Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, korakios είπε

αντλία adblue , κρίμα τον άνθρωπο , άσε που τα μισά τα κάνει εντός πόλης

15 εταιρικά έχουμε εδώ και μια 3ετια, κανένα δεν παρουσίασε πρόβλημα…….αλλά μάλλον εσυ ξέρεις καλύτερα!

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

15 εταιρικά έχουμε εδώ και μια 3ετια, κανένα δεν παρουσίασε πρόβλημα…….αλλά μάλλον εσυ ξέρεις καλύτερα!

μακάρι να μη σου παρουσιάσει αλλα είναι γνωστό πρόβλημα και όντως ξέρω καλύτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση :)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

μακάρι να μη σου παρουσιάσει αλλα είναι γνωστό πρόβλημα και όντως ξέρω καλύτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση :)

Έχετε εμπειρία η είναι η γνωστή καφενειακή συζήτηση που τα άκουσα από κάπου? Εγώ έχω εμπειρία 3ετιας με τα συγκεκριμένα μοντέλα και με αρκετά μεγάλο δείγμα .

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

Έχετε εμπειρία η είναι η γνωστή καφενειακή συζήτηση που τα άκουσα από κάπου? Εγώ έχω εμπειρία 3ετιας με τα συγκεκριμένα μοντέλα και με αρκετά μεγάλο δείγμα .

το άκουσα σε fb group , ξένα φόρα και εδώ , PSA μακρυά απο ντιζελ

και στο καφενείο , εβγαλε ρετσινιά

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

το άκουσα σε fb group , ξένα φόρα και εδώ , PSA μακρυά απο ντιζελ

και στο καφενείο , εβγαλε ρετσινιά

Α το άκουσες ……… δηλαδή δεν έχεις καμία εμπειρία για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε γνωρίζεις τι χρήση έκαναν για να παρουσιάσει θέμα. Το ότι βγάζουμε συμπεράσματα με βάση ότι ακούμε χωρίς να έχουμε εμπειρία με ξεπερνά!! 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, james01gr είπε

Υβριδικό εάν πάρεις plug in πρέπει να το φορτίζεις κάθε βράδυ, όπως το ηλεκτρικό, αλλιώς άστο. το Cooper βγαίνει εκτός λόγω χωρών για το μωρό. 

Σχετικά με τους κινητήρες, υπάρχει παράταση έως το 2035 για τις θερμικους.οποτε εάν θέλεις να πάρεις κάτι ίσως η τεχνολογία να μην είναι απαγορευτική. Επειδή είμαι στο ψάξιμο και εγώ, ψάχνω μάλλον για mild hybrid. Plug in θέλεις χώρο στάθμευσης τον οποίο δεν έχω πάντα. 

Μόνο να προσέξεις τα hybrid είναι βαρύτερο και μπορείς να καταλήξεις να πληρώνεις παραπάνω καύσιμο σε σχέση με τα συμβατικά εάν δεν φορτίζεις και δεν προσπαθείς να οδηγήσεις ήρεμα για να φορτίζεις και την μπαταρία. 

Στα χρήματα που είσαι, παίζει πλέον και το 3008 εάν ενδιαφέρεσαι. Όχι το hybrid ομως

Θενκς για την απάντηση φίλε μου και καλημέρα!

1)Το cooper εννοείς το countryman σίγουρα; Μπηκα σε ένα μεταχειρισμένο 2019 μοντέλο και μου φάνηκε αρκετά μεγάλο κιόλας!

2)Δεν κοιτάζω plug in γιατί είναι πανάκριβα κ δεν βγάζουν κ κάτι ιδιαίτερο στα χιλιόμετρα αλλά σαν οδηγός είμαι πολύ Ζεν , 120 στην εθνική με αυτόματο πιλότο. Σε Peugeot 20ετιας που ξέμεινα τώρα επειδή πούλησα το diesel ,με υγραέριο έχει 5.9 στην βενζίνη και 7λίτρα στα 100 στο υγραέριο.

3)ωραίο το 3008 , τανκ αλλά την φοβάμαι την εταιρία. Δυο είχαμε στην οικογένεια και τρελαθηκαν τα ηλεκτρολογικά 

2 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Πετρέλαιο, αυτή τη στιγμή με ένα 50αρικο βενζίνη κάνεις 350χλμ, ενω με πετρέλαιο 600χλμ.

Ηλεκτρικό μόνο αν βάλεις φωτοβολταϊκο και το ταιζεις από εκεί (οι τιμές ρεύματος των παροχων θα ανέβουν λόγω διακοπής της κρατικής επιδότησης).

Υβριδικό αν κάνεις πολλά χλμ εντός πόλης.

Με ένα 50€ σε υβριδικό εννοείς ή βενζίνη σκέτη  ; Αν κανεις μόνο 350χλμ σε υβριδικό , πράγμα αδυνατο σύμφωνα με ότι έχω διαβάσει ,ναι είναι ασύμφορο.

47 λεπτά πριν, korakios είπε

αντλία adblue , κρίμα τον άνθρωπο , άσε που τα μισά τα κάνει εντός πόλης

τα plugin είναι και ακριβότερα απο ηλεκτρικό 😛

κάτι παίζει με τα νούμερα για εντός πόλης , εκτός αν εννοείς οτι περιστασιακά κάνεις ταξί εντός 😁

Κι ομως , επαρχια είμαι φίλε , μαζεύονται! 
Πας απο Αιγιο - Πάτρα κ μαζί με την βόλτα θες 100χλμ

Αλλαζεις χωριό - παραλία για μπάνιο κ η μια με την άλλη είναι 5-10 χλμ μακριά..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

3)ωραίο το 3008 , τανκ αλλά την φοβάμαι την εταιρία. Δυο είχαμε στην οικογένεια και τρελαθηκαν τα ηλεκτρολογικά 

αυτό ήταν παλιά , τώρα βελτιώθηκε η φάση αλλά αν δεν άλλαξαν το εξάρτημα θα έχεις ζημιά με μεγάλο κόστος

https://www.insomnia.gr/forums/topic/725530-blue-hdi-urea-error-κόστος-επισκευής-1300€/?do=getNewComment

μπες και σe fb group να δεις τι παίζει

υβριδικό να υπολογίζεις 4-5+ λίτρα ανάλογα τις συνθήκες και τον οδηγό , μην περιμένεις θαύματα δλδ , αλλά μαζί με υγραέριο θα πέσει πολύ το κόστος μετακίνησης

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

αυτό ήταν παλιά , τώρα βελτιώθηκε η φάση αλλά αν δεν άλλαξαν το εξάρτημα θα έχεις ζημιά με μεγάλο κόστος

https://www.insomnia.gr/forums/topic/725530-blue-hdi-urea-error-κόστος-επισκευής-1300€/?do=getNewComment

μπες και σe fb group να δεις τι παίζει

υβριδικό να υπολογίζεις 4-5+ λίτρα ανάλογα τις συνθήκες και τον οδηγό , μην περιμένεις θαύματα δλδ , αλλά μαζί με υγραέριο θα πέσει πολύ το κόστος μετακίνησης

Εντάξει 4λτ/100 μέχρι κ τώρα που τα καύσιμα είναι ασύμφορα καλά ειναι.

Αυτο με το υγραέριο όντως το πιστεύετε ; Συμβαίνει ; 
στην αρχή νόμιζα τρολλαρετε ρε σύ 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Τα αέρια καύσιμα (πρώτα το φυσικό αέριο [CNG] και έπειτα το υγραέριο [LPG]) είναι ο πιο οικονομικός τρόπος μετακίνησης ανάμεσα σε οτιδήποτε «καίγεται». Συμφέρουν πιο πολύ και από πετρέλαιο, ενώ προφανώς σε σχέση με βενζίνη γίνεται πάρτι. Το ρεύμα παραμένει ακόμα πιο οικονομικό (με μεγάλη διαφορά ακόμα και από τα αέρια) αλλά οκ, θα'ταν «άδικο» να συγκρίνουμε έναν κινητήρα που το 70% από ότι παίρνει το πετάει σε θερμότητα, με έναν που μετατρέπει σχεδόν τα πάντα σε κίνηση. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

δυστυχώς απο κοντά δεν έχω δει , το οτι γίνεται πάντως το γνωρίζω

?

όχι , μπες εκεί να ρωτήσεις

https://www.facebook.com/groups/Ygraeriokinitoi/

2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Τα αέρια καύσιμα (πρώτα το φυσικό αέριο [CNG] και έπειτα το υγραέριο [LPG]) είναι ο πιο οικονομικός τρόπος μετακίνησης ανάμεσα σε οτιδήποτε «καίγεται». Συμφέρουν πιο πολύ και από πετρέλαιο, ενώ προφανώς σε σχέση με βενζίνη γίνεται πάρτι. Το ρεύμα παραμένει ακόμα πιο οικονομικό (με μεγάλη διαφορά ακόμα και από τα αέρια) αλλά οκ, θα'ταν «άδικο» να συγκρίνουμε έναν κινητήρα που το 70% από ότι παίρνει το πετάει σε θερμότητα, με έναν που μετατρέπει σχεδόν τα πάντα σε κίνηση. 

αφού δε μπορεί να το φορτίζει το ηλεκτρικό , εσύ θα το φόρτιζες σε απλή μπρίζα ? 😁

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Όχι όχι δεν κατάλαβες. 
Το ότι το υγραέριο ήταν , είναι κ θα είναι το πιο οικονομικό καύσιμο το πιστεύω.

είμαι με Peugeot LPG αυτή την περίοδο όπως είπα παραπάνω κ είμαι στα 6-7 λίτρα/100χλμ οποτε έχω προσωπική άποψη στο θέμα.

Εντυπωση μου έκανε μόνο το να πάρεις καινούργιο υβριδικό κ να του βάλεις υγραέριο .. αυτό δεν το είχαν σκεφτεί καν 

4 λεπτά πριν, korakios είπε

δυστυχώς απο κοντά δεν έχω δει , το οτι γίνεται πάντως το γνωρίζω

?

όχι , μπες εκεί να ρωτήσεις

https://www.facebook.com/groups/Ygraeriokinitoi/

Θα ρίξω μια μάτια αλλά ρε αδερφέ , έστω ότι παίρνεις καινούργιο υβριδικό  ΙΧ , σου πάει η καρδιά να το κανεις LPG ? 😂

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

αφού δε μπορεί να το φορτίζει το ηλεκτρικό , εσύ θα το φόρτιζες σε απλή μπρίζα ? 😁

Εγώ προσωπικά ναι, μιας κι έχω κλειστό γκαράζ δικό μου με ρεύμα, οπότε και όλο το βράδυ να κάτσει να φορτίζει δε με νοιάζει. Αλλά για τον ίδιο ακριβώς λόγο προφανώς και θα πέταγα ένα wallbox στο σημείο. 

:P

Αλλά γενικά αν δεν είχα την πολυτέλεια του σταθερού σημείου στάθμευσης που να 'χει και ρεύμα, δε θα 'παιρνα ηλεκτρικό. Δεν έχει νόημα να φορτίζεις σε φορτιστές έξω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MontzOlee είπε

Θα ρίξω μια μάτια αλλά ρε αδερφέ , έστω ότι παίρνεις καινούργιο υβριδικό  ΙΧ , σου πάει η καρδιά να το κανεις LPG ? 😂

πριν το παραλάβω καν , κατευθείαν 😛

πλάκα κάνω , δυστυχώς θα έτρωγα στη μάπα βενζίνες για ένα μικρό διάστημα 2ιετίας ή 20000χλμ το πολύ

μήπως να κοιτάξεις μτχ ? 😂

Δημοσ.

Όχι όχι δεν κατάλαβες. 
Το ότι το υγραέριο ήταν , είναι κ θα είναι το πιο οικονομικό καύσιμο το πιστεύω.

είμαι με Peugeot LPG αυτή την περίοδο όπως είπα παραπάνω κ είμαι στα 6-7 λίτρα/100χλμ οποτε έχω προσωπική άποψη στο θέμα.

Εντυπωση μου έκανε μόνο το να πάρεις καινούργιο υβριδικό κ να του βάλεις υγραέριο .. αυτό δεν το είχαν σκεφτεί καν 

Α, άλλο κατάλαβα, ναι...

Σε υβριδικό δε ξέρω αν έχει νόημα, αλλά ούτε και αν γίνεται (εύκολα) σαν μετατροπή. Τώρα να δώσεις 2Κ+ για τη μετατροπή (αν γίνεται θα'ναι ακριβό, λόγω «ειδικού» τύπου μοτέρ, τα πιο πολλά δεν δουλεύουν καν σε κύκλο Otto) για να γλιτώσεις τι; Αφού τα πιο πολλά υβριδικά δεν ανεβαίνουν εύκολα πάνω από 4-4.5 λίτρα. :P

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Haldol είπε

Αφού τα πιο πολλά υβριδικά δεν ανεβαίνουν εύκολα πάνω από 4-4.5 λίτρα. :P

4,5*1,77-5*0,77=4,12€/100χλμ  (με σημερινές τιμές απο fuelgr μ.ο. Αθήνα)

το αν αξίζει ή όχι εξαρτάται απο τα χλμ που κάνει ανα έτος και το πόσο διάστημα θεωρεί κάποιος αξίζει μια απόσβεση

44 λεπτά πριν, Haldol είπε

Σε υβριδικό δε ξέρω αν έχει νόημα, αλλά ούτε και αν γίνεται (εύκολα) σαν μετατροπή.

δεν είναι κάτι ιδιαίτερο μάλλον προς την qgas θα τον προτείνουν αλλά αν ενδιαφέρεται θα το ψάξει ο ίδιος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...