Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που λέτε για ευθύνη που ακριβώς στηρίζεται; Πχ θέλετε να πείτε ότι αν γίνει έλεγχος και έρθει πρόστιμο θα το πληρώσει ο λογιστής;

Ας πούμε εσύ φίλε ts που σου έκανε τη δήλωση ο λογιστής (με τους δικούς σου κωδικούς, εννοείται, και όχι με εξουσιοδότηση, οπότε δεν φαίνεται και πουθενά κανείς άλλος παρά μόνο εσύ ο ίδιος), νομίζεις ότι δεν έχεις πλέον ευθύνη και πως ό,τι γίνει από εδώ και πέρα πχ σε περίπτωση ελέγχου αφορά μόνο τον λογιστή και καθόλου εσένα;

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 11
  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κανενας σοβαρος που να μην ζηταει κωδικους υπαρχει;; Εγω δεν εχω συναντησει.. εκτος απο μεγαλα γραφεια που οι τιμες τους ειναι φωτια!!!

Οποιος κατεχει λιγο και μπορει να ψαξει 2 πραγματα,  καλυτερα μονος του

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, andreaspA είπε

τσαμπα!

Τους λογιστες τους εχουμε πηδηξει! ολο τον χρονο εχουν γινει αφιλοκερδως ΚΕΠ ολων των Ελληνων. Μεχρι και εγγραφη στο σχολειο του παιδιου ζηταει ο κοσμος απο τον λογιστη, και ολα τα κανουν αφιλοκερδως αφου γινονται ολα απο το τηλεφωνο. εεε καποια στιγμη πρεπει να μαζεψουν και 5000€ μαυρα για να βγαλουν ολο το σκισιμο της χρονιας.

Μήπως όμως όλη αυτή η γραφειοκρατεία ευνοεί και τους λογιστές; Εχει γίνει ένα σύστημα τόσο πολύπλοκο που για τα πάντα χρειάζεσαι λογιστή.  Τα λογιστικά γραφεία χρεώνουν για αυτές τις επιπλέον μη λογιστικές δουλειές, δεν τις κάνουν τζάμπα.

Επίσης το φορολογικό σύστημα αλλάζει τόσο συχνά που δυσκολεύει πολύ και τον πολίτη αλλά και τον επαγγελματία.

Αλλο ένα παρόμοιο παράδειγμα...Πριν από λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί το myphoto όπου θα μπορούμε στο μέλλον να ανεβάζουμε φωτογραφίες για τις ταυτότητες... και οι συνδικαλιστές φωτογράφοι επαναστάτησαν για να μην μπορεί ο πολίτης να ανεβάζει φωτογραφία μόνος του.

Τώρα το σύστημα άλλαξε και θα πρέπει να πας σε επαγγελματία για να σου ανεβάσει την φωτογραφία με χρέωση 😀

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
11 ώρες πριν, alset είπε

Γεια σας,

Πλήρωσα στην φοροτεχνικό 50 ευρώ για την φορολογική δήλωση. Είχα επιστροφή φόρου και ήμουν και απογραφέας.

Είναι λογική αυτή η τιμή;

είναι εντελώς υποκειμενικό αυτό που ρωτάς .

και μόνο υποκειμενικές απαντήσεις να περιμένεις .

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, alset είπε

Γεια σας,

Πλήρωσα στην φοροτεχνικό 50 ευρώ για την φορολογική δήλωση. Είχα επιστροφή φόρου και ήμουν και απογραφέας.

Εξαρτάται από το πόσο συχνά σε βλέπει/ακούει.

Αν σε είδε τελευταία φορά στην περσινή δήλωση και τα στοιχεία τα φέρνει αυτόματα το σύστημα κατά την συμπλήρωση, σου πήρε πολλά.

Γιατί δεν ρώταγες πριν ζητήσεις τις υπηρεσίες της;

27 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Μήπως όμως όλη αυτή η γραφειοκρατεία ευνοεί και τους λογιστές; Εχει γίνει ένα σύστημα τόσο πολύπλοκο που για τα πάντα χρειάζεσαι λογιστή.  Τα λογιστικά γραφεία χρεώνουν για αυτές τις επιπλέον μη λογιστικές δουλειές, δεν τις κάνουν τζάμπα.

Επίσης το φορολογικό σύστημα αλλάζει τόσο συχνά που δυσκολεύει πολύ και τον πολίτη αλλά και τον επαγγελματία.

Αλλο ένα παρόμοιο παράδειγμα...Πριν από λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί το myphoto όπου θα μπορούμε στο μέλλον να ανεβάζουμε φωτογραφίες για τις ταυτότητες... και οι συνδικαλιστές φωτογράφοι επαναστάτησαν για να μην μπορεί ο πολίτης να ανεβάζει φωτογραφία μόνος του.

Τώρα το σύστημα άλλαξε και θα πρέπει να πας σε επαγγελματία για να σου ανεβάσει την φωτογραφία με χρέωση 😀

Σοβαρά?!?!?!? Υπάρχει κάποιο άρθρο;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, alset είπε

Γεια σας,

25€ έδινα και δίνω και εμένα είναι απλή δήλωση μισθωτού όλα προ συμπληρωμένα. Ξέρω πάντως συναδέλφους που τις κάνουν μόνοι τους γιατί είναι απλά τα ίδια βήματα με την περσινή οπότε μπορείς εύκολα να την κάνει κάποιος αν ασχοληθεί.

image.png

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα. Έχω φίλο λογιστή και ξέρω πόσο τον έχουν σκίσει όλοι οι "πελάτες" που θέλουν να τους κάνει τις δουλειές και τσάμπα.  Συμφωνώ οτι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί αυτά που πρέπει να κάνει ο πολίτης αλλά έχουν φτιαχθεί και πάρα πολλές αυτόματες ευκολίες και όλα γίνονται Online.

Εγώ κάνω την δήλωσή μου μόνος μου (και όχι μόνο - λόγο γνώσης υπολογιστών - κάνω κ για όλο το σόι μου που δεν μπορεί). Βέβαια είμαι μισθωτός και δεν έχω τίποτα περίεργο. Όλα είναι προ-συμπληρωμένα. Αν ειδικά έχεις και την περσινή για crosscheck τότε μια χαρά δεν χρειάζεται να πας σε λογιστή.

Για το σόι έχω κάνει και Ε2 και Ε9 και όλα τα pass και ότι άλλο έχει βγει (βλέπε εμβόλια). 

Γνώμη μου είναι οτι αν μπορείς και το κατέχεις την κάνεις μόνος σου (ειδικά αν δεν είναι η πρώτη φορά και δεν έχεις τίποτα περίεργα) αν όχι τότε ρωτάς και πας σε επαγγελματία που πρέπει να πληρώσεις. Τα 50 είναι αρκετά για απλή δήλωση αλλά μπορεί να είναι η ταρίφα του για τον χρόνο που θα του φας

• Like 2
Δημοσ.

Στα παλιά καλά χρόνια που τα έντυπα Ε1/Ε2/Ε9 έφταναν στους φορολογούμενους μέσω ΕΛΤΑ και η υποβολή γίνοταν με έντυπα συμπληρωμένα στο χέρι, γνωστός μου λογιστής ανέλαβε την συμπλήρωση και υποβολή νέου πελάτη. Σχετικά εύκολη υπόθεση, μισθωτός με δύο αυτοκίνητα και ένα διαμέρισμα φιλοξενούμενος των γονέων του.

Τελειώνει την συμπλήρωση ο γνωστός μου και καλεί τον πελάτη στο γραφείο να ελέγξει τα στοιχεία και να πληρώσει πριν γίνει η υποβολή στη ΔΟΥ. Όταν έφτασε η ώρα της πληρωμής και ο γνωστός ζήτησε 5000 δραχμές (€15 για εσάς τους Μιλλένιαλς / Τζεν-Ζι), ο πελάτης αντέδρασε ισχυριζόμενος πως για τη δουλειά που έκανε ο λογιστής, θα έπρεπε να παίρνει τα μισά από αυτά.

Ατάραχος ο γνωστός, λέει στον πελάτη:

- "Κανένα πρόβλημα, δώστε μου τις δηλώσεις και θα το κανονίσω".

Με το που τις δίνει πίσω ο πελάτης, τις σκίζει και τις πετάει στο καλάθι των αχρήστων!   

- "Μα τι κάνετε εκεί! Αυτές είναι οι δηλώσεις μου!" διαμαρτύρεται ο πελάτης.

- "Από τη στιγμή που δεν με πληρώνετε για τη δουλειά που έκανα, είναι δικές μου. Μην μου κάνετε υποδείξεις για το πόσο πρέπει να χρεώνω για τη δουλειά μου, το γνωρίζω καλύτερα από οποιονδήποτε. Φύγετε τώρα, δεν θέλω να αναλάβω τη δήλωσή σας ούτε φέτος ούτε ξανά στο μέλλον."

Τρία σχόλια λοιπόν για την περίπτωση του ΟΡ.

α) Κακώς δεν συμφώνησε το κόστος για την υποβολή της δήλωσης από την αρχή.

β) Από τη στιγμή που ισχύει το α), καλώς πλήρωσε ό,τι ποσό του ζητήθηκε στο τέλος.

γ) Από τη στιγμή που ισχύει το β), δεν καταννοώ το νόημα ύπαρξης του τόπικ. Αν οι περισσότεροι απαντήσουν "χα χα καλό κορόιδο σε έπιασε", τι θα αλλάξει;

16 λεπτά πριν, slaughter είπε

Για το σόι έχω κάνει και Ε2 και Ε9 και όλα τα pass και ότι άλλο έχει βγει (βλέπε εμβόλια). 

Προσωπικά αποφεύγω τέτοιες εξυπηρετήσεις για το σόι, καθώς όποια στραβή και να γίνει πάντα με εσένα θα τα βάλουν πρώτα κι ας τα έχεις κάνει όλα σωστά.

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, bjj-p είπε

Κανενας σοβαρος που να μην ζηταει κωδικους υπαρχει;; Εγω δεν εχω συναντησει.. εκτος απο μεγαλα γραφεια που οι τιμες τους ειναι φωτια!!!

Οποιος κατεχει λιγο και μπορει να ψαξει 2 πραγματα,  καλυτερα μονος του

Εχει προβλεφθεί ήδη από Πιερρακάκη sub account για λογιστές με λιγότερα δικαιώματα.

Βέβαια αν στο κάνει από εκεί οτιδήποτε θα χρεωθεί φόρο για την πράξη και το αποφεύγουν νομίζω.

Αυτό είναι και το κανονικό process πάντως καθώς δεν επιτρέπεται ο λογιστής να έχει τα κανονικά credentials μιας και με αυτά κάνεις και άλλα πράγματα.

• Like 2
Δημοσ.

500$ πληρωνει η συζυγος μου για φορολογικη δηλωση στις ΗΠΑ

Αυτα για να εχουμε μια ιδεα για το κοστος υπηρεσιων στον πολιτισμενο κοσμο

Φυσικα οποιος θελει και εχει χρονο και αν δεν εχει πολυπλοκοτητες η περιουσιακη του κατασταση,το κανει μονος του και ξεμπερδευει

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

50€ μου φαίνεται οκ τιμή για φορολογική μισθωτού. Στο κάτω κάτω πληρώνεις και την ευθύνη του να την κάνει σωστά. Διαφορετικά μπορείς να επιλέξεις να την κάνεις.εσυ αν μπορείς. 

Υ.γ. δεν είμαι λογιστής 

Λογική τιμή για το τίποτα; Οι μισθωτών είναι σχεδόν προσυμπληρωμένες. 50€ για ούτε 5 λεπτά δουλειά. Καλύτερα να βρει άλλον λογιστή. Στη δική μου περιοχή ένα 20άρικο παίρνουν.
(Όσο για την ευθύνη του να την κάνει σωστά, πλάκα κάνεις; Ξέρεις κανένα που να πληρώνεται άνευ ευθύνης για το αν κάνει σωστά δουλειά ή όχι;)

Δημοσ.

Γενικά οι λογιστές χρεώνουν παραπάνω γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών τους ζαλίζει όλο τον χρόνο στο τηλέφωνο για κάθε πιθανό pass/επίδομα/πρόγραμμα/name it που θα δουν σε κάποια random ψεκ ομάδα στο fb ή για υπεύθυνες δηλώσεις που δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους κλπ. 

Αν απασχολείς τον λογιστή μέσα στον χρόνο για διάφορα θέματα πέρα από την δήλωση το 50άρι είναι οκ. Αν απλά τον θυμάσαι για την δήλωση και η δήλωση σου είναι απλή ή πας σε άλλον ή την κάνεις μόνος σου.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, aromeo είπε

Γενικά οι λογιστές χρεώνουν παραπάνω γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών τους ζαλίζει όλο τον χρόνο στο τηλέφωνο για κάθε πιθανό pass/επίδομα/πρόγραμμα/name it που θα δουν σε κάποια random ψεκ ομάδα στο fb ή για υπεύθυνες δηλώσεις που δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους κλπ. 

Αν απασχολείς τον λογιστή μέσα στον χρόνο για διάφορα θέματα πέρα από την δήλωση το 50άρι είναι οκ. Αν απλά τον θυμάσαι για την δήλωση και η δήλωση σου είναι απλή ή πας σε άλλον ή την κάνεις μόνος σου.

Κανονικά αν έχεις καλή κρατική μηχανογράφηση δεν δικαιολογείται η χρήση λογιστή για κάτι μικρότερο από μια μικρομεσαία επιχείρηση.

Κάπου πήρε το μάτι μου και ότι ο Πιερρακάκης ετοιμάζει την προ-συμπληρωμένη δήλωση όπως γίνεται σε Καναδά, ΗΠΑ κλπ.

Επεξ/σία από skiabox
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ πληρώνω 50 ευρώ για μια απλή δήλωση (όλα τα άλλα τα κάνω μόνος μου pass, A21 κτλ) και εν γνώση μου ότι μπορώ πανεύκολα να τα γλιτώσω, απλά ξέρω ότι έχω έναν άνθρωπο με γνώσεις και όποιο θέμα προκύψει θα πάρω ένα τηλέφωνο στον λογιστή μου και θα εξυπηρετηθώ!

Επεξ/σία από bill987
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...