Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

έχω ένα 18TB EXOS της Seagate και σκεφτόμουν να τον βάλω σε μια θήκη NAS να το κάνω media center, και είδα το MyCloud EX2 Ultra στο eshop.

Στη σελίδα της WD (https://support-en.wd.com/app/answers/detailweb/a_id/32083) αναφέρει ως συμβατούς μόνο τους WD RED, και σε αυτούς φτάνει έως τα 22ΤΒ, οπότα από άποψη χωρητικότητας πρέπει να είμαι εντάξει (το αναφέρω γιατί πολλοί NAS έχουν όριο τα 16ΤΒ) . Έστειλα μήνυμα στη WD και μου είπαν οτι δεν ξέρουν να μου πουν αν θα δουλέψει. Οπότε 2 ερωτήσεις:

1) Θα κάνει δουλειά ο δίσκος μου; Έχει δοκιμάσει κανείς τον ίδιο/μικρότερο μέγεθος του ίδιου δίσκου σε ίδιο NAS?

2) Έψαξα μπας και βρω τι προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν με μη συμβατούς δίσκους, αλλά όλες οι απαντήσεις που βρήκα ρωτούσαν ότι ρωτάω και εγώ. Οπότε, γενικότερα, γιατί δεν είναι όλοι οι δίσκοι συμβατοί με όλα τα NAS? Υπάρχει πραγματικά θέμα συμβατότητας ή το δημιουργούν οι εταιρείες τεχνητά για να πουλάνε περισσότερους δικούς τους δίσκους;

Επεξ/σία από Shant
Δημοσ.

Απ' το να πληρώσεις 170 για WD NAS που είχε τόσο μεγάλο breach και άφησε τόσο κόσμο εκτεθειμένο, με χάλια προγράμματα, καλύτερα να πάρεις το synology 118 που έχει καλύτερο cpu, καλύτερο software και mobile apps, απλά δεν θα έχεις 2ο bay. (κουμπώνεις όμως έξτρα usb δισκο για backup. Αλλιώς με λίγα παραπάνω πας σε qnap (κι αυτό είχε πρόβλημα με backdoors σε κάποιες εκδόσεις του λειτουργικό του βέβαια)  με 2 bays και 2GB Ram  η με αρκετά παραπάνω στα synology  ds223 ή ds220+ για έξτρα δυνατότητες. (Υπάρχει και το ds218j αλλά έχει μονο 512ΜΒ ram και δεν είναι αρκετά δυστυχώς).

Δημοσ.

Το πρόβλημά μου είναι η χωρητικότητα του δίσκου, αυτοί που αναφέρεις έχουν μέγιστο όριο 16ΤΒ, εγώ έχω 18

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...