Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να καθαρίσω τον κινητήρα του βενζινοκίνητου αυτοκινήτου μου. 

Η μπαταρία είναι σε πλαστικό κουτί, η ασφαλειοθήκη το ίδιο, αν καλύψω το δυναμό με νάιλον για να μην βραχεί θα έχω κάποιο θέμα; 

Έχω πλυστικό μηχάνημα και σχετική εμπειρία στο πλύσιμο του αμαξώματος αλλά τον κινητήρα τον φοβάμαι. Σαν καθαριστικό θα χρησιμοποιήσω το K2 AKRA. 

Πόσο ασφαλές είναι? 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, p_under είπε

Η μπαταρία είναι σε πλαστικό κουτί, η ασφαλειοθήκη το ίδιο, αν καλύψω το δυναμό με νάιλον για να μην βραχεί θα έχω κάποιο θέμα; 

Έχω πλυστικό μηχάνημα και σχετική εμπειρία στο πλύσιμο του αμαξώματος αλλά τον κινητήρα τον φοβάμαι. Σαν καθαριστικό θα χρησιμοποιήσω το K2 AKRA. 

Πόσο ασφαλές είναι? 

• Like 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, p_under είπε

Πόσο ασφαλές είναι? 

Γιατί θες να το πλύνεις;

• Like 3
Δημοσ.

αν δεν το κάνεις με πιεστικό είσαι οκ
βγάλε πολο της μπαταρίας κάλυψε ότι μπορείς να καλύψεις ψέκασε ελάχιστο νερό πάνω ίσα να βραχεί ρίχνεις το k2 ψεκάζεις δλδ περιμένεις 5 6 λεπτά παιρνεις ένα πινέλο (αυτό για βάψιμο που ειναι ) καθαρίζεις με αυτό όπου ψέκασες και περνάς με νερό από πάνω (οχι πιεστικό απλά μια χαμηλή ροή)

αφου ξεπλύνεις όλα άστο να στεγνώσει μίση μια ώρα (θα δεις και μόνος σου πότε)
μετά βαζεις την μπαταρια και κανεις μια βολτα να δεις οτι ολα οκ και να ζεστθει και ο κινιτηρας

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί θες να το πλύνεις;

εχει μαζευτεί αρκετή σκόνη και έχει χυθεί παραφλου στο δεξί φαναρι και πίσω από ένα κομμένο σωληνάκι επιστροφής. 

Δημοσ.

Αν ρωτησεις σοβαρο μηχανικο θα σου πει ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΕΝΕΙΣ. Δεν εχω πλυνει ΠΟΤΕ κινητηρα σε αυτοκινητο μου. Δεν με αφηνε ποτε να το κανω ο μηχανικός μου.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω πλύνει αρκετές φορές . 

Τουλάχιστον αυτό ακολουθούσα εγώ .

Αφαίρεση αρνητικού πόλου , σκέπασμα δυναμό , μίζα , και εγκέφαλο.

Κρατάς μια απόσταση με το πιεστικό και δε πολύ επικεντρωνεσαι.

Χρησιμοποίησα καθαριστικό και μετά με πινέλο τρίψιμο ξέπλυμα , και πέρασμα με αέρα . Το αφήνω να στεγνώσει καλά και μετά σύνδεση με ρεύμα .

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Αν ρωτησεις σοβαρο μηχανικο θα σου πει ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΕΝΕΙΣ. Δεν εχω πλυνει ΠΟΤΕ κινητηρα σε αυτοκινητο μου. Δεν με αφηνε ποτε να το κανω ο μηχανικός μου.

Αρκετά γνωστό συνεργείο της Αττικής μου είπε ότι αν ξέρεις τι κάνεις δεν υπάρχει θέμα, απλά το κάνουν κυρίως για να βρουν διαρροή λαδιών. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, p_under είπε

Πόσο ασφαλές είναι? 

1000 φορές πιο αξιόπιστη πηγή από τον κάθε τυχαίο εδώ μέσα

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τον κινητήρα θα τον πλύνεις με βενζίνη,αν έχεις πετρελιερα και κομπρεσέρ θα γίνει δουλειά.Μπορεις και με νερό αν ξέρεις τι κάνεις.Εχω πλύνει πολλές φορές κινητήρα με νερό,βασικότατο να μην το βάλεις μπροστα αμέσως.Να το αφήσεις αν μπορείς μέχρι την επόμενη μέρα να στεγνώσει καλά αλλά να ξέρεις που ρίχνεις νερό.Αν το πλακώσεις και ρίχνεις ώρα στον εγκέφαλο πχ,δεν σου φταίει κανένας μετά.

Ποιο ασφαλές παντως είναι με βενζίνη.Καθαριζει καλά και δεν έχεις κανένα φόβο 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LouCi4er είπε

Τον κινητήρα θα τον πλύνεις με βενζίνη,αν έχεις πετρελιερα και κομπρεσέρ θα γίνει δουλειά.Μπορεις και με νερό αν ξέρεις τι κάνεις.Εχω πλύνει πολλές φορές κινητήρα με νερό,βασικότατο να μην το βάλεις μπροστα αμέσως.Να το αφήσεις αν μπορείς μέχρι την επόμενη μέρα να στεγνώσει καλά αλλά να ξέρεις που ρίχνεις νερό.Αν το πλακώσεις και ρίχνεις ώρα στον εγκέφαλο πχ,δεν σου φταίει κανένας μετά.

Ποιο ασφαλές παντως είναι με βενζίνη.Καθαριζει καλά και δεν έχεις κανένα φόβο 

Με βενζίνη;Μου ακούγεται επικίνδυνο.

Εχω πλύνει μηχανές με πετρέλαιο ,με ειδικό σπραίη απο την Shell( δεν ξερω αν το έχει ακόμα),με πανιά και WD40, και με σκέτο νερό απο πιεστικό.Σε αμάξια +20 ετών όμως που δεν είχαν εγκεφάλους και πολλά ηλεκτρονικά.

Σε σύγχρονο αμάξι μόνο με πανιά θα καθάριζα.Ισως και με ατμό αν είχα.Αλλωστε το πιο πολύ που φαίνεται είναι πλαστικά καπάκια.

• Like 1
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, τι αμάξι είναι; Μην είναι κάνα καινούριο και κόψεις το ρεύμα (βγάζοντας τον πόλο) και φάει φρίκες το αμάξι. Μετά στην καλή περίπτωση θα γίνει σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα θες διαγνωστικό να κάνεις reset τα άπειρα σφάλματα, στην κακή περίπτωση οδική γιατί θ' αρνείται να πάρει μπρος.

:P

Πάντως κι εγώ αν δοκίμαζα μόνο με πανί ή/και ατμό, όπως λέει ο @Ukforthemoment. Ειδικά πλυστικό μηχάνημα που ρίχνει με δύναμη για κανέναν απολύτως λόγο! Μη ξεχνάτε ότι ακόμα και «αδιάβροχα» κομμάτια, έχουν άλλη αντοχή σε νερό που πέφτει από πάνω, ή σαν σταγόνα, και άλλη (πολύ μικρότερη) σε νερό υπό πίεση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Με βενζίνη;Μου ακούγεται επικίνδυνο.

Εχω πλύνει μηχανές με πετρέλαιο ,με ειδικό σπραίη απο την Shell( δεν ξερω αν το έχει ακόμα),με πανιά και WD40, και με σκέτο νερό απο πιεστικό.Σε αμάξια +20 ετών όμως που δεν είχαν εγκεφάλους και πολλά ηλεκτρονικά.

Σε σύγχρονο αμάξι μόνο με πανιά θα καθάριζα.Ισως και με ατμό αν είχα.Αλλωστε το πιο πολύ που φαίνεται είναι πλαστικά καπάκια.

Σε συνεργείο μου το είχαν πλύνει με βενζίνη.Σαν τι μπορεί να γίνει και σου φαίνεται επικίνδυνο?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Σε συνεργείο μου το είχαν πλύνει με βενζίνη.Σαν τι μπορεί να γίνει και σου φαίνεται επικίνδυνο?

Να χαλάσει τα πλαστικά,να πάρει φωτιά απο το παραμικρό.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...