Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τη γυναίκα έχουμε επισκεφτεί τις περισσότερες χώρες κεντρικής και νότιας Ευρώπης και έφτασε η ώρα να πάμε και Σκανδιναβία για πρώτη φορά.

Κλείσαμε για Στοκχόλμη.

Έχει κανένας να δώσει καμιά πληροφορία; Κυρίως με ενδιαφέρει ποια είναι η καλύτερη περιοχή να μείνεις από άποψη ασφάλειας και απόστασης από κεντρικά σημεία. Επίσης, ποια περιοχή θα ήταν καλό να αποφύγεις.

Από μικρή έρευνα που έκανα οι τιμές σε φαγητά, ποτά κτλ είναι ελαφρώς υψηλές, αλλά όχι απλησίαστες, ενώ αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οι υπερβολικές τιμές στα ξενοδοχεία και στα airbnb.

Δημοσ.

είμαστε φτωχαδάκια, μέχρι τη Λούτσα και πολύ μας είναι.

Πέρα από την πλάκα, επειδή κοιτούσα κι εγώ, οι τιμές για διαμονή είναι όντως τσιμπημένες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

είμαστε φτωχαδάκια, μέχρι τη Λούτσα και πολύ μας είναι.

Πέρα από την πλάκα, επειδή κοιτούσα κι εγώ, οι τιμές για διαμονή είναι όντως τσιμπημένες

Για τη Λούτσα έχεις κάτι καλό να προτείνεις?

Δημοσ.

Το 18 την είχαμε επισκεφτεί και είχαμε μείνει στο Hotel Tegnerlunden με ωραίο πρωινό και άνετα, καθαρά δωμάτια.

3-4 βραδιά είναι αρκετά θεωρώ. Κυρίως βλέπεις την παλιά πόλη, τα ανάκτορα που έχει πέριξ l, καθώς και το δημαρχείο. Μετά άμα θες μπορείς να πας στον ζωολογικό, μουσείο του συγκροτήματος ΑΒΒΑ, κτλπ. Πολλοί συνδυάζουν μονοήμερη με τρένο στην Upsala. Εμείς συνεχίσαμε για Κοπεγχάγη που χρειάζεται 5ωρες και από εκεί πήραμε αεροπλάνο επιστροφής για Ελλάδα.

Επειδή περπατήσαμε αρκετά δεν θεωρώ πως βρεθήκαμε σε κάποια περιοχή που να αισθάνεσαι άβολα όπως τυχαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οπότε αν είσαι κοντά στην παλιά πόλη, θεωρώ δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. 

Δημοσ.

Το μακρινο 2007 που είχα πάει, δεν είχα νιώσει κάποιο θέμα ανασφάλειας και περπατήσαμε αρκετά. Να πας να δεις το Vasa Museum (το βρισκεις και στο google και βλέπεις αν σου αρέσει) και μετά εμείς είχαμε Grona Lund (και άλλο ένα πάρκο που είχαν που δεν θυμάμαι καν το όνομα). Και πολλά θυμάμαι :P

Δημοσ.
Στις 8/6/2023 στις 12:44 ΜΜ, Fan είπε

Κυρίως με ενδιαφέρει ποια είναι η καλύτερη περιοχή να μείνεις από άποψη ασφάλειας

Ρε'συ, φοβάσαι για την ασφάλεια στη Στοκχόλμη (που είναι από τις πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο)... ενώ μένεις μόνιμα στην Αθήνα. Δηλαδή ώπα! :P

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Haldol είπε

Ρε'συ, φοβάσαι για την ασφάλεια στη Στοκχόλμη (που είναι από τις πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο)... ενώ μένεις μόνιμα στην Αθήνα. Δηλαδή ώπα! :P

Κάθε πρωτεύουσα έχει τις ασφαλείς και τις επικίνδυνες περιοχές της.

Δημοσ.

Έχω πάει 2 φορές, την τελευταία έμεινα σε ξενοδοχείο δίπλα στον κεντρικό σταθμό, απέναντι απ το δημαρχείο με εκπληκτική θέα σε ολη την πόλη. Βολική περιοχή για όλα. Ανασφάλεια δεν ένιωσα κάπου. Η πόλη είναι όμορφη μόνο παραλιακά και στα νησάκια. Αν απομακρυνθείς 2  δρόμους πιο μέσα είναι αδιάφορα. 
βολτα στην παλιά πόλη, μουσείο Βάσα, μεσαιωνικό μουσείο και παλάτι αξίζουν μια επίσκεψη. Και βόλτα με καραβάκι.

Γενικα δεν είναι για πανω από 3ημερο. Προσοχή αν πας σ/κ και θέλεις να αγοράσεις αλκοόλ, δεν θα βρεις!

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Fan είπε

Κάθε πρωτεύουσα έχει τις ασφαλείς και τις επικίνδυνες περιοχές της.

Προφανώς. Και σε κάθε μεγάλη πόλη, υπάρχει μια μικρή ή μεγάλη πιθανότητα να σου ψυρίσουν το πορτοφόλι ή άλλο αντικείμενο αξίας (το γνωστό pickpocketing, που λέμε στο χωριό μου). Απλά μου κάνει μεγάλη αίσθηση κάποιος να μένει στην Αθήνα (που έχει μέχρι και πολλές περιοχές «άβατα» ή «εμπόλεμες ζώνες») και να φοβάται για τη Στοκχόλμη, που ως πόλη είναι τρομερά ασφαλέστερη, με μεγάλη διαφορά.

Σα να φοβάσαι μη σε χτυπήσει καγκουρώ σαν τουρίστας στο ζωολογικό κήπο στο Βερολίνο, ενώ κανονικά μένεις στην Καμπέρα. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...