alset Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Ξεκινάω αυτό το θέμα, για να γίνει μια συζήτηση γύρω από την επικινδυνότητα της κατανάλωσης κρέατος, ειδικά κόκκινου. Καλό είναι να απαντήσουν και οι γιατροί του φόρουμ, όσο πιο λεπτομερώς και ειλικρινά μπορούν. Γράφω παρακάτω κάποιες ερωτήσεις που μπορούν να γεννήσουν συζήτηση: - Κάνει κακό στην υγεία μας, το να τρώμε κάθε μέρα κρέας, όπως λένε οι περισσότεροι γιατροί; - Αν το κρέας κάνει κακό, γιατί οι αθλητές που τρώνε κάθε μέρα κρέας, πεθαίνουν στα 90+ υγιέστατοι; - Αν δεν τρώμε καμία απολύτως επεξεργασμένη τροφή: πίτσες, γύρους, πατατάκια, κρουασάν, ψωμιά, πίτες, αναψυκτικά κ.λπ., αλλά τρώμε κάθε μέρα ποικιλία κρέας - ψάρι, ποικιλία χόρτα - φρούτα και συμπληρώνουμε με ρύζι, πατάτα, όσπρια, θα κινδυνέψει η υγεία μας από το κρέας; - Πειράζει την υγεία μας, απλά η κατανάλωση κρέατος ή η υπερβολική κατανάλωση κρέατος; Αν την πειράζει η υπερβολική κατανάλωση κρέατος, τότε την πειράζει σε μεγαλύτερο βαθμό από την υπερβολική κατανάλωση π.χ. τυροπιτών ή πιτσών ή κοκακόλων... ή στον ίδιο βαθμό; - Τί γίνεται με το πείραμα του Mark Haub, ο οποίος έχασε κιλά και έριξε τη χοληστερίνη του τρώγοντας μόνο γλυκά, γκοφρέτες και πατατάκια, αλλά μετρώντας θερμίδες; Είναι το περιττό λίπος στο σώμα μας, το μόνο κακό για την υγεία, άσχετα με το τι τρώμε; - Τί γίνεται με τις δίαιτες keto, paleo, carnivor, only beef, κατά τις οποίες καταναλώνεται μόνο κρέας και ζωικό λίπος; Γιατί όσοι τις ακολουθούν, επιβιώνουν από την αποκλειστική κατανάλωση κρέατος;
JakeKaufman Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 4 μήνες χωρίς κρέας εδώ, αισθάνομαι φανταστικα. Πολύ πιο ανάλαφρος και έχασα και κάποια κιλά που ήθελα 3 1
alset Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Στις 10/6/2023 στις 12:20 ΠΜ, JakeKaufman είπε 4 μήνες χωρίς κρέας εδώ, αισθάνομαι φανταστικα. Πολύ πιο ανάλαφρος και έχασα και κάποια κιλά που ήθελα Τί σε έκανε να πάρεις την απόφαση να κόψεις το κρέας;
JakeKaufman Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 39 λεπτά πριν, alset είπε Τί σε έκανε να πάρεις την απόφαση να κόψεις το κρέας; Οικολογικοί λόγοι κυρίως, και σε 2ο επίπεδο θέλω να δοκιμάσω την προσωπική μου εγκράτεια. Να πω πάντως ότι έτρωγα 1-2 φορές την εβδομάδα μαξ, κυρίως Σάββατο και κυριακη. Επίσης η γυναίκα μου δεν τρώει κρέας εδώ και 2 χρόνια όποτε παίζει και αυτό τον ρόλο του 2 2
forgotten Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) κατα καιρους κανα 1,5 μηνα κανω καθαρα πρωτεινικη διατροφη τουτεστιν το δινω στο κρεας και οτιδηποτε εχει πρωτεινες χωρις υδατανθρακες , οι αναλυσεις μου ειναι μια χαρα και οταν κανω αυτη την διατροφη χανω 10-15 κιλα τα οποια παιρνω παλι σε κανα 9-12 μηνες οποτε και ξανακανω το ιδιο. Θεωρω οτι η διατροφη με υδατανθρακες και σακχαρα βλαπτει περισοτερο. υψος 1.80 βαρος 110 με 95 κιλα εννιοτε.. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από forgotten 1 1
animor Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Το καλό και σωστά, υγιεινά μαγειρεμένο κρέας, δεν κάνει κακό. απο κει και πέρα, ο κάθε οργανισμός έχει τις ανάγκες και τις ιδιοτροπίες του και λειτουργεί διαφορετικά. Εμένα με πειράζουν τροφές που για άλλους είναι υγιεινες, συγγενικό μου πρόσωπο έχει χοληστερίνη στα ύψη, κι ας τρώει πολύ περιορισμένα, εξαιτίας οργανισμού κι αίματος ενώ άλλο ζει μόνο με ζωικά λίπη και δεν έχει τίποτα. 1
b1LLy23 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Παιδιά εγώ που πλέον έχω αφήσει πίσω τα πολλά κιλά που είχα κάποτε προσέχω αρκετά το τι τρώω (διατροφή βασισμένη κυρίως στην Πρωτεΐνη και τους καλούς υδατάνθρακες) έχω να πω το εξής... Παν μέτρον άριστων! Οι αρχαίοι ήταν μάγκες και ήξεραν καλά τι έλεγαν!! Ούτε πολύ κρέας ούτε όμως καθόλου! Φρούτα λαχανικά όσπρια καλό θα είναι να υπάρχει μια ποικιλία στην διατροφή μας. Προσωπικά και τις πίτσες μου θα φάω και τα σουβλάκια ΑΛΛΑ πάντα με μέτρο... Γενικά τα λευκά κρεατικά είναι πολύ καλύτερα σε θέματα υγείας. Κοτόπουλο Ψάρι κλπ.. Θυμάμαι επίσης και το ποιηματάκι που μου έλεγαν μικρό... το πρωί να τρως σαν βασιλιάς το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σα ζητιάνος..!! Μακάρι να τα είχα στο μυαλό μου όλα αυτά νωρίτερα αλλά πιστέψτε με ποτέ δεν είναι αργά. 3
Haldol Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Το να κάνεις μία κακή διατροφή, μπορείς να το κάνεις είτε με κρέας, ή με ψάρι, με μακαρόνια, ή με λαχανικά. Δεν έχει κάτι «κακό» το κρέας ώστε από μόνο του να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, δεν είναι ... DDT. Όμως η αλόγιστη κατανάλωση οποιουδήποτε τροφίμου, και ταυτόχρονα η έλλειψη ισορροπίας στη διατροφή, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα. Μπορείς να είσαι υγιέστατος ως regular meat-eater, αλλά και ως vegan. Ορισμένες όμως διατροφές θέλουν πιο προσεκτική μελέτη και οργάνωση. Το να πεις απλά «δε τρώω απ' αυτό, τρώω μόνο απ' αυτό» δε θα σε οδηγήσει σε τίποτα καλό. Το να τρως «απ' όλα με μέτρο», χωρίς υπερβολές και συχνές καταχρήσεις, είναι ο πιο εύκολος δρόμος για μία υγιή ζωή χωρίς ουσιαστικά προβλήματα. Παλιότερα ο διατροφολόγος μου είχε πει και το κορυφαίο ότι «μην αγχώνομαι να φάω και καμιά μ**ακία που και που», διότι όπως ακριβώς δε θ' αλλάξει απολύτως τίποτα σ' έναν που τρώει μόνιμα σουβλάκι με το να φάει μία φορά στις 10 μέρες μαρουλοσαλάτα, έτσι δε θ' αλλάξει και τίποτα αν μία στις 10 μέρες φας ό,τι σου κάνει κέφι, εφόσον γενικά τρέφεσαι καλά. 2
The_Judas Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Στις 10/6/2023 στις 12:13 ΠΜ, alset είπε - Αν το κρέας κάνει κακό, γιατί οι αθλητές που τρώνε κάθε μέρα κρέας, πεθαίνουν στα 90+ υγιέστατοι; - ποιοι αθλητές πεθαίνουν στα 90; οι πιο πολλοί από τα 40+ έχουν κατεστραμμενα γονατα/μυς/μεταβολισμό κλπ λόγω πρωταθλητισμου το κόκκινο κρέας και ακομη περισσότερα το επεξεργασμενο κρεας (αλλαντικα )αποδεδειγμένα κάνουν κακό στην υγεία όταν γίνεται συχνή κατανάλωση.
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Εγώ θα πω και εδώ ότι και το νερό αν πίνει κάποιος περισσότερο απ' όσο πρέπει, κακό κάνει. 2 1
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 οταν πριν 1 χρονο εκανα εξετασεις αιματος γιατι ειχα ατονια μου βρηκαν λιγο πεσμενη την B12 και μου λεει το εξης επικο, γενικος γιατρος να τρως κοψιδια κοκορετσια και κυριως συκωτι μοσχαρισιο για να ανεβασεις την B12 ενω εκανα ενεσεις μα αυτα του λεω θεωρουνται ανθυγιεινα αλλα τρωω τουλαχιστον γαλακτομικα και κοτοπουλο 2 φορες την εβδομαδα αντε να βγαλεις ακρη
alset Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Στις 13/6/2023 στις 9:22 ΜΜ, μπουρτζοβλαχος είπε οταν πριν 1 χρονο εκανα εξετασεις αιματος γιατι ειχα ατονια μου βρηκαν λιγο πεσμενη την B12 και μου λεει το εξης επικο, γενικος γιατρος να τρως κοψιδια κοκορετσια και κυριως συκωτι μοσχαρισιο για να ανεβασεις την B12 ενω εκανα ενεσεις μα αυτα του λεω θεωρουνται ανθυγιεινα αλλα τρωω τουλαχιστον γαλακτομικα και κοτοπουλο 2 φορες την εβδομαδα αντε να βγαλεις ακρη Από τί πιστεύεις προκλήθηκε η ατονία;
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 53 λεπτά πριν, alset είπε Από τί πιστεύεις προκλήθηκε η ατονία; Το γράφει ο ίδιος: έλλειψη B12.
great Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 On 10/06/2023 at 00:13, alset said: Καλό είναι να απαντήσουν και οι γιατροί του φόρουμ θα πρεπει να στειλουν και το δίπλωμα μαζί με την απάντηση; Εδω βρήκες να παρεις ιατρική απάντηση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις