Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Spotify σας επιτρέπει ήδη να κατεβάζετε τραγούδια, άλμπουμ και λίστες αναπαραγωγής για ακρόαση χωρίς να είστε συνδεδεμένος στο Internet, όμως πρέπει να επιλέγετε κάθε ένα από αυτά χειροκίνητα, οπότε είναι εύκολο να ξεχάσετε να κατεβάσετε την αγαπημένη σας μουσική σε έκτακτες περιπτώσεις (πχ. για μια πτήση).

Τώρα, η εταιρεία δοκιμάζει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται "Your Offline Mix", το οποίο θα "αποθηκεύει ένα μείγμα από τα τραγούδια που έχετε αναπαράγει πρόσφατα, το οποίο μάλιστα παρουσίασε ο CEO του Spotify, Daniel Ek, στο Twitter.

Η λειτουργία μοιάζει με τη λειτουργία Offline Mixtape του YouTube που κυκλοφόρησε το 2019. Όπως είχε αναφερθεί τότε, "οι έξυπνες λήψεις θα επιλέξουν μερικά από τα αγαπημένα σας τραγούδια και θα διασφαλίσουν ότι θα είναι διαθέσιμα σε εσάς ανά πάσα στιγμή". Η λειτουργία του Spotify είναι παρόμοια, με το σύστημα να κατεβάζει τραγούδια που ο χρήστης ακούει συχνά, μαζί με άλλο περιεχόμενο.

Το χαρακτηριστικό βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα είναι διαθέσιμο, αλλά αρκετοί χρήστες του Spotify, απαντώντας στο μήνυμα του Ek στο Twitter δηλώνουν ότι το έχουν ήδη δει στις εφαρμογές τους, με έναν από αυτούς να σημειώνει ότι δεν είχε κατεβάσει το 90% των τραγουδιών στη δική του λίστα. Επιπλέον, το screenshot δείχνει μια offline μίξη διάρκειας άνω των τρεισήμισι ωρών, οπότε μπορεί να περιλαμβάνει πολλά τραγούδια. Αυτό θα το κάνει αρκετά χρήσιμο για τις στιγμές που ταξιδεύετε ή βρίσκεστε σε απομακρυσμένη τοποθεσία και χρειάζεστε λίγη (ή πολλή) μουσική.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Ωραία λειτουργία για αυτούς που τελειώνουν τα data με το καλημέρα, για όσους έχουν καλύβα στον Όλυμπο ή είναι gold members σε αεροπορική.
Οι υπόλοιποι είμαστε σπανίως offline.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Μαλιστα, με ενδιαφερεις αφανταστα spoty με το καινουργιο announcement....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρουμε ξέρουμε στην αρχή αρχή θα είναι διαθέσιμο μόνο στην ήπειρο του Κολόμβου και σε εμάς θα έρθει όταν ο βασιλευς Κάρολος κλείσει τραπέζι στον Παντελο

Επεξ/σία από moicane
Δημοσ.

οσο ημουν φοιτητης το ελιωνα και μου εκοβαν οι διαφημισεις την ευχαριστηση μετα απο πολλα χρονια το πληρωνω και πιστευω ισως απο τις καλυτερες συνδρομητικες που υπαρχουν και αξιζουν.Εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

• Like 2
Δημοσ.

*Smiles in music piracy*

Όλα από youtube, κατεβασμένα με mp3 converter, είμαι παιδί των 90ς. Μία φορά έβαλα κανονικό ραδιόφωνο που παίζει καινούργια και κόντεψα να βγάλω καρκίνο στα αυτιά. Η μουσική που ακούω είναι σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα παλιά.

• Like 5
  • Sad 1
Δημοσ.

Αχ ποσα λεφτά θα εδιναν οι δισκογραφικές για να εχουν προτεραιότητα εκει. Oh wait...

Παρεπιπτόντως στις playlist του Spotify ήδη γίνεται αυτό..

Δημοσ.
7 ώρες πριν, moicane είπε

Ξέρουμε ξέρουμε στην αρχή αρχή θα είναι διαθέσιμο μόνο στην ήπειρο του Κολόμβου και σε εμάς θα έρθει όταν ο βασιλευς Κάρολος κλείσει τραπέζι στον Παντελο

Βασικά όταν θα έρθει θα λέμε  "Κάρολε να προσέχεις τον Παντέλο"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι αυτό χίλιες φορές να κατεβάσεις να τα έχεις σε μορφή MP3/M4A/FLAC παρά να εξαρτάσαι από το internet - άσε που το spotify έχει χάλια ποιότητα (128kbps) για τους free users

11 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

*Smiles in music piracy*

Όλα από youtube, κατεβασμένα με mp3 converter, είμαι παιδί των 90ς. Μία φορά έβαλα κανονικό ραδιόφωνο που παίζει καινούργια και κόντεψα να βγάλω καρκίνο στα αυτιά. Η μουσική που ακούω είναι σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα παλιά.

Το Youtube όμως έχει χάλια ποιότητα, ακόμη και 320kbps να τα κάνεις δεν υπάρχει διαφορά γιατί η αρχική μορφή είναι opus στα 160kbps.
Τα Ελληνικά ραδιόφωνα παίζουν σαχλαμάρες - υπάρχουν και τραγούδια του 2023 που είναι σε στυλ 80s αλλά εδώ δεν τα προωθούν....

Επεξ/σία από KnightRider
Δημοσ.
16 ώρες πριν, johnnieinlab είπε

Ωραία λειτουργία για αυτούς που τελειώνουν τα data με το καλημέρα, για όσους έχουν καλύβα στον Όλυμπο ή είναι gold members σε αεροπορική.
Οι υπόλοιποι είμαστε σπανίως offline.

Σε πολλά σημεία της Ελλάδας και οχι μονο έχει τύχει όταν ταξιδεύω να μην έχει σήμα. Δε μιλάω για αεροπορικό ταξίδι. Πολλά σημεία είναι ορεινά οπότε μια τέτοια προοπτική μόνο θετική είναι. Τώρα αν δε σου φαίνεται χρήσιμο τουλάχιστον πες μπράβο που η εταιρία αυτή δεν κοιτάει μόνο να τα αρπάξει και ενδιαφέρεται στην πράξη για την ικανοποίηση των πελατών της. Τα υπόλοιπα είναι λόγια

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ok-jeronimo441 είπε

Σε πολλά σημεία της Ελλάδας και οχι μονο έχει τύχει όταν ταξιδεύω να μην έχει σήμα. Δε μιλάω για αεροπορικό ταξίδι. Πολλά σημεία είναι ορεινά οπότε μια τέτοια προοπτική μόνο θετική είναι. Τώρα αν δε σου φαίνεται χρήσιμο τουλάχιστον πες μπράβο που η εταιρία αυτή δεν κοιτάει μόνο να τα αρπάξει και ενδιαφέρεται στην πράξη για την ικανοποίηση των πελατών της. Τα υπόλοιπα είναι λόγια

Απαντάς σε ένα αστείο που έκανα (προφανώς) σαν να σε έθιξα προσωπικά. Μου έβαλες και φατσούλα αντίδρασης!
Για εσένα που ταξιδεύεις εκεί που δεν έχει σήμα το έγραψα, ανήκεις στην ευρύτερη κατηγορία!

Προφανώς κι είναι μια ευχάριστη προσθήκη. Όμως διαφωνώ ότι είναι τόσο σημαντική για να γραφτεί ολόκληρο press release. Σαν να έχουν ξεμείνει από ιδέες.

Έχω αρκετά που θα άλλαζα στην εφαρμογή spotify και, παρότι είμαι συνδρομητής, έχω καταλήξει να μην το χρησιμοποιώ τόσο συχνά. Τα τελευταία χρόνια δεν έχω παρατηρήσει ουσιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις που να κάνουν πολύ καλύτερη την εμπειρία μου.

Βάλε ένα repeat A-B, βάλε να επιλέγεις ταχύτητα αναπαραγωγής με pitch correction, βελτίωσε την αναζήτηση, ενσωμάτωσε υπηρεσία "what is this song" κτλ
Τα υπόλοιπα είναι λόγια κινήσεις εντυπωσιασμού

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, KnightRider είπε

Το Youtube όμως έχει χάλια ποιότητα, ακόμη και 320kbps να τα κάνεις δεν υπάρχει διαφορά γιατί η αρχική μορφή είναι opus στα 160kbps.
Τα Ελληνικά ραδιόφωνα παίζουν σαχλαμάρες - υπάρχουν και τραγούδια του 2023 που είναι σε στυλ 80s αλλά εδώ δεν τα προωθούν....

Ψάχνω πάντα λέξεις με "official audio" ή "HQ" κτλ για την καλύτερη ηχητική ποιότητα, προφανώς δεν είναι τέλεια αλλά το spotify δεν είναι καλύτερο.

Το youtube δηλώνει ότι η μικρότερη ποιότητα είναι 48kpbs, 128kbps η κανονική και μέχρι 256kbps η καλύτερη ανάλογα πάντα με το πως ανέβασες το αρχείο. Στα online converters δείχνει και την πραγματική ποιότητα του ήχου.

Παλιά τα κατεβάζαμε από bearshare, kazaa κτλ με dial up γραμμή. Αργότερα άρχισαν να υπάρχουν μέχρι και torrent για μουσική, αλλά με το youtube έκλεισαν όλα.

Όσο για τα νέα τραγούδια, έχω ακούσει κατά λάθος μερικά και χαίρομαι που τα πέτυχα αλλά δεν αντέχω να ακούω το 99% της νέας μουσικής που είναι και το πιο δημοφιλές. Απορώ καμιά φορά αν εγώ είμαι λάθος ή αν όλη η νεότερη γενιά έχει πρόβλημα ακοής.

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Ψάχνω πάντα λέξεις με "official audio" ή "HQ" κτλ για την καλύτερη ηχητική ποιότητα, προφανώς δεν είναι τέλεια αλλά το spotify δεν είναι καλύτερο.

Το youtube δηλώνει ότι η μικρότερη ποιότητα είναι 48kpbs, 128kbps η κανονική και μέχρι 256kbps η καλύτερη ανάλογα πάντα με το πως ανέβασες το αρχείο. Στα online converters δείχνει και την πραγματική ποιότητα του ήχου.

Παλιά τα κατεβάζαμε από bearshare, kazaa κτλ με dial up γραμμή. Αργότερα άρχισαν να υπάρχουν μέχρι και torrent για μουσική, αλλά με το youtube έκλεισαν όλα.

Όσο για τα νέα τραγούδια, έχω ακούσει κατά λάθος μερικά και χαίρομαι που τα πέτυχα αλλά δεν αντέχω να ακούω το 99% της νέας μουσικής που είναι και το πιο δημοφιλές. Απορώ καμιά φορά αν εγώ είμαι λάθος ή αν όλη η νεότερη γενιά έχει πρόβλημα ακοής.

Kαι official audio να είναι πάλι opus 160kbps τα κάνει - εγώ που ανεβάζω συχνά με 4Κ ανάλυση και audio AAC 320kbps πάλι στα 160kbps το κάνει - δοκίμασα να κάνω upload με ήχο WAV και FLAC αλλά πάλι το συμπιέζει στα 160kbps.

Χίλιες φορές torrent αλλά θέλει να βλέπεις στην περιγραφή αν είναι απείραχτο (από web ή cd) - με το Youtube απλά βολεύτηκαν λόγω ευκολίας αλλά αρκετοί δεν γνωρίζουν πως πέφτει συμπίεση.

Ούτε εγώ ακούω αυτά που ακούνε οι νέοι (ειδικά αυτά τα τραπ) - η νεότερη γενιά δεν ακούει μουσική απλά τα βάζουν επίτηδες για να ακούνε οι άλλοι γύρω τους και καλά να αποδείξουν ότι δήθεν βρίσκονται στη σύγχρονη εποχή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...