whateverlmao Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα!! Είμαι από Θεσσαλονίκη, θέλω να περάσω μαθηματικό(Θεσσαλονίκη δεν περναω) και θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το ποια πόλη αξίζει περισσότερο για φοιτητική ζωή. Από θέμα οικονομικό έχω την εντύπωση ότι η πατρα έχει φθηνότερα ενοικια αλλά η απόσταση είναι πιο μακρινή σε σχέση με τα Γιάννενα. Στα Γιάννενα εχω ήδη γνωστούς που σπουδάζουν, ενώ στην Πάτρα δεν εχω πάει ποτέ στην ζωή μου. Επίσης στο Μαθηματικό πατρας υπάρχει μια κατεύθυνση στην σχολή που με ενδιαφέρει, και δεν την έχει το Μαθηματικό Ιωαννίνων. Οπότε βρίσκομαι σε δίλημμα, εν τέλει ποια πόλη συμφέρει περισσότερο οικονομικά αλλά και γενικότερα σαν περιβάλλον; (Να σας πω την αλήθεια νιωθω ότι στα Γιάννενα θα με πιάσει κατάθλιψη λόγω καιρού + το ότι δεν έχει θάλασσα).
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα! Εγώ Πατρινός είμαι, δεν έχω μείνει σε άλλη πόλη, αλλά έχω δει τα Γιάννενα ως επισκέπτης. Κατ'αρχάς, αν υπάρχει η κατεύθυνση που σε ενδιαφέρει στη μία πόλη κι όχι στην άλλη, ίσως αυτό να έπρεπε να έχει μεγαλύτερη σημασία στην επιλογή σου. Από εκεί και πέρα: 1. Η Πάτρα όντως είναι μακρύτερα. Τα Γιάννενα είναι περίπου στη μέση της διαδρομής μεταξύ Πάτρας - Θεσσαλονίκης. Εντούτοις, με την Ιονία οδό πλέον δεν είναι σημαντικό ζήτημα, θες γύρω στις 5.30 ώρες με ΙΧ και 6-7 κάνει το ΚΤΕΛ ανάλογα αν πάει από Εγνατία. 2. Τα Γιάννενα είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, εντούτοις είναι σημαντικά μικρότερα από την Πάτρα (65000 vs 173000 στην Πόλη), οπότε δεν ξέρω κατά πόσον σε επηρεάζει αυτό μιας κι έρχεσαι από μεγάλη πόλη. 3. Ο καιρός είναι ένα ζήτημα, στα Γιάννενα κάνει κρύο, ενώ στην Πάτρα είναι γενικά γλυκός ο χειμώνας (αυτό μπορεί να επιδρά και στα έξοδα θέρμανσης). Και οι 2 πόλεις πάντως έχουν υγρασία. 4. Αν θεωρείς ότι θα σου λείψει η θάλασσα, και δεδομένου ότι στην Πάτρα μπορείς να ρίξεις μία βουτιά ακριβώς κάτω απ'το πανεπιστήμιο (5 λεπτά με το αυτοκίνητο), ίσως να το σκεφτείς. Από εκεί και πέρα, και οι δύο πόλεις έχουν μεγάλες φοιτητικές κοινότητες, οπότε δεν θα έλεγα ότι θα έχεις θέμα φοιτητικής ζωής. Αυτά έτσι, επιφανειακά τελείως, γιατί πάνε αρκετά χρόνια από τότε που έκανα φοιτητική ζωή.
velociraptoras Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Ειμαι η αντίθετη περίπτωση από τον προηγούμενο που απάντησε, ξερω καλά τα Γιάννενα μιας και είμαι από κοντινό χωριό, εχω ζησει και σε άλλες περιοχές της χωρας αλλά την Πάτρα την εχω δει μονο σε επισκέψεις δεν εχω μεινει καν βράδυ εκει. Πάμε λοιπον στα θετικά της πόλης των Ιωαννίνων. Κάνεις ωραία φοιτητική ζωή, πολλοί φοιτητές, μαγαζιά για όλα τα γούστα και πολλές επιχειρήσεις τεχνολογίας που μπορείς να ξεκινήσεις να εργάζεσαι καθώς θέλουν ατομα από μαθηματικό ή πληροφορικής. δεν εχει θάλασσα αλλά έχει λίμνη και σε μια απόσταση ανάλογη θεσσαλονίκη-χαλκιδική βρίσκεσαι στις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου. Το campus είναι έξω από την πόλη και μέσα βρίσκεται το φοιτητικό εστιατόριο, η βιβλιοθήκη και τα περισσότερα κτίρια εστιών, το τμήμα είναι διπλα σε κυλικείο, πληροφορικής, φυσικό και χημικό. Απέναντι 5 λεπτά με τα πόδια είναι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Αρνητικά. Υγρασία, πολύ υγρασία και ομίχλη το χειμώνα μεχρι τις 11 το πρωί. Ακριβά ενοίκια. Σαν τμήμα είναι από τα πιο δυσκολα, οι καθηγητές αρκετά αυστηροί και ο μέσος χρόνος απόκτησης πτυχίου είναι κοντά στα 7 έτη. Αν θες λοιπον τη γνώμη μου πήγαινε εκεί που έχει την κατευθυνση που σε ενδιαφέρει περισσότερο ωστε τα αρνητικά να είναι πιο ευκολο να τα αντιμετωπίσεις αφού θα έχεις ένα στόχο να κυνηγήσεις.
forgotten Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Σπουδασα στα ιωαννινα πριν 13 χρονια, το αναφερω γιατι μπορει να αλλαξαν τα πραγματα. Τοτε οι φοιτητες ειχαν ολοι δωρεαν σιτιση στο εστιατοριο της σχολης αρκετα σημαντικο αυτο. Απο αποψη φοιτητικης ζωης εχω να πω τα καλυτερα τουλαχιστο για τοτε, φοιτητες φοιτητριες και αρκετα ουζερι, μπαρακια κλπ. Το κοστος ενοικιου τοτε τσιμπημενο και φανταζομαι το ιδιο και τωρα. Για χειμωνα τα ιωαννινα εχουν αρκετη παγωνια και εννιοτε χιονια οποτε θερμανση ειναι must , Λιγοτερος κοσμος περισοτερη ησυχια. Συμβουλη μου παν μετρο αριστο, αν το ριξεις σε φοιτητικη ζωη χωρις διαβασμα θα το βρεις μπροστα σου το πανεπιστημιο εχει αρκετο επιπεδο δυσκολιας σε σχεση με αλλες σχολες αλλων πανεπιστημιων, θυμαμαι οτι ο ψηλοτερος γενικος τοτε που τελειωσα ηταν 7.13 ενω στην Αθηνα 9.5(ελληνικη φιλολογια τοτε, πλεον δεν ασκω το επαγγελμα)....
yanis13 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Και τα 2 είναι πολύ καλά Πανεπιστήμια, αλλά αφού το Πα.Πα έχει την κατεύθυνση που σε ενδιαφέρει και υπό την προϋπόθεση ότι οικονομικά μπορείς να ανταπεξέλθεις (παρόμοια έξοδα πιστεύω θα έχεις πάνω κάτω όπως και στα Γιάννενα), τότε βουρ για Πάτρα. Όσον αφορά τη φοιτητική ζωή, είναι τοπ και οι 2 πόλεις, γνήσιες φοιτητουπόλεις. Εμένα η Πάτρα είναι η μεγάλη μου αγάπη, μιας και εκεί έκανα φοιτητής, όποτε είμαι 100% σίγουρος ότι θα περάσεις υπέροχα. Φέτος δίνεις Πανελλήνιες; Αν ναι, αφοσιώσου στα μαθήματα που μένουν και δώσε τον καλύτερο σου εαυτό στο τελικό διάβασμα και στην επίδοσή σου στο διαγώνισμα, τα υπόλοιπα τα βλέπεις σε λίγες μέρες που θα έχεις τελειώσει.
Heykel Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εξαιρετικά Πανεπιστήμια και τα 2 !! Η Πατρα τα σπάει,αλλά όπου και να πας θα περάσεις σουπερ ως φοιτητής!! Καλή Αρχή όπου και να πας!! Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από Heykel
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα