Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα έχω κάνει λογαριασμό στην optima bank.Εχω παρατηρήσεις όμως ότι έχει δημιουργηθεί λογαριασμός όψεως ιδιωτών ενώ σε άλλες τράπεζες που έχω δεν έχουν αυτό τον τίτλο καθώς είναι απλά για καταθέσεις και για να μαζεύω χρήματα,το ίδιο που ήθελα να κάνω και εδώ.Η αλήθεια είναι πως με έχει παραξένεψει το ότι λέγεται όψεως ιδιωτών,γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω,αν έχει διάφορες από τους άλλους λογαριασμους η αν έχει κάποιες χρεώσεις

Προκαταβολικά ευχαριστώ σε όποιον βοηθήσει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραδοσιακά, οι λογαριασμοί για να κάνεις κινήσεις (αγορές, πληρωμές, έκδοση επιταγών, κ.λπ) ήταν οι όψεως. Οι ταμιευτηρίου είχαν σκοπό (όπως λέει και το όνομά τους) την αποταμίευση, ή αλλιώς, να «κρατάς» χρήματα. Έτσι, έδιναν μεγαλύτερο μεν επιτόκιο, αλλά είχαν χρεώσεις για να κάνεις κινήσεις.

Για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, εδώ και πολλά χρόνια, οι όψεως στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από επιχειρήσεις. Η κύριες διαφορές τους είναι ότι επιτρέπουν έκδοση μπλοκ επιταγών, αλλά και υπερανάληψη. Οι ιδιώτες συνήθως έχουν λογαριασμούς ταμιευτηρίου, οι οποίοι όμως σαν χαρακτηριστικά μοιάζουν περισσότερο με όψεως (ή αλλιώς, μηδενικό ή ελάχιστο επιτόκιο, αλλά χωρίς χρεώσεις για συναλλαγές) παρά με αυτό που λέει τ' όνομά τους!

:D

Το τι υπηρεσίες σου παρέχει όμως το προϊόν που επέλεξες, δε μπορώ να το ξέρω. Το ξέρεις εσύ, με τα έγγραφα που σου έδωσε η τράπεζα, τι υπέγραψες, κ.λπ. Να κάνω ένα μικρό edit; Το «όψεως ιδιωτών» μάλλον παραπέμπει σε «παλαιού τύπου» όψεως, ή αλλιώς, όσα έγραψα στην αρχή. Διάβσε όμως τη σύμβασή σου.

Επεξ/σία από Haldol
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...