Προς το περιεχόμενο

Car detailing

funkyjohny

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, andreaspA είπε

Υπερβολη ηταν αυτο που ειπα. Για να δειξω οτι ειναι παπάτζα να δωσεις 950€ για γυαλισμα, οταν πραγματικα με 950€ μπορω να τον στειλω για βαψιμο και για αριστη δουλεια.

Αφου τον ξερεις λοιπον, ξερεις στα σιγουρα οτι δεν ειναι απατεωνας. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο κανεναν. Απο τον Κωστα εχω δει στο παρελθον δουλειες του.

Κρινω τα 300€ λοιπον που μου ειπε για γυαλισμα και κεραμικη στο 5ετιας Tiguan μου ως αριστη τιμή , και ταυτοχρονα λογική τιμή, και τρελο VFM σε σχεση με αυτα που ακουω στην πιάτσα. Θα ενημερώσω και για το αποτελεσμα μόλις το κάνουμε.

Δεν ξερω με τι ασχολεισαι, αλλα επειδη εγω ασχολουμαι 30 χρονια με ασφαλειες, ακολουθωντας απο πισω ολες τις ζημιες του γραφειου μου, και εχοντας στειλει πολλες εκατονταδες αυτοκινητα για φανοποιια, γνωριζοντας δεκαδες πραγματογνωμονες της αγορας, εισαι 100% λαθος. Εχω γνωρισει και εκει διαφορους κουραφεξαλους που ζητανε οτι τους κατεβει στο κεφαλι, πουλωντας φυκια για μεταξωτες κορδελες, και εχω γνωρισει και μαγαζια που δουλευουν με φυσιολογικες ζημιες, έχοντας στειλει εκατονταδες αυτοκινητα, τους πλεον παραξενους πελατες και δεν εχω ακουσει ουτε ενα παραπονο.

300€ τι προσφέρει το πακέτο. Τι γυάλισμα και τι προστασια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 λεπτά πριν, tzotzo είπε

300€ τι προσφέρει το πακέτο. Τι γυάλισμα και τι προστασια

Τι απαντηση να σου δωσω τωρα? Γυαλισμα και κεραμικη προστασια (GU ? ακουσα καλα?) 

9 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Δυο σιγουρα μου ειπε. 

οκ, σιγουρα δεν βαζει κεραμικη επιστρωση. βαζει καποιου τυπου ψεκαστο κεραμικο sealant. διαρκεια μαξιμουμ 6 μηνες. 
και στο γυαλισμα κανει ενα χερι, πιθανον με αλοιφη AIO που πιο πολυ γεμιζει τις αραχνες παρα τις βγαζει.
Αν οντως κανει αυτα που περιγραφω, τοτε ειναι πεταμενα λεφτα, οχι vfm.
αλλιως θα πηγαινω φιλων μου αυτοκινητα εκει, να τα κανει με 3 κατοσταρικακια και να βγαζω και εγω λεφτα.

• Thanks 1

37 λεπτά πριν, tzotzo είπε

οκ, σιγουρα δεν βαζει κεραμικη επιστρωση. βαζει καποιου τυπου ψεκαστο κεραμικο sealant. διαρκεια μαξιμουμ 6 μηνες. 
και στο γυαλισμα κανει ενα χερι, πιθανον με αλοιφη AIO που πιο πολυ γεμιζει τις αραχνες παρα τις βγαζει.
Αν οντως κανει αυτα που περιγραφω, τοτε ειναι πεταμενα λεφτα, οχι vfm.
αλλιως θα πηγαινω φιλων μου αυτοκινητα εκει, να τα κανει με 3 κατοσταρικακια και να βγαζω και εγω λεφτα.

δεν ξερω τι μου λες. Δεν εχω κανει μεταπτυχιακο στις κεραμικες :D

Αυτο θα βαλει.

Gyeon Can Coat Pro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως στα λεω πεταμενα λεφτα.
Και θα βρεθεις σε κανα χρονο- διχρονο σε παρομοιο θεμα και θα πεις παιδια ειναι μουφα το detailing. 
Εδωσα 300 € και δεν κρατησε ουτε χρονο το αποτελεσμα. Καλυτερα να το βαψω σε πρωην εξουσιοδοτημενο mercedes με 950€

Επεξ/σία από tzotzo

10 ώρες πριν, kostasbm είπε

ωραίο είναι το καθαρό και γυαλισμένο αυτοκίνητο αλλα να μη γινόμαστε υπερβολικοί για γυάλισμα κερωμα.....με τα μέσα που έχουμε σήμερα άνετα μπορεί κάποιος να το

κάνει και μόνος του αν δεν βαριέται......δεν είναι πυρηνική φυσικη

αν έχουμε ψιλοζημιες από χαλίκια,γρατζουνιες τότε ναι να δούμε τον ειδικό ........όπως είπαν και άλλοι ένα βάψιμο παίζει στα 1500 ....

συγνώμη που διαφωνώ αλλά ο αλοιφαδόρος ειναι λιγο επιστήμη για να μην καταλήξεις να κάνεις περισσότερη ζημια απο καλό. θελει διαβασμα και δοκιμές σε πανελ σκέτα απο καποιο αυτοκινήτου για πεταμα. και θελει και χρόνο για να γίνει σωστά. δεν τελειώνεις με 2 περάσματα. δεν εχω χρόνο να εξηγησω περισσότερο, δειτε μερικά βιντεο του ΑΜΜΟ και αλλων αν θελετε να μαθετε το τι συζητάμε ακριβώς.
ο swell ειναι οντως κορυφαιος τον εχω δει, χωρις αυτό να σημαινει οτι ειναι ο μοναδικός σιγουρα. (επίσης παλιά που ξερω οι τιμές του ηταν λογικές τωρα δεν εχω εικόνα)

53 λεπτά πριν, jimsomebody είπε

συγνώμη που διαφωνώ αλλά ο αλοιφαδόρος ειναι λιγο επιστήμη για να μην καταλήξεις να κάνεις περισσότερη ζημια απο καλό. θελει διαβασμα και δοκιμές σε πανελ σκέτα απο καποιο αυτοκινήτου για πεταμα. και θελει και χρόνο για να γίνει σωστά. δεν τελειώνεις με 2 περάσματα. δεν εχω χρόνο να εξηγησω περισσότερο, δειτε μερικά βιντεο του ΑΜΜΟ και αλλων αν θελετε να μαθετε το τι συζητάμε ακριβώς.
ο swell ειναι οντως κορυφαιος τον εχω δει, χωρις αυτό να σημαινει οτι ειναι ο μοναδικός σιγουρα. (επίσης παλιά που ξερω οι τιμές του ηταν λογικές τωρα δεν εχω εικόνα)

εχω δει δε διαφωνω αλλα αλλο να γυαλιζεις μια 67 Mustang η μια 351 shaker και αλλο το καθημερινο μας τουτου

3 ώρες πριν, jimsomebody είπε

Μια ολικη διορθωση περιλαμβανει χρηση αρκετων αλοιφων, σφουγγαριων, και κυριως αλοιφαδόρων.
Ο μονος ίσως youtuber που εχω δει να κανει αυτη την διαδικασια σωστα ειναι αυτος. Και δειχνει και το αποτελεσμα στον σωστο φωτισμο.

o AMMO ειναι παπατζης, τα παιρνει απο εταιρειες και επειδη εχει πολυ επεξηγηματικο λογο κανει τεραστιο γκελ στο κοινο που απευθυνεται. Επισης στην Αμερικη οι τιμες ειναι τελειως διαφορετικες. Ενα μετριο προς κακο βαψιμο μπορει να εχει 3.500-4.000, και ταυτοχρονα οι τιμες των αυτοκινητων πολυ μικροτερες απο τις αντιστοιχες τις ελλαδας, οπως και το καυσιμο.

Τωρα και στην ελλαδα η μοδα ειναι οι κεραμικες επιστρωσεις και η λεζαντα σε φβ, τικ τοκ κλπ. μπλεκεται και το εμποριο στη μεση, ο καθενας εισαγει το δικο του προιον και γινεται το ελα να δεις. επισης με τοσο πολυ δουλεια που εχουν οι μεγαλοι detailer, ζητημα ειναι αν ασχοληθουν οι ιδιοι με το καθε αμαξι μια ωρα. Και αμφιβαλλω αν οι βοηθοι, ξερουν παρανω απο ενα δυο συνδυασμους αλοιφων σφουγγαριων οπως και την χρηση περιστροφικου αλοιφαδορου.

• Like 1

Δεν έχει νόημα κανένα έξοδο για """detailing""" εφόσον πλένετε τα αυτοκίνητά σας σε συμβατικά πλυντήρια.

Ένας φίλος πιο πάνω έγραψε ότι θέλει να το προστατέψει γιατί "βαριέται" να ασχολείται"... Αν πας και το προστατέψεις θα χρειαστεί ασχολείσαι πολύ πιο εντατικά. Να το πλένεις με συγκεκριμένο τρόπο, συγκεκριμένα υλικά, συγκεκριμένα pH, και να παρκάρεις και σε κλειστό parking γιατί το επηρρεάζει ακόμα και η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Και φυσικά θέλει και ""φρεσκάρισμα"" σε κανα χρόνο για να "διατηρηθεί το αποτέλεσμα"...

Το επιθετικό μάρκετινγκ του τικτοκ έχει κάνει τα μυαλά πουρέ.  Πουρέ όμως...

Αυτές οι εφαρμογές (πόσο δε μάλλον το PPF) είναι για αυτοκίνητα άνω των 100Κ. Οι υπόλοιποι απλά πετάτε λεφτά. Καλά κάνετε, έχω πετάξει κι εγώ αμέτρητα λεφτά σε ρόδες, απλά να ξέρετε τι πληρώνετε.

Και για να το πιάσουμε από τα βασικά μιας και το θέμα είναι εξ αρχής λάθος. ΑΛΛΟ το detailing και ΑΛΛΟ το "γυάλισμα-κέρωμα"...

• Like 2
  • Thanks 1

"Οπόταν" σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο που δεν έχουν φύγει ακόμη τα κεριά του εργοστασίου τί βάνουμε;

2 λεπτά πριν, eMike είπε

Ένας φίλος πιο πάνω έγραψε ότι θέλει να το προστατέψει γιατί "βαριέται" να ασχολείται"...

Παρών 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

"Οπόταν" σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο που δεν έχουν φύγει ακόμη τα κεριά του εργοστασίου τί βάνουμε;

Παρών 😕

θα βγαλεις τα κερια του εργοστασιου, που πλεον στις βαμμενες  επιφανεις ειναι αυτοκολλητα και αφηνουν κολλες, θα βγαλεις τις κολλες, και θα περασεις μια ψιλη/καθαριστικη αλοιφη. μετά θα βάλεις το ppf. φυσικα θα βρεις εναν επαγγελματια να τα κανει ολα αυτα μαζεμενα.
με το ppf, αν δεν εχεις ακουμπηματα τρελα, θα γλιτωσεις το αγχος ΚΥΡΙΩΣ της κουτσουλιας. Αν προσεχεις το αυτοκινητο σε 5-7 χρονια θα το παρει ο επομενος, θα βγαλει το ppf και θα χαρει το τελειο χρωμα που του εχεις αφησει.

Για τι budget μιλαμε.

Επεξ/σία από tzotzo

^ πες μου πόσο βγαίνει με αυτά που περιγράφεις να κάνω τα κουμάντα μου !

Αλλά τώρα που έψαξα ιντερνετικά , βλέπω κάτι 3-5χιλιαρα για ppf και σε συνδυασμό με την πιο πάνω αποψη ότι είναι πεταμένα λεφτά , το ξανασκέφτομαι. 😕

Εκτιμώντας απολύτως υποκειμενικά , αν έβγαινε μέχρι 1000 το πακέτο που περιγράφεις, θα έμπαινα σοβαρά στον πειρασμό να το κάνω.

13 ώρες πριν, tzotzo είπε

οπως στα λεω πεταμενα λεφτα.
Και θα βρεθεις σε κανα χρονο- διχρονο σε παρομοιο θεμα και θα πεις παιδια ειναι μουφα το detailing. 
Εδωσα 300 € και δεν κρατησε ουτε χρονο το αποτελεσμα. Καλυτερα να το βαψω σε πρωην εξουσιοδοτημενο mercedes με 950€

Δεν γνωριζω γιατι αυτο ειναι πεταμενα λεφτα και το αλλο δεν ειναι πεταμενα λεφτα. Αλλα ειμαι βεβαιως οτι σε κανα χρονο ή 2 χρονια , οπουδηποτε και να παω θα βρεθω με το ιδιο θεμα. Και αν εχουν φαει και βερνικι, θα βρεθω με το ιδιο και πολυ χειροτερο θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...