Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ο δικός μου ο λογιστής παίρνει 30 ευρώ για κάθε δήλωση μισθωτού / συνταξιούχου, ανεξαρτήτως αν επρόκειτο για 1 άτομο ή για κοινή δήλωση.

Για εμένα που είμαι επαγγελματίας δε παίρνει τίποτα, ως μέρος της συμφωνίας μας να τον πληρώνω προκαταβολικά το 3μηνιαίο κόστος διαχείρησης. Δίνω 50ευρώ το μήνα για 30 Ζ και περίπου 200 τιμολόγια μέσο όρο.

30 Z και 200 τιμολόγια το μήνα ή στο 3μηνο; ΦΠΑ έχεις φαντάζομαι. Όπως και να έχει, προτιμώ να πάω να βάψω σπίτι ή να κάνω λάντζα σε μαγαζί παρά να πάρω την ευθύνη για 50,00. Ξεφτίλα. Βέβαια αν είναι λογιστικό γραφείο με 4-5 παιδάκια του βασικού και των προγραμμάτων ΟΑΕΔ εξηγούνται πολλά. 

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 minutes ago, koulkos said:

30 Z και 200 τιμολόγια το μήνα ή στο 3μηνο; ΦΠΑ έχεις φαντάζομαι. Όπως και να έχει, προτιμώ να πάω να βάψω σπίτι ή να κάνω λάντζα σε μαγαζί παρά να πάρω την ευθύνη για 50,00. Ξεφτίλα. Βέβαια αν είναι λογιστικό γραφείο με 4-5 παιδάκια του βασικού και των προγραμμάτων ΟΑΕΔ εξηγούνται πολλά. 

Άντε πάλι με αυτή την υποθετική ευθύνη που στην πραγματικότητα κανένας λογιστής δεν παίρνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άντε πάλι με αυτή την υποθετική ευθύνη που στην πραγματικότητα κανένας λογιστής δεν παίρνει.

Για πες λίγο για αύτο; (δεν το λέω ειρωνικά)

Εγώ έχω χρόνια έναν λογιστή που έχουν και οι γονείς μου και πάιρνει 50ευρώ για απλή δήλωση μισθωτού (προσωπικά μου φαίνονται οκ τα 50 ευρώ) ο οποίος είναι πάντα πολύ εξυπηρετικός σε ότι ερώτηση έχω, κάθε χρόνο υπογράφουμε χαρτί από κοινού ότι του αναθέτω να μου κάνει τη δήλωση αυτός (και ότι αυτός αναλαμβάνει να την κάνει από μεριάς του) και κόβει κανονικά απόδειξη. 

Δεν λέω να υπάρχει λάθος υπολογισμός φόρου... τότε πάλι λεφτά ήταν που δεν θα έπρεπε κανονικά να έχω εγώ, άρα οκ να τα δώσω. Αλλά σε περίπτωση κάποιου προστίμου έξτρα για κάτι λάθος, τι γίνεται;

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.

Πρόσφατα είχα παρόμοια συζήτηση με φίλους. Μερικές παρατηρήσεις – σκέψεις διαβάζοντας το thread.

H Λογιστική είναι επιστήμη.

Στην πραγματικότητα άλλο επάγγελμα ο λογιστής άλλο ο φοροτεχνικός, λόγω γνώσεων πολλοί λογιστές έχουν την ικανότητα να είναι και φοροτεχνικοί. Ο φοροτεχνικός δε μπορεί να είναι λογιστής.

Δεν πρέπει να κρίνουμε έναν επαγγελματία με το πόσο κοστολογεί τις υπηρεσίες του και τις γνώσεις του.  Θεωρητικά ένας σωστός επαγγελματίας θα πρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο άρτιο.

Ο φοροτεχνικός είναι επάγγελμα προς εξαφάνιση, για να είμαι πιο σωστός τείνει να γίνει επάγγελμα προς εξαφάνιση.

Οι ίδιοι οι λογιστές “χαλούν” το επάγγελμα τους.

Οι περισσότεροι έχουν απαρχαιωμένη ιδεολογία και πρακτικές.

Οι περισσότερες καθυστερήσεις σε νέες καινοτομίες οφείλονται στους ίδιους, στην επιστημονική κοινότητα των λογιστών.  Π.χ. Οι περισσότερες καθυστερήσεις  σε εφαρμογή στα συστήματα της ΑΑΔΕ οφείλονται σε αυτούς. Όποιος γνωρίζει από ERP, ένας λόγος που τα ελληνικά ERP έχουν ταβάνι είναι οι λογιστές.

Αυτά...

Δημοσ.
5 minutes ago, nick_souvlaki said:

Για πες λίγο για αύτο; (δεν το λέω ειρωνικά)

Εγώ έχω χρόνια έναν λογιστή που έχουν και οι γονείς μου και πάιρνει 50ευρώ για απλή δήλωση μισθωτού (προσωπικά μου φαίνονται οκ τα 50 ευρώ) ο οποίος είναι πάντα πολύ εξυπηρετικός σε ότι ερώτηση έχω, κάθε χρόνο υπογράφουμε χαρτί από κοινού ότι του αναθέτω να μου κάνει τη δήλωση αυτός (και ότι αυτός αναλαμβάνει να την κάνει από μεριάς του) και κόβει κανονικά απόδειξη. 

Δεν λέω να υπάρχει λάθος υπολογισμός φόρου... τότε πάλι λεφτά ήταν που δεν θα έπρεπε κανονικά να έχω εγώ, άρα οκ να τα δώσω. Αλλά σε περίπτωση κάποιου προστίμου έξτρα για κάτι λάθος, τι γίνεται;

Ευχαρίστως να σου πω για αυτό (δεν θα απαντήσω ειρωνικά)

Αν πραγματικά θέλεις να μάθεις εάν αυτό το χαρτί που υπογράφετε από κοινού δίνει κάποιο μερίδιο ευθύνης στον λογιστή σου, τότε θα πρέπει να το δείξεις σε δικηγόρο για να σου πει.

Το μόνο που μπορώ να σου πω εγώ στα σίγουρα είναι ότι ο προβλεπόμενος τρόπος για να σου κάνει ο λογιστής σου τη δήλωση είναι κάνοντας του εξουσιοδότηση μέσα από το taxis, που και πάλι δεν παίρνει κάποια ευθύνη μια και ότι κάνει θα πρέπει να το εγκρίνεις εσύ για να προχωρήσει. Υποθετικό το παραπάνω γιατί κατά κανόνα οι λογιστές αρνούνται να εξουσιοδοτηθούν, με 1002 προφάσεις σου επιβάλλουν να τους δώσεις τους κωδικούς σου.

Όσο για την απόδειξη που σου δίνει δεν μου λέει κάτι, το σύνηθες είναι η απόδειξη να γράφει μια παπάτζα του τύπου "ΑΠΥ για συμβουλευτικές υπηρεσίες".

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ευχαρίστως να σου πω για αυτό (δεν θα απαντήσω ειρωνικά)

Αν πραγματικά θέλεις να μάθεις εάν αυτό το χαρτί που υπογράφετε από κοινού δίνει κάποιο μερίδιο ευθύνης στον λογιστή σου, τότε θα πρέπει να το δείξεις σε δικηγόρο για να σου πει.

Το μόνο που μπορώ να σου πω εγώ στα σίγουρα είναι ότι ο προβλεπόμενος τρόπος για να σου κάνει ο λογιστής σου τη δήλωση είναι κάνοντας του εξουσιοδότηση μέσα από το taxis, που και πάλι δεν παίρνει κάποια ευθύνη μια και ότι κάνει θα πρέπει να το εγκρίνεις εσύ για να προχωρήσει. Υποθετικό το παραπάνω γιατί κατά κανόνα οι λογιστές αρνούνται να εξουσιοδοτηθούν, με 1002 προφάσεις σου επιβάλλουν να τους δώσεις τους κωδικούς σου.

Όσο για την απόδειξη που σου δίνει δεν μου λέει κάτι, το σύνηθες είναι η απόδειξη να γράφει μια παπάτζα του τύπου "ΑΠΥ για συμβουλευτικές υπηρεσίες".

Ευχαριστώ. Θα δω τις αποδείξεις, αν και νομίζω ότι γίνεται αναφορά στη φορολογική δήλωση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν σκάω τόσο για τώρα καθώς η δική μου είναι πολύ απλή (μισθωτός, όλα τα εισοδήματα ενημερωμένα παντα από την εταιρεία κ.α.... δεν παίζει να χρειάζεται τίποτα να μπει με χέρι) όποτε θεωρώ ότι η πιθανότητες λάθους είναι μικρές.... αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.
4 minutes ago, nick_souvlaki said:

Ευχαριστώ. Θα δω τις αποδείξεις, αν και νομίζω ότι γίνεται αναφορά στη φορολογική δήλωση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν σκάω τόσο για τώρα καθώς η δική μου είναι πολύ απλή (μισθωτός, όλα τα εισοδήματα ενημερωμένα παντα από την εταιρεία κ.α.... δεν παίζει να χρειάζεται τίποτα να μπει με χέρι) όποτε θεωρώ ότι η πιθανότητες λάθους είναι μικρές.... αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται αναφορά στη φορολογική δήλωση, εκτός και αν το κάνατε με τη διαδικασία της εξουσιοδότησης.

Κατά τα άλλα εγώ προσωπικά βρίσκω απαράδεκτο το να υπάρχει μικρή πιθανότητα λάθους, υποτίθεται πως - παρόλο που η δήλωση σου είναι απλή - πήγες σε επαγγελματία και τον πλήρωσες για να μηδενίσεις την πιθανότητα λάθους, αλλιώς την έκανες και μόνος σου :)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Για εμένα που είμαι επαγγελματίας δε παίρνει τίποτα, ως μέρος της συμφωνίας μας να τον πληρώνω προκαταβολικά το 3μηνιαίο κόστος διαχείρησης. Δίνω 50ευρώ το μήνα για 30 Ζ και περίπου 200 τιμολόγια μέσο όρο.

Πρέπει να είναι μοναδική περίπτωση ο δικός σου γιατί όλους όσους ρώτησα στην περιοχή μου για Ε1 και Ε3 αυτή την τιμή έχουν... Φαίνεται το έχουν συνεννοηθεί. 

Δημοσ.

σε καμια περίπτωση δε μειώνω τη δουλειά κάποιου αλλά ρε παιδιά με πιάνουν τα γέλια με μερικά επιχειρήματα.

Λέτε για ευθύνη και ευθύνη του λογιστή. Δεκτό αλλά τι το τονίζετε; Ποιο επάγγελμα δεν έχει ευθύνη; Ίδια ακριβώς συζήτηση είχα πριν καιρό με έναν σεκιουριτά που μου έλεγε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος και για το τι ευθύνες έχει. Δεν αντιλέγω αλλά....

• ο οδηγός λεωφορείου, δεν έχει ευθύνη;
  • ο δάσκαλος που με οποιαδήποτε στραβή θα βρεθει αντιμέτωπος με τους γονείς για τα κακομαθημένα παιδιά τους δεν έχει ευθύνη;

να συνεχίσουμε και με άλλα επαγγέλματα...;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τι εννοείς άντε πάλι; Ο φίλος μίλησε για επαγγελματία άρα έχουμε Ε3 = υπογραφή λογιστή = υπογεγραμμένη σύμβαση = τιμολόγιο. Δεν βλέπεις την ευθύνη; Για ρίξε μια ματιά στον 4557/18 και θα της δεις να πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας.  Θα βάλω εγώ το κεφάλι μου στον τορβά, να του κάνουν πχ έλεγχο, να τρέχω, ίσως να με πάρει και μένα η μπάλα, για τα 50,00 το μήνα με 200 τιμολόγια; Χίλιες φορές delivery boy και ήσυχος το βράδυ, όχι να σκέφτομαι έστειλα ΦΠΑ, έστειλα ΙΚΑ, έστειλα ΦΜΥ, έστειλα VIES, έστειλα Intrastat, συμφωνούν τα mydata με τα βιβλία και λοιπά άπειρα πράγματα. 

Στη φορολογική δήλωση δεν προκύπτει συμβατική ευθύνη γιατί δεν υπογράφεται κάποιου είδους χαρτί που να προβλέπει τις εργασίες και τι γίνεται στην περίπτωση των προστίμων. Είναι δυνατόν όμως επαγγελματίας να αφήσει ξεκρέμαστο τον πελάτη του; Δεν θα έχει συνέχεια ο επαγγελματίας; Δεν θα χάσει πελατεία; Με τον γιατρό έχεις κάποια σύμβαση που να σου εγγυάται την ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος; Με τον δικηγόρο; Μήπως έχεις με τον υδραυλικό που έρχεται να φτιάξει τη βρύση και μπορεί να ξαναστάξει αύριο; Και φυσικά αν γίνει με εξουσιοδότηση πελάτη και έχεις τη σχετική απόδειξη μπορείς να διεκδικήσεις ότι νομίζεις όπως γίνεται με οποιαδήποτε άλλη παροχή ή προϊόν. Δηλαδή όταν αγοράζεις το τάδε προϊόν από το τάδε πολυκατάστημα, με την απόδειξη δεν πας για να αποδείξεις την αγορά; Ζητήστε απόδειξη, κανείς δεν θα αρνηθεί. Και αν αρνηθεί αλλάξτε λογιστή. Και όταν λέμε ευθύνη στις φορολογικές δηλώσεις, τι ακριβώς εννοούμε; Η δουλειά μου είναι να σου κάνω τη δήλωση ontime, σωστά, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που μου προσκόμισες. Αν πηγαίναμε bybook και βάζαμε ότι μας λέει το σύστημα θα κλαίγανε μανούλες από τον φόρο. Αλλά μας θέλετε και λίγο τζιμάνια να κατεβάζουμε το φόρο. Εκεί είστε λίγο πιο διαλλακτικοί. Αλλά εσείς θέλετε με 20 ευρώ να πάρω την ευθύνη, να πάρετε απόδειξη, να με πάρετε και 2-3 τηλέφωνα και να μου πείτε γιατί ο μπατζανάκης σας κάνει τη δήλωση του με 15,00 σε ένα ξαδερφάκι του. Ας σοβαρευτούμε λίγο. Φάγαμε 4 χρόνια στη σχολή, άλλα 2 χρόνια και 8 χιλιάρικα για μεταπτυχιακό ελεγκτική, έχουμε δώσει ένα σκασμό σε σεμινάρια και προγράμματα, πληρώνουμε ασφάλεια αστικής ευθύνης, για να έρθει ο κάθε πικραμένος να μου δώσει 20,00 για τη φορολογική; Καλύτερα να το κάψω το πτυχίο. 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 8/6/2023 στις 11:37 ΠΜ, spectaculator είπε

Άλλο ένα πολύ καλό ανέκδοτο! Αυτός που χρεώνει 20 κάνει χειρότερη δουλειά από αυτόν που τη χρεώνει 50.
(Παραμύθια της Χαλιμάς!) Σε γνωστό λογιστή (πατέρας-κόρη) στη Νίκαια 20άρικο χρεώνεσαι και η ουρά φτάνει από το γραφείο τους μέχρι το επόμενο τετράγωνο. Πρέπει να κάνει χάλια δουλειά μιας και χρεώνει μόνο 20 και όλοι τους απ' έξω είναι απλά κορόιδα.

Ανάλογα τα γραφεία τα οποία παίζουν με επιχειρήσεις κτλ. Αυτά δεν έχουν τον χρόνο για τους ιδιώτες, τους δαγκώνουν και εάν κάτσουν έκατσαν. Υπάρχουν άλλα γραφεία τα οποία δεν θέλουν εταιρίες και θέλουν περισσότερο ιδιώτες γιατί δεν θέλουν πολύπλοκα πράγματα κτλ. Του άλλου ο χρόνος κοστολογείται 50,του άλλου 20. No problem. Περσι ήθελα να αλλάξω λογιστή. Και σε κάποιον που ήθελε να με πάρει πελάτη, μου έκανε προσφορά παραπάνω από όσο πληρώνω απλά και μόνο γιατί ήταν σε άλλη περιοχή της Αττικής και είχαν άλλες τιμές εκεί. Κανένα πρόβλημα επίσης. 

Οι ιδιώτες πολλές φορές σε πρήζουν για μικροπραγματα. Πχ κάνε αίτηση για αυτό, βγάλε τέλη κυκλοφορίας, βγάλε ενφια και ποσα ακόμη. Ακόμη και εταιρίες με τον κορονοιο αντί να βγάλουν μόνοι τους άδειες μετακίνησης, έπαιρναν τηλέφωνο τους λογιστές. Για το ΙΚΑ τον λογιστή, για από δω, από κει κτλ. 

Εάν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και η δήλωση σου ειναι κάτι παραπάνω από προσυμπληρωμενη, τότε πας σε λογιστή και τον πληρώνεις για να του κάνεις και 2-3 τηλέφωνα τον χρόνο για να σου λύσει 2 απορίες και να μην σου κάνει 2 μερες να σηκώσει τηλέφωνο. Η περιοχή πάντως παίζει ρόλο στις τιμές. Άλλη τιμή Δραπετσώνα, άλλη τιμή Χαλάνδρι. Γιατί δεν ειναι μόνο οι περιοχές. Είναι οι πιθανότητες πως αυτός που μένει Χαλάνδρι θα έχει πιο πολύπλοκη δήλωση από την Δραπετσώνα. 

5 ώρες πριν, ekrepali είπε

Ο δικός μου ο λογιστής παίρνει 30 ευρώ για κάθε δήλωση μισθωτού / συνταξιούχου, ανεξαρτήτως αν επρόκειτο για 1 άτομο ή για κοινή δήλωση.

Σε ποια περιοχή μένεις; γιατί το 50€/μηνα ήταν πριν 4 χρονια. Τουλάχιστον Αθήνα, κάτω από 100  δεν βρίσκεις με τίποτα. Ούτε εγώ τον πληρώνω χωριστά για την δήλωση την δική μου και της γυναίκας μου όμως 50 με τίποτα. Εκτος και εάν δεν έχεις ούτε εργαζομενο ούτε vies. 

15 ώρες πριν, 1comment είπε

Ο γαμπρός μου δίνει 40Ε δήλωση μαζί με την αδερφή μου.

Και μιας και λέτε για τα 40-50 της δήλωσης σε μισθωτούς (που πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί δεν την κάνετε μόνοι σας), μάθετε ότι οι ελ. επαγγελματίες σκάμε 150Ε για τη δήλωση Ε1 μαζί με Ε3. Και κάποιοι λογιστές χρεώνουν και παραπάνω...

Αυτό εξαρτάται από το γραφειο, πόσο του πληρώνεις τον μήνα και τι του δίνεις να κάνει. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, koulkos είπε

Τι εννοείς άντε πάλι; Ο φίλος μίλησε για επαγγελματία άρα έχουμε Ε3 = υπογραφή λογιστή = υπογεγραμμένη σύμβαση = τιμολόγιο. Δεν βλέπεις την ευθύνη; Για ρίξε μια ματιά στον 4557/18 και θα της δεις να πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας.  Θα βάλω εγώ το κεφάλι μου στον τορβά, να του κάνουν πχ έλεγχο, να τρέχω, ίσως να με πάρει και μένα η μπάλα, για τα 50,00 το μήνα με 200 τιμολόγια; Χίλιες φορές delivery boy και ήσυχος το βράδυ, όχι να σκέφτομαι έστειλα ΦΠΑ, έστειλα ΙΚΑ, έστειλα ΦΜΥ, έστειλα VIES, έστειλα Intrastat, συμφωνούν τα mydata με τα βιβλία και λοιπά άπειρα πράγματα. 

Στη φορολογική δήλωση δεν προκύπτει συμβατική ευθύνη γιατί δεν υπογράφεται κάποιου είδους χαρτί που να προβλέπει τις εργασίες και τι γίνεται στην περίπτωση των προστίμων. Είναι δυνατόν όμως επαγγελματίας να αφήσει ξεκρέμαστο τον πελάτη του; Δεν θα έχει συνέχεια ο επαγγελματίας; Δεν θα χάσει πελατεία; Με τον γιατρό έχεις κάποια σύμβαση που να σου εγγυάται την ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος; Με τον δικηγόρο; Μήπως έχεις με τον υδραυλικό που έρχεται να φτιάξει τη βρύση και μπορεί να ξαναστάξει αύριο; Και φυσικά αν γίνει με εξουσιοδότηση πελάτη και έχεις τη σχετική απόδειξη μπορείς να διεκδικήσεις ότι νομίζεις όπως γίνεται με οποιαδήποτε άλλη παροχή ή προϊόν. Δηλαδή όταν αγοράζεις το τάδε προϊόν από το τάδε πολυκατάστημα, με την απόδειξη δεν πας για να αποδείξεις την αγορά; Ζητήστε απόδειξη, κανείς δεν θα αρνηθεί. Και αν αρνηθεί αλλάξτε λογιστή. Και όταν λέμε ευθύνη στις φορολογικές δηλώσεις, τι ακριβώς εννοούμε; Η δουλειά μου είναι να σου κάνω τη δήλωση ontime, σωστά, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που μου προσκόμισες. Αν πηγαίναμε bybook και βάζαμε ότι μας λέει το σύστημα θα κλαίγανε μανούλες από τον φόρο. Αλλά μας θέλετε και λίγο τζιμάνια να κατεβάζουμε το φόρο. Εκεί είστε λίγο πιο διαλλακτικοί. Αλλά εσείς θέλετε με 20 ευρώ να πάρω την ευθύνη, να πάρετε απόδειξη, να με πάρετε και 2-3 τηλέφωνα και να μου πείτε γιατί ο μπατζανάκης σας κάνει τη δήλωση του με 15,00 σε ένα ξαδερφάκι του. Ας σοβαρευτούμε λίγο. Φάγαμε 4 χρόνια στη σχολή, άλλα 2 χρόνια και 8 χιλιάρικα για μεταπτυχιακό ελεγκτική, έχουμε δώσει ένα σκασμό σε σεμινάρια και προγράμματα, πληρώνουμε ασφάλεια αστικής ευθύνης, για να έρθει ο κάθε πικραμένος να μου δώσει 20,00 για τη φορολογική; Καλύτερα να το κάψω το πτυχίο. 

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και σε γενικές γραμμές δεν έχεις άδικο, αλλά αναφέρεις τον νόμο 4557/18, δεν οφείλεις απο μόνος σου να προστατευτείς μη δέχοντας να προσφέρεις υπηρεσία σε αυτόν τον πελάτη;  Στην ουσία ειναι επιλογή σου να πλανάται πάνω απο το κεφάλι σου.

Υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν με τι έχουν μπλέξει και πληρώνονται αδρά... ο καθένας έχει την ηθική του.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, koulkos είπε

Φάγαμε 4 χρόνια στη σχολή, άλλα 2 χρόνια και 8 χιλιάρικα για μεταπτυχιακό ελεγκτική, έχουμε δώσει ένα σκασμό σε σεμινάρια και προγράμματα, πληρώνουμε ασφάλεια αστικής ευθύνης, για να έρθει ο κάθε πικραμένος να μου δώσει 20,00 για τη φορολογική; Καλύτερα να το κάψω το πτυχίο. 

Δεν λες το σημαντικοτερο. Τι σχεση εχει η σχολη και το μεταπτυχιακο? Μικρη σχεση με το σημερινο αντικειμενο του λογιστη.
Αλλο πρεπει να πεις.

Οτι ενας φοροτεχνικος σημερα πρεπει να ειναι ενημερωμενος και να παρακολουθει τις καβλες καθε υπουργου και καθε κυβερνησεις με χιλιαδες ερμηνευτικές κάθε χρόνο. ΑΥΤΟ πρεπει να πληρωθει ο λογιστης. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, james01gr είπε

Αυτό εξαρτάται από το γραφειο, πόσο του πληρώνεις τον μήνα και τι του δίνεις να κάνει. 

50E το μήνα. Ατομική επιχείρηση, εμπόριο. Τιμολόγια, έξοδα και Ζ. Τι άλλο; Όλοι εδώ τόσα παίρνουν. 100 παίρνουν μόνο σε ΟΕ-ΕΕ απ΄ όσο ξέρω. Το παράδειγμα του ekrepali που με το 50αρικο του κάνει και τις επαγγελματικές δηλώσεις δεν το χω ξανακούσει από κανένα λογιστή. Ακόμα και κάποιοι που βρήκα πιο φτηνοί (40Ε/μήνα) μου είπαν ότι οι δηλώσεις είναι ξεχωριστά και κάνουν 150. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Δεν λες το σημαντικοτερο. Τι σχεση εχει η σχολη και το μεταπτυχιακο? Μικρη σχεση με το σημερινο αντικειμενο του λογιστη.
Αλλο πρεπει να πεις.

Οτι ενας φοροτεχνικος σημερα πρεπει να ειναι ενημερωμενος και να παρακολουθει τις καβλες καθε υπουργου και καθε κυβερνησεις με χιλιαδες ερμηνευτικές κάθε χρόνο. ΑΥΤΟ πρεπει να πληρωθει ο λογιστης. 

Την ίδια λογική έχουν οι περισσότεροι στον κλάδο για αυτό το επάγγελμα πάει εκει που πάει... και κάτι που δε καταλαβαίνετε οι ερμηνευτικές ειναι προς συμφέρον σας....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...