Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, papapontikas είπε

500 euro...αλλά τότε δεν υπήρχε κινητό στα 500 ευρώ και χωρίς επιδότηση....ήταν εξωπραγματικό ποσό για την εποχή στην συγκεκριμένη αγορά..

Δες και το βίντεο με την αντίδραση του για να θυμηθείς λιγάκι...

Τόσο κάνανε και τα υπόλοιπα ακριβά μοντέλα, ίσως και παραπάνω.

Γενικά το iphone στα πρώτα 3-4 μοντέλα ήταν αρκετά vfm. Μετά ξέφυγαν οι τιμές και ακολούθησαν όλοι.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πάρω ένα για την έπαυλη μέσα, ένα για την πισίνα, ένα για το εξοχικό μέσα, ένα γισ την πισίνα, ένα για το γραφείο μέσα, ένα για την πισίνα και ένα για το ιδιωτικό μού τζετ. Μόνο εφτά; Λίγα είναι. Θα πάρω 14. 

Επεξ/σία από tolstoy
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Τόσο κάνανε και τα υπόλοιπα ακριβά μοντέλα, ίσως και παραπάνω.

Γενικά το iphone στα πρώτα 3-4 μοντέλα ήταν αρκετά vfm. Μετά ξέφυγαν οι τιμές και ακολούθησαν όλοι.

Ναι αλλά ξεχνάς ότι τότε έπαιζε Φουλ επιδότηση (ειδικά στην Αμερική)....Έκανες 1-2 χρόνια συμβόλαιο και έπαιρνες το κινητό τζάμπα....

Το iPhone ήταν 500$ ΧΩΡΙΣ επιδότηση με συμβόλαιο πάνω από 100$ το μήνα (ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ...ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ) 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papapontikas είπε

Ναι αλλά ξεχνάς ότι τότε έπαιζε Φουλ επιδότηση (ειδικά στην Αμερική)....Έκανες 1-2 χρόνια συμβόλαιο και έπαιρνες το κινητό τζάμπα....

Το iPhone ήταν 500$ ΧΩΡΙΣ επιδότηση με συμβόλαιο πάνω από 100$ το μήνα (ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ...ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ) 

Α οκ δεκτό, εννοούσα τιμές σκέτων συσκευών στην Ελλάδα.

Τώρα για το vr θα δείξει το πράγμα, έχουν περάσει χρόνια αλλά είναι και νωρίς

Προσωπικά είναι το μόνο νέο τεχνολογικό προϊόν που θέλω να δοκιμάσω αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα

Όλα τα άλλα μια από τα ίδια μου φαίνονται.

Αλλά ότι είναι εντελώς ατομικό και σε απομονώνει είναι θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, zio10 είπε

Α οκ δεκτό, εννοούσα τιμές σκέτων συσκευών στην Ελλάδα.

Τώρα για το vr θα δείξει το πράγμα, έχουν περάσει χρόνια αλλά είναι και νωρίς

Προσωπικά είναι το μόνο νέο τεχνολογικό προϊόν που θέλω να δοκιμάσω αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα

Όλα τα άλλα μια από τα ίδια μου φαίνονται.

Αλλά ότι είναι εντελώς ατομικό και σε απομονώνει είναι θέμα.

To VR ναι. Το Augmented Reality όμως όχι. Απλώς το να φοράς ένα "κράνος"  δεν είναι βολικό ότι και να θέλει να μας πει η Apple, η Microsoft η Meta και όποιος άλλος θες. Η μόνη λογική κίνηση ήταν τα Google Glasses που όμως ακόμη δεν είναι για Mass market αν δεν βγουν επεξεργαστές που να μπορούν να δείξουν 4κ σε 2 οθόνες ταυτόχρονα και το μέγεθος όλου του συστήματος (CPU, Motherboard, Ram κ.λπ.) να είναι όσο ένα κουμπί πουκαμίσου (και σε μέγεθος και σε βάρος).

Επεξ/σία από Volga
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εύστοχες και έξυπνες οι παρατηρήσεις του  Mark , το promo  του Vision Pro ήθελε περισσότερη δουλειά , δεν το παρουσίασαν σωστά

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ.

Λεφτα.

Ενας τυπος ειχε γραψει ενα πολυ πετυχημενο βιβλιο για το πως μπορεις να ζησεις χωρις χρηματα και μαλιστα το περιεγραφε πολυ καλα.

Ωσπου ενας παπαρατσι τον τσακωσε μεσα απο ενα παραθυρο να κανει <<μπανιο>> σε μια μπανιερα μιας βιλας, γεματη με χαρτονομισματα.

Αυτα για το ποσο σημαντικα ειναι τα λεφτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Volga είπε

Δεν νομίζω πως έχει σύγκριση μεταξύ των 2.

Εξηγούμαι.

Το iPhone έκανε 500 αλλά ο αντίπαλος δεν έκανε 50. Έκανε 300. Δηλαδή είχε ένα 40% αύξηση πάνω κάτω. Σε αυτή την αύξηση έπαιρνες κάποιες τεχνολογίες που και δεν είχε το απέναντι στρατόπεδο και έκανε και χρόνια να τις αναπτύξει. Βλέπε κυρίως την πραγματικά άρτια touch screen και το multitouch. Θυμάμαι χρόνια να προσπαθούν να το αντιγράψουν σωστά και η Apple να έχει πατεντάρει τεχνολογίες.

Εδώ έχουμε ένα προϊόν που ο μόνος λόγος του κόστους είναι η καλύτερη τεχνολογία στις οθόνες (υψηλότερη ανάλυση). Ομως τεχνολογία που μπορεί ο οποιοσδήποτε να βάλει και να φτάσει το προϊόν του σε αυτό το τιμολογιακό βάρος.

Δηλαδή αύριο, η Microsoft, η Meta, η Valve μπορούν στο καπάκι να παρουσιάσουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σε ποιότητα και τεχνολογία με το όποιο ίδιο ή παρόμοιο κόστος.

Δεν είναι δηλαδή...κάτι εξωπραγματικό.

Είναι απλώς μια πρόταση για πλούσιους. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Αν εσύ όμως πέρα από το τεχνολογικό άλμα(που είναι όμως διαθέσιμο σε όλους να το κάνουν), τι άλλο είδες ξεχώρισε και είπες ώπα! Το αγοράζω δεν θα το κάνει κανείς άλλος.

Προφανώς δεν είναι οι οθόνες η ειδοποιός διαφορά. Ο έλεγχος με τα χέρια + μάτια καθώς και όλο το ecosystem της είναι που πουλάει. Επίσης μην ξεχνάμε τον m2. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ούτε για αστείο ανταγωνισμός.

Σκέψου απλά το MacBook σε λίγα χρόνια να είναι σαν tablet σε μέγεθος και τα γυαλιά να είναι η οθόνη/ες.

Στην τελική είναι η πρώτη προσπάθεια, θα της βγει σε μερικά χρόνια να φτάσει σε "μεγάλα" γυαλιά.

Επεξ/σία από kaliakman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλως λεει το αυτονοητο. με 4000 (γιατι τοσο θα ερθει εδω) ακομα και να θες να το αγορασεις ειναι ξεκαρδιστικα ακριβο. Δε μιλαμε για κανενα κινητο που ειναι 20 συσκευες σε μια και εχει απαραμιλη πολυχρηστικοτητα, μιλαμε για ενα εφετζιδικο γκατζεντακι που προσπαθησαν 20 χρονια τωρα να το κανουν να πιασει στην αγορα. 

Ακομα και για ταινιες να το θες προφανως θα τις βλεπεις μονος σου γιατι καποιος που εχει φιλους ή σχεση θα θελει τηλεοραση για να βλεπουν παρεα. Αρα πρεπει να εισαι μπακουρι και αντιπαθητικος για να μην θες να επενδυσεις σε μια καλη τηλεοραση  Γ 

Το αλλο που ειπαν οσοι το δοκιμασανε ειναι οτι ειναι ολο μεταλο και γυαλι και ειναι σαν να εχεις ενα τουβλο στο κεφαλι σου, ποση ωρα μπορεις να αντεξεις απο το βαρος; δεν ειναι χαζοι οι αλλοι που το κανανε πιο ελαφρυ και πιο φτηνο.

Εχει πεθανει πριν καν βγει απο οτι λενε τα google search. Αλλη μια νικη της κοινης λογικης

May be an image of text that says "Interest In The New Vision Pro 100 Quickly Plummeted This Week 80 60 Google Search Volume For "vision pro" [US, indexed so that 100 max] 40 20 2-Jun 3-Jun 4-Jun Source: Google Trends 5-Jun 6-Jun chartr 7-Jun 8-Jun 9-Jun"

Επεξ/σία από klaftop
Δημοσ.

Οπως ειπα και σε αλλο ποστ, ειναι μονο για αυτους που τα εχουνε $$$$$. Μια κλασικη apple που θα χρεωση οσα γουσταρει μονο και μονο για το ονομα και την ιδεα. Αν δεν εχεις τα λεφτα, θα πληρωνεις μηναια, νο προμπλεμ ατ ολλ για αυτους.

Αναφορά σε κείμενο

Meta καινοτομεί για να "διασφαλίσει ότι τα προϊόντα μας είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτά σε όλους"

Ο ζουγκεμπερκ εχει ενα δικιο σε αυτο,  300  δολαρια εχει το quest 2 και 1000 το pro(διορθοστεμε αν κανω λαθος), δινει επιλογες και δεν σε αναγκαζει  να παρεις το pro.

Επισης η σύγκριση που κανει ειναι εκτος, δεν πιανετε.

Αναφορά σε κείμενο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Zuckerberg συγκρίνει το Vision Pro των 3.499 δολαρίων με το Meta Quest 3 των 500 δολαρίων και όχι με το Quest Pro της εταιρείας των 1.500 δολαρίων.

Εγω προσωπικα προσοπικα δεν εχω αναγκη κατι τετoιο, οπως και πολοι αλλοι που θα το παρουν για να κανουν flex.

Στην τελικη δεν αξιζει να αγορασεις κατι που δεν εχεις αναγκη, ειναι τοσο απλο, ας φαγωθούν ολοι η υπόλοιποι.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Volga είπε

Το iPhone έκανε 500 αλλά ο αντίπαλος δεν έκανε 50. Έκανε 300. Δηλαδή είχε ένα 40% αύξηση πάνω κάτω.

Δεν ξέρω τι απαντήσεις σου δώσανε ΑΝ σου δώσανε πάνω σε αυτό το κομμάτι 

αλλά από αυτό που έγραψες η πήγαινες δημοτικό τότε όποτε δεν έχεις εικόνα ή δεν ειχες ασχοληθεί με το κομμάτι ναυαρχίδα (κυρίως από τη Nokia αλλά και την blackberry ).

Τότε λοιπόν εγώ που είμαι 39(2007) είχα αγοράσει το Nokia N95 κάπου στα 600€ 

Το πρώτο I phone δεν ερχόταν Ελλάδα αλλά και να ερχόταν δεν θα το αγόραζα καθότι ο άνθρωπος έχει την τάση να αντιστέκεται σε ότι καινούργιο πάει να σπάσει το γνωστό κατεστημένο .

Όποτε και στο δια ταύτα οι ναυαρχίδες όταν βγήκε το πρώτο i phone ήταν Ακριβότερες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...