Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/6/2023 στις 12:05 ΜΜ, tarnbill είπε

Καλησπέρα,
μένω Θεσσαλονίκη και σπουδάζω κάτι που δε μου αρέσει, θέλω με το 10% να δηλώσω  ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός η/υ και με ενδιαφέρει η κατεύθυνση Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών. Με βάση τα μόρια μου, ειμαι ανάμεσα σε Πάτρα, Ξάνθη, Βόλο, Κοζάνη και Χανιά. Όσοι έχετε εμπειρία από αυτές τις σχολές/πόλεις ποια θα μου προτείνατε; Με ενδιαφέρει τόσο το θέμα των σπουδών όσο και η ζωή στη πόλη.

Πάτρα/Ξάνθη είναι κλασικά πολυτεχνικά τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Βόλος/Χανιά (και οι Μηχανικοί Η/Υ τις Πάτρας) είναι επίσης πολυτεχνικά τμήματα που παραδοσιακά έδιναν από το ΤΕΕ επαγγελματικά δικαιώματα Ηλεκτρονικού Μηχανικού*, αλλά επι μέρους το καθένα επικεντρωνόταν πιο πολύ σε συγκεκριμένα αντικείμενα (π.χ. τα Χανιά στην Ηλεκτρονική, οι Η/Υ της Πάτρας στην επιστήμη των υπολογιστών και τον προγραμματισμό, ο Βόλος στις τηλεπικοινωνίες)

Κοζάνη δεν τη βάζω στην εξίσωση γιατί δεν ξέρω. Υποθέτω ότι είναι πρώην ΤΕΙ.

Ενδιαφέρεσαι για τον κομμάτι της επιστήμης που θεραπεύουν τόσο τα τμήματα Ηλεκτρολόγων, όσο και των Ηλεκτρονικών. Για παράδειγμα στην Πάτρα οι Ηλεκτρολόγοι έχουν δυνατό το κομμάτι της Ηλεκτρονικής, ενώ επίσης έχουν και Ηλεκτρονικά Ισχύος. Χάνουν όμως κατά κράτος από το  διπλανό τμήμα των Η/Υ στο πεδίο της Πληροφορικής. Οπότε εξαρτάται από τι ακριβώς εννοείς όταν λες 'Ηλεκτρονική και Υπολογιστές'.

Η Πάτρα είναι καλή επιλογή. Ηλεκτρολόγοι αν σ' αρέσουν περισσότερο τα ηλεκτρονικά, Η/Υ αν σ' αρέσουν περισσότερο οι υπολογιστές. Στα πλαίσια των σπουδών σου θα έχεις και δικαίωμα να δηλώσεις 1-2 μαθήματα επιλογής από το άλλο τμήμα για να καλύψεις τυχόν αντικείμενα που δεν βρίσκεις στο τμήμα σου. Και αν θες να συνεχίσεις υπάρχει και το κοινό διατμηματικό μεταπυχιακό που κάνουν (ΟΣΥΛ: Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού).

Για την Ξάνθη δεν ξέρω να σου πω λεπτομέρειες. Κάποτε είχε το αβαντάζ ότι έφευγε πολύς κόσμος με μετεγγραφές, έμενε μικρή η τάξη και ήταν πολύ πιο ανθρώπινη η κατάσταση σε σχέση με τα τερατώδη σε μέγεθος τμήματα ΑΠΘ/ΕΜΠ, ακόμα και Πάτρας (τώρα όμως δεν ξέρω τι ισχύει σε αυτό το κομμάτι). Επίσης, στην Ξάνθη ήταν καλύτεροι οι βαθμοί σε σχέση με την Πάτρα (μ.ο αποφοίτησης χοντρικά ΕΜΠ 7.5, ΑΠΘ 7.4, Ξάνθη 7.0, Πάτρα 6.5)

*Πρακτικά μιλώντας, επαγγελματικά δικαιώματα Ηλεκτρονικού Μηχανικού είναι ότι μπορείς να υπογράφεις για εγκατάσταση ανελκυστήρα, τίποτα άλλο. Δεν υπάρχουν π.χ. καθορισμένα δικαιώματα  στην Ελλάδα για συστήματα λογισμικού.

Επεξ/σία από jumpmaster

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...