MontzOlee Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα , είμαι σε αναζητηση αγοράς νέου οχήματος και θα ήθελα την βοήθεια σας. Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι , αποφάσισα να διαθέσω ένα κεφάλαιο εως 30-35Κ για ΙΧ καθώς χρήζει λόγω οικογένειας . Τα μεταχειρισμένα έχουν φτάσει ταβάνι οπότε σκέφτηκα καλύτερα 10Κ παραπάνω και αμάξι με ζελατίνες παρα μεταχειρισμένο με 20-25κ. Έχοντας πήξει στο ιντερνετ διαβάζοντας άρθρα για καταναλώσεις κτλ στα υβριδικά , ηλεκτρικά και diesel θα ήθελα την άποψη σας στα 3 μοντέλα/καύσιμα που θα παραθέσω . (προέρχομαι από LPG μη εργοστασιακό και diesel). Να συμπληρώσω κάνω πολλά χιλιόμετρα και σε εθνική αλλά και εντός πόλεως. οι 3 επιλογές μου που η καθε μια έχει διαφορετικό καύσιμο είναι τα εξής : Jeep Avenger ή Tesla Model 3 στα ηλεκτρικά (μήπως η εποχή είναι πολύ πρώιμη για ηλεκτρικά και ειδικά στην επαρχία που μένω) Toyota Corolla Cross 1.8 στα υβριδικά (μετά από χρόνια που οι μπαταρίες θα ‘’πέσουν’’ τι γίνεται, θα έχω ένα 1.800 αμάξι 2 τόνων βενζίνη) Mini Countryman 1.6 στα diesel (είχα diesel κ μου έβγαλε προβλήματα , ισχύουν ακόμα κ στις νέες γενιές) τιμές: 27Κ το Jeep - 34 το Tesla (με την κρατική επιδότηση) 32.5K το Corolla στην μεσαία έκδοση Style 35K το Μini Countryman. καθε γνώμη είναι αποδεκτή και αν διαβαζει το άρθρο καποιος κάτοχος αυτών , ακόμα καλύτερα να μου πει την γνώμη του. Επίσης είμαι ανοιχτός κ σε αλλά μοντέλα ,μήπως κάτι δεν έχω προσέξει στην αγορά. The Let’s chat 💬 Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2023 από MontzOlee
NikosKallithea Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Τρια τέσσερα αυτοκίνητα με δεκάδες χιλιάδες διάφορα το ενα απο το άλλο. Για μενα οι επιλογες ειναι ανεξαρτήτου μάρκας ειτε υβριδικό είτε ηλεκτρικό
a_f_a Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Toyota Corolla Cross Ασία που περνώ μεγάλο διάστημα, το βλέπεις παντού! Οταν λέμε παντού, παντού. Και ταξί πολύ. Βεβαια εκεί αλλάζουν συχνά σχετικά τα οχήματα. Τωρα για τη μπαταρία που λες αν στο Τογιοτα "πέσει" και οτι θα κουβαλάς μια μπαταρία, ε, στο Τεσλα ή σε όποιο BEV, θα το κάνεις γλάστρα; Προσωπικά, θα πήγαινα σε Υβρίδικό μιας και είμαστε σε μεταβατική φάση και όσο και να λένε για πλήρη εξηλεκτρισμό των οχημάτων, θεωρώ οτι δε θα γίνει σε σύντομο χρόνο. Δε το έχω ψάξει αλλά μηπως να δεις και το νεο Prius? Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2023 από a_f_a 1 1
MontzOlee Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τρια τέσσερα αυτοκίνητα με δεκάδες χιλιάδες διάφορα το ενα απο το άλλο. Για μενα οι επιλογες ειναι ανεξαρτήτου μάρκας ειτε υβριδικό είτε ηλεκτρικό ευχαριστω για την απαντηση. Οι διαφορες δεν ειναι χαοτικες στην τιμή τους κανεις λαθος , θα τις προσθεσω στο πρωτο ποστ. 9 λεπτά πριν, a_f_a είπε Toyota Corolla Cross Ασία που περνώ μεγάλο διάστημα, το βλέπεις παντού! Οταν λέμε παντού, παντού. Και ταξί πολύ. Βεβαια εκεί αλλάζουν συχνά σχετικά τα οχήματα. Τωρα για τη μπαταρία που λες αν στο Τογιοτα "πέσει" και οτι θα κουβαλάς μια μπαταρία, ε, στο Τεσλα ή σε όποιο BEV, θα το κάνεις γλάστρα; Προσωπικά, θα πήγαινα σε Υβρίδικό μιας και είμαστε σε μεταβατική φάση και όσο και να λένε για πλήρη εξηλεκτρισμό των οχημάτων, θεωρώ οτι δε θα γίνει σε σύντομο χρόνο. Δε το έχω ψάξει αλλά μηπως να δεις και το νεο Prius? Λογικά μένεις εξωτερικό ? Το Corolla Cross Asia διαφέρει απο το ''δικό'' μας ? αν οχι καλο ειναι αυτό το οτι εχει προτιμηθεί απο τόσο κόσμο. Ναι δεν έχεις αδικο αλλά προσωπικά θελω ενα ΙΧ να με βγαλει χρόνια. Δεν εχω κόλλημα να αλλάζω καθε τρεις και λιγο και αυτο στα ηλεκτρικα-υβριδικα δεν ξερω αν ειναι εφικτό. ΩΡΑΙΟ το Prius , θα το κοιτάξω & σ ευχαριστώ που μου απάντησες
korakios Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 36 λεπτά πριν, MontzOlee είπε Τα μεταχειρισμένα έχουν φτάσει ταβάνι οπότε σκέφτηκα καλύτερα 10Κ παραπάνω και αμάξι με ζελατίνες παρα μεταχειρισμένο με 20-25κ. περίεργο το σκεπτικό σου , το ίδιο θα συνέβαινε και πριν τις αυξήσεις (+~10Κ κούτα vs μτχ) 38 λεπτά πριν, MontzOlee είπε Toyota Corolla Cross 1.8 στα υβριδικά (μετά από χρόνια που οι μπαταρίες θα ‘’πέσουν’’ τι γίνεται, θα έχω ένα 1.800 αμάξι 2 τόνων βενζίνη) μέχρι στιγμής ψιλοκομπλέ είναι , δεν έχουν αναφερθεί θέματα με τη βοηθητική μπαταρία (δεν είναι καν plugin , βέβαια δεν είναι και mild) σε αυτό θα πήγαινα και στη διετία το πολύ θα έβαζα υγραέριο 41 λεπτά πριν, MontzOlee είπε Επίσης είμαι ανοιχτός κ σε αλλά μοντέλα ,μήπως κάτι δεν έχω προσέξει στην αγορά. The Ίσως octavia σε φυσικό αέριο μόνο αν σε εξυπηρετούν πρατήρια , βέβαια 29 χιλιάρικα είναι πολλά για αμάξι (λαμαρίνες στο δρόμο) γενικότερα Ηλεκτρικό , φαντάζομαι έχεις πάρκινγκ και θα βάλεις φορτιστή (με κλασσική σουκο μην το σκέφτεσαι) και επίσης εννοείται μικτή ασφάλεια Το αν θα αντέξει η μπαταρία εξαρτάται απο τη χρήση που θα του κάνεις . Αν οι αποστάσεις απαιτούν να ξεζουμίζεις και να κάνεις ταχυφορτίσεις δε θα το ρίσκαρα προσωπικά . Σε λίγο θα δούμε απο ταξί που γράφουν χλμ για την αντοχή τους εδώ στην Ελλάδα
Haldol Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Καλύπτει η αυτονομία του οχήματος το 90% των χιλιομέτρων σου χωρίς να χρειαστεί να φορτίσεις εκτός σπιτιού; Έχεις δική σου θέση στάθμευσης με πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα; Εάν η απάντηση σ' αυτές τις δύο ερωτήσεις είναι ναι, παίρνεις ηλεκτρικό χωρίς καν να σκεφτείς να κοιτάξεις κάτι άλλο. Ένα ηλεκτρικό είναι αστεία φθηνό στη χρήση, αρκεί να το φορτίζεις (κυρίως) στο σπίτι. Αν καταλήξεις είτε λόγω μεγέθους διαδρομών, ή αν μένεις σε διαμέρισμα χωρίς πρόβλεψη για ρεύμα στους χώρους στάθμευσης, να φορτίζεις κυρίως σε εξωτερικούς φορτιστές, το κόστος ανά χλμ είναι διπλάσιο και βάλε! Οπότε σ' αυτή την περίπτωση ίσως να μην το αποσβέσεις σε λογικό χρόνο. 1
MontzOlee Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, korakios είπε περίεργο το σκεπτικό σου , το ίδιο θα συνέβαινε και πριν τις αυξήσεις (+~10Κ κούτα vs μτχ) ευχαριστω για την απαντηση , περιεργο το σκεπτικο μου οντως αλλα στο μυαλο μου το να δωσεις 20Κ για μεταχειρισμενο audi a3 diesel 2018 με λιγα χιλιομετρα παει πολυ μέχρι στιγμής ψιλοκομπλέ είναι , δεν έχουν αναφερθεί θέματα με τη βοηθητική μπαταρία (δεν είναι καν plugin , βέβαια δεν είναι και mild) σε αυτό θα πήγαινα και στη διετία το πολύ θα έβαζα υγραέριο Υγραέριο σε υβριδικο ΤΟΥΟΤΑ ? τι ιδεα μου εβαλες τωρα Ίσως octavia σε φυσικό αέριο μόνο αν σε εξυπηρετούν πρατήρια , βέβαια 29 χιλιάρικα είναι πολλά για αμάξι (λαμαρίνες στο δρόμο) γενικότερα Ηλεκτρικό , φαντάζομαι έχεις πάρκινγκ και θα βάλεις φορτιστή (με κλασσική σουκο μην το σκέφτεσαι) και επίσης εννοείται μικτή ασφάλεια Το αν θα αντέξει η μπαταρία εξαρτάται απο τη χρήση που θα του κάνεις . Αν οι αποστάσεις απαιτούν να ξεζουμίζεις και να κάνεις ταχυφορτίσεις δε θα το ρίσκαρα προσωπικά . Σε λίγο θα δούμε απο ταξί που γράφουν χλμ για την αντοχή τους εδώ στην Ελλάδα οχι ταχυφορτίσεις δεν θα εκανα , εχω ψαξει τι πρεπει να κανεις γι αυτο με κολλαει λιγο το καθαρα ηλεκτρικο. ναι μεν υπαρχει χωρος αλλα οχι πυλωτη , το να κατεβασω ενα wallbox αλλα να τραβηξω καλωδιο με χαλαει.. 39 λεπτά πριν, Haldol είπε Καλύπτει η αυτονομία του οχήματος το 90% των χιλιομέτρων σου χωρίς να χρειαστεί να φορτίσεις εκτός σπιτιού; Έχεις δική σου θέση στάθμευσης με πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα; Εάν η απάντηση σ' αυτές τις δύο ερωτήσεις είναι ναι, παίρνεις ηλεκτρικό χωρίς καν να σκεφτείς να κοιτάξεις κάτι άλλο. Ένα ηλεκτρικό είναι αστεία φθηνό στη χρήση, αρκεί να το φορτίζεις (κυρίως) στο σπίτι. Αν καταλήξεις είτε λόγω μεγέθους διαδρομών, ή αν μένεις σε διαμέρισμα χωρίς πρόβλεψη για ρεύμα στους χώρους στάθμευσης, να φορτίζεις κυρίως σε εξωτερικούς φορτιστές, το κόστος ανά χλμ είναι διπλάσιο και βάλε! Οπότε σ' αυτή την περίπτωση ίσως να μην το αποσβέσεις σε λογικό χρόνο. τις καλυπτει 100% με λιγες φορτισεις. αναλογα τον μηνα, πιστευω οτι αν πραγματικα βγαζουν 300-400χλμ τα 2 αμιγως ηλεκτικα που εβαλα, θα θελω 2 πληρης φορτισεις. ητοι βαρια πλεον κανω 1000 χλμ/μηνα. Παλια εκανα 2κ+.. Ο χωρος ειναι το θεμα οπως αναφέρω και στο πανω μηνυμα! Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2023 από MontzOlee
korakios Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, MontzOlee είπε Υγραέριο σε υβριδικο ΤΟΥΟΤΑ ? τι ιδεα μου εβαλες τωρα το έχουν κάνει ταξι κυρίως (και φυσικό αέριο αλλά έχεις ένα θερμοσίφωνο στην μπαγκαζιέρα 😛) 1 λεπτό πριν, MontzOlee είπε ναι μεν υπαρχει χωρος αλλα οχι πυλωτη , το να κατεβασω ενα wallbox αλλα να τραβηξω καλωδιο με χαλαει.. δυστυχώς θα σου είναι απαραίτητο , δες χρόνους φόρτισης με απλή μπρίζα και θα καταλάβεις ..... δεν επεκτείνομαι καν αν είναι κοινόχρηστη η παροχή , το κυρίως θέμα είναι ο χρόνος φόρτισης κοίτα , αν σε παίρνει οικονομικά για ηλεκτρικό ψήσου να έχουμε στατιστικά 😛 και ο @Vasilisxd κινείται με ηλεκτρικό , ρώτα τον για εμπειρία
filipprin Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Εαν δεν έχεις χωρο δικο σου και μονιμο ξεχνα το ηλεκτρικο.Ειναι σαν να έχεις κινητο χωρίς πριζα στο σπιτι για να το φορτιζεις Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2023 από filipprin 1
gbras Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, MontzOlee είπε Jeep Avenger ή Tesla Model 3 Αυτα ειναι δυο πολυ διαφορετικα αυτοκινητα. Ποιες ειναι οι αναγκες σου? Κανεις ταξιδια η μονο σχετικα κοντινες αποστασεις<150km? Πας γενικα σε δυσβατους δρομους η μονο σε ασφαλτο? Και οπως σου ειπαν εχεις χωρο να το φορτισεις σπιτι η εστω καποιο φορτιστη κοντα σου?
MontzOlee Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, korakios είπε το έχουν κάνει ταξι κυρίως (και φυσικό αέριο αλλά έχεις ένα θερμοσίφωνο στην μπαγκαζιέρα 😛) δυστυχώς θα σου είναι απαραίτητο , δες χρόνους φόρτισης με απλή μπρίζα και θα καταλάβεις ..... δεν επεκτείνομαι καν αν είναι κοινόχρηστη η παροχή , το κυρίως θέμα είναι ο χρόνος φόρτισης κοίτα , αν σε παίρνει οικονομικά για ηλεκτρικό ψήσου να έχουμε στατιστικά 😛 και ο @Vasilisxd κινείται με ηλεκτρικό , ρώτα τον για εμπειρία Όχι μωρέ εντάξει το πορτπαγκαζ το θελουμε για τα απαραίτητα του μωρό , ξερεις μια προίκα κάθε φορά μαζί μας Χαχαχ! φαντάζομαι τι λες & σίγουρα οι χρόνοι φόρτισης θα είναι πρόβλημα. οποτε το βλέπω όντως δύσκολο για αμιγώς ηλεκτρικό 5 ώρες πριν, filipprin είπε Εαν δεν έχεις χωρο δικο σου και μονιμο ξεχνα το ηλεκτρικο.Ειναι σαν να έχεις κινητο χωρίς πριζα στο σπιτι για να το φορτιζεις Ναι συμφωνώ βέβαια καλό θα ήταν να ανακαλύψουν και τα powerbank στα αυτοκίνητα να τελειώνουμε 😂 4 ώρες πριν, gbras είπε Αυτα ειναι δυο πολυ διαφορετικα αυτοκινητα. Ποιες ειναι οι αναγκες σου? Κανεις ταξιδια η μονο σχετικα κοντινες αποστασεις<150km? Πας γενικα σε δυσβατους δρομους η μονο σε ασφαλτο? Και οπως σου ειπαν εχεις χωρο να το φορτισεις σπιτι η εστω καποιο φορτιστη κοντα σου? Ισχύει εντελώς διαφορετικό αμάξωμα. η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα κάτι σε B SUV ή γενικά κάτι με πιο μεγάλο μήκος και ύψος από το σύνηθες. Σχετικά με τα ταξίδια τώρα , δεν είναι στάνταρ . Μερικές (300-400χλμ) είναι εντός αστικού ιστού κ μερικα είναι αποστάσεις 350 χιλιομέτρων , 2 φορές το μήνα ας πούμε. Δύσβατους δρόμους όχι δεν κάνω μόνο το χειμώνα ανεβαίνω ορεινό όγκο με ασφάλεια για κάνα χιονοδρομικό κέντρο.
james01gr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Υβριδικό εάν πάρεις plug in πρέπει να το φορτίζεις κάθε βράδυ, όπως το ηλεκτρικό, αλλιώς άστο. το Cooper βγαίνει εκτός λόγω χωρών για το μωρό. Σχετικά με τους κινητήρες, υπάρχει παράταση έως το 2035 για τις θερμικους.οποτε εάν θέλεις να πάρεις κάτι ίσως η τεχνολογία να μην είναι απαγορευτική. Επειδή είμαι στο ψάξιμο και εγώ, ψάχνω μάλλον για mild hybrid. Plug in θέλεις χώρο στάθμευσης τον οποίο δεν έχω πάντα. Μόνο να προσέξεις τα hybrid είναι βαρύτερο και μπορείς να καταλήξεις να πληρώνεις παραπάνω καύσιμο σε σχέση με τα συμβατικά εάν δεν φορτίζεις και δεν προσπαθείς να οδηγήσεις ήρεμα για να φορτίζεις και την μπαταρία. Στα χρήματα που είσαι, παίζει πλέον και το 3008 εάν ενδιαφέρεσαι. Όχι το hybrid ομως
gpapadakis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Πετρέλαιο, αυτή τη στιγμή με ένα 50αρικο βενζίνη κάνεις 350χλμ, ενω με πετρέλαιο 600χλμ. Ηλεκτρικό μόνο αν βάλεις φωτοβολταϊκο και το ταιζεις από εκεί (οι τιμές ρεύματος των παροχων θα ανέβουν λόγω διακοπής της κρατικής επιδότησης). Υβριδικό αν κάνεις πολλά χλμ εντός πόλης. 1
Dinos1973 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 17 ώρες πριν, MontzOlee είπε Καλησπέρα στην παρέα , είμαι σε αναζητηση αγοράς νέου οχήματος και θα ήθελα την βοήθεια σας. Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι , αποφάσισα να διαθέσω ένα κεφάλαιο εως 30-35Κ για ΙΧ καθώς χρήζει λόγω οικογένειας . Τα μεταχειρισμένα έχουν φτάσει ταβάνι οπότε σκέφτηκα καλύτερα 10Κ παραπάνω και αμάξι με ζελατίνες παρα μεταχειρισμένο με 20-25κ. Έχοντας πήξει στο ιντερνετ διαβάζοντας άρθρα για καταναλώσεις κτλ στα υβριδικά , ηλεκτρικά και diesel θα ήθελα την άποψη σας στα 3 μοντέλα/καύσιμα που θα παραθέσω . (προέρχομαι από LPG μη εργοστασιακό και diesel). Να συμπληρώσω κάνω πολλά χιλιόμετρα και σε εθνική αλλά και εντός πόλεως. οι 3 επιλογές μου που η καθε μια έχει διαφορετικό καύσιμο είναι τα εξής : Jeep Avenger ή Tesla Model 3 στα ηλεκτρικά (μήπως η εποχή είναι πολύ πρώιμη για ηλεκτρικά και ειδικά στην επαρχία που μένω) Toyota Corolla Cross 1.8 στα υβριδικά (μετά από χρόνια που οι μπαταρίες θα ‘’πέσουν’’ τι γίνεται, θα έχω ένα 1.800 αμάξι 2 τόνων βενζίνη) Mini Countryman 1.6 στα diesel (είχα diesel κ μου έβγαλε προβλήματα , ισχύουν ακόμα κ στις νέες γενιές) τιμές: 27Κ το Jeep - 34 το Tesla (με την κρατική επιδότηση) 32.5K το Corolla στην μεσαία έκδοση Style 35K το Μini Countryman. καθε γνώμη είναι αποδεκτή και αν διαβαζει το άρθρο καποιος κάτοχος αυτών , ακόμα καλύτερα να μου πει την γνώμη του. Επίσης είμαι ανοιχτός κ σε αλλά μοντέλα ,μήπως κάτι δεν έχω προσέξει στην αγορά. The Let’s chat 💬 Peugeot 3008 diesel 17 ώρες πριν, MontzOlee είπε Καλησπέρα στην παρέα , είμαι σε αναζητηση αγοράς νέου οχήματος και θα ήθελα την βοήθεια σας. Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι , αποφάσισα να διαθέσω ένα κεφάλαιο εως 30-35Κ για ΙΧ καθώς χρήζει λόγω οικογένειας . Τα μεταχειρισμένα έχουν φτάσει ταβάνι οπότε σκέφτηκα καλύτερα 10Κ παραπάνω και αμάξι με ζελατίνες παρα μεταχειρισμένο με 20-25κ. Έχοντας πήξει στο ιντερνετ διαβάζοντας άρθρα για καταναλώσεις κτλ στα υβριδικά , ηλεκτρικά και diesel θα ήθελα την άποψη σας στα 3 μοντέλα/καύσιμα που θα παραθέσω . (προέρχομαι από LPG μη εργοστασιακό και diesel). Να συμπληρώσω κάνω πολλά χιλιόμετρα και σε εθνική αλλά και εντός πόλεως. οι 3 επιλογές μου που η καθε μια έχει διαφορετικό καύσιμο είναι τα εξής : Jeep Avenger ή Tesla Model 3 στα ηλεκτρικά (μήπως η εποχή είναι πολύ πρώιμη για ηλεκτρικά και ειδικά στην επαρχία που μένω) Toyota Corolla Cross 1.8 στα υβριδικά (μετά από χρόνια που οι μπαταρίες θα ‘’πέσουν’’ τι γίνεται, θα έχω ένα 1.800 αμάξι 2 τόνων βενζίνη) Mini Countryman 1.6 στα diesel (είχα diesel κ μου έβγαλε προβλήματα , ισχύουν ακόμα κ στις νέες γενιές) τιμές: 27Κ το Jeep - 34 το Tesla (με την κρατική επιδότηση) 32.5K το Corolla στην μεσαία έκδοση Style 35K το Μini Countryman. καθε γνώμη είναι αποδεκτή και αν διαβαζει το άρθρο καποιος κάτοχος αυτών , ακόμα καλύτερα να μου πει την γνώμη του. Επίσης είμαι ανοιχτός κ σε αλλά μοντέλα ,μήπως κάτι δεν έχω προσέξει στην αγορά. The Let’s chat 💬 Peugeot 3008 diesel 17 ώρες πριν, a_f_a είπε Toyota Corolla Cross Ασία που περνώ μεγάλο διάστημα, το βλέπεις παντού! Οταν λέμε παντού, παντού. Και ταξί πολύ. Βεβαια εκεί αλλάζουν συχνά σχετικά τα οχήματα. Τωρα για τη μπαταρία που λες αν στο Τογιοτα "πέσει" και οτι θα κουβαλάς μια μπαταρία, ε, στο Τεσλα ή σε όποιο BEV, θα το κάνεις γλάστρα; Προσωπικά, θα πήγαινα σε Υβρίδικό μιας και είμαστε σε μεταβατική φάση και όσο και να λένε για πλήρη εξηλεκτρισμό των οχημάτων, θεωρώ οτι δε θα γίνει σε σύντομο χρόνο. Δε το έχω ψάξει αλλά μηπως να δεις και το νεο Prius? Εξαρτάται την χώρα τις Ασίας, εάν είναι Ταϊλανδή, Ινδονησίας κλπ δεν έχει καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά και σαν κινητήρες και σαν εξοπλισμό. Πχ στην Ινδονησίας ακόμα χρησιμοποιούν βενζίνη με μόλυβδο. 2
korakios Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε Peugeot 3008 diesel αντλία adblue , κρίμα τον άνθρωπο , άσε που τα μισά τα κάνει εντός πόλης 2 ώρες πριν, james01gr είπε Υβριδικό εάν πάρεις plug in πρέπει να το φορτίζεις κάθε βράδυ, όπως το ηλεκτρικό, τα plugin είναι και ακριβότερα απο ηλεκτρικό 😛 10 ώρες πριν, MontzOlee είπε Σχετικά με τα ταξίδια τώρα , δεν είναι στάνταρ . Μερικές (300-400χλμ) είναι εντός αστικού ιστού κ μερικα είναι αποστάσεις 350 χιλιομέτρων , 2 φορές το μήνα ας πούμε. Δύσβατους δρόμους όχι δεν κάνω μόνο το χειμώνα ανεβαίνω ορεινό όγκο με ασφάλεια για κάνα χιονοδρομικό κέντρο. κάτι παίζει με τα νούμερα για εντός πόλης , εκτός αν εννοείς οτι περιστασιακά κάνεις ταξί εντός 😁 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα