bjj-p Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, skiabox είπε Εχει προβλεφθεί ήδη από Πιερρακάκη sub account για λογιστές με λιγότερα δικαιώματα. Βέβαια αν στο κάνει από εκεί οτιδήποτε θα χρεωθεί φόρο για την πράξη και το αποφεύγουν νομίζω. Αυτό είναι και το κανονικό process πάντως καθώς δεν επιτρέπεται ο λογιστής να έχει τα κανονικά credentials μιας και με αυτά κάνεις και άλλα πράγματα. Μα για αυτο μιλουσα και εγω, ελα που δεν το θελουν! Ευτυχως εφτιαξαν το θεμα που με τους κωδικους taxis που εμπαινες παντου. Τωρα στα περισσοτερα στελνει μνμ στο κινητο του κατοχου.
skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 8 λεπτά πριν, bjj-p είπε Μα για αυτο μιλουσα και εγω, ελα που δεν το θελουν! Ευτυχως εφτιαξαν το θεμα που με τους κωδικους taxis που εμπαινες παντου. Τωρα στα περισσοτερα στελνει μνμ στο κινητο του κατοχου. Καλά δεν πείστηκες τα τελευταία 4 χρόνια ότι προχωράμε για πρώτη φορά εναντίον επαγγελμάτων που βασίζονται σε πάτημα σφραγίδας και μεταφοράς χαρτιών; 2
aleka13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Ταπεινή μου γνώμη, μη τσιγκουνευτείτε το 50αρικο, εφόσον χρειάζεστε το φοροτεχνικό για απορίες, γνώμες, τροποποιήσεις κλπ. κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Θα γλυτώσετε λεφτά από πρόστιμα κλπ. 2
koulkos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Για αρχή, σπανίως η αμοιβή μιας φορολογικής δήλωσης θα αφορά μόνο τη φορολογική δήλωση. Θα ακολουθήσουν τηλέφωνα γιατί έχασε τα χαρτιά και τα θέλει νέα εκτύπωση ή προώθηση μέσω mail, θα ρωτήσει αν δικαιούται κάποιο από τα δεκάδες επιδόματα/pass που υπάρχουν πλέον, μερικές φορές θα σε κράξει κιόλας γιατί δεν τον ειδοποίησες ότι είναι ωφελούμενος. Μετά θα πάει να πάρει κάποιο δάνειο ή να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα και θα θυμηθεί ότι σου έδωσε 50,00 πχ και εσύ πρέπει να στείλεις το εκκαθαριστικό του στον τραπεζικό διαφορετικά είσαι ένας ακόμη ανάλγητος λογιστής. Προσωπικά, αν είχα φυσικό χώρο ως γραφείο θα χρέωνα 5,00 την κάθε εκτύπωση, όχι τίποτα άλλο, για να μάθουμε να κρατάμε το αρχείο μας σωστά. Φαντάζομαι αν χάσουμε το αντίγραφο κάποιου συμβολαίου παίρνουμε ένα τηλέφωνο τον συμβολαιογράφο και μας το εκτυπώνει άμεσα και δωρεάν. Και αυτό το ας δώσω 50,00 ευρώ για να τον έχω όλη τη χρονιά δεν μπορώ να το καταλάβω. Άσχετα με το αν εγώ θέλω να σε εξυπηρετήσω για να σε κρατήσω πελάτη, υπάρχει περίπτωση να τηλεφωνείτε σε δικηγόρο ή γιατρό όλη τη χρονιά και να σας απαντάει αφιλοκερδώς επειδή του δώσατε μια επίσκεψη μια φορά το χρόνο; Όποιος κάνει μόνος του τη δήλωση (πόσο μάλλον σωστά) τον χαίρομαι και τον επαινώ. Τόσο επειδή μαθαίνει κάτι καινούριο όσο και γιατί βλέποντας 800 κωδικούς ίσως συνειδητοποιήσει το χάλι της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας που στην ουσία στέλνει τον επαγγελματία λογιστή αναγκαστικά στα ακριβοπληρωμένα σεμινάρια και σε νέα λογιστικά προγράμματα. Να ξέρετε πάντως πως πολλοί έχουν καεί με κάτι αγορές αυτοκινήτων/ακινήτων χωρίς αναλώσεις ή εισοδήματα ή έμειναν έξω από επιδόματα για διάφορους κωδικούς. Αυτά λύνονται εκ των προτέρων. Μετά πληρώνεις και μαθαίνεις, όπως για τα πάντα στη ζωή. Όποιος έχει ενδοιασμό ας απευθυνθεί σε ειδικό πριν να είναι αργά. Παλιά, έβαζες ανάλωση ακόμη και σε φορολογούμενο που έκανε πρώτη φορά δήλωση. Πλέον είναι πολύ εύκολο να πιαστείς σε τέτοιες παγίδες. Υ.Γ. Όσοι κάνατε αίτηση για κοινωνικό τουρισμό τις προηγούμενες ημέρες μάλλον πήρατε μια δόση από το πόσες φορές έπρεπε να συνδεθείς, να σε πετάξει έξω και τελικά να καταφέρεις να κάνεις την αίτηση μετά από μερικές ώρες. Αυτή είναι η καθημερινότητα των λογιστών που κάνουν ένα κλικ και κονομάνε κάτι μύρια. 8
alset Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Narayan είπε Στα παλιά καλά χρόνια που τα έντυπα Ε1/Ε2/Ε9 έφταναν στους φορολογούμενους μέσω ΕΛΤΑ και η υποβολή γίνοταν με έντυπα συμπληρωμένα στο χέρι, γνωστός μου λογιστής ανέλαβε την συμπλήρωση και υποβολή νέου πελάτη. Σχετικά εύκολη υπόθεση, μισθωτός με δύο αυτοκίνητα και ένα διαμέρισμα φιλοξενούμενος των γονέων του. Τελειώνει την συμπλήρωση ο γνωστός μου και καλεί τον πελάτη στο γραφείο να ελέγξει τα στοιχεία και να πληρώσει πριν γίνει η υποβολή στη ΔΟΥ. Όταν έφτασε η ώρα της πληρωμής και ο γνωστός ζήτησε 5000 δραχμές (€15 για εσάς τους Μιλλένιαλς / Τζεν-Ζι), ο πελάτης αντέδρασε ισχυριζόμενος πως για τη δουλειά που έκανε ο λογιστής, θα έπρεπε να παίρνει τα μισά από αυτά. Ατάραχος ο γνωστός, λέει στον πελάτη: - "Κανένα πρόβλημα, δώστε μου τις δηλώσεις και θα το κανονίσω". Με το που τις δίνει πίσω ο πελάτης, τις σκίζει και τις πετάει στο καλάθι των αχρήστων! - "Μα τι κάνετε εκεί! Αυτές είναι οι δηλώσεις μου!" διαμαρτύρεται ο πελάτης. - "Από τη στιγμή που δεν με πληρώνετε για τη δουλειά που έκανα, είναι δικές μου. Μην μου κάνετε υποδείξεις για το πόσο πρέπει να χρεώνω για τη δουλειά μου, το γνωρίζω καλύτερα από οποιονδήποτε. Φύγετε τώρα, δεν θέλω να αναλάβω τη δήλωσή σας ούτε φέτος ούτε ξανά στο μέλλον." Τρία σχόλια λοιπόν για την περίπτωση του ΟΡ. α) Κακώς δεν συμφώνησε το κόστος για την υποβολή της δήλωσης από την αρχή. β) Από τη στιγμή που ισχύει το α), καλώς πλήρωσε ό,τι ποσό του ζητήθηκε στο τέλος. γ) Από τη στιγμή που ισχύει το β), δεν καταννοώ το νόημα ύπαρξης του τόπικ. Αν οι περισσότεροι απαντήσουν "χα χα καλό κορόιδο σε έπιασε", τι θα αλλάξει; Προσωπικά αποφεύγω τέτοιες εξυπηρετήσεις για το σόι, καθώς όποια στραβή και να γίνει πάντα με εσένα θα τα βάλουν πρώτα κι ας τα έχεις κάνει όλα σωστά. Το νόημα της ύπαρξης του τόπικ, είναι ακριβώς για να διαπιστώσω αν με έπιασε κορόιδο. Αν ας πούμε πλήρωνα 80 ευρώ και όλοι εδώ λέγανε ότι δεν στέκει με τίποτα αυτή η τιμή, τότε αυτό θα σήμαινε ότι με κορόιδεψε. Ετσι θα μπορούσα να πάω να ζητήσω εξηγήσεις. Η συμφωνία για την πληρωμή του ποσού, είναι προϊόν εμπιστοσύνης προς την φοροτεχνικό, για το ότι οι τιμές, ας πούμε, μπορεί να ανέβηκαν φέτος, δεδομένου και του ότι δεν γνωρίζω τίποτα για το πώς και πότε ανεβαίνουν οι τιμές τους. Αυτή η εμπιστοσύνη λοιπόν, καταρρέει, σε περίπτωση διαπίστωσης εξαπάτησης και έτσι, η πρωταρχική συμφωνία, δεν καθιστά ούτε στο ελάχιστο, παράλογο, το να ζητήσει κάποιος εξηγήσεις από την φοροτεχνικό. Νομίζω είναι πολύ απλό το νόημα του τόπικ... 1 1
dthomaidis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Νομίζω πως ο @koulkos τα είπε σωστά και ίσως είπε λίγα κι όλας. Τώρα, ως προς το θέμα κοροϊδίας @alset, είναι όντως υποκειμενικό το πόσο χρεώνει ο καθένας την εργασία του. Κάποιος ανέφερε, ίσως και εσύ δεν θυμάμαι όλα τα σχόλια, τις μεγάλες λογιστικές εταιρείες οι οποίες, κατά το σχόλιο, ζητάνε πολλά. Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Όπως φερ' ειπείν υπάρχει λόγος στον ότι πληρώνουμε τον καφέ από 1€ έως όσο θες αναλόγως το κατάστημα. Συνήθως όμως το κορόιδο είναι ο λογιστής ο οποίος, σε αντίθεση με τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους και του γιατρούς, δεν έχουν σωστό συλλογικό/ συνδικαλιστικό φορέα. 2
koulkos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 32 λεπτά πριν, alset είπε Το νόημα της ύπαρξης του τόπικ, είναι ακριβώς για να διαπιστώσω αν με έπιασε κορόιδο. Αν ας πούμε πλήρωνα 80 ευρώ και όλοι εδώ λέγανε ότι δεν στέκει με τίποτα αυτή η τιμή, τότε αυτό θα σήμαινε ότι με κορόιδεψε. Ετσι θα μπορούσα να πάω να ζητήσω εξηγήσεις. Η συμφωνία για την πληρωμή του ποσού, είναι προϊόν εμπιστοσύνης προς την φοροτεχνικό, για το ότι οι τιμές, ας πούμε, μπορεί να ανέβηκαν φέτος, δεδομένου και του ότι δεν γνωρίζω τίποτα για το πώς και πότε ανεβαίνουν οι τιμές τους. Αυτή η εμπιστοσύνη λοιπόν, καταρρέει, σε περίπτωση διαπίστωσης εξαπάτησης και έτσι, η πρωταρχική συμφωνία, δεν καθιστά ούτε στο ελάχιστο, παράλογο, το να ζητήσει κάποιος εξηγήσεις από την φοροτεχνικό. Νομίζω είναι πολύ απλό το νόημα του τόπικ... Τα 50,00 δεν είναι πάρα πολλά, ούτε λίγα. Κυμαίνεται μέσα στον μ.ο.. Θα ψευδόμουν αν σου έλεγα πως για μια απλή δήλωση σαν τη δική σου δεν υπάρχουν λογιστές που παίρνουν ακόμη και 20,00. Το ζήτημα είναι να έμεινες ευχαριστημένος και να ξεκινήσεις μια σχέση εμπιστοσύνης γιατί πολλές φορές ξεχνάμε ότι υπάρχουν και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στη μέση. Αν δεις τη σχέση ως συνεργασία και οι 2 θα κερδίσετε. 3
spooker Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, sstratos είπε 50 ευρώ ειναι μια χαρά , για μια φορά το χρόνο. κάποιοι παίρνουν 20. 1
sdikr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, spooker είπε κάποιοι παίρνουν 20. Και άλλοι παίρνουν παραπάνω, ο κάθε ένας μπορεί να πουλήσει την υπηρεσία του όσο θέλει και μπορεί Αμ επιτρέπεται εσυ τι εργασία κάνεις; 1
tzotzo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, spectaculator είπε Λογική τιμή για το τίποτα; Οι μισθωτών είναι σχεδόν προσυμπληρωμένες. 50€ για ούτε 5 λεπτά δουλειά. Καλύτερα να βρει άλλον λογιστή. Στη δική μου περιοχή ένα 20άρικο παίρνουν. (Όσο για την ευθύνη του να την κάνει σωστά, πλάκα κάνεις; Ξέρεις κανένα που να πληρώνεται άνευ ευθύνης για το αν κάνει σωστά δουλειά ή όχι;) και ο γιατρος 50€ παιρνει για 5 λεπτα δουλεια. 1
spectaculator Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 16 λεπτά πριν, tzotzo είπε και ο γιατρος 50€ παιρνει για 5 λεπτα δουλεια. Ποιος γιατρός σου παίρνει τόσα για 5 λεπτά; Ο οδοντίατρος ας πούμε που σου παίρνει 40 για μισή ώρα καθαρισμό; Είναι το ίδιο με το ήλθον, είδον και απήλθον του λογιστή με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις;
spooker Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 37 λεπτά πριν, sdikr είπε Και άλλοι παίρνουν παραπάνω, ο κάθε ένας μπορεί να πουλήσει την υπηρεσία του όσο θέλει και μπορεί Αμ επιτρέπεται εσυ τι εργασία κάνεις; δεν επιτρέπεται προφανώς ο καθένας πουλάει σε οποια τιμή θέλει και επίσης προφανώς δεν παράγουν όλοι το ίδιο έργο και δεν πρέπει να πληρώνονται όλοι το ίδιο. Εμένα η δήλωση μου είναι απλή και κάποτε την έκανα και μόνος μου κάθε χρόνο διαβάζοντας το εγχειρίδιο (ναι υπάρχει και κάθε χρόνο είναι διαφορετικό) αλλά πραγματικά κουράστηκα κάθε χρόνο να διαβάζω και να έχω το άγχος αν τα έκανα σωστά οπότε κρίνοντας πως ο χρόνος μου είναι πιο ακριβός από 20ευρώ αποφάσισα να πάω σε λογιστή να μου την κάνει αυτός. 1
andreaspA Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Ποιος γιατρός σου παίρνει τόσα για 5 λεπτά; Ο οδοντίατρος ας πούμε που σου παίρνει 40 για μισή ώρα καθαρισμό; Είναι το ίδιο με το ήλθον, είδον και απήλθον του λογιστή με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις; Προ μιας ωρας εδωσα 50€ σε πλαστικό για 1 λεπτο ακριβως που μου έκαψε κατι θηλώματα (αυτές τις μικρές ελίτσες) στον λαιμό. Ο συγκεκριμενος γιατρος, πηρε πριν 20 μερες αλλα 1900€ απο εμενα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα