Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση  και αν μπορείτε να βοηθησετε με την γνώμη σας.

Θέλει ο γείτονας αέριο και εισέβαλε  μέσα στο χώρο μου  που μου ανήκει και πέρασε παράνομα σωλήνα αερίου μέσα από το κήπο μου (Έκοψε διάφορα φυτά ). 

Η εταιρεία που έχει το αέριο τον επέτρεψε να βάλει αέριο και το χρησιμοποιεί κανονικά. 

Εγώ τώρα κάνω την εταιρεία μήνυση ή αυτόν ; 

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την εταιρεία και δεν απαντάνε. 

Υπάρχει και η εταιρεία που είναι για όλη την Ελλάδα που διαχειρίζεται το φυσικό αέριο ίσως να απευθυνομουν εκεί  ;(Δεσφα)

Αν οτιδήποτε κάνω στο σωλήνα είναι φθορά.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ejnic είπε

Υπάρχει και η εταιρεία που είναι για όλη την Ελλάδα που διαχειρίζεται το φυσικό αέριο ίσως να απευθυνομουν εκεί  ;(Δεσφα)

ανάλογα που μένεις ΕΔΑ Αττικής , ΕΔΑ Θεσσαλίας - Θεσ/κης , ΔΕΔΑ

και Συνήγορος του Πολίτη αν δε βγάζεις άκρη και δεν έχεις λεφτά για δικηγόρο

δεν ασχολείσαι με το γείτονα , ούτε με τον εργολάβο

Δημοσ.

Ο γείτονας εσκαψε ή η εταιρεια, ειναι η σωλήνωση δημόσιας παροχής ή σωληνωση του διαμερισματος του γείτονα;

Αν ειναι δημόσια παροχή θα κανεις μηνυση στη εταιρεια, αν και δεν θα βρεις ακρη.

Παλιά ο οτε εσκαβε τους κηπους και εβαζε νόμιμα μποχ στον τοίχο σου, δεν το ξέρω αλλα πιθανόν καλύπτονται απο την ίδια νομοθεσία 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

Δεν θέλει και αστυνομία για καταγραφή? 

• Like 1
Δημοσ.

Δε χρειάζεται δικαστήριο. Στείλε ενα mail στην εταιρεία ότι εντός 7ημερου θα ξηλώσεις το σωλήνα αν δεν επιδιορθωσουν τη βλάβη κ αν δεν ειδοποίησε για βλάβη, διαρροή λόγω σπασμένου σωλήνα. Στο συνεργείο δεν επιτρέπεις να εγκαταστήσει τίποτα μετά. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

Ναι δεν απαντάει η συγκεκριμένη εταιρεία και στα email λέει "θα απαντήσουμε " και πέρασε χρόνος ύστερα από πολλά email

1 λεπτό πριν, rodosf1 είπε

Δε χρειάζεται δικαστήριο. Στείλε ενα mail στην εταιρεία ότι εντός 7ημερου θα ξηλώσεις το σωλήνα αν δεν επιδιορθωσουν τη βλάβη κ αν δεν ειδοποίησε για βλάβη, διαρροή λόγω σπασμένου σωλήνα. Στο συνεργείο δεν επιτρέπεις να εγκαταστήσει τίποτα μετά. 

Ήρθε η αστυνομία και τους άφησε να το βάλουν λέγοντας μας ότι τους διακόπτουμε από την δουλειά τους και δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε και θα μας κάνουν μήνυση ότι τους καθυστερουμε και έτσι το βαλανε

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Δεν θέλει και αστυνομία για καταγραφή? 

Λες να βγάλουν τη σωλήνα και να ξαναβάλουν τα φυτά αργά τα μεσάνυχτα ? 😂

Ας βγάλει φωτό/βίντεο σε 1η φάση , αλλά τώρα που γράφω δεν έχεις άδικο , μια καταγραφή επίσημη μόνο θετική είναι

τώρα είδα οτι πόσταρε πως πέρασε καιρός άρα δεν ξέρω πως θα παιχτεί

1 λεπτό πριν, ejnic είπε

Ναι δεν απαντάει η συγκεκριμένη εταιρεία και στα email λέει "θα απαντήσουμε " και πέρασε χρόνος ύστερα από πολλά email

όταν λες εταιρία φαντάζομαι λες τον εργολάβο ?

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ο γείτονας εσκαψε ή η εταιρεια, ειναι η σωλήνωση δημόσιας παροχής ή σωληνωση του διαμερισματος του γείτονα;

Αν ειναι δημόσια παροχή θα κανεις μηνυση στη εταιρεια, αν και δεν θα βρεις ακρη.

Παλιά ο οτε εσκαβε τους κηπους και εβαζε νόμιμα μποχ στον τοίχο σου, δεν το ξέρω αλλα πιθανόν καλύπτονται απο την ίδια νομοθεσία 

Το συνεργείο του γείτονα δημιούργησε τις σωληνώσεις που είναι στο τοιχίο αλλά περνάν μέσα από το χώρο μου αυτές (δηλαδή όχι δημόσια παροχή ). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρωτα πρεπει να διευκρινησεις ποιος περασε το σωληνα. Ο μετρητης ειναι πριν η μετα απο το σημειο που περασε μεσα απο την ιδιοκτησια σου;

Εαν ειναι μετα, τοτε αν εισαι Αθηνα μιλας με ΕΔΑ Αττικης στο 21 3088 2000. Μη μου πεις οτι δεν απαντανε γιατι λογω δουλειας τους καλουσα καθημερινα.

Αν ο μετρητης ειναι πιο πριν , τοτε πας νομικα εναντιον του ιδιοκτητη. Φυσικα θα μιλησεις παλι με ΕΔΑ για να τους πεις οτι η δηλωση των χωρων που εγινε στη μελετη, δεν ειναι αληθης. Εχεις τα συμβολαια ανα χειρας, και φωναζεις ατομο τους να ερθει να το επιβεβαιωσει και να κοψει τη παροχη. Αφου κοψει τη παροχη , φωναζεις υδραυλικο και ξυλωνει. Αν θες κινεισαι και εναντιον αυτουνου που εκανε την εγκατασταση και του ιδιοκτητη.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

Λες να βγάλουν τη σωλήνα και να ξαναβάλουν τα φυτά αργά τα μεσάνυχτα ? 😂

Ας βγάλει φωτό/βίντεο σε 1η φάση , αλλά τώρα που γράφω δεν έχεις άδικο , μια καταγραφή επίσημη μόνο θετική είναι

τώρα είδα οτι πόσταρε πως πέρασε καιρός άρα δεν ξέρω πως θα παιχτεί

όταν λες εταιρία φαντάζομαι λες τον εργολάβο ?

Ναι τον εργολάβο 

1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Πρωτα πρεπει να διευκρινησεις ποιος περασε το σωληνα. Ο μετρητης ειναι η μετα απο το σημειο που περασε μεσα απο την ιδιοκτησια σου;

Εαν ειναι μετα, τοτε αν εισαι Αθηνα μιλας με ΕΔΑ Αττικης στο 21 3088 2000. Μη μου πεις οτι δεν απαντανε γιατι λογω δουλειας τους καλουσα καθημερινα.

Αν ο μετρητης ειναι πιο πριν , τοτε πας νομικα εναντιον του ιδιοκτητη. Φυσικα θα μιλησεις παλι με ΕΔΑ για να τους πεις οτι η δηλωση των χωρων που εγινε στη μελετη, δεν ειναι αληθης. Εχεις τα συμβολαια ανα χειρας, και φωναζεις ατομο τους να ερθει να το επιβεβαιωσει και να κοψει τη παροχη. Αφου κοψει τη παροχη , φωναζεις υδραυλικο και ξυλωνει. Αν θες κινεισαι και εναντιον αυτουνου που εκανε την εγκατασταση και του ιδιοκτητη.

Ο μετρητής του είναι στα δεξιά από το σπίτι μου περνάει το κήπο μου με τον σωλήνα του  και καταλήγει στα αριστερά του σπιτιού μου που είναι το δικό του σπίτι .

2 λεπτά πριν, ejnic είπε

Ναι τον εργολάβο 

Ο μετρητής του είναι στα δεξιά από το σπίτι μου περνάει το κήπο μου με τον σωλήνα του  και καταλήγει στα αριστερά του σπιτιού μου που είναι το δικό του σπίτι .

Και απαντάνε αλλά όταν τους λέμε για αυτό το θέμα θα σας συνδέσω με έναν υπεύθυνο προϊστάμενο κ μετά δν υπάρχει κάποια ενημέρωση. Το αφήνουν κενό το θέμα χωρίς απάντηση 

6 λεπτά πριν, Dantε είπε

Πρωτα πρεπει να διευκρινησεις ποιος περασε το σωληνα. Ο μετρητης ειναι πριν η μετα απο το σημειο που περασε μεσα απο την ιδιοκτησια σου;

Υπάρχει νόμος που λέει πριν ή μετά ; 

Δημοσ.

γενικά με δικαστήριο κλπ θα φας χρόνο άσκοπα. Είναι μια απλή διαφορά μεταξύ ιδιωτών (υποθέτουμε από αμέλεια) κ έτσι μπορεί να επιλυθεί, μεταξύ σας. 

πχ είχε βάλει ο ΟΤΕ καφαο σε ιδιωτικό χώρο φίλου (οικόπεδο ανοιχτό προς οδό) χωρίς άδεια. Ε, 1-2-3 ενοχλήσεις τον γειωσαν. Ενημέρωσε γραπτώς ότι σε μια εβδομάδα το ρίχνει κάτω κ το πετάει στο δρόμο κ ας κάνουν ότι κτλβουν και ήρθαν την επόμενη τα συνεργεία του εργολάβου με έγγραφη συγγνώμη ανα χείρας από το δντη. Δεν έτρεξε κ αν κ τον γειωσαν, μετά έτρεξαν εκείνοι. Problem Solved. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rodosf1 είπε

γενικά με δικαστήριο κλπ θα φας χρόνο άσκοπα. Είναι μια απλή διαφορά μεταξύ ιδιωτών (υποθέτουμε από αμέλεια) κ έτσι μπορεί να επιλυθεί, μεταξύ σας. 

πχ είχε βάλει ο ΟΤΕ καφαο σε ιδιωτικό χώρο φίλου (οικόπεδο ανοιχτό προς οδό) χωρίς άδεια. Ε, 1-2-3 ενοχλήσεις τον γειωσαν. Ενημέρωσε γραπτώς ότι σε μια εβδομάδα το ρίχνει κάτω κ το πετάει στο δρόμο κ ας κάνουν ότι κτλβουν και ήρθαν την επόμενη τα συνεργεία του εργολάβου με έγγραφη συγγνώμη ανα χείρας από το δντη. Δεν έτρεξε κ αν κ τον γειωσαν, μετά έτρεξαν εκείνοι. Problem Solved. 

Δε ξερω αν στεκει ομως. Αν το έριχνε μπορει να ειχε θεματα..

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ejnic είπε

Ναι τον εργολάβο 

Και απαντάνε αλλά όταν τους λέμε για αυτό το θέμα θα σας συνδέσω με έναν υπεύθυνο προϊστάμενο κ μετά δν υπάρχει κάποια ενημέρωση. Το αφήνουν κενό το θέμα χωρίς απάντηση 

Υπάρχει νόμος που λέει πριν ή μετά ; 

Αναλογα αν ειναι πριν η μετα ,αλλαζει το ποιος ειναι υπεθυνος. Εφοσον ο μετρητης σε σενα ειναι πριν, τοτε ειναι ευθυνη του ιδιοκτητη.

Οπως σου ειπα,μιλας με ΕΔΑ να κοψει τη παροχη γιατι δεν ανταποκρινεται στη μελετη η κατασκευη (προφανως στη μελετη δηλωσε οτι ειναι κοινοχρηστος χωρος αυτος) οποτε επικοινωνεις μαζι τους να τη κοψουν  και μετα το ξυλωνεις οπως σου αρεσει.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αναλογα αν ειναι πριν η μετα ,αλλαζει το ποιος ειναι υπεθυνος. Εφοσον ο μετρητης σε σενα ειναι πριν, τοτε ειναι ευθυνη του ιδιοκτητη.

Οπως σου ειπα,μιλας με ΕΔΑ να κοψει τη παροχη γιατι δεν ανταποκρινεται στη μελετη η κατασκευη (προφανως στη μελετη δηλωσε οτι ειναι κοινοχρηστος χωρος αυτος) οποτε επικοινωνεις μαζι τους να τη κοψουν  και μετα το ξυλωνεις οπως σου αρεσει.

Δεν θα είναι φθορά αν το ξυλωσω ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ejnic είπε

Δεν θα είναι φθορά αν το ξυλωσω ;

Μεσα στην ιδιοκτησια σου ειναι . Αν βαλω εγω δηλαδη μια πινακιδα μεσα στο κηπο σου ,ειναι φθορα αν τη βγαλεις;

Αρκει ο κηπος να ειναι ιδιοκτησια σου και οχι κοινοχρηστος η οτιδηποτε αλλο. Ρωτα και δικηγορο να στο επιβεβαιωσει, να εισαι σιγουρος.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...