Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 12/06/2023 at 23:08, giorgos1966 said:

θα δουλέψω τον 18 105mm για κάποιο διάστημα και βλέπω. Θα του δώσω κάποιες ευκαιρίες. 

Δες δείγματα του  18 105 . 

https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&t=nikon_18-105dx_vr

Τα περισσότερα με πολύ υποδεέστερες μηχανές από τη δική σου. Μέχρι και με D40 ή D3100

για τις οποίες αν κανεις κουβέντα σε οποιοδήποτε φόρουμ , οι internet photographers ή online experts θα σου πουν ότι είναι για πέταμα.  Αλλά δεν είναι ο φακός και η μηχανή που μετράει

Φωτογραφία με τον 18 105 και D3100

και άλλη μία με τον 18 105 και D40

Μελέτα επεξεργασία, κάτι που είναι χωρίς κόστος και από εξοπλισμό , άραξε. Ένας ευρυγώνιος βέβαια, εξτρά από τον 18 105, θα σου έδινε πολύ περισσότερο υλικό από άλλες γωνίες , με 180€ . 

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Δες δείγματα του  18 105 . 

https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&t=nikon_18-105dx_vr

Τα περισσότερα με πολύ υποδεέστερες μηχανές από τη δική σου. Μέχρι και με D40 ή D3100

για τις οποίες αν κανεις κουβέντα σε οποιοδήποτε φόρουμ , οι internet photographers ή online experts θα σου πουν ότι είναι για πέταμα.  Αλλά δεν είναι ο φακός και η μηχανή που μετράει

Φωτογραφία με τον 18 105 και D3100

και άλλη μία με τον 18 105 και D40

Μελέτα επεξεργασία, κάτι που είναι χωρίς κόστος και από εξοπλισμό , άραξε. Ένας ευρυγώνιος βέβαια, εξτρά από τον 18 105, θα σου έδινε πολύ περισσότερο υλικό από άλλες γωνίες , με 180€ . 

Για ευρυγώνιο ποιον λες; Τον Tokina; Για επεξεργασία δουλεύω το lightroom.  Τα βασικά δηλαδή.

Δημοσ.
2 hours ago, giorgos1966 said:

Για ευρυγώνιο ποιον λες; Τον Tokina; Για επεξεργασία δουλεύω το lightroom.  Τα βασικά δηλαδή.

Tokina 11-16 στην 7200 είναι αστέρι! Δεν είναι ουάου στα άκρα στο 11 αλλά γενικά πολύ δυνατός φακός, οι μισές μου φωτο στο flickr είναι με αυτόν...

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, and_64 είπε

Tokina 11-16 στην 7200 είναι αστέρι! Δεν είναι ουάου στα άκρα στο 11 αλλά γενικά πολύ δυνατός φακός, οι μισές μου φωτο στο flickr είναι με αυτόν...

Μπορείς να δώσεις link να τις δω; Είχα σκεφτεί παλαιότερα για έναν ευρυγώνιο φακό, ώστε να είμαι κομπλέ 

Δημοσ.
3 minutes ago, giorgos1966 said:

Μπορείς να δώσεις link να τις δω; Είχα σκεφτεί παλαιότερα για έναν ευρυγώνιο φακό, ώστε να είμαι κομπλέ 

Στην υπογραφή μου έχω το link, αλλά κάτσε να το ξαναδώσω γιατί στο κινητό ίσως δε φαίνεται https://flickr.com/photos/85204173@N04

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, and_64 είπε

Στην υπογραφή μου έχω το link, αλλά κάτσε να το ξαναδώσω γιατί στο κινητό ίσως δε φαίνεται https://flickr.com/photos/85204173@N04

Πολύ καλές. Μπράβο. Πάντως Tokina με 180 ευρώ απ' όσο κοίταξα, δεν υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pifilos είπε

Α δεν είδα εκεί φίλε μου. Είναι αξιόπιστοι αυτοί εκεί; Να τον τσιμπήσω άμα είναι από εκεί. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giorgos1966 είπε

Α δεν είδα εκεί φίλε μου. Είναι αξιόπιστοι αυτοί εκεί; Να τον τσιμπήσω άμα είναι από εκεί. Ευχαριστώ.

Ναι είναι μια χαρά κατάστημα. Ωστόσο, μιας και δεν έχω Nikon και υπάρχουν διάφοροι ευρυγώνιοι ζουμ ρώτα και άλλους χρήστες για το ποιον θα πρότειναν (αν εν τέλει αποφασίσεις πως χρειάζεσαι έναν τέτοιο φακό). 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 hours ago, giorgos1966 said:

Πολύ καλές. Μπράβο. Πάντως Tokina με 180 ευρώ απ' όσο κοίταξα, δεν υπάρχει.

Να 'σαι καλά! Για να μην μπερδευτούμε εγω εχω τον dx2 https://www.skroutz.gr/s/2226917/Tokina-Crop-Φωτογραφικός-Φακός-AT-X-11-16-F2-8-Pro-DX-II-Ultra-Wide-Zoom-για-Nikon-F-Mount-Black.html

ο οποίος όμως έχει ουσιαστικά αντικατασταθεί απο τον 11-20 εδώ και καιρό. 

Δημοσ.
10 hours ago, giorgos1966 said:

Το μαγαζί είναι αξιόπιστο . Πολλοί εδώ έχουν πάρει πράγματα. Το τελευταίο που πήρα , ήταν το φλας μου. 

Για ευρυγώνιο ζουμ για τη μηχανή σου , αν φτάσεις στα 300€ κοιτάς Nikon AF-S DX Nikkor 10-24mm f/3.5-4.5G ED

που έχει το μεγαλύτερο εύρος και είναι nikon. Στα 190€ τον Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X Pro DX πολύ ανθεκτική κατασκευή μικρότερο εύρος και για την απόλυτα φθηνότερη λύση στα 140€ τον Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σε ενδιαφέρει το ευρυγωνιο κομμάτι θα έλεγα καλύτερα κοίτα τον tokina 11-16 DX II που σου λέει πιο πάνω και ο and_64

Η πρώτη γενιά δεν έχει μοτέρ εστίασης.

Δεν σε ενδιαφέρει εσένα, εχει η μηχανή σου αλλα εαν δεν σου αρέσει και θέλεις να τον δώσεις μπορεί η μηχανή του αλλου να μην έχει. Αρα θα κοιτάξει για DX II.

Να σε ενδιαφέρει όμως οχι επειδή υπάρχει και αυτός ο φακός στην αγορά και είναι καλός.

Τραβάς δηλ φωτογραφίες στα 18mm τώρα;

Τραβάς αρκετές, σου αρέσει το wide?

Σε περιορίζει το 18mm και θα ήθελες ακόμα πιο wide απο αυτο που έχεις τώρα;

Απάντησε αυτά στον εαυτό σου και μετά προχώρα σε αγορές! 

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

Αν σε ενδιαφέρει το ευρυγωνιο κομμάτι θα έλεγα καλύτερα κοίτα τον tokina 11-16 DX II που σου λέει πιο πάνω και ο and_64

Η πρώτη γενιά δεν έχει μοτέρ εστίασης.

Δεν σε ενδιαφέρει εσένα, εχει η μηχανή σου αλλα εαν δεν σου αρέσει και θέλεις να τον δώσεις μπορεί η μηχανή του αλλου να μην έχει. Αρα θα κοιτάξει για DX II.

Να σε ενδιαφέρει όμως οχι επειδή υπάρχει και αυτός ο φακός στην αγορά και είναι καλός.

Τραβάς δηλ φωτογραφίες στα 18mm τώρα;

Τραβάς αρκετές, σου αρέσει το wide?

Σε περιορίζει το 18mm και θα ήθελες ακόμα πιο wide απο αυτο που έχεις τώρα;

Απάντησε αυτά στον εαυτό σου και μετά προχώρα σε αγορές! 

Με wide φακό δεν έχω δουλέψει ποτέ. Για αυτό σκεφτόμουν έναν φακό λίγο απ' όλα...Να έχει κάποιο wide αξιοπρεπές, ένα ζοομ έστω και 70αρη και βασικό να είναι οξύς. Μου έχουν τύχει κάποιες φωτογραφήσεις σπιτιών αλλά δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...