Nikoszak Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Καλημέρα στην παρέα. Εχθές έκανα την απόπειρα να κάνω την αναβάθμιση από 2600x σε 5800x Χρησιμοποιώ την παραπάνω υδρόψυξη, άλλαξα πάστα σε Arctic Mx-4 αλλά οι θερμοκρασίες τρελαίνονται Εκεί που είναι 35c μόλις ανοίξω κάποιο παράθυρο η ανέβει το tdp βαράει κάτι 80c Μπορεί κάποιος να μου πει αν έχει κάποιο θέμα το επεξεργαστής η χρειάζεται να πάω σε άλλη ψύξη?
kkatzos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 6 λεπτά πριν, Nikoszak είπε Καλημέρα στην παρέα. Εχθές έκανα την απόπειρα να κάνω την αναβάθμιση από 2600x σε 5800x Χρησιμοποιώ την παραπάνω υδρόψυξη, άλλαξα πάστα σε Arctic Mx-4 αλλά οι θερμοκρασίες τρελαίνονται Εκεί που είναι 35c μόλις ανοίξω κάποιο παράθυρο η ανέβει το tdp βαράει κάτι 80c Μπορεί κάποιος να μου πει αν έχει κάποιο θέμα το επεξεργαστής η χρειάζεται να πάω σε άλλη ψύξη? Ο 5800Χ ανεβάζει θερμοκρασίες γενικά. Βεβαιώσου ότι το PBO είναι απενεργοποιημένο. Επίσης δες μήπως έχει στραβό IHS ο επεξεργαστής σου. Κάτι τέτοιο θα δικαιολογούσε τις θερμοκρασίες που βλέπεις.
Nikoszak Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Το PBO πώς απενεργοποιείται? Οπότε πρέπει να βγάλω την υδρόψυξη και να ελέγξω μήπως είναι στραβό και δεν πατάει καλά
Nikoszak Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, kkatzos είπε Ο 5800Χ ανεβάζει θερμοκρασίες γενικά. Βεβαιώσου ότι το PBO είναι απενεργοποιημένο. Επίσης δες μήπως έχει στραβό IHS ο επεξεργαστής σου. Κάτι τέτοιο θα δικαιολογούσε τις θερμοκρασίες που βλέπεις. Απενεργοποίησα το PBO μέσα από το BIOS. Καθάρισα ξανά τον επεξεργαστή άλλαξα πάστα , έλεγξα αν είναι στραβό το IHS , (δεν είναι) Προς το παρόν τρώει πάλι κάτι φλασιές με τις θερμοκρασίες να βαράνε 65 όταν ανοίγω ένα πρόγραμμα. Θα το δοκιμάσω σε στο WoW και θα επανέλθω P.S διάβασα ότι η συγκεκριμένη υδρόψυξη δεν κάνει για αυτόν τον επεξεργαστή λόγο TDP 105w. Δεν ξέρω αν και πόσο ισχύει αυτό 1
Dantε Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Φυσιολογικο ειναι για το συγκεκριμενο επεξεργαστη. Ειναι αρκετα ζεστος και αν τον αφησεις stock θες custom λυσεις για να ειναι κρυος. Μεχρι 90 βαθμους εισαι οκ. Κατσε διαβασε και κανε δοκιμες ωστε να βαλεις ορια στο PPT/EDC/TDC. Προσωπικα αν θυμαμαι καλα εχω 130/85/120. Θα βοηθησει πολυ με τις θερμοκρασιες. Σε επομενη φαση μπορεις να κανεις και undervolt μεσω CO, αλλα δεν ειναι απαραιτητο.
Nikoszak Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 6 ώρες πριν, Dantε είπε Φυσιολογικο ειναι για το συγκεκριμενο επεξεργαστη. Ειναι αρκετα ζεστος και αν τον αφησεις stock θες custom λυσεις για να ειναι κρυος. Μεχρι 90 βαθμους εισαι οκ. Κατσε διαβασε και κανε δοκιμες ωστε να βαλεις ορια στο PPT/EDC/TDC. Προσωπικα αν θυμαμαι καλα εχω 130/85/120. Θα βοηθησει πολυ με τις θερμοκρασιες. Σε επομενη φαση μπορεις να κανεις και undervolt μεσω CO, αλλα δεν ειναι απαραιτητο. Το άλλαξα αυτό με τα όρια τα δικά σου, φάνηκε προς το παρόν ότι έστρωσε λίγο Αλλά γενικά από ότι διαβάζω σε άλλα Forum η συγκεκριμένη ψύκτρα δεν κάνει για τον 5800x Θα το αφήσω λίγο και με την πρώτη ευκαιρία θα πάω σε κάποια από αυτές παρακάτω Noctua NH-L9a-AM4. ARCTIC Liquid Freezer II 240 A-RGB. Thermaltake TOUGHAIR 510. Noctua NH-D15 chromax. Black.
chrisde Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Παίξε και με co. Θα δεις διαφορές ειδικά αν είσαι σταθερός με -30 όπως ήμουν εγώ. 1
Dantε Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 12 ώρες πριν, Nikoszak είπε Το άλλαξα αυτό με τα όρια τα δικά σου, φάνηκε προς το παρόν ότι έστρωσε λίγο Αλλά γενικά από ότι διαβάζω σε άλλα Forum η συγκεκριμένη ψύκτρα δεν κάνει για τον 5800x Θα το αφήσω λίγο και με την πρώτη ευκαιρία θα πάω σε κάποια από αυτές παρακάτω Noctua NH-L9a-AM4. ARCTIC Liquid Freezer II 240 A-RGB. Thermaltake TOUGHAIR 510. Noctua NH-D15 chromax. Black. Για να παιξει ο 5800Χ με τα στοκ ορια και χωρις undervolt, θελει γομαρι ψυξη. Μη περιμενεις δηλαδη οτι θα σου λυθει τοσο ευκολα το θεμα. Για μενα κανε δοκιμες, τρεχε CB23 multi και παιξε με ορια και CO μέχρι να μη περναει τους 85 βαθμους στο 10λεπτο τεστ. Τα ορια που σου εγραψα ειναι για μενα και ειναι σχετικα ανεβασμενα. Αρκετοι παιζουν πιο κατω. Δε χανεις ιδιαιτερα σε αποδοση. Ισα ισα με τα ορια και το CO πηγα απο 14100 σε 15400 στο CB23. Και μαζι και με overclock μεσω ΡΒΟ πηρα και στο single απο 1590 σε 1640. 1
Nikoszak Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 15 λεπτά πριν, Dantε είπε Για να παιξει ο 5800Χ με τα στοκ ορια και χωρις undervolt, θελει γομαρι ψυξη. Μη περιμενεις δηλαδη οτι θα σου λυθει τοσο ευκολα το θεμα. Για μενα κανε δοκιμες, τρεχε CB23 multi και παιξε με ορια και CO μέχρι να μη περναει τους 85 βαθμους στο 10λεπτο τεστ. Τα ορια που σου εγραψα ειναι για μενα και ειναι σχετικα ανεβασμενα. Αρκετοι παιζουν πιο κατω. Δε χανεις ιδιαιτερα σε αποδοση. Ισα ισα με τα ορια και το CO πηγα απο 14100 σε 15400 στο CB23. Και μαζι και με overclock μεσω ΡΒΟ πηρα και στο single απο 1590 σε 1640. Κατά πάσα πιθανότητα μάλλον εκεί θα καταλήξω Αλλαγή ψύξης γιατί με αυτήν δεν γίνεται Ναι μεν καλή, στο design ειδικά με την οθόνη , αλλά στον συγκεκριμένο επεξεργαστή βογγάει, δεν μπορεί με τίποτα Ευτυχώς είναι αγορασμένη από πλαίσιο και δεν έχει ούτε 4 μήνες που την πήρα και θα γίνει αντικατάσταση
Dantε Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Εγω σκεψου εχω 280 ψυγειο και παλι με το ζορι τον καταφερνει.
ultraex2003 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) για να ριξεις αρκετα θερμοκρασιες επισης παίξε με ppt 76 tdc 70 και edc 90 σε επίπεδα 5700Χ που είναι 65 watt ο cpu τώρα αν θυμάμαι καλά στοκ ο 5800Χ είναι 142/90/140 και 105 watt επισης με pbo - Auto oc κλπ αν ασχοληθείς θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα αλλά θέλει ψαξιμο αρκετο Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από ultraex2003
Nikoszak Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ultraex2003 είπε για να ριξεις αρκετα θερμοκρασιες επισης παίξε με ppt 76 tdc 70 και edc 90 σε επίπεδα 5700Χ που είναι 65 watt ο cpu τώρα αν θυμάμαι καλά στοκ ο 5800Χ είναι 142/90/140 και 105 watt επισης με pbo - Auto oc κλπ αν ασχοληθείς θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα αλλά θέλει ψαξιμο αρκετο Έτσι παίζω τώρα Είμαι λίγο άσχετος σε AMD οπότε δώστε μου λίγο τα φώτα σας Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από Nikoszak
ultraex2003 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 19 λεπτά πριν, Nikoszak είπε Έτσι παίζω τώρα Είμαι λίγο άσχετος σε AMD οπότε δώστε μου λίγο τα φώτα σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα