koulkos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, DeusVult είπε Καλησπέρα παιδιά, γράφω εδώ να μην ανοίγω new topic. Σπάω το κεφάλι μου με την δήλωση του 2022. Παρότι χαμηλόμισθος και χωρίς περιουσιακά στοιχεία έχω βρεθεί να πρέπει να πληρώσω 150 ευρώ για το ΦΕΦΠ 2022. Να σημειώσω ότι πέρυσι με μόλις λιγότερα 200 ευρώ τα μεικτά μου ανα μήνα, είχα και επιστροφή φόρου. Σας φαίνεται λογικό; Το έχω συζητήσει με τον λογιστή μου αλλά δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Καταλήγουμε στο ότι κάτι έχει κάνει ο εργοδότης και δεν έχει πληρώσει σωστά τις παρακρατήσεις. FWIW δουλεύω νυχτερινά και αργίες. Το ποσό δεν είναι σημαντικό, αλλά είναι θέμα αρχής. Καμία ανοχή σε κομπίνες. Θα το εκτιμούσα αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος. Καλησπέρα, αν θέλεις γράψε μας τα στοιχεία που λέει στην ενημέρωση εισοδημάτων στο menu των δηλώσεων ώστε να σου πούμε τι παίζει.
Artman13 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Στις 10/6/2023 στις 7:28 ΜΜ, for4 είπε χωρίς να θέλω να μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον συμφορουμίτη αλλά και κανέναν άλλον, προφανώς όλες αυτές τις αυξήσεις ο τελικός καταναλωτής (δλδ εμείς) θα τις πληρώσει. Το ρεύμα ανέβηκε 100%, η γραφική ύλη 100%, οι συνδρομές λογισμικών 40% κοκ (συν τα προσωπικά του έξοδα, βάζει βενζίνη και τρώει και αυτός). Προφανώς ο επαγγελματίας θα μετακυλίσει την αύξηση στον πελάτη. Και στο σουπερ μάρκετ πάω και κλαίω κάθε βδομάδα, λες και είναι χρηματιστήριο είναι οι τιμές αλλά δυστυχώς πάνε μόνο προς τα πάνω. Αυτό ακριβώς αλλά από την ανάποδη, αφού όλα αυξήθηκαν και έχουμε και εμείς παιδιά έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε αυτόν με τα 30€ και όχι αυτόν με τα 65€. 1
cpavlidi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Η τιμη ειναι 25 με 30, αλλα αν ειναι μπερδεμενη ή εχει 'ξεχασμενα΄ αλλων ετων και γενικα ειναι 'δυσκολη΄ πιανει εως 50. 2
sdikr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, DeusVult είπε @sdikr Για αυτό έχω μπερδευτεί και εγώ. Νομίζω ότι κάνω λίγο κύκλους. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα 17.000 που ανέφερα πριν. Χρησιμοποιώντας το calculator που έστειλες βγάζω τον ίδιο φόρο κλίμακας με αυτόν στον οποίο κατέληξα. Όλα καλά μέχρι εδώ. Σαν έκπτωση φόρου βγάζει 677, επομένως το σύνολο φόρου και εισφοράς αλληλεγγύης είναι 1763 ευρώ. Αν κατάλαβα σωστά αυτά θα πρέπει να τα κρατάει ο εργοδότης και να τα αποδίδει ο ίδιος στο κράτος. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν αποδωθεί πλήρως αυτό το ποσό από τον εργοδότη στο κράτος; Γιατί καλούμαι εγώ σαν εργαζόμενος να καλύψω την διαφορά; Στο διαταύτα, βάζοντας τα καθαρά μου βλέπω ότι μάλλον πράγματι δεν έχουν γίνει σωστά οι παρακρατήσεις από τον εργοδότη. Αλλά απο εδώ και πέρα δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω εγώ σαν εργαζόμενος. Αισθάνομαι ότι κατα μια έννοια προσπαθώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας. @tzotzo 50 euro ετησίως Το αναφέρει στην δήλωση, φόρος που παρακρατήθηκε, η παρακράτηση γίνεται στο περίπου ανάλογα με αυτά που παίρνεις για αυτό στο τέλος κάνουμε την δήλωση και ή έχουμε επιστροφή ή έχουμε να πληρώσουμε παραπάνω φόρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αποδώσει στο κράτος, πρέπει να είναι χαζός για να το κάνει
teot Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, DeusVult είπε Αν κατάλαβα καλά, και βάσει των πληροφοριών του aftertax.. 1) Αφαιρώντας από τα μεικτά τον φόρο και τις ασφαλιστικές εισφορές βγαίνει ο καθαρός μισθός. Δεν αφαιρείτε ο φόρος για να βγουν οι καθαρές αποδοχές ( εισόδημα προς φορολόγηση), μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές αφαιρούνται... οι καθαρές αποδοχές περιλαμβάνουν και τον φόρο που έχει παρακρατηθεί. 2 ώρες πριν, sdikr είπε Το λέω ξανά, οι παρακρατήσεις για εφορία είναι πόσο που παρακρατα απο εσένα δεν το βάζει απο την τσέπη του για να έχει λόγο να το κρύψει. Στην πραγματικότητα αυτο ισχύει.... ναι δεν κερδίζει κάτι αν σου παρακρατήσει λιγότερο φόρο, αλλά στην πράξη ο εργαζόμενος βλέπει ότι παίρνει περισσότερα χρήματα κάθε μηνα στο χέρι και είναι ευχαριστημένος... μέχρι να κάνει την φορολογική δήλωση και να πληρώσει τον φόρο που έπρεπε ήδη να έχει παρακρατηθεί αλλά εκεί τον ζητάει η εφοριά και όχι ο εργοδότης.... 1
DeusVult Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 @sdikr και αν δεν το κάνει τι γίνεται; Ευχαριστώ πολύ τον συμφορουμίτη @koulkos! Έστειλα τις πληροφορίες που ζήτησε σε προσωπικό. Προκύπτει ότι, η διαφορά που καλούμαι να πληρώσω υπάρχει λόγω ελλειπών παρακρατήσεων από εργοδότη. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και θα βγούμε νομίζω off topic αρκετά αν αρχίσουμε να τους αναλύουμε, αλλά προκύπτει ότι τελικώς ενώ έπρεπε να είχαν παρακρατηθεί ας πούμε 1000 ευρώ, έγινε παρακράτηση 900.
for4 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, Artman13 είπε Αυτό ακριβώς αλλά από την ανάποδη, αφού όλα αυξήθηκαν και έχουμε και εμείς παιδιά έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε αυτόν με τα 30€ και όχι αυτόν με τα 65€. Προφανώς, αυτό λέω και σε άλλο μήνυμα μου. Ο καθένας επιλέγει ότι τον συμφέρει και ότι και οι δύο πλευρές προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν το όφελος τους από την συναλλαγή που έχουν μεταξύ τους. Αλλά δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζουμε κλέφτη κάποιον που κοστολογήσε τις υπηρεσίες του έναντι ενός ποσού. Αν δεν σε συμφέρει απλά δεν τον προτιμάς. 1
aligato1000 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Στις 6/6/2023 στις 9:00 ΜΜ, alset είπε Γεια σας, Πλήρωσα στην φοροτεχνικό 50 ευρώ για την φορολογική δήλωση. Είχα επιστροφή φόρου και ήμουν και απογραφέας. Είναι λογική αυτή η τιμή; Πήγαινε σε κάποιον που στην κάνει τσάμπα...και από κάνα λάθος να πληρώσεις και από πάνω....ναι λογικοτατη είναι....παλιά έπαιρναν 20-30 εάν δεν είσαι μισθωτής και έχεις και άλλα...άστα σε αυτούς που ξέρουν τους νόμους. 1
Vlad27 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δύο πελάτες με πήραν τηλέφωνο για την αίτηση κοινωνικού τουρισμού και τους ενημέρωσα οτι γίνεται ηλεκτρονικά με τους κωδικούς taxis ή αν δυσκολεύονται να πάνε σε ένα ΚΕΠ. Φυσικά τους είπα πως αν θέλουν να τους την κάνω εγώ το κόστος είναι 10€. Ο ένας συμφώνησε ο άλλος θα δοκίμαζε μόνος του. Τίμιες εξηγήσεις με όλους και ότι θέλει ο καθένας πράττει. Βέβαια οι ειδικοί του ινσομνια που παλεύουν για το 20ευρω μπορεί να διαφωνούν αλλά οκ. 2
jpsih Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Θεωρειτε εξωφρενικη τιμη 300 ευρω για δηλωση Ε1 (με μονο εισοδηματα) για περιπτωσεις 5Α/5Β/5Γ? Επεξ/σία 23 Μαΐου 2024 από jpsih
The_Judas Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 10/6/2023 στις 7:20 ΜΜ, Mr_Laptop είπε Κάθε χρόνο 50 πλήρωνα πήγα χθες και μ λεει 65 ου λέω το έγινε ρε ανθρωπε τόσα χρονια 50 την κανω. Ανέβηκαν τα έξοδα μου λεει έκανα και άλλο παιδί. Και του λέω εγω θα το πληρώσω;;; Πήρα τους κωδικούς μου και έφυγα. Ειδικά τώρα που είναι προσυμπληρωμένες οι περισσότερες είναι αυτοκτονία να ανεβάζουν τις τιμές... Θα έπρεπε να τις διατηρήσουν για να κρατήσουν τον πελάτη. Εκτός και αν σε χρεώνε 50 ευρώ για Ε1, Ε2, Ε9 μαζί. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2024 από The_Judas 2
Bitbit Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 On 10/06/2023 at 19:20, Mr_Laptop said: Κάθε χρόνο 50 πλήρωνα πήγα χθες και μ λεει 65 ου λέω το έγινε ρε ανθρωπε τόσα χρονια 50 την κανω. Ανέβηκαν τα έξοδα μου λεει έκανα και άλλο παιδί. Και του λέω εγω θα το πληρώσω;;; Πήρα τους κωδικούς μου και έφυγα. Φαντάσου να πας στον εργοδότη σου και να ζητήσεις αύξηση. Και να σου πει, τι έγινε ρε άνθρωπε, τόσα χρόνια σου δίνω Χ €, τώρα θέλεις παραπάνω; Εκεί τι θα του πεις; ότι έκανες παιδί ή ό,τι ανέβηκε ο λογαριασμός της ΔΕΗ; Κι αν του το πεις , πως θα σου φανεί αν σου απαντήσει..Κι εγώ θα σου πληρώσω τη ΔΕΗ; Φαντάζομαι αν ανέβουν οι δικές μας αποδοχές είναι δίκαιο, αν ανέβουν των άλλων... τι έγινε ρε άνθρωπε; Ειλικρινά δε ξέρω αν είναι να γελάς ή να κλαις με αυτά που γράφονται. 3 1
baspav Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Προσωπικά από την πρώτη μέρα που κάνω δήλωση την κάνω αποκλειστικά μονός μου. Μόνο την 1η φορά την έδειξα στον πάτερα ενός φίλου μου (ήμουν 23 τότε) να δει αν την έκανα σωστά. Εκτοτε μόνος μου. Βεβαία δεν είναι δύσκολη η δική μου, τα τυπικά έχει. Ο λογιστής των γονιών μου που και λάθη κάνει (που επηρέαζαν και μένα κάποτε) και φραγκοφονιάς είναι και λίγο τουπέ έχει. Κάνω τα πάντα για να τους αποφύγω.
GREGORYMO Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Στις 23/5/2024 στις 11:33 ΠΜ, jpsih είπε Θεωρειτε εξωφρενικη τιμη 300 ευρω για δηλωση Ε1 (με μονο εισοδηματα) για περιπτωσεις 5Α/5Β/5Γ? Προσφορές θα πάρεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα