Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το θέμα δεν θα μπορούσε πλέον να μοιάζει περισσότερο με αυτή την ιστορία.

Αδερφέ πρακτικά έχουν προταθεί όλοι οι φακοί. Αποφάσισε ποιός σου κάνει τελικά γιατί εσύ θα χρησιμοποιήσεις το εύρος και το διάφραγμα του και κανένας άλλος από τους προλαλήσαντες.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, udroxoos είπε

Αυτό το θέμα δεν θα μπορούσε πλέον να μοιάζει περισσότερο με αυτή την ιστορία.

Αδερφέ πρακτικά έχουν προταθεί όλοι οι φακοί. Αποφάσισε ποιός σου κάνει τελικά γιατί εσύ θα χρησιμοποιήσεις το εύρος και το διάφραγμα του και κανένας άλλος από τους προλαλήσαντες.

Iσως σας έχω κουράσει.... Κοίτα να δεις. Ζητάω κάτι καλύτερο από τον 18 105. 

Zoom δεν με απασχολεί να έχει μεγάλο.

Ευκρίνεια, οξύτητα με ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο.

All around εάν είναι δυνατόν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Αν είναι να φτάσει εκεί δεν παίρνει τούτο το κομμάτι ;;;;

https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-af-s-dx-nikkor-17-55mm-f-2-8g-if-ed/sku-1961741

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης. 

Μόνο ότι θα διορθώνει τα nef με το πρόγραμμα της nikon , λέει πολλά. 

Αν δουλεύει της Νίκον το πρόγραμμα ναι αλλά δε ξέρω αν είναι λόγος αγοράς μόνο αυτός.

Σε απόδοση δε ξέρω πόση διαφορά έχουν μεταξύ τους, δεν έχω δουλέψει τον 17-55. Τον sigma τον είχα και για αυτό τον είχα προτείνει και σε προηγούμενο μήνυμα.

Δημοσ.
6 minutes ago, giorgos1966 said:

Αν χρησιμοποιηθεί σωστά ο 18 105, δίνει αριστουργήματα . Τα είδαμε στις φωτογραφίες  στο juza. Αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά , μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρομοίως μη σωστά οποιοσδήποτε άλλος φακός, ακριβότερος . Μην περιμένεις τεράστιες διαφορές λόγω φακού και μόνο . 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Αν χρησιμοποιηθεί σωστά ο 18 105, δίνει αριστουργήματα . Τα είδαμε στις φωτογραφίες  στο juza. Αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά , μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρομοίως μη σωστά οποιοσδήποτε άλλος φακός, ακριβότερος . Μην περιμένεις τεράστιες διαφορές λόγω φακού και μόνο . 

Όταν λες σωστά για τον 18 -105, τι εννοείς; 

Επεξ/σία από giorgos1966
Δημοσ.
36 minutes ago, giorgos1966 said:

Όταν λες σωστά για τον 18 -105, τι εννοείς; 

Να μην κάνεις κάτι λάθος. Τυπικά λάθη είναι ανεστίαστες ή με εστίαση σε λάθος σημεία , τέρμα ανοιχτός φακός χωρίς να χρειάζεται  , κουνημένες, τον ήλιο στο κάδρο κτλ . Δεν έχεις κι εσύ κάποιο παράπονο από το φακό . Βάλε αν θες δείγματα να μας πεις αν βρίσκεις κάποιο πρόβλημα.  Απλά σκέφτεσαι ότι με άλλον ίσως να έβγαζες καλύτερες φωτογραφίες . Κάτι που είναι υπερβολική προσδοκία. 

Δες δείγμα με το φακό σου

Old Town Square (Prague)

Ο φακός είναι ίδιος με το δικό σου (η μηχανή πολύ κατώτερη η D3200) . Βλέπεις να χάνει κάπου η φωτογραφία ; Εσύ με το δικό σου κι εγώ με τους δικούς μου φακούς (όλους) , δεν βγάζουμε αυτή τη φωτογραφία, όχι λόγω φακού, αλλά λόγω του ότι δεν βρισκόμαστε στην Πράγα για να τη βγάλουμε ! Αν πάμε, θα τη βγάλουμε όποιο φακό κι αν έχουμε (εφόσον δεν κάνουμε βασικά λάθη) . Αν αγοράσουμε άλλους 10 φακούς και καθόμαστε σπίτι , θα αναρωτιόμαστε , γιατί δεν βγάζουμε.  

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, giorgos1966 είπε

Zoom δεν με απασχολεί να έχει μεγάλο.

Ευκρίνεια, οξύτητα με ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο.

All around εάν είναι δυνατόν.

Φιλικά και ρεαλιστικά το λέω, δεν έχεις ιδέα τι θες. Αν είχες κάποιον προσανατολισμό κατά νου, με λίγη αναζήτηση στο νετ θα έβλεπες τι επιλογές έχεις και δια της ατόπου απαγωγής θα κατέληγες στον ιδανικό για τα δικά σου στάνταρντ.

Ευκρίνεια, οξύτητα και all around... Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά ότι και να πάρεις δε νομίζω ότι θα μείνεις ικανοποιημένος...

Καλό βόλι!

• Like 3
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, udroxoos είπε

Φιλικά και ρεαλιστικά το λέω, δεν έχεις ιδέα τι θες. Αν είχες κάποιον προσανατολισμό κατά νου, με λίγη αναζήτηση στο νετ θα έβλεπες τι επιλογές έχεις και δια της ατόπου απαγωγής θα κατέληγες στον ιδανικό για τα δικά σου στάνταρντ.

Ευκρίνεια, οξύτητα και all around... Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά ότι και να πάρεις δε νομίζω ότι θα μείνεις ικανοποιημένος...

Καλό βόλι!

Φίλε δεν εχεις και αδικο. Πολυ μπερδεμένος αλλα ξεμπερδευτηκα.. Κρατάω τον 18-105 και πάιρνω τον  https://www.amazon.com/Nikon-AF-P-Black-Nital-Years/dp/B07B57C2PK?th=1 μιάς και wide φακό δεν εχω.

Δημοσ.
9 minutes ago, giorgos1966 said:

Φίλε δεν εχεις και αδικο. Πολυ μπερδεμένος αλλα ξεμπερδευτηκα.. Κρατάω τον 18-105 και πάιρνω τον  https://www.amazon.com/Nikon-AF-P-Black-Nital-Years/dp/B07B57C2PK?th=1 μιάς και wide φακό δεν εχω.

Μόνο που δεν κάνεις κανένα αστείο να παραγγείλεις από amazon.com . 

Από το γερμανικό έρχεται 345€

https://www.amazon.de/-/en/Nikon-NIKKOR-10-20mm-4-5-5-6G-Black/dp/B07B57C2PK/ref=sr_1_1?crid=24UITQJBSR0IK&keywords=Nikon+AF-P+DX+10-20mm+f%2F4.5-5.6G+VR&qid=1687287113&sprefix=nikon+af-p+dx+10-20mm+f%2F4.5-5.6g+vr%2Caps%2C112&sr=8-1

Από e-infinity έρχεται με 290€ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ. 

https://www.e-infin.com/eu/item/3345/af-p_dx_nikkor_10-20mm_f/4.5-5.6g_vr_lens

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_73 είπε

Μόνο που δεν κάνεις κανένα αστείο να παραγγείλεις από amazon.com . 

Από το γερμανικό έρχεται 345€

https://www.amazon.de/-/en/Nikon-NIKKOR-10-20mm-4-5-5-6G-Black/dp/B07B57C2PK/ref=sr_1_1?crid=24UITQJBSR0IK&keywords=Nikon+AF-P+DX+10-20mm+f%2F4.5-5.6G+VR&qid=1687287113&sprefix=nikon+af-p+dx+10-20mm+f%2F4.5-5.6g+vr%2Caps%2C112&sr=8-1

Από e-infinity έρχεται με 290€ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ. 

https://www.e-infin.com/eu/item/3345/af-p_dx_nikkor_10-20mm_f/4.5-5.6g_vr_lens

Από Amazon θα ερθει. Δώρο θα είναι, να πω όχι; Να δωσω το link που εστειλες απο Γερμανία;

Δημοσ.
19 minutes ago, giorgos1966 said:

Από Amazon θα ερθει. Δώρο θα είναι, να πω όχι; Να δωσω το link που εστειλες απο Γερμανία;

Νομίζω ότι προτιμούμε πάντα αποστολές από χώρες Ε.Ε για να μην έχουμε θέματα τελωνείου. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Νομίζω ότι προτιμούμε πάντα αποστολές από χώρες Ε.Ε για να μην έχουμε θέματα τελωνείου. 

Θα έρθει σε βαλίτσα μέσα από USA

7 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε

Να πω tokina 11-16 να το ξαναπιάσουμε όλο απο την αρχή;;

Εσύ φίλε προτιμάς tokina 11 16;

Δημοσ.
6 minutes ago, giorgos1966 said:

Ε τότε το αναθέτεις σε αυτόν που θα στο φέρει να βρει την καλύτερη τιμή στις ΗΠΑ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, giorgos1966 είπε

Εσύ φίλε προτιμάς tokina 11 16;

Δεν έχει να κάνει με το αν λέγεται Tokina η Tamron η όπως αλλιώς . 

Έχει να κάνει με την οπτική σας και αν σας αρέσει να τραβάτε από πολύ κοντά , πολύ μακριά κλπ . Δυστυχώς να τραβάτε απ' όλα κι' από λίγο ........ κάπου θα χαθείτε . Αφού λοιπόν βρείτε αυτή την οπτική που σας ενδιαφέρει περισσότερο , τότε πάτε να δείτε ποιός είναι ας πούμε ο καλύτερος 10 - 20 , τι μάρκα είναι , ποιό μοντέλο , πόσο κοστίζει κι' αν βαστάει η τσέπη σας , εναλλακτικά αν δεν βαστάει τι άλλες λύσεις υπάρχουν . 

Αν λοιπόν θέλετε έναν midrange τύπου 24 - 70 πχ ....... ψάχνετε για τέτοιον . 

Η φωτογραφική σας βόλτα δεν γίνεται να περιλαμβάνει από macro φωτογράφιση , μέχρι φωτογράφιση της Σελήνης το ξημέρωμα ......... αυτό το allround δεν μπορώ να καταλάβω πως το έχετε στο μυαλό σας και θα ήθελα να το ακούσω . 

Αν βγείτε έξω σε αστικό περιβάλλον για φωτογραφία δρόμου μ' αυτό θ' ασχοληθείτε κι' έτσι θα έχει και νόημα και αποτέλεσμα η βόλτα σας . Αν βγείτε για φωτογραφία τοπίου ομοίως κι' από εκεί και πέρα είναι εύκολο να βρείτε τα εστιακά μήκη που είναι χρήσιμα κατά περίπτωση , να ρωτήσετε ποιοί είναι οι πλέον κατάλληλοι φακοί εστιακά κλπ .

Το πράγμα θα γινόταν πιο εύκολο αν λέγατε σε όλους τι σας αρέσει " περισσότερο " σαν είδος φωτογραφίας ( αν το έχετε βρεί ) κι' αν όχι ο 18 - 105 είναι εξαιρετική επιλογή μέχρι να το μάθετε . Αυτό με τις οξύτητες κλπ καλό είναι μεν , αλλά έχει εφαρμογή με τον ίδιο τρόπο που έγραψα παραπάνω . Κατέληξα ότι χρειάζομαι έναν σκέτο 90αρη f/2.8 διότι αυτός μου ταιριάζει οπτικά και τώρα πάω να δώ ποιός από αυτούς που υπάρχουν είναι ο πλέον οξύς ........ κι' αν τον αντέχει και η τσέπη μου . 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...