Προς το περιεχόμενο

Οι ΗΠΑ καλούνται να αποκαλύψουν στοιχεία για UFO μετά τον ισχυρισμό ότι έχουν άθικτα εξωγήινα οχήματα

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, manolis940 είπε

Που κολάει τώρα αυτό όταν μιλάμε για τις κάμερες των μαχητικών;

Πάντως ναι θα συμφωνήσω. Όλα αυτά περί ufo είναι μια τρύπα στο νερό. Στο αχανές σύμπαν δεν είναι αδύνατον να υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί, καθώς υπάρχουν πλανήτες στην κατοικήσιμη ζώνη του μητρικού τους άστρου και ναι μεν είναι πάρα πολύ μικρές οι πιθανότητες δημιουργίας ζωής ωστόσο είναι τόσο αχανές το σύμπαν που θα μπορούσε το φαινόμενο να έχει επαναληφθεί και αλλού. Όμως όλη αυτή η μπούρδα με στρογγυλούς ιπτάμενους δίσκους, πρέπει να πάρει ένα τέλος.

Φεύγουμε πολύ offtopic αλλά δεν βαρίεσαι ....

Αν πιστεύεις ότι πραγματικά δεν μπορεί να γίνει τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση στην οποία σήμερα ζούμε και η οποία θα γίνεται χειρότερη ανά τα χρόνια, ας πάρουμε όλοι μία πέτρα να την δέσουμε στο λαιμό μας, να πάμε να φουντάρουμε κάπου και να έρθουν και τα ΑΤΙΑ ανενόχλητα να καταλάβουν την γη.

Τίποτε απολύτως δεν γίνεται.

Με όλα όσα έχουμε περάσει και θυμόμαστε τα τελευταία 20 χρόνια στο κομμάτι των διεκδικησεων έπρεπε ήδη να είχε αλλάξει κάτι, αντ' αυτού έγιναν χειρότερα. 

Έπρεπε ήδη να είχε βελτιωθεί σημαντικά η ζωή μας με όλες τις τεχνολογικές ανακαλύψεις, την επιστημονική γνώση και τα μέσα που έχουμε. Ναι μεν έλυσαν προβλήματα και έφεραν καινούργια. Η κατάσταση ειδικά στην ψυχολογία του κόσμου θα είναι μόνιμα χειρότερη όσο περνάνε τα χρόνια. Εκτιμώ δε ότι μετά το 2050 - 2100, με το που γεννιέται ένας άνθρωπος στην Γη θα λαμβάνει αντικαταθλιπτικα και ψυχοφαρμακα για προληπτικούς λόγους. 

8 ώρες πριν, alejsalonica είπε

8 ώρες πριν, alejsalonica είπε

Πλάκα θα έχει να βγει και κανένα κόμμα εδώ ή εκεί και να ζητά κυβέρνηση από εξωγήινους λόγω αντικειμενικότητας, ουδετερότητας και φυσικά υψηλής νοημοσύνης! Με την εκκλησία αν τα βρει θα πάρει 40% στις πρώτες εκλογές!

Σε έχουνε προλάβει οι ποσαδιστες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 ώρες πριν, AtiX είπε

Κάτι που δούλεψα από πολύ μικρή ηλικία ήταν το γιατί μου προκαλεί τόσο πολύ το ενδιαφέρον τέτοιου είδους θέματα… η απάντηση ήρθε όταν συνειδητοποίησα ότι δεν με απασχολούσαν θέματα όπως τα θαύματα, ή φαινόμενα που στην αρχή είχαν άρωμα υπερφυσικού αλλά με την πάροδο του χρόνου εξηγούνταν με την επιστήμη ή και την εμπειρία…

Τι θέλω να πω με το παραπάνω, από τα πρώτα πράγματα που με μάγεψαν ήταν το τρίγωνο των Βερμούδων και ενώ στην εφηβεία είχα καταναλώσει άπειρη πληροφορία από τις δεκάδες αποπροσανατολίστηκες, εντέλει, θεωρίες με την πάροδο του χρόνου κατάλαβα το εξής απλό, δεν έχει τίποτα το υπερφυσικό η περιοχή μιας και δεν διαφέρει σε τίποτα από τις άλλες…

Φαντάσου τώρα την έκπληξη μου βλέποντας ότι μια νέα εκπομπή με το όνομα το τρίγωνο της Αλάσκας κάνει ντεμπούτο και προσπαθεί να με πείσει ότι όντως κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί και ξεκινάει με την μυστική πυραμίδα, τις θεάσεις UFO, ταξιδιώτες που πέρασαν σε έναν άλλο χωροχρόνο, ένα σασκουατς, πειράματα της αμερικανικής κυβέρνησης και άλλες θεωρίες…

Προσωπικά το είδα, όπως και στο τσακίρ κέφι βλέπω το Ancients Aliens, δεν το βλέπω όμως γιατί πιστεύω ότι θα μου δώσει μια νέα πληροφορία που θα ανατρέψει τα πιστεύω μου, αλλά για να επιβεβαιώσω ότι απλά υπάρχουν ακόμα και σήμερα άτομα που εκμεταλλεύονται αυτή τη λαχτάρα για το άγνωστο και το υπερφυσικό…

Γιατί φίλε μου αυτό είναι, ως απάντηση της πρώτης μου παραγράφου, μια λαχτάρα και μια επιθυμία… 

Μα υπάρχει το "υπέρ"φυσικό! Όταν και η επίσημη επιστήμη ασχολείται με κβαντική φυσική, χορδές,  παράλληλα σύμπαντα, στρέβλωση χωροχρόνου, πέφτουν εκατομμύρια στην αναζήτηση εξωγηίνης ζωής (δεν ψάχνεις κάτι που δεν πιστεύεις ότι θα βρεις) για μένα σημαίνει ότι  υπάρχουν πολλά από αυτά που θεωρούνται υπερφυσικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Μα υπάρχει το "υπέρ"φυσικό! Όταν και η επίσημη επιστήμη ασχολείται με κβαντική φυσική, χορδές,  παράλληλα σύμπαντα, στρέβλωση χωροχρόνου, πέφτουν εκατομμύρια στην αναζήτηση εξωγηίνης ζωής (δεν ψάχνεις κάτι που δεν πιστεύεις ότι θα βρεις) για μένα σημαίνει ότι  υπάρχουν πολλά από αυτά που θεωρούνται υπερφυσικά. 

Πιστεύω ότι κάπου μπερδεύεις τους όρους, όταν ονομάζουμε κάτι υπερφυσικό εννοούμε το φαινόμενο που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τους νόμους της φύσης πχ τηλεπάθεια, φαντάσματα, μαγεία, θεός…

Οι κβαντική φυσική, χορδές, παράλληλα σύμπαντα, στρέβλωση χωροχρόνου ακόμα και η εξωγήινη ζωή που αναφέρεις δεν είναι υπερφυσικό, είναι θεωρίες ή ενδείξεις για κάτι που πιθανότατα να υπάρχει και απλά ακόμα δεν μπορούμε να το αποδείξουμε…

Τώρα, οι ενστάσεις μου για το θέμα μας δεν είναι στο αν υπάρχει εξωγήινη ζωή στο σύμπαν, αλλά αν μας έχουν επισκεφθεί και έχουμε επαφή με αυτή…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2

9 ώρες πριν, AtiX είπε

Να μου επιτρέψεις να είναι επιφυλακτικός για την κοινότητα που ασχολείται με το φαινόμενο…

Χωρίς να θέλω να μειώσω την δουλεία που κάνουν, πιστεύω ότι και αυτοί έχουν πέσει σε τέλμα μιας και καινούριες πληροφορίες ή στοιχεία ή γεγονότα δεν υπάρχουν…

Μπορεί να ακουστεί αρνητικά, αλλά λίγοι πιστοί έμειναν και δυστυχώς χωρίς να υπάρχει ανανέωση του ίδιου του ενδιαφέροντος, απαντήσεις δεν βλέπω να έρχονται…

Ναι δεν είπα πως οι επιτροπές η οι ομάδες αυτές είναι έγκυρες η αξιόπιστες απαραίτητα. Απλά ανέφερα πως στην Αμερική το φαινόμενο ανέκαθεν ήταν σε μία σχετική επικαιρότητα και πως υπήρχαν και υπάρχουν φορείς που ασχολούνται με το ζήτημα αποκλειστικά. Πχ MUFON.

Το ότι δεν έρχονται απαντήσεις και δεν μαθαίνουμε την απόλυτη αλήθεια και ίσως ποτέ να μην την μάθουμε, δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε, να φανταζόμαστε (σε λογικά πλαίσια) η ακόμα ακόμα και να διαβάζουμε ιστορίες που μας "ταξιδεύουν" στο φανταστικό. Προσωπικά αυτή η κατάσταση που επικρατεί, που όλοι θέλουν να σκέφτονται μόνο με την τετράγωνη λογική και να τα θεωρούν όλα πεζά, με αηδιάζει. Ακόμα κι αν αύριο το πρωί αποδειχτεί πως δεν υφίσταται τίποτε από όλα αυτά και πως όλα ήταν ψέματα και psyops επιχειρήσεις, εγώ θα συνέχιζα να διαβάζω κι να ακούω για όλα αυτά, σαν να διαβάζω κάποιο μυθιστόρημα.

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Πιστεύω ότι κάπου μπερδεύεις τους όρους, όταν ονομάζουμε κάτι υπερφυσικό εννοούμε το φαινόμενο που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τους νόμους της φύσης πχ τηλεπάθεια, φαντάσματα, μαγεία, θεός…

Οι κβαντική φυσική, χορδές, παράλληλα σύμπαντα, στρέβλωση χωροχρόνου ακόμα και η εξωγήινη ζωή που αναφέρεις δεν είναι υπερφυσικό, είναι θεωρίες ή ενδείξεις για κάτι που πιθανότατα να υπάρχει και απλά ακόμα δεν μπορούμε να το αποδείξουμε…

Τώρα, οι ενστάσεις μου για το θέμα μας δεν είναι στο αν υπάρχει εξωγήινη ζωή στο σύμπαν, αλλά αν μας έχουν επισκεφθεί και έχουμε επαφή με αυτή…

Μία μικρή παρένθεση. Μιας κι αναφέρθηκες στην τηλεπάθεια, έχουν γίνει δεκάδες έρευνες πολλών πανεπιστημίων στο εξωτερικό, που έδωσαν θετικά αποτελέσματα.

• Like 1

14 λεπτά πριν, Waiss είπε

Ναι δεν είπα πως οι επιτροπές η οι ομάδες αυτές είναι έγκυρες η αξιόπιστες απαραίτητα. Απλά ανέφερα πως στην Αμερική το φαινόμενο ανέκαθεν ήταν σε μία σχετική επικαιρότητα και πως υπήρχαν και υπάρχουν φορείς που ασχολούνται με το ζήτημα αποκλειστικά. Πχ MUFON.

Το ότι δεν έρχονται απαντήσεις και δεν μαθαίνουμε την απόλυτη αλήθεια και ίσως ποτέ να μην την μάθουμε, δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε, να φανταζόμαστε (σε λογικά πλαίσια) η ακόμα ακόμα και να διαβάζουμε ιστορίες που μας "ταξιδεύουν" στο φανταστικό. Προσωπικά αυτή η κατάσταση που επικρατεί, που όλοι θέλουν να σκέφτονται μόνο με την τετράγωνη λογική και να τα θεωρούν όλα πεζά, με αηδιάζει. Ακόμα κι αν αύριο το πρωί αποδειχτεί πως δεν υφίσταται τίποτε από όλα αυτά και πως όλα ήταν ψέματα και psyops επιχειρήσεις, εγώ θα συνέχιζα να διαβάζω κι να ακούω για όλα αυτά, σαν να διαβάζω κάποιο μυθιστόρημα.

Το θέμα, και μην το πάρεις προσωπικά αλλά επί της ευκαιρίας, φίλε μου είναι αν θα συνεχίζεις να υποστηρίζεις αυτό που πίστευες πριν την διάψευση…

Αυτό είναι που με απωθεί πλέον σε όλη αυτή την ιστορία. Συνεχίζουμε να διαβάζουμε για πράγματα που ενώ έχουν επεξηγηθεί, διαψευθεί ή το ακόμα χειρότερο είναι αποδεδειγμένα άπατες, ένα αρκετά μεγάλο μέρος της κοινότητας τα διαιωνίζει και τα υποστηρίζει χωρίς να καταλαβαίνει ότι εν τέλη έτσι αυτογελοιοποιούνται μόνοι τους…

Πόσο στα σοβαρά μπορώ να πάρω έναν αξιωματικό που αποφάσισε να αποκαλύψει απόρρητα μυστικά περί κατοχής εξωγήινης τεχνολογίας από τις ΗΠΑ χωρίς να έχει κάτι ουσιαστικό στα χέρια του, όταν ήδη την ίδια ιστορία την έχω διαβάσει τέσσερις ή πέντε φορές και σε όλες υπήρχε η ίδια κατάληξη, μηδέν εις το πηλίκον για μένα και την κοινότητα, αρκετά $$$$ στην τσέπη του μαρτυριάρη, εφήμερη δημοσιότητα και μετά αναφορές σε εκπομπές σκουπίδια τύπου Ancient Aliens…  

38 λεπτά πριν, Waiss είπε

Μία μικρή παρένθεση. Μιας κι αναφέρθηκες στην τηλεπάθεια, έχουν γίνει δεκάδες έρευνες πολλών πανεπιστημίων στο εξωτερικό, που έδωσαν θετικά αποτελέσματα.

Θετικά αποτελέσματα ναι, αλλά παραμένουν στα όρια του στατιστικού λάθους και της τυχαιότητας… 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το θέμα, και μην το πάρεις προσωπικά αλλά επί της ευκαιρίας, φίλε μου είναι αν θα συνεχίζεις να υποστηρίζεις αυτό που πίστευες πριν την διάψευση…

Αυτό είναι που με απωθεί πλέον σε όλη αυτή την ιστορία. Συνεχίζουμε να διαβάζουμε για πράγματα που ενώ έχουν επεξηγηθεί, διαψευθεί ή το ακόμα χειρότερο είναι αποδεδειγμένα άπατες, ένα αρκετά μεγάλο μέρος της κοινότητας τα διαιωνίζει και τα υποστηρίζει χωρίς να καταλαβαίνει ότι εν τέλη έτσι αυτογελοιοποιούνται μόνοι τους…

Πόσο στα σοβαρά μπορώ να πάρω έναν αξιωματικό που αποφάσισε να αποκαλύψει απόρρητα μυστικά περί κατοχής εξωγήινης τεχνολογίας από τις ΗΠΑ χωρίς να έχει κάτι ουσιαστικό στα χέρια του, όταν ήδη την ίδια ιστορία την έχω διαβάσει τέσσερις ή πέντε φορές και σε όλες υπήρχε η ίδια κατάληξη, μηδέν εις το πηλίκον για μένα και την κοινότητα, αρκετά $$$$ στην τσέπη του μαρτυριάρη, εφήμερη δημοσιότητα και μετά αναφορές σε εκπομπές σκουπίδια τύπου Ancient Aliens…  

Δεν λέω πως θα συνεχίζω να τα πιστεύω σε αυτή την περίπτωση, αλλά θα συνεχίζω να τα διαβάζω/ακούω ρομαντικά.

Σίγουρα τέτοιες ιστορίες τις έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν άπειρες φορές. Bob Lazar, Phil Schneider, Connor O'Ryan, τώρα ο Grush κλπ. Το θέμα βέβαια από την άλλη μεριά είναι πως δεν υπάρχει και σοβαρή διάψευση όλων αυτών. Τον Lazar για παράδειγμα προσπαθούν εδώ και τρεις δεκαετίες να τον κάνουν debunk και δεν τα έχουν καταφέρει. Δηλαδή στο τέλος δεν έχεις αποδείξεις (αν σώνει και ντε ψάχνεις γι΄αυτές) ούτε από την μία πλευρά, ούτε κι από την άλλη. Οπότε καταλήγεις  στην δική σου κρίση, για το αν θα τα πάρεις στα σοβαρά η όχι.

Πάντως κι εγώ όπως έχω γράψει και παραπάνω, πιο πολύ πιστεύω σε ιστορίες επαφών, από απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας, εργάτες, αγρότες η νοικοκυρές, κυρίως των πρώτων περιστατικών που πάνε πολλά χρόνια πίσω, παρά πρώην πράκτορες κι ανθρώπους διαφόρων υπηρεσιών πληροφοριών. Όταν όμως έχεις ανθρώπους όπως ο George Adamski, Truman Bethurum, George Van Tassel, Ηοward Menger, Betty και Barney Hill, Calvin Parker και Charles Hickson, Orfeo Angelucci αλλά και πολλούς άλλους ακόμα που μου διαφεύγουν, οι οποίοι μέχρι το τέλος της ζωής τους συνέχιζαν να λένε την ίδια ιστορία, που αποδεδειγμένα όχι δεν κέρδισαν κάτι από το να βγουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους η δεν έβγαλαν λεφτά από όλο αυτό, αντίθετα έχασαν πολλά περισσότερα (έχαναν δουλειές, τους κορόϊδευαν οι συνάδελφοι τους, τους χώριζαν οι γυναίκες τους, συγγενείς που τους έβλεπαν με μισό μάτι) δεν έχω λόγο να μην τους πάρω στα σοβαρά.

Καλά τα Ancient Aliens απορώ ποιος τα παρακολουθεί. Οι τύποι είναι ένας κι ένας!

40 λεπτά πριν, AtiX είπε

Θετικά αποτελέσματα ναι, αλλά παραμένουν στα όρια του στατιστικού λάθους και της τυχαιότητας… 

Αυτά δεν μπορώ! Τους επιστημονισμούς.

Επεξ/σία από Waiss

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μετά λέτε δεν ειπαρχουν εξωγήινοι Για  δείτε αυτό συνέβη πριν μια μέρα και μαλιστα κάτοικος  υσχηριστηκε πως είδε αυλή σπιτιού του  τρία πλάσματα με λαμπερά Ματία λολ

https://m.economictimes.com/news/international/us/unexplained-ufo-sighting-and-alien-encounters-send-shockwaves-through-las-vegas/articleshow/100883382.cms

Επεξ/σία από star12

9 ώρες πριν, Waiss είπε

με αηδιάζει

Η τεχνικη σκεψης και λογικης που μας εβγαλε απο το σκοταδισμο σε αηδιαζει;

9 ώρες πριν, Waiss είπε

που έδωσαν θετικά αποτελέσματα.

Δεν νομιζω, η εμπειρια ζωης και οι λογικες υποθεσεις μοιαζουν με τηλεπαθεια.

7 ώρες πριν, Waiss είπε

δεν υπάρχει και σοβαρή διάψευση όλων αυτών

Δεν χρειαζεται να κουνησουμε το δαχτυλακι μας για να διαψευσουμε οτιδηποτε, Αυτος που ισχυριζεται κατι πρεπει να το αποδειξει.

7 ώρες πριν, Waiss είπε

Αυτά δεν μπορώ! Τους επιστημονισμούς.

Αληθεια τωρα; κι εμενα μου αρεσουν ολα τα φανταστικα αλλα η αντικειμενικη πραγματικοτητα δεν νοιαζεται για αυτο, εχει την ταση να σε... πληγωνει οταν την αγνοεις.

2 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Η τεχνικη σκεψης και λογικης που μας εβγαλε απο το σκοταδισμο σε αηδιαζει;

Με αηδιάζει να προσπαθούν κάποιοι με αστείους τρόπους και γελοίες εξηγήσεις να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και ενεξερεύνητα, χωρίς να ξέρουν καν για τι μιλάνε. Εδώ δεν μιλάμε για το εάν η Γη γύριζει γύρω από τον Ήλιο η το αντίστροφο.

Δεν χρειαζεται να κουνησουμε το δαχτυλακι μας για να διαψευσουμε οτιδηποτε, Αυτος που ισχυριζεται κατι πρεπει να το αποδειξει.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, τώρα το Πεντάγωνο, οι επιστήμονες κι οι κυβερνήσεις που λοιδωρούσαν όλα αυτά μέχρι πριν λίγο καιρό, έχουν το βάρος της απόδειξής κι όχι ο απλός αγρότης η ο Bob Lazar.

Αληθεια τωρα; κι εμενα μου αρεσουν ολα τα φανταστικα αλλα η αντικειμενικη πραγματικοτητα δεν νοιαζεται για αυτο, εχει την ταση να σε... πληγωνει οταν την αγνοεις.

Ξεκινάς λάθος τον συλλογισμό σου! Δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, Waiss είπε

Με αηδιάζει να προσπαθούν κάποιοι με αστείους τρόπους και γελοίες εξηγήσεις να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και ενεξερεύνητα, χωρίς να ξέρουν καν για τι μιλάνε.

Δεν ειπες αυτο, ειπες η τετραγωνη λογικη και η πεζη πραγματικοτητα. Ετσι γινεται, θεωρεις για κατι για το οποιο δεν ξερεις τιποτα, οσο γελιο κι αν ειναι, προσπαθεις να το αποδειξεις και να βρεις στοιχεια, αν τα καταφερεις, χανεται η μαγεια και γινετα βαρετο. Ολα αυτα τα ανεξηγητα εχουν βαρετες επιστημονικες εξηγησεις, ολα.

14 λεπτά πριν, Waiss είπε

οι επιστήμονες κι οι κυβερνήσεις που λοιδωρούσαν όλα αυτά μέχρι πριν λίγο καιρό, έχουν το βάρος της απόδειξής

Δεν ενδιαφερονται να αποδειξουν κατι, αν τα ειχαν, θα τα εδειχναν, αντιπερισπασμοι ειναι αυτα. Υπαρχει τεραστιος διχασμος στις ΗΠΑ.

20 λεπτά πριν, Waiss είπε

Δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα. 

Η αντικειμενική πραγματικότητα δεν νοιαζεται αν πιστευεις οτι δεν υπαρχει. Ισως δεν καταλαβες, το Συμπαν εχει κανονες, δεν σπανε οταν δεν τους δεχεσαι, εσυ σπας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/6/2023 στις 10:55 ΠΜ, Shinji ikari είπε

Δεν ειπες αυτο, ειπες η τετραγωνη λογικη και η πεζη πραγματικοτητα. Ετσι γινεται, θεωρεις για κατι για το οποιο δεν ξερεις τιποτα, οσο γελιο κι αν ειναι, προσπαθεις να το αποδειξεις και να βρεις στοιχεια, αν τα καταφερεις, χανεται η μαγεια και γινετα βαρετο. Ολα αυτα τα ανεξηγητα εχουν βαρετες επιστημονικες εξηγησεις, ολα.

Δεν ενδιαφερονται να αποδειξουν κατι, αν τα ειχαν, θα τα εδειχναν, αντιπερισπασμοι ειναι αυτα. Υπαρχει τεραστιος διχασμος στις ΗΠΑ.

Η αντικειμενική πραγματικότητα δεν νοιαζεται αν πιστευεις οτι δεν υπαρχει. Ισως δεν καταλαβες, το Συμπαν εχει κανονες, δεν σπανε οταν δεν τους δεχεσαι, εσυ σπας.

Ξεχνάς η ίσως δεν γνωρίζεις καν τις ιστορικές εξηγήσεις του τύπου, "ήταν αέρια βάλτων", "ήταν ο πλανήτης Αφροδίτη", "'ήταν σφαιρικοί κεραυνοί", "ήταν μπαλόνια" κι άλλα πολλά τέτοια χαζά που έχουν μείνει από την εποχή του Project Blue Book και του J. Allen Hynek.

Άλλη συζήτηση οι επιστημονικές εξηγήσεις κι άλλη ο επιστημονισμός! Το επιστημονικό κατεστημένο που έχει μία φοβία με αυτά τα ζητήματα, είναι η μία πλευρά. Υπάρχουν και υπήρχαν όμως πολλοί επιστήμονες που το διερευνούν σοβαρά και το επιστημονικό κατεστημένο (όπως θέλει να ονομάζει τον εαυτό του) ήθελε και θέλει να ακυρώσει όλους αυτούς. Είναι λογικό βέβαια από μίας άποψης διότι εμπλέκονται χρηματοδήσεις, κονδύλια, συμφέροντα, καριέρες και έδρες που δεν θέλουν να τις διακινδυνεύσουν κάποιοι. Εδώ πολλοί σήμερα πιστεύουν σε έναν από τους μύθους του επιστημονισμού του 19ου-20ου αιώνα, πως υπάρχει μία κάθετη πρόοδος, όπου σήμερα βρισκόμαστε στο 100 (τυχαίο νούμερο) κι όσο πιο πίσω πάμε στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι ήταν πιο χαζοί. Εννοείται πως δεν αναφέρομαι στους Νεάντερταλ.  Επίσης επικρατεί η άποψη του επιστημονισμού πως τα πάντα στον πλανήτη μας είναι πλήρως εξερευνημένα, έχουμε την απόλυτη γνώση (γνώση=έλεγχος)  και δεν υπάρχει κάτι άλλο να μάθουμε. Κάτι που πάλι δεν ισχύει κι όποιος το πιστεύει, είναι τουλάχιστον ανόητος.

Το σύμπαν έχει κανόνες τους οποίους ακόμα τώρα προσπαθούμε να κατανοήσουμε και κάθε λίγα χρόνια τα δεδομένα αλλάζουν. Όλα μπορούν να ισχύουν αλλά να μην ισχύει και τίποτα από αυτά. Η "αντικειμενική πραγματικότητα" που επιμένεις να την αποκαλέις έτσι, αλλιώς την αντιλαμβάνεται ο κάθενας μας. Πόσο μάλλον αν κάποια στιγμή διευρύνουμε την πραγματικότητα μας ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας κι απλά οι αισθήσεις μας δεν τα επιτρέπουν. Έχεις ιδέα πόσο περιορισμένες είναι οι δυνατότητες της όρασης μας και της ακοής μας;

Επεξ/σία από Waiss

34 λεπτά πριν, Waiss είπε

πολλά τέτοια χαζά

Μόνο που πάντα βγαίνει ότι ήταν κάτι τέτοια χαζά στο τέλος. Άμα έχουν ξοδευτεί μύρια και δεκαετίες χωρίς αποτελεσματα, λογικό είναι να κλείνει η κάνουλα. Εννοείται πως είμαστε πιο έξυπνοι σήμερα, περισσότερο και από τους Νεάντερταλ (όχι εγώ βέβαια, άλλοι), Δεν έχω ακούσει κάποιον να πιστεύει ότι είναι όλα εξερευνημένα, βρίσκουμε καινούργια πράγματα κάθε μέρα. Γιαυτό είπα αντικειμενική και όχι υποκειμενική, το πώς την αντιλαμβάνεσαι δεν παίζει ρόλο, οποίος έβαλε το χέρι του στο κλουβί της τίγρης να χαϊδέψει τη γατούλα, το έχασε, άμα δεν δεις και δεν ακούσεις το τρένο να έρχεται, πάλι θα σε κόψει, με πιάνεις;

1 ώρα πριν, Waiss είπε

Το σύμπαν έχει κανόνες τους οποίους ακόμα τώρα προσπαθούμε να κατανοήσουμε και κάθε λίγα χρόνια τα δεδομένα αλλάζουν.

Με ποιον τρόπο προσπαθούμε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...