έκαναν απεγράφη 10 λεπτά μετα που έκανα αναβάθμιση και έμεινα χωρίς ίντερνετ 3 μέρες μου το ξανά ενεργοποίησαν βεβαια το ont μέχρι να παραλάβω το ρουτερ Να έχεις υπόψη ότι η μια από της τρεις θύρες lan του 5530, είναι στα 2.5 Gbps για να πιάσεις καθαρά το 1 Gbps θα πρέπει και η θύρα lan του υπολογιστή να είναι και αυτή 2.5 Gbps, διαφορετικά να υπολογίζεις ότι θα πιάνεις 930-970 Mbps πάνω κάτω Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2023 από markon 2
poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 On 11/06/2023 at 11:05, chrisredhooligan said: Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ενώ στο Nokia ONT το Pon αναβοσβήνει το Router δείχνει να έχει συγχρονισμό ενώ το λαμπάκι του internet είναι αναμμένο κόκκινο. το συγχρονισμο τον κανει το ont με το λαμπακι Pon. στο router σε νοιαζει μονο το internet Και οχι τα υπολοιπα. οποτε μαλλον αυτο που βλεπεις ειναι οτι υπαρχει καλωδιο στην wan -> ont 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα