Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Αγόρασα πρόσφατα 2 Coolseer wifi sockets που είχαν αναφερθεί και στο forum των προσφορών εδώ. Κάνω ερώτηση μήπως και κάποιος άλλος που τα αγόρασε είχε κάποιο θέμα όπως εγώ.

Γενικά μπορώ να πω δουλεύουν τέλεια... εκτός όταν δεν δουλεύουν. Ίδια προβλήματα και στις 2 πρίζες.

Έβλεπα συχνές αποσυνδέσεις μέσα στην εφαρμογή, οι οποίες συνήθως λύνονταν από μόνες τους σε 2-3 λεπτά. Η απόσταση από το router είναι αστεία (router πάνω σε γραφείο, πριζάκια ακριβώς από κάτω. Ισχύς σήματος δεν είναι το θέμα λοιπόν.

Τις προάλλες μια από τις δυο πρίζες αποφάσισε να βγει μόνιμα offline. Κανένα πρόβλημα  σκέφτομαι, θα κάνω ξανά setup. Πατάω το κουμπί για 5 δευτερόλεπτα. Τίποτα. Δοκίμασα αρκετές φορές. Μετά δοκίμασα να το πατήσω 5-10-20-30 δεύτερα, και πάλι τίποτα. Το έκλεισα και το ξανα--ανοιξα. Το έβγαλα από την πρίζα τελείως και πάτησα το κουμπί για να κάνω discharge. Και μετά ξαναδοκίμασα να κάνω Pair Και reset... πάλι τίποτα, λες και είχε κρασάρει τελείως. Μόνιμα αναμμένο το Led φωτάκι. Το αφήνω μόνο του και μετά από 1 λεπτό, χωρίς να το ακουμπήσω, κάνει το χαρακτηριστικό ήχο και μπαίνει σε Pairing mode ξαφνικά μόνο του... Μετά ξαναδούλεψε!

Άντε λεω κανα bug έτυχε, δεν είναι τίποτα. Εμ 2 μέρες αργότερα βγαίνει μόνιμα Offline η άλλη πρίζα! Πάλι τα ίδια, ούτε pair, ούτε reset κάνει. Μόνο αφήνει κανονικά ρεύμα να περνάει στις ηλεκτρικές συσκευές. Τώρα αυτή δεν μπορώ να την επαναφέρω με τίποτα.

Στην αρχή πίστευα ότι κάτι έφταιγε με το δίκτυό μου, αλλά να μην μπορούν να κάνουν καν reset ξαφνικά ... κάτι παίζει με τα πριζάκια. Έχει δει κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο?

Δημοσ.

Παρεμβολή είναι.

Παρεμβάλλεται ΠΟΛΥ εύκολα από τα wifi στους 2.4GHz εάν είναι κοντά τους. Αυτό είναι από τα γνωστότερα προβλήματά τους. Απομάκρυνέ το από άλλα 2.4, ή αν μπορείς, στα άλλα άφησε μόνο τα κυκλώματα 5GHz και απενεργοποίησε σε επίπεδο RF (radio) τα 2.4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ' αρχάς σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Έχω δει προβλήματα στο παρελθόν με παρεμβολές στα 2.4 και θα πω ότι σίγουρα δεν είναι αυτό. Για το λόγο αυτό ακριβώς τόνισα ότι οι πρίζες βρίσκονται πρακτικά δίπλα στο router οπότε το σήμα είναι ισχυρό. Επίσης είμαι φανατικά υπερ του "wired" οπότε όλες οι συσκευές μου είναι με καλώδιο utp, και στα 2.4 ghz είναι μόνο οι 2 smart πρίζες και 1 εκτυπωτής. Τέλος, έχω ψάξει και επιλέξει με wifi analyzer ποιό είναι το πιο άδειο channel στην μπάντα των 2.4 ώστε να μην υπάρχουν παρεμβολές από άλλα router γειτόνων.

Επίσης αν ήταν μόνο αποσυνδέσεις - επανασυνδέσεις το πρόβλημά μου άντε να δεχόμουν και πάλι την πιθανότητα της παρεμβολής. Αλλά δες και τα υπόλοιπα που λέω. Οι συσκευές έχουν κολλήσει (σε διαφορετικές στιγμές) και όταν κολλήσανε και δεν έκαναν reset. Δεν έμπαιναν σε pairing mode. Δεν έπαιρναν ip καθόλου.

Γι'αυτό αναφέρω και το τόπικ της προσφοράς μήπως και κάποιος άλλος έκανε την αγορά και είδε κάτι παρόμοιο.

Επεξ/σία από Engimek

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...