Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, michael92 είπε

Γιατί το ένα είναι αγαθό και το άλλο υπηρεσία. Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα οι υπηρεσίες θεωρούνται αέρας. 

συμφωνοι, Στο κομμωτηριο ομως τα δινουν που και αυτο ειναι υπηρεσια.

Ειναι λογικο ο λογιστης να παιρνει λιγοτερα ετησιως απο τον κομμωτη;

• Like 1
  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tzotzo είπε

συμφωνοι, Στο κομμωτηριο ομως τα δινουν που και αυτο ειναι υπηρεσια.

Ειναι λογικο ο λογιστης να παιρνει λιγοτερα ετησιως απο τον κομμωτη;

Στο λογιστή συνήθως πας μια φορά τον χρόνο ενώ στο κομμωτήριο μπορεί να πας ακόμα και 52 φορές το χρόνο αν είσαι γυναίκα. Πού βλέπεις το παράλογο; 

Προσωπικά κουρεύομαι μόνος μου εδώ και πολλά χρόνια. 

Δημοσ.

Καλημέρα. Το θέμα είναι ο χρόνος που κάποιος αφιερώνει. Τα 50/60 ευρώ που ζητάνε ανά δήλωση και κάνουν 10 λεπτά νομίζω είναι υπερβολικό, για απλές περιπτώσεις. Προφανώς και αλλάζεις Λογιστή.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/6/2023 στις 12:14 ΠΜ, ekrepali είπε

30 Z και 200 τιμολόγια το μήνα.

50ευρώ κόστος το μήνα, κι η φορολογική (Ε3 και Ε1) δωρεάν.

Το γραφείο είναι άριστο, χωρίς παιδάκια του ΟΑΕΔ. 10 χρόνια τώρα τους πληρώνω προκαταβολικά και γι'αυτό το λόγο μού κάνουν τις τιμές / εξυπηρέτηση που προανέφερα.

Και λάντζα και delivery;

Και λάντζα και delivery και ψήστης; 😆

Είσαι large τύπος γιατί πληρώνεις προκαταβολικά 3 μήνες αυτό που κανονικά θα πλήρωνες για έναν και σου κάνουν ειδική μεταχείριση. Εικόνισμα σε έχουν στο γραφείο, ήρθε ο τύπος με τα 150,00. Είναι σαν να σου λέω ότι βρήκα το κιλό φέτα με 3 ευρώ και πήρα ένα 5κιλο. Anyway, εσύ κάνεις τη δουλειά σου φθηνά και καλά (από όσα μας λες) επομένως είσαι κομπλέ. Να σου πω την αλήθεια, και εγώ έξω από τον χορό θα κοιτούσα να βρω τη πιο vfm επιλογή και από τη στιγμή που παίζουν τέτοια ποσά γιατί να μην το εκμεταλλευτείς; Άσχετα με την ποιότητα που νομίζουμε ότι λαμβάνουμε όμως, στο τέλος της ημέρας τα πάντα είναι μαθηματικά και για να συντηρήσει αυτό το γραφείο έναν μισθωτό με τον βασικό θα χρειαστεί περίπου 23 επιχειρήσεις του 50ρικου. Δηλαδή παίρνει το συγκεκριμένο γραφείο έναν με το βασικό, του λέει θα σου αναθέσω 23 τέτοιες επιχειρήσεις και το γραφείο δεν βγάζει μία αν δεν αναλάβει τουλάχιστον ακόμη μία επιχείρηση. Με ένα ενοίκιο 300,00, 250,00 ΕΦΚΑ, 100 λοιπά έξοδα, 100,00 προγράμματα, αυτό το γραφείο θέλει σύνολο 38 καλοπληρωτές του 50ρικου χωρίς να έχει βγάλει μία ο ιδιοκτήτης. Αν υποθέσουμε πως ο ιδιοκτήτης εργάζεται solo τότε υποστηρίζοντας 38 τέτοιες επιχειρήσεις θα έχει βγάλει το αστρονομικό ποσό των 1.150,00 προ φόρων, έχοντας την ευθύνη 38 επιχειρήσεων και τουλάχιστον 38 άτομα να τον καλούν όποτε και για οτιδήποτε τους καπνίσει. Και επειδή στην οικογένεια του συμπαθούς ιδιοκτήτη ήρθαν νωρίτερα τα Χριστούγεννα φέτος με τα 1.150,00 που εισπράττει, κάνει δώρο και τα Ε1-Ε2 (τουλάχιστον 38).

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, φίλτατε, προτιμώ να κάνω τις δουλειές που προανέφερα (και εκ των οποίων μόνο αυτή του delivery δεν έκανα μικρός) αν παραστεί ανάγκη, παρά να σε έχω στο κεφάλι μου για 50,00 το μήνα. Πάντα είχα την απορία γιατί κλαίγονται τόσο πολύ τα γραφεία στα διάφορα groups που έχουμε (και δεν εννοώ για τις άπειρες υποχρεώσεις που μας φόρτωσαν) πως δεν προλαβαίνουν τις προθεσμίες και κάθονται μέχρι τις 11 το βράδυ ή δουλεύουν Κυριακές για να βγουν οι υποχρεώσεις. Ε, αν ένα γραφείο έχει τέτοιες τιμές είναι απόλυτα λογικό αφού για να βγει κάτι αξιοπρεπές πρέπει να μαζέψει ένα σκασμό πελάτες (και μην πιάσουμε τα φέσια). Το ξαναγράφω, εσύ και ο κάθε εσύ κοιτάτε την τσέπη σας και πράττετε άριστα. Το πρόβλημα είναι σε εμάς. 

• Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, koulkos είπε

Είσαι large τύπος γιατί πληρώνεις προκαταβολικά 3 μήνες αυτό που κανονικά θα πλήρωνες για έναν και σου κάνουν ειδική μεταχείριση. Εικόνισμα σε έχουν στο γραφείο, ήρθε ο τύπος με τα 150,00. Είναι σαν να σου λέω ότι βρήκα το κιλό φέτα με 3 ευρώ και πήρα ένα 5κιλο. Anyway, εσύ κάνεις τη δουλειά σου φθηνά και καλά (από όσα μας λες) επομένως είσαι κομπλέ. Να σου πω την αλήθεια, και εγώ έξω από τον χορό θα κοιτούσα να βρω τη πιο vfm επιλογή και από τη στιγμή που παίζουν τέτοια ποσά γιατί να μην το εκμεταλλευτείς; Άσχετα με την ποιότητα που νομίζουμε ότι λαμβάνουμε όμως, στο τέλος της ημέρας τα πάντα είναι μαθηματικά και για να συντηρήσει αυτό το γραφείο έναν μισθωτό με τον βασικό θα χρειαστεί περίπου 23 επιχειρήσεις του 50ρικου. Δηλαδή παίρνει το συγκεκριμένο γραφείο έναν με το βασικό, του λέει θα σου αναθέσω 23 τέτοιες επιχειρήσεις και το γραφείο δεν βγάζει μία αν δεν αναλάβει τουλάχιστον ακόμη μία επιχείρηση. Με ένα ενοίκιο 300,00, 250,00 ΕΦΚΑ, 100 λοιπά έξοδα, 100,00 προγράμματα, αυτό το γραφείο θέλει σύνολο 38 καλοπληρωτές του 50ρικου χωρίς να έχει βγάλει μία ο ιδιοκτήτης. Αν υποθέσουμε πως ο ιδιοκτήτης εργάζεται solo τότε υποστηρίζοντας 38 τέτοιες επιχειρήσεις θα έχει βγάλει το αστρονομικό ποσό των 1.150,00 προ φόρων, έχοντας την ευθύνη 38 επιχειρήσεων και τουλάχιστον 38 άτομα να τον καλούν όποτε και για οτιδήποτε τους καπνίσει. Και επειδή στην οικογένεια του συμπαθούς ιδιοκτήτη ήρθαν νωρίτερα τα Χριστούγεννα φέτος με τα 1.150,00 που εισπράττει, κάνει δώρο και τα Ε1-Ε2 (τουλάχιστον 38).

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, φίλτατε, προτιμώ να κάνω τις δουλειές που προανέφερα (και εκ των οποίων μόνο αυτή του delivery δεν έκανα μικρός) αν παραστεί ανάγκη, παρά να σε έχω στο κεφάλι μου για 50,00 το μήνα. Πάντα είχα την απορία γιατί κλαίγονται τόσο πολύ τα γραφεία στα διάφορα groups που έχουμε (και δεν εννοώ για τις άπειρες υποχρεώσεις που μας φόρτωσαν) πως δεν προλαβαίνουν τις προθεσμίες και κάθονται μέχρι τις 11 το βράδυ ή δουλεύουν Κυριακές για να βγουν οι υποχρεώσεις. Ε, αν ένα γραφείο έχει τέτοιες τιμές είναι απόλυτα λογικό αφού για να βγει κάτι αξιοπρεπές πρέπει να μαζέψει ένα σκασμό πελάτες (και μην πιάσουμε τα φέσια). Το ξαναγράφω, εσύ και ο κάθε εσύ κοιτάτε την τσέπη σας και πράττετε άριστα. Το πρόβλημα είναι σε εμάς. 

Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο φίλε μου, αλλά δεν ενδιαφέρουν κανέναν τα νούμερα.
Για να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους θα βρεθεί οποιαδήποτε ευφάνταστη δικαιολογία.

Πέντε λεπτά κάνει, συμπληρωμένα είναι όλα, έχει ουρά το λογιστικό στη Νίκαια που έχει 20 € την δήλωση,  έλα μωρέ μόνο 250 στοιχεία έχει να καταχωρήσει, σιγά την ευθύνη που έχει αφού δεν κόβει απόδειξη κλπ κλπ.
Και όταν κάτσει η στραβή και χάσουν κάποιο επίδομα παιδιού ή κάποιο pass ή θα έχει ξεφύγει κάποιος κωδικός γιατί προφανώς αν έχει ουρά 15 άτομα δεν θα μπορέσει να σε ρωτήσει αυτά που πρέπει, θα τον βρίζουν νυχθήμερόν αντι να κοπανάνε το δικό τους κεφάλι τους στον τοίχο που νόμιζαν οτι ο λογιστής του ειναι "φθηνος και καλός"

Στο μόνο που ρίχνω φταίξιμο στους λογιστές , είναι οτι υποτιμούν συστηματικά τη δουλειά τους και δεν αντιδρούν συστηματικά σε όλες τις αρμοδιότητες που τους φορτώνει το κράτος

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, γράφω εδώ να μην ανοίγω new topic. Σπάω το κεφάλι μου με την δήλωση του 2022. Παρότι χαμηλόμισθος και χωρίς περιουσιακά στοιχεία έχω βρεθεί να πρέπει να πληρώσω 150 ευρώ για το ΦΕΦΠ 2022. Να σημειώσω ότι πέρυσι με μόλις λιγότερα 200 ευρώ τα μεικτά μου ανα μήνα, είχα και επιστροφή φόρου. Σας φαίνεται λογικό;

Το έχω συζητήσει με τον λογιστή μου αλλά δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Καταλήγουμε στο ότι κάτι έχει κάνει ο εργοδότης και δεν έχει πληρώσει σωστά τις παρακρατήσεις. FWIW δουλεύω νυχτερινά και αργίες.

Το ποσό δεν είναι σημαντικό, αλλά είναι θέμα αρχής. Καμία ανοχή σε κομπίνες.

Θα το εκτιμούσα αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.

Δημοσ.

Ναι, έχω πιάσει το όριο των δαπανών απο αποδείξεις. Υποψιάζομαι ότι κάτι έχει κάνει ο εργοδότης μου.

Το υπόλοιπο από τον φόρο κλίμακας, μείων της μειώσεις από τον φόρο, είναι σαν ποσό μεγαλύτερο από αυτό που έχει παρακρατηθεί. Απο εκεί προκύπτει η διαφορά, καθώς και η σκέψη ότι κάτι έχει κάνει ο εργοδότης.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DeusVult είπε

Ναι, έχω πιάσει το όριο των δαπανών απο αποδείξεις. Υποψιάζομαι ότι κάτι έχει κάνει ο εργοδότης μου.

Το υπόλοιπο από τον φόρο κλίμακας, μείων της μειώσεις από τον φόρο, είναι σαν ποσό μεγαλύτερο από αυτό που έχει παρακρατηθεί. Απο εκεί προκύπτει η διαφορά, καθώς και η σκέψη ότι κάτι έχει κάνει ο εργοδότης.

Παλιότερα για 1 ευρώ είχα πληρώσει 121 για εισφορά αλληλεγγύης

δες μήπως αλλάζεις κλίμακα

Το τι παρακρατήσεις σου κάνει ο εργοδότης τις αναφέρει, δεν είναι κάτι που πληρώνει αυτός πάντως για να πεις οτι έχει λόγο να το κρύψει

Δημοσ.

Δεν νομίζω να είναι αυτό. Απέχω πολύ από το ταβάνι ή το πάτωμα της κλίμακας.

Ο εργοδότης μου έκανε κάποιες αλλαγές "για φορολογικούς σκοπούς" μέσα στο 2022 και μας μετέφερε σε άλλη εταιρεία, στην οποία ιδιοκτήτης είναι πάλι ο ίδιος. Στην "παλιά" εταιρεία ήμουν για το διάστημα 1/1/2022 με 31/3/2022. Για το υπόλοιπο του 2022 ήμουν στην "νέα". Το περίεγρο της υπόθεσης είναι πως φαίνεται ότι για το πρώτο διάστημα έδινε περίπου τα μισά χρήματα ανα μήνα για παρακρατήσεις, σε σχέση πάντα με το δεύτερο διάστημα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, DeusVult είπε

Δεν νομίζω να είναι αυτό. Απέχω πολύ από το ταβάνι ή το πάτωμα της κλίμακας.

Ο εργοδότης μου έκανε κάποιες αλλαγές "για φορολογικούς σκοπούς" μέσα στο 2022 και μας μετέφερε σε άλλη εταιρεία, στην οποία ιδιοκτήτης είναι πάλι ο ίδιος. Στην "παλιά" εταιρεία ήμουν για το διάστημα 1/1/2022 με 31/3/2022. Για το υπόλοιπο του 2022 ήμουν στην "νέα". Το περίεγρο της υπόθεσης είναι πως φαίνεται ότι για το πρώτο διάστημα έδινε περίπου τα μισά χρήματα ανα μήνα για παρακρατήσεις, σε σχέση πάντα με το δεύτερο διάστημα.

Το λέω ξανά, οι παρακρατήσεις  για εφορία είναι πόσο που παρακρατα απο εσένα δεν το βάζει απο την τσέπη του για να έχει λόγο να το κρύψει.

Το πόσο θα σου παρακρατήσει για αυτό έχει να κάνει με το τι μισθό θα σου δώσει

οι άλλες οι κρατήσεις που βάζει και αυτός είναι για την ασφάλιση.

Τα νούμερα πάντως υπάρχουν, βλέπεις την παλιά δήλωση τι σου δηλώνει μισθό τι παρακρατήσεις για φόρο, βλέπεις και την τωρινή και συγκρίνεις

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, και βάσει των πληροφοριών του aftertax..
1) Αφαιρώντας από τα μεικτά τον φόρο και τις ασφαλιστικές εισφορές βγαίνει ο καθαρός μισθός.
2) Ο καθαρός μισθός φορολογείται ξεχωριστά. Παραθέτω σχετικό πίνακα από taxheaven.gr για το έτος 2022.image.png.c9e7b03e9a28c05a56e62576cc1d5161.png

Άρα αν για παράδειγμα έχω καθαρό εισόδημα, μονάχα από μισθούς, 17000, τότε καλούμαι να πληρώσω:
1) 10.000*9% = 900 + 2) 7.000*22% = 1540.

Επομένως σε αυτή την περίπτωση ο φόρος κλίμακας είναι 2440 ευρώ. Αφαιρώντας απο εδώ μειώσεις φόρου από αποδείξεις βγαίνει κάποιο ποσό Χ. Και ρωτάω τώρα.. από αυτό το ποσό έχει υποχρέωση ο εργοδότης να πληρώνει κάποιο ποσοστό; Τι σχέση έχει με αυτό το ποσό τα "ποσά φόρου που παρακρατήθηκαν" που αναφέρονται στην βεβαίωση μισθοδοσίας μου;

Ευχαριστώ προκαταβολικά @sdikr!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, DeusVult είπε

Αν κατάλαβα καλά, και βάσει των πληροφοριών του aftertax..
1) Αφαιρώντας από τα μεικτά τον φόρο και τις ασφαλιστικές εισφορές βγαίνει ο καθαρός μισθός.
2) Ο καθαρός μισθός φορολογείται ξεχωριστά. Παραθέτω σχετικό πίνακα από taxheaven.gr για το έτος 2022.image.png.c9e7b03e9a28c05a56e62576cc1d5161.png

Άρα αν για παράδειγμα έχω καθαρό εισόδημα, μονάχα από μισθούς, 17000, τότε καλούμαι να πληρώσω:
1) 10.000*9% = 900 + 2) 7.000*22% = 1540.

Επομένως σε αυτή την περίπτωση ο φόρος κλίμακας είναι 2440 ευρώ. Αφαιρώντας απο εδώ μειώσεις φόρου από αποδείξεις βγαίνει κάποιο ποσό Χ. Και ρωτάω τώρα.. από αυτό το ποσό έχει υποχρέωση ο εργοδότης να πληρώνει κάποιο ποσοστό; Τι σχέση έχει με αυτό το ποσό τα "ποσά φόρου που παρακρατήθηκαν" που αναφέρονται στην βεβαίωση μισθοδοσίας μου;

Ευχαριστώ προκαταβολικά @sdikr!

Δεν βάζει κάτι ο Εργοδότης,  είναι καθαρά πόσα που έχει υποχρέωση να πληρώσει ο εργαζόμενος, ο εργοδότης έχει υποχρέωση της παρακράτησης και να μεταφέρει αυτά τα χρήματα στο κράτος που σίγουρα το κάνει δεν νομίζω να είναι χαζός να μην το κάνει.

https://www.forin.gr/tools/foros-eisodhmatos?year=2022&category=3&income=17000&children=

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DeusVult είπε

Καλησπέρα παιδιά, γράφω εδώ να μην ανοίγω new topic. Σπάω το κεφάλι μου με την δήλωση του 2022. Παρότι χαμηλόμισθος και χωρίς περιουσιακά στοιχεία έχω βρεθεί να πρέπει να πληρώσω 150 ευρώ για το ΦΕΦΠ 2022. Να σημειώσω ότι πέρυσι με μόλις λιγότερα 200 ευρώ τα μεικτά μου ανα μήνα, είχα και επιστροφή φόρου. Σας φαίνεται λογικό;

Το έχω συζητήσει με τον λογιστή μου αλλά δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Καταλήγουμε στο ότι κάτι έχει κάνει ο εργοδότης και δεν έχει πληρώσει σωστά τις παρακρατήσεις. FWIW δουλεύω νυχτερινά και αργίες.

Το ποσό δεν είναι σημαντικό, αλλά είναι θέμα αρχής. Καμία ανοχή σε κομπίνες.

Θα το εκτιμούσα αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.

ποσα δινεις στον λογιστη σου για να ειμαστε On topic?

Δημοσ.

@sdikr Για αυτό έχω μπερδευτεί και εγώ. Νομίζω ότι κάνω λίγο κύκλους.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα 17.000 που ανέφερα πριν. Χρησιμοποιώντας το calculator που έστειλες βγάζω τον ίδιο φόρο κλίμακας με αυτόν στον οποίο κατέληξα. Όλα καλά μέχρι εδώ. Σαν έκπτωση φόρου βγάζει 677, επομένως το σύνολο φόρου και εισφοράς αλληλεγγύης είναι 1763 ευρώ. Αν κατάλαβα σωστά αυτά θα πρέπει να τα κρατάει ο εργοδότης και να τα αποδίδει ο ίδιος στο κράτος. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν αποδωθεί πλήρως αυτό το ποσό από τον εργοδότη στο κράτος; Γιατί καλούμαι εγώ σαν εργαζόμενος να καλύψω την διαφορά;

Στο διαταύτα, βάζοντας τα καθαρά μου βλέπω ότι μάλλον πράγματι δεν έχουν γίνει σωστά οι παρακρατήσεις από τον εργοδότη. Αλλά απο εδώ και πέρα δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω εγώ σαν εργαζόμενος. Αισθάνομαι ότι κατα μια έννοια προσπαθώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας.

@tzotzo 50 euro ετησίως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...