Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Δεν είμαι σίγουρος για το τίτλο οπότε με συγχωρείτε για τυχόν λάθη..

Έχω το εξής πρόβλημα..

Όποτε παίρνω τηλέφωνο σε κάποιον/α το wifi κλείνει συνεχώς. Ακόμη και σε viber κτλ.

Φταίει επειδή έχω ενεργό το bluetooth; Γιατί με τα ακουστικά ακούω και μιλάω...

Δημοσ.

Το wifi είναι σε συχνότητα 2,4ghz; Στο κάνει σε όλα τα δίκτυα; Έχεις Speedport Plus 2 για ρουτερ;

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, panos- είπε

Το wifi είναι σε συχνότητα 2,4ghz; Στο κάνει σε όλα τα δίκτυα; Έχεις Speedport Plus 2 για ρουτερ;

Αν εννοείς το wifi στο κινητό δεν το γνωρίζω αυτό. Όσο για το ρούτερ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Είναι της Vodafone και απλά κουμπώθηκε..

Επίσης, το wifi του router το έχω απενεργοποιήσει και έβαλα απλά ethernet μέσω powerline και από κει το powerline της Tp-Link δίνει wifi σήμα. Υποθέτω μιας και είναι παλιό το powerline, ίσως να δίνει συχνότητα 2,4ghz.

Όταν λες αν το κάνει σε όλα τα δίκτυα τι εννοείς; Αν εννοείς σε εφαρμογές κτλ τότε το κάνει μόνο όταν είναι να μιλήσω με κάποιον. Το να ακούω μουσική, το wifi για κάποιο λόγο δεν κλείνει με το bluetooth μαζί. Μόνο σε κλήσεις..

Τα δεδομένα κινητού ανοίγουν κανονικά και μένουν on όποτε είναι να μιλήσω με κάποιον μέσω bluetooth.

Δημοσ.

Εννοώ αν το κάνει μόνο στο σπίτι σου πχ, ή αν το κάνει και σε άλλο wifi στη δουλειά κλπ.

Το πιθανότερο είναι ότι κάποια παρεμβολή παίζει λόγω 2,4 ghz, δικτύου κινητής και Bluetooth.

Θα ενεργοποιήσουμε το VoLTE και το Wifi Calling για να δούμε μήπως είναι ανενεργά. Τι πάροχο κινητής έχεις; 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, panos- είπε

Εννοώ αν το κάνει μόνο στο σπίτι σου πχ, ή αν το κάνει και σε άλλο wifi στη δουλειά κλπ.

Το πιθανότερο είναι ότι κάποια παρεμβολή παίζει λόγω 2,4 ghz, δικτύου κινητής και Bluetooth.

Θα ενεργοποιήσουμε το VoLTE και το Wifi Calling για να δούμε μήπως είναι ανενεργά. Τι πάροχο κινητής έχεις; 

Χμ δεν έχω δοκιμάσει αλλού. Αλλά υποθέτω το ίδιο θα κάνει.

Κάτι τέτοιο διάβασα και εγώ γιατί λένε ότι wifi και bluetooth μαζί λόγω 2,4 ghz δεν πάνε μαζί γιατί μπλοκάρονται. Θυμάμαι παλιότερα που το έκανε στον υπολογιστή όταν είχα ασύρματη συσκευή σε συνδυασμό με bluetooth και μπλοκάρονταν σε οτιδήποτε και γι'αυτό το έβαλα μέσω ethernet.

Για το άλλο βλέπω ότι είναι ενεργοποιημένο αυτόματα το VoLTE και το Wifi Calling.

Από πάροχο κινητής έχω της Cosmote What's Up.

• Λύση
Δημοσ.

Εμφανίζεται το σύμβολο VoLTE στη μπάρα πάνω; Πήγαινε επίσης ρυθμίσεις > κάρτα SIM > Cosmote και ενεργοποίησε τις κλήσεις wifi με προτίμηση στο δίκτυο wifi. 
Δοκίμασε και να πάρεις Wifi μέσω 5Ghz, αν έχει το κανονικό ρουτερ, καθαρά για θέμα δοκιμής 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panos- είπε

Εμφανίζεται το σύμβολο VoLTE στη μπάρα πάνω; Πήγαινε επίσης ρυθμίσεις > κάρτα SIM > Cosmote και ενεργοποίησε τις κλήσεις wifi με προτίμηση στο δίκτυο wifi. 
Δοκίμασε και να πάρεις Wifi μέσω 5Ghz, αν έχει το κανονικό ρουτερ, καθαρά για θέμα δοκιμής 

Κανονικά υπάρχει και φαίνεται στο κινητό.

Δοκίμασα να μπω μέσω router και μάλλον δούλεψε... Βέβαια δεν ξέρω τι κάνανε εκεί στη Vodafone γιατί θυμάμαι παλιότερα υπήρχαν δυο wifi 2.4 και 5 ghz. Μου είχαν στείλει μήνυμα ότι θα γίνουν ένα ή κάτι τέτοιο.

Οπότε δεν δουλεύει το Wi-Fi αν και τα δυο είναι στην ίδια συχνότητα... Φαντάζομαι θα πρέπει να πάρω powerline που να υποστηρίζει 5 ghz...

Δημοσ.

Το band steering έχουν ενεργοποιήσει. Η κάθε συσκευή διαλέγει αν θα συνδεθεί στα 2,4 ή στα 5.

Ναι, ίσως μια αλλαγή επιβάλλεται :)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panos- είπε

Το band steering έχουν ενεργοποιήσει. Η κάθε συσκευή διαλέγει αν θα συνδεθεί στα 2,4 ή στα 5.

Ναι, ίσως μια αλλαγή επιβάλλεται :)

Μάλλον. Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Μου έδωσες την λύση σε ένα πρόβλημα που είχα και θα το ψάξω αν μπορέσω για να βρω κάτι καλό. :)

Επεξ/σία από L-Griever

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...