Προς το περιεχόμενο

Car detailing

funkyjohny

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 24/06/2023 at 11:20, Slither said:

Κάθε πόσο διάστημα είναι προτιμότερο να κερωνουμε το αυτοκίνητό μας,είναι καλύτερα πριν το καλοκαίρι ώστε να υπάρχει προστασία στο χρώμα λόγω καύσωνα,είναι καλύτερα τον χειμώνα για προστασία από σκόνες,λασποβροχες,ρετσίνα κλπ?

Είχα περάσει sealant για μεγαλύτερη διάρκεια,το αμάξι θα χρειαστεί γυάλισμα,επαναφορά χρώματος και μικροδιορθωσεις λόγω βαψιματος από γδαρσίματα,δυστυχώς δεν υπάρχει πυλωτη η χωρίς για πάρκινγκ,οπότε είναι εκτεθιμενο σε καθημερινή βάση.

εξαρταται από το κερί. το fusso coat κρατάει ας πούμε και παραπάνω από 6μηνο. Με collinite 845 βαριά εξάμηνο και με σοβαρά/προσεκτικά πλυσίματα.

Με κάποιο sealant ισως λίγο καλύτερα. Αφού είσαι έξω μόνιμα, μη πας για 100/100 διόρθωση και κατεβάσεις πολύ βερνίκι. Αν πας έξω, ρώτα κιόλας για το πάχος βαφής πριν και μετά (γνώμη μου).

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν το λένε στα specs -οποιδηποτε προστατευτικό- ισως ναι.

Εχω την ελπίδα, όχι τη σιγουριά (εξω το εχω κ εγω). Ετσι κ αλλιώς ίσως να τα έχουμε πουλήσει πριν χαιρετήσει το βερνίκι.

Στο octavia συνεβη στα 15 χρόνια περίπου.

εδώ ο φίλος καταρρίπτει το μύθο 

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Θα γράψω εδώ καθώς έχω περισσότερες πιθανότητες να λάβω σχετικές απαντήσεις, από το να ανοίξω θέμα σε νέο thread... Έχω Golf 6, τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι όταν ακουμπάω το παντελόνι μου δεξιά στο γόνατο, στο πλαϊνό, λερώνει σαν να ξεβάφει το πλαστικό που έχει εκεί. Παίρνει τίποτα;

22 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Θα γράψω εδώ καθώς έχω περισσότερες πιθανότητες να λάβω σχετικές απαντήσεις, από το να ανοίξω θέμα σε νέο thread... Έχω Golf 6, τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι όταν ακουμπάω το παντελόνι μου δεξιά στο γόνατο, στο πλαϊνό, λερώνει σαν να ξεβάφει το πλαστικό που έχει εκεί. Παίρνει τίποτα;

Έχεις ρίξει κανά υγρό εκεί καθαριστικό ή έχεις / είχες κρεμασμένο κανα αρωματικό αυτοκινητου?

3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Έχεις ρίξει κανά υγρό εκεί καθαριστικό ή έχεις / είχες κρεμασμένο κανα αρωματικό αυτοκινητου?

Από ότι ξέρω, όχι! Δεν το καθαρίζω εγώ, μια στο τόσο το πάω σε πλυντήριο, δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν έχουν βάλει εκεί κάτι, φαντάζομαι τα κοινά καθαριστικά που βάζουν σε ταμπλό κλπ (το ταμπλό είναι σε καλή κατάσταση, δεν έχει πάθει ζημιά κάπου!)

2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Από ότι ξέρω, όχι! Δεν το καθαρίζω εγώ, μια στο τόσο το πάω σε πλυντήριο, δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν έχουν βάλει εκεί κάτι, φαντάζομαι τα κοινά καθαριστικά που βάζουν σε ταμπλό κλπ (το ταμπλό είναι σε καλή κατάσταση, δεν έχει πάθει ζημιά κάπου!)

Εγω προσωπικά δεν πιστευω ότι μπορείς να κάνεις κάτι, πέραν του να καταλάβεις τι σου βάφει το παντελονι. Για αρχή θα καθάριζα το σημείο με υγρό τύπου άζαξ να φύγει ότι έχει. Έπειτα θα έβλεπα αν όντως συνεχίζει να βγάζει χρώμα. 

Το πρώτο βημα δηλαδή ειναι να δούμε τι βγάζει. Χρώμα? Καθαριστικό που έχει απορροφήσει? Κάτι άλλο?

Παρκαρω σε μερος σκιερο τωρα το καλοκαιρι και βρισκω μικροσκοπικες σταγονες σαν διαφανο ρετσινι πανω στο αυτοκινητο, παντου. Δεν φαινονται πανω στο βερνικι, αλλά το καταλαβα στο παρμπριζ, οταν αντανακλα ο ηλιος. Απο καποιο δεντρο ειναι (ειναι διαφορετικα ειδη εκει). Ευτυχως βγαινει με απλο πλυσιμο. Υπαρχει καποιος τροπος να το προστατεψω περισσοτερο? Γιατι φοβαμαι με τον καιρο μη χαλασει το βερνικι.

Έχετε να προτείνετε ένα σαμπουάν; Χωρίς κερί. Είχα το born to be mild αλλά δεν το βρίσκω τώρα. 

Εχω ένα britemax aio και ένα blackfire sealant τα οποία πλέον έχουν υδαρη σύσταση και όχι όπως ήταν όταν τα πήρα (πριν από 12 χρόνια- φυλαγμένα σε σπίτι). Να υποθέσω ότι δεν έχουν πια τις ιδιότητες τους;

On 15/07/2023 at 13:50, efib said:

Έχετε να προτείνετε ένα σαμπουάν; Χωρίς κερί. Είχα το born to be mild αλλά δεν το βρίσκω τώρα. 

Εχω ένα britemax aio και ένα blackfire sealant τα οποία πλέον έχουν υδαρη σύσταση και όχι όπως ήταν όταν τα πήρα (πριν από 12 χρόνια- φυλαγμένα σε σπίτι). Να υποθέσω ότι δεν έχουν πια τις ιδιότητες τους;

Καλώς την. Δοκίμασε να τα ανακινήσεις καλά και δες αν θα επανέλθει η σύσταση. Νομίζω πως δεν είναι ασφαλές να τα χρησιμοποιήσεις όμως.

Σαμπουάν έχεις μπόλικες επιλογές σε καταστήματα απ' ότι στο παρελθόν.

Τι ψάχνεις; Έχεις ακόμα το κόκκινο το πεζώ;;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/7/2023 στις 1:50 ΜΜ, efib είπε

Εγω θα τα κουναγα και θα τα χρησιμοποιούσα. Κακό να κάνουν δεν νομίζω. Τη δουλειά τους πάντως θα την κάνουν.

Επεξ/σία από sphinxgr

@tzotzo Ενα σαμπουαν θελω και μια AIO για να κρυψει την αραχνη. Εννοειται πως το εχω ακομα το citroen, δεν παει πουθενα το μικρο μου. Πες ενα σαμπουαν σαν το born to be mild. AIO της Auto finesse θα παρω μαλλον.

@sphinxgr Ναι, κατι κανει αλλα βλεπω πως δεν διαρκει η προστασια αλλα ισως φταιει και η προετοιμασια που εκανα πριν. 

Καλησπέρα σας,

έχω ένα 118i 2ετίας ακριβώς, είδα τις προάλλες, μετά λύπης, οτι έχει κάνει "αράχνες" στο χρώμα με λεπτές γραμμές, αραιές και με μεγάλης διατομής "ιστό". Τι κάνουμε ρε πατριώτες;

Πέρα από το να πάω swell / autostar να μου τον πιάσουν...

10 hours ago, efib said:

@tzotzo Ενα σαμπουαν θελω και μια AIO για να κρυψει την αραχνη. Εννοειται πως το εχω ακομα το citroen, δεν παει πουθενα το μικρο μου. Πες ενα σαμπουαν σαν το born to be mild. AIO της Auto finesse θα παρω μαλλον.

@sphinxgr Ναι, κατι κανει αλλα βλεπω πως δεν διαρκει η προστασια αλλα ισως φταιει και η προετοιμασια που εκανα πριν. 

Πάρε το σαμπουάν της bilt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...