Ntinaras Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, giorgos1966 είπε Ισως δεν το εθεσα σωστα ως προς την τιμη. Οταν λεω χαμηλή τιμη, δεν ενορώ και του 100ρικου αλλα οχι και του 500ρικου. Και αναφερομαι σε μεταχειρισμένο, που πολλά παιδια τους εχουν και καθονται, λόγω αλλαγής συστήματος. Να ειναι ενας πολύ καλος φακος για πολλές περιπτώσεις φωτογραφίας και οχι σταθερός. Και δεν ειναι φτιαγμένες; Μου κανει εντύπωση... Αν ενδιαφερεσαι πουλαω αυτον που προφανως κανει και για DX και για FX αν ποτε στο μελλον αποφασισεις να πας σε full frame 1
stratigos24 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Αν ενδιαφερεσαι πουλαω αυτον που προφανως κανει και για DX και για FX αν ποτε στο μελλον αποφασισεις να πας σε full frame Δυνατός !! Τον έχει ο κουμπάρος μου σε d850. 1
pifilos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Ναι αλλά θα χάσει το wide κομμάτι. OP : δες την τριάδα που προτάθηκε nikon 17-55, sigma 17-50, nikon 16-80 και σε τιμές μπορείς να τους βρεις. Γνώμη μου είναι πως ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις θα παίξεις μπάλα για αυτό που περιγράφεις. Υ.Γ. ναι οι εικόνες του link από τον 18-105 είναι επεξεργασμένες αλλά είναι ενδεικτικές του τι μπορείς να κάνεις με κάποια βασική επεξεργασία και χωρίς αλλαγή φακού που δεν είναι και λάθος προσέγγιση κατ' εμέ. 2 1
Dr_73 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, giorgos1966 είπε Και δεν ειναι φτιαγμένες; Μου κανει εντύπωση... Γιατί να μην είναι φτιαγμένες ; Η επεξεργασία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αυξήσει λεπτομέρεια και οξύτητα μιας κακής αρχικής λήψης. Ο φακός σου, δεν είναι κακός σε καμία περίπτωση . Η nikon έχει να βγάλει κακό φακό ζουμ , από εποχές του άθλιου 43-86 ais και του πρώτου 24-120 για full frame dslr. Ο δικός σου είναι πολύ μετά, που είχε μάθει την τέχνη . Σε σταθερό γενικής χρήσης, θα ήταν καλή περίπτωση και ένας Nikon AF-NIKKOR 24mm f/2.8 D ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ. Μη σου πω και ο Nikon AF-NIKKOR 28mm f/2.8 D , που είναι φθηνότερος. Έχουν μία ιδιαίτερη χροιά, που θυμίζει καλές φιλμάτες μηχανές . Θα έμενα κάπου εκεί . Για 500€ που κοστίζει κορυφαίος ζουμ , για dx, θα σκεφτόμουν να πουλήσω όλο το σύνολο με προοπτική να πάω σε μια D800 (E) με έναν παλιό afd ζουμ , όπως ο 28-105 afd και ο παλιός prime 35mm f/2D . Η αλλαγη γίνεται χωρίς καθόλου επιπλέον χρήματα , πουλώντας ικανοποιητικά τον εξοπλισμό που έχεις. Πολύ οικονομικές επιλογές all round φακού, με μικρή βελτίωση ποιότητας σε σχέση με το φακό που έχεις, είναι οι all round 18-140 και 18-200 . Για όλα σε ένα, υπάρχει και ο 18-300 . Nikon πάντα. Με άλλους φακούς , ψάχνεις προβλήματα. 1 1
Tifa_LockHeart Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ θα σου πρότεινα να ξεζουμίσεις αυτόν τον εξοπλισμό που ήδη έχεις. Θα είσαι μετά στο ψάξιμο να τα πουλήσεις. Έτσι έκανα και εγώ στην αρχή και έχω τώρα εξοπλισμό να κάθεται κρίμα μεσα στην ντουλάπα αχρησιμοποίητο. Τις πιο πολλές φωτογραφίες μου τις τράβηξα με ένα 18-55 Κιτ της 3200 που είχα πάρει παλιά. Μετά διασκέδασα και είχα μόνιμα κουμπωμενο τον 24-70 της Tamron. Αλλά και πάλι με αυτόν τον φακό που έχειε μπορείς να κάνεις παπάδες. Μην ψάχνεις φακό να σε κάνει καλό, γίνε καλός με αυτόν που έχεις. Μακάρι να είχα μυαλό να μου τα έλεγα προτού δώσω τόσα χρήματα. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2023 από Tifa_LockHeart 1
spectaculator Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Ο οξύτερος φακός που είχα ποτέ σε DX ήταν ο AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G. Είχε πλάκα γιατί εστίαζε από τα 3-4 εκατοστά και πέρα. Νομίζω πως σε DX δεν θα βρεις οξύτερο.
giorgos1966 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Tifa_LockHeart είπε Εγώ θα σου πρότεινα να ξεζουμίσεις αυτόν τον εξοπλισμό που ήδη έχεις. Θα είσαι μετά στο ψάξιμο να τα πουλήσεις. Έτσι έκανα και εγώ στην αρχή και έχω τώρα εξοπλισμό να κάθεται κρίμα μεσα στην ντουλάπα αχρησιμοποίητο. Τις πιο πολλές φωτογραφίες μου τις τράβηξα με ένα 18-55 Κιτ της 3200 που είχα πάρει παλιά. Μετά διασκέδασα και είχα μόνιμα κουμπωμενο τον 24-70 της Tamron. Αλλά και πάλι με αυτόν τον φακό που έχειε μπορείς να κάνεις παπάδες. Μην ψάχνεις φακό να σε κάνει καλό, γίνε καλός με αυτόν που έχεις. Μακάρι να είχα μυαλό να μου τα έλεγα προτού δώσω τόσα χρήματα. Ειχα την d7000 εδω και 8 χρόνια και πρόσφατα αποφασισα να πάρω την D7500 ελέω και βιντεο σε καλή τιμή που την βρήκα. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2023 από giorgos1966
Tifa_LockHeart Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 51 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Δυνατός !! Τον έχει ο κουμπάρος μου σε d850. Καλή πρόταση. Πρέπει να ξεζουμισει το φακό που έχει ήδη όμως για να πάει σε τέτοια ποσά. 1
giorgos1966 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 57 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Αν ενδιαφερεσαι πουλαω αυτον που προφανως κανει και για DX και για FX αν ποτε στο μελλον αποφασισεις να πας σε full frame Ευχαριστω για την πρόταση αλλά ειναι παραπάνω απ αυτα που θα ηθελα να διαθέσω.
Tifa_LockHeart Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, giorgos1966 είπε Ειχα την d7000 και πρόδφατα αποφασισα να πάρω την D7500 ελέω και βιντεο σε καλή τιμή που την βρήκα. Έχω την 7100 κοντά στα 10 χρόνια και ξέρω η σειρά είναι πολύ δυνατή και έχει να δώσει πάρα πολλά . Ειδικά για έναν ερασιτέχνη μέχρι να πει ότι είμαι καλυμμένος χρειάζομαι κάτι παραπάνω θα περάσουν χρόνια. Και συνεχίζω να υποστηρίζω ότι μπορείς να μείνεις ως έχει μέχρι να πεις ότι φτάνει πια δεν έχει κάτι άλλο να μου δώσει ο φακός μου. Καπου να δούμε δουλειά σου έχεις να μας δείξεις πως δουλεύεις για να ξέρω αν ισχύουν και αυτά που σου λέω. Μπορεί να είσαι τούμπανο και όντως να σε πάει πίσω ο φακός στην τελική.
stratigos24 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 8 λεπτά πριν, Tifa_LockHeart είπε Έχω την 7100 κοντά στα 10 χρόνια και ξέρω η σειρά είναι πολύ δυνατή και έχει να δώσει πάρα πολλά . Ειδικά για έναν ερασιτέχνη μέχρι να πει ότι είμαι καλυμμένος χρειάζομαι κάτι παραπάνω θα περάσουν χρόνια. Και συνεχίζω να υποστηρίζω ότι μπορείς να μείνεις ως έχει μέχρι να πεις ότι φτάνει πια δεν έχει κάτι άλλο να μου δώσει ο φακός μου. Καπου να δούμε δουλειά σου έχεις να μας δείξεις πως δουλεύεις για να ξέρω αν ισχύουν και αυτά που σου λέω. Μπορεί να είσαι τούμπανο και όντως να σε πάει πίσω ο φακός στην τελική. Και εγώ στην 7100 τον είχα τον Sigma που λέω. Όντως όλη η σειρά 7χχχ είναι πολύ καλή!! Μετά είχα 7500 αλλά με χειρότερο φακό 18-55 Κιτ και το αποτέλεσμα που έπαιρνα ήταν χειρότερο από αυτό του σετ 7100 και Sigma 17-50. Κάτι πήγαινε να πλησιάσει με τον 35μμ 1.8 η 7500..
giorgos1966 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Και εγώ στην 7100 τον είχα τον Sigma που λέω. Όντως όλη η σειρά 7χχχ είναι πολύ καλή!! Μετά είχα 7500 αλλά με χειρότερο φακό 18-55 Κιτ και το αποτέλεσμα που έπαιρνα ήταν χειρότερο από αυτό του σετ 7100 και Sigma 17-50. Κάτι πήγαινε να πλησιάσει με τον 35μμ 1.8 η 7500.. Εγώ εχω τον 50αρη 1.8 που ειμαι ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα που βγάζει 2
Tifa_LockHeart Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, stratigos24 είπε Και εγώ στην 7100 τον είχα τον Sigma που λέω. Όντως όλη η σειρά 7χχχ είναι πολύ καλή!! Μετά είχα 7500 αλλά με χειρότερο φακό 18-55 Κιτ και το αποτέλεσμα που έπαιρνα ήταν χειρότερο από αυτό του σετ 7100 και Sigma 17-50. Κάτι πήγαινε να πλησιάσει με τον 35μμ 1.8 η 7500.. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου Sigma. Είχα πάντα μια προτίμηση σε Nikon και μετά σε Tamron. Ο 35ρης 1.8 της Nikon είναι αρκετά οξύς, τον έχω ευχαριστηθεί. Είναι φθηνός, βολικός ελαφρύς ταχύτατος. Για την κατηγορία του νομίζω κορυφή. Πιο καλός αλλά με πολύ διαφορετικό εστιακό μήκος μετά έχω και τον Nikon 50mm 1.4 που εκτός ότι ξεφεύγει στα χρήματα, έχει αρκετά όμορφα χρώματα και οξύτητα. Ο 18-55mm που ανέφερα είναι απλά υπέροχος να μάθεις αν αξίζει να συνεχίσεις να αγοράζεις. Είναι all around φακός. Μετά οι υπόλοιπες αγορές ήταν πολύ ακριβές και η αλήθεια είναι ότι δεν τις χρησιμοποιησα όσο έπρεπε. Για αυτό σχολίασα και πιο πάνω ότι ίσως να προσπαθούσε να συγκρατήσει τα λεφτά του με έναν αξιόλογο ζεύγος φακών που έχει. 3 λεπτά πριν, giorgos1966 είπε Εγώ εχω τον 50αρη 1.8 που ειμαι ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα που βγάζει Όντως μια χαρά δουλειτσα κάνει. Είσαι καλυμμένος οπότε στο εστιακό μήκος γύρω στα 64mm , έχεις και κάτι ανάμεσα σε εικοσικάτι με ~115mm οπότε ή το επόμενο βήμα είναι να πάρεις κάτι ακριβό πάνω από 400€ σίγουρα, για να βελτιώσεις το ενδιάμεσο εστιακό μήκος. 1
giorgos1966 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Για τον Nikon 24-120mm f/4G ED VR Standard Zoom, τι γνωμη εχετε παιδια;
pifilos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, giorgos1966 είπε Για τον Nikon 24-120mm f/4G ED VR Standard Zoom, τι γνωμη εχετε παιδια; Η γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει να βάζεις FF zoom φακούς σε crop μηχανή γιατί χάνεις το ευρύ κομμάτι όπως έγραψα και παραπάνω. Πέραν αυτού είναι συνήθως ακριβότεροι και μεγαλύτεροι χωρίς να κερδίζεις κάτι ως προς το αποτέλεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα