Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Πήρα μία D7500 και ενδιαφέρομαι για ένα γενικής χρήσης φακό ο οποίος να ξυρίζει....Θέλω ζωντανά χρώματα και ευκρίνεια ενοειτε Τώρα έχω έναν 18 105mm και έναν σταθερό 50αρη για πορτραίτα. Για τιμή να είναι σχετικά χαμηλή ( για μεταχειρισμένο). Γνώμες παιδιά εάν γνωρίζετε, ευχαριστώ 

Επεξ/σία από giorgos1966
  • Like 2
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
34 minutes ago, giorgos1966 said:

Καλησπέρα. Πήρα μία D7500 και ενδιαφέρομαι για ένα γενικής χρήσης φακό ο οποίος να ξυρίζει....Θέλω ζωντανά χρώματα και ευκρίνεια ενοειτε Τώρα έχω έναν 18 105mm και έναν σταθερό 50αρη για πορτραίτα. Για τιμή να είναι όσο γίνεται χαμηλή ( μεταχειρισμένος). Γνώμες παιδιά εάν γνωρίζετε, ευχαριστώ 

Nikon micro 60mm f/2.8 macro? Δεν ξερω αν θα εχεις αυτοματη εστιαση στο σωμα σου και αν βολευει το εστιακο μηκος. Αλλα τον βρισκεις και κατω απο 200ευρω

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, alx301 είπε

Nikon micro 60mm f/2.8 macro? Δεν ξερω αν θα εχεις αυτοματη εστιαση στο σωμα σου και αν βολευει το εστιακο μηκος. Αλλα τον βρισκεις και κατω απο 200ευρω

Μπα όχι δε ψάχνω για σταθερό. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgos1966 είπε

Καλησπέρα. Πήρα μία D7500 και ενδιαφέρομαι για ένα γενικής χρήσης φακό ο οποίος να ξυρίζει....Θέλω ζωντανά χρώματα και ευκρίνεια ενοειτε Τώρα έχω έναν 18 105mm και έναν σταθερό 50αρη για πορτραίτα. Για τιμή να είναι όσο γίνεται χαμηλή ( μεταχειρισμένος). Γνώμες παιδιά εάν γνωρίζετε, ευχαριστώ 

Nikon AF-S DX Nikkor 17-55mm f/2.8G IF-ED

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

sigma 18-35 είναι η (λογική) απάντηση αν και δεν είναι σίγουρο οτι θα σου κάνει τα χατήρια απο πλευράς εστίασης...

Επίσης δεν είναι φθηνός αλλά αυτο που ζητάς έτσι κι αλλιώς κοστίζει, τσάμπα, ζουμ και να ξυρίζει δύσκολο!

Στην 7200 ξυρίζει όντως αλλά το af ακόμα και μετά απο καλιμπράρισμα με το dock δεν δουλεύει πάντα σωστά, τουλάχιστον απο το σκόπευτρο, σε live view είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Αλλιώς ο 17-55 που προτάθηκε πιο πάνω, οχι το ίδιο τοπ οπτικά αλλά συνολικά πολύ πιο ευκολόχρηστος και από πλευράς ζουμ

Επεξ/σία από and_64
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, giorgos1966 είπε

Καθένας έχει τις απόψεις του φυσικά , όμως θα πω κι' εγώ ότι διατηρώ τις καλύτερες εντυπώσεις από τον 18 - 105 , ο οποίος δούλευε επάνω σε μία D90 όμως . Ομοίως διατηρώ άριστες εντυπώσεις από τον manual Tokina 400 f/6.3 πού είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί σε  F mount σήμερα . Ακόμη από τον γνωστό 55 - 200 με η χωρίς VR και φυσικά από τον 18 - 70 f/3.5 - 4.5 . Ο τελευταίος παίζει πάμφθηνα γενικά .

Το θέμα του να μην είναι σταθερός αλλά κάποιος ζουμ , δεν έχει σχέση με την οξύτητα όπου υπάρχουν αξιόλογοι φακοί και στις δύο περιπτώσεις , αλλά με την αντίληψη που έχει σχηματίσει ο καθένας για την οπτική που τον εκφράζει . 

Οικονομικές λύσεις για έναν allround zoom και να είναι και και οξύς ........ δυστυχώς δεν υπάρχουν . Κάποτε δοκίμασα τυχαία έναν 28 - 70 f/2.8 επάνω σε μία D3300 και κατάλαβα την διαφορά αν μη τι άλλο σε ταχύτητα εστίασης αλλά και σε τιμή αγοράς .

Άσχετα με την D7500 , οι " καλοί " φακοί κοστίζουν αρκετά , ασχέτως συστήματος και μάρκας η μοντέλου , ενώ παραμένουν ακριβοί ακόμη και σαν μεταχειρισμένοι , ακόμη και σήμερα , ακόμη και αν πρόκειται για DSLR , όπου το σύστημα έχει φύγει από την πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος κλπ κλπ .

Κάνε μία σύσκεψη με το πορτοφόλι σου αρχικά .

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλός φακός,  είναι ο κιτ της D500 o Nikon 16-80mm VR f/2.8-4 DX . Αλλά δεν βρίσκεται καινούριος σε καλή τιμή πλέον και το να δώσει κανείς σχεδόν 500€ ,

το θεωρώ κοροϊδία. Το μειονέκτημα στις dslr σήμερα . Σταμάτησαν να υπάρχουν ευκαιρίες σε καινούριος φακούς και οι μεταχειρισμένοι ανέβηκαν . Επιπλέον δεν είναι και τόσο τεράστια η διαφορά με τον 18-105. 

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος και με τον 17-50 f2.8 Sigma. Αν θες του ρίχνεις μια ματιά. Καινούριο τον είχα πάρει 360 και μεταχειρισμένος παίζει από 200-250.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαστε φουλ απο προτάσεις βλέπω 😂 

Όλοι που προτάθηκαν είναι σίγουρο οτι κάνουν μια χαρά δουλειά, ειναι θέμα τι ψάχνει ο καθένας! Προσωπικά εχω δουλέψει αρκετά τον 18-105, τον είχα παρει κιτ με d5100 και είναι ακόμα στην τσάντα για οταν χρειάζομαι vr. Καλός για κιτ όμως με τον καιρό αρχισε να δείχνει σημάδια γήρανσης στο πως δουλεύουν τα δαχτυλίδια και το πλαστικό mount δεν είναι και οτι καλύτερο.

Υπάρχουν 2-3 φωτό που θα ήθελα να είχα κάτι καλύτερο απο αυτόν τότε γιατί πολύ πιθανόν να μην εχω την ευκαιρία να τις ξαναβγάλω...

Το κακό ειναι οτι ολες αυτες οι σειρές των nikkor σχεδιάστηκαν την εποχή της d90 και ποτέ δεν έγινε update ουσιαστικό στους kit της nikon, μονο οι αισθητήρες άλλαζαν προς το καλύτερο οπότε οι αδυναμίες των φακών φαίνονται πιο εύκολα, ειδικά στα άκρα. Το ίδιο με σκηνικό ήταν με d810 και 16-80 κιτ που εχω δουλέψει, ο αισθητήρας υπερείχε κατα πολύ του φακού

Και πάλι δεν ήταν deal braker, αλλά αν ψάχνει κάποιος θα το δει αρκετά εύκολα!

Επεξ/σία από and_64
  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, giorgos1966 είπε

• Τιμη χαμηλη
  • να εχει ζουμ
  • να ξυριζει

διαλεγεις 2 απο αυτα.

• Like 7
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, and_64 είπε

Είμαστε φουλ απο προτάσεις βλέπω 😂 

Όλοι που προτάθηκαν είναι σίγουρο οτι κάνουν μια χαρά δουλειά, ειναι θέμα τι ψάχνει ο καθένας! Προσωπικά εχω δουλέψει αρκετά τον 18-105, τον είχα παρει κιτ με d5100 και είναι ακόμα στην τσάντα για οταν χρειάζομαι vr. Καλός για κιτ όμως με τον καιρό αρχισε να δείχνει σημάδια γήρανσης στο πως δουλεύουν τα δαχτυλίδια και το πλαστικό mount δεν είναι και οτι καλύτερο.

Υπάρχουν 2-3 φωτό που θα ήθελα να είχα κάτι καλύτερο απο αυτόν τότε γιατί πολύ πιθανόν να μην εχω την ευκαιρία να τις ξαναβγάλω...

Το κακό ειναι οτι ολες αυτες οι σειρές των nikkor σχεδιάστηκαν την εποχή της d90 και ποτέ δεν έγινε update ουσιαστικό στους kit της nikon, μονο οι αισθητήρες άλλαζαν προς το καλύτερο οπότε οι αδυναμίες των φακών φαίνονται πιο εύκολα, ειδικά στα άκρα. Το ίδιο με σκηνικό ήταν με d810 και 16-80 κιτ που εχω δουλέψει, ο αισθητήρας υπερείχε κατα πολύ του φακού

Και πάλι δεν ήταν deal braker, αλλά αν ψάχνει κάποιος θα το δει αρκετά εύκολα!

Φακοί ....... υπάρχουν ....... 🤣🤣🤣 ........ λεφτά δεν ........ υπάρχουν !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε
  • Τιμη χαμηλη
  • να εχει ζουμ
  • να ξυριζει

διαλεγεις 2 απο αυτα.

Ισως δεν το εθεσα σωστα ως προς την τιμη. Οταν λεω χαμηλή τιμη, δεν ενορώ και του 100ρικου αλλα οχι και του 500ρικου. Και αναφερομαι σε μεταχειρισμένο, που πολλά παιδια τους εχουν και καθονται, λόγω αλλαγής συστήματος. Να ειναι ενας πολύ καλος φακος για πολλές περιπτώσεις φωτογραφίας και οχι σταθερός.

11 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Ο 18-105 δεν σε ικανοποιεί ; Σε τι σε χαλάει ;; Κοίτα εδώ φωτογραφίες που βγάζουν οι ιταλοί με αυτόν. 

Και δεν ειναι φτιαγμένες; Μου κανει εντύπωση...

Επεξ/σία από giorgos1966
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giorgos1966 είπε

Ισως δεν το εθεσα σωστα ως προς την τιμη. Οταν λεω χαμηλή τιμη, δεν ενορώ και του 100ρικου αλλα οχι και του 500ρικου. Και αναφερομαι σε μεταχειρισμένο, που πολλά παιδια τους εχουν και καθονται, λόγω αλλαγής συστήματος. Να ειναι ενας πολύ καλος φακος για πολλές περιπτώσεις φωτογραφίας και οχι σταθερός.

Ένας που καλύπτει όλα όσα αναφέρεις, αλλά όχι στον υπερθετικό βαθμό είναι αυτός που σου πρότεινε ο @stratigos24

Σίγουρα πάντως ένα σκαλί πάνω (ίσως και δύο)  απο αυτόν που έχεις

3 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Εγώ είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος και με τον 17-50 f2.8 Sigma. Αν θες του ρίχνεις μια ματιά. Καινούριο τον είχα πάρει 360 και μεταχειρισμένος παίζει από 200-250.

Επίσης ο Nikkor 16-80mm f/2.8-4 VR είναι μια πολύ καλή επιλογή, αλλά ανεβαίνει πάνω απο τα 500 ευρώ σίγουρα. Προσωπικά θα έκανα λίγο υπομονή και θα πήγαινα σε αυτόν.

Απο εκει και πέρα ο φακός που έχεις (18-105mm) αδικεί σίγουρα την κάμερα σου που είναι στην κορυφή των κροπ DSLR των Nikon, πίσω μόνο απο την D500.
πάνω απο τα 90mm σοφτ στις άκρες, στα 105 σοφτ και στο κέντρο, και βασικά ένας φακός που πρακτικά δουλεύεται στο f/5.6 έως f/8 για να πάρεις καθαρό αποτέλεσμα. Ασε που είδα να έχει και zoom creeping απο τα 105 όταν τον γυρνάς κάθετα. Δεν ξέρω αν έφταιγε το κομμάτι του φίλου ή αν το κάνουν όλα. 
Το δικό σου το κάνει;
Έχει και άλλα προβλήματα που είδα όταν τον τέσταρα σε μηχανή ενός φίλου, αλλά πρακτικά πρόκειται για κακό κιτ φακό. Στειλτον ανταλλαγή στο mpb να γλυτώσεις τα μεταφορικά στον καινούριο που θα πάρεις. Μερικοι κιτ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, highpriest είπε

Ένας που καλύπτει όλα όσα αναφέρεις, αλλά όχι στον υπερθετικό βαθμό είναι αυτός που σου πρότεινε ο @stratigos24

Σίγουρα πάντως ένα σκαλί πάνω (ίσως και δύο)  απο αυτόν που έχεις

Επίσης ο Nikkor 16-80mm f/2.8-4 VR είναι μια πολύ καλή επιλογή, αλλά ανεβαίνει πάνω απο τα 500 ευρώ σίγουρα. Προσωπικά θα έκανα λίγο υπομονή και θα πήγαινα σε αυτόν.

Απο εκει και πέρα ο φακός που έχεις (18-105mm) αδικεί σίγουρα την κάμερα σου που είναι στην κορυφή των κροπ DSLR των Nikon, πίσω μόνο απο την D500.
πάνω απο τα 90mm σοφτ στις άκρες, στα 105 σοφτ και στο κέντρο, και βασικά ένας φακός που πρακτικά δουλεύεται στο f/5.6 έως f/8 για να πάρεις καθαρό αποτέλεσμα. Ασε που είδα να έχει και zoom creeping απο τα 105 όταν τον γυρνάς κάθετα. Δεν ξέρω αν έφταιγε το κομμάτι του φίλου ή αν το κάνουν όλα. 
Το δικό σου το κάνει;
Έχει και άλλα προβλήματα που είδα όταν τον τέσταρα σε μηχανή ενός φίλου, αλλά πρακτικά πρόκειται για κακό κιτ φακό. Στειλτον ανταλλαγή στο mpb να γλυτώσεις τα μεταφορικά στον καινούριο που θα πάρεις. Μερικοι κιτ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Για αυτα που λες φιλε μου, θελω να βρω αλλον φακο. Δε με καλύπτει προσωπικα. Να εχω εργαλείο με αυτον τον φακό.....

3 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Διαβασα καλα σχολια για δαυτον. Θα κοιτάξω μπας και τον βρω μεταχειρισμένο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...