Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

σε καμια περίπτωση δε μειώνω τη δουλειά κάποιου αλλά ρε παιδιά με πιάνουν τα γέλια με μερικά επιχειρήματα.

Λέτε για ευθύνη και ευθύνη του λογιστή. Δεκτό αλλά τι το τονίζετε; Ποιο επάγγελμα δεν έχει ευθύνη; Ίδια ακριβώς συζήτηση είχα πριν καιρό με έναν σεκιουριτά που μου έλεγε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος και για το τι ευθύνες έχει. Δεν αντιλέγω αλλά....

• ο οδηγός λεωφορείου, δεν έχει ευθύνη;
  • ο δάσκαλος που με οποιαδήποτε στραβή θα βρεθει αντιμέτωπος με τους γονείς για τα κακομαθημένα παιδιά τους δεν έχει ευθύνη;

να συνεχίσουμε και με άλλα επαγγέλματα...;

Οδηγός λεωφορείου νοσεί βαριά (χτύπα ξύλο) στις 25/7/23 και βρίσκεται σε κόμμα για 10 ημέρες. Μόλις γίνει καλά ο άνθρωπος θα πάρει τα χαρτιά από το νοσοκομείο, θα τα δώσει στον εργοδότη του και θα γίνουν οι προβλεπόμενες κινήσεις. Στο μεταξύ, ένας συνάδελφος του ανέλαβε τα δρομολόγια του άτυχου οδηγού.

Λογιστής, ελεύθερος επαγγελματίες που υποστηρίζει 8 εταιρείες με απλογραφικά και 2 με διπλογραφικά, νοσεί βαριά (χτύπα ξύλο) στις 25/7/23 και βρίσκεται σε κόμμα για 10 ημέρες. Μόλις γίνει καλά ο άνθρωπος ανοίγει το κινητό και βλέπει 800 μηνύματα, άλλες τόσες κλήσεις και ηχητικά στο viber. Οι 8 εταιρείες έχουν φάει πρόστιμο από 250,00 για το ΦΠΑ και οι άλλες 2 από 500,00. Αυτά βεβαιώνονται στο taxis των πελατών του. Υποβάλει το ΦΠΑ και βγαίνει προσαύξηση λόγω εκπρόθεσμης υποβολής. Για να υποβάλει ΑΠΔ πρέπει να βάλει το αρχείο σε ένα στικάκι (μερικοί ακόμη τα παίρνουν σε cd, παλιότερα σε δισκέτα) και να πάει στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ που ανήκει η επιχείρηση γιατί πλέον δεν μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά. Μπορεί τα υποκαταστήματα να είναι στις 4 άκρες του νομού. Όταν βεβαιωθεί το ποσό θα βγει προσαύξηση. Στο μεταξύ θα ζητάνε ενημερότητες για κανένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ και δεν θα βγαίνει τίποτα. Τα ίδια με ΦΜΥ, VIES και λοιπές υποχρεώσεις. Μόλις πάρει τα χαρτιά από το νοσοκομείο, θα μπει με τους κωδικούς των 10 εταιρειών και θα ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή για να διαγραφούν τα πρόστιμα επικαλούμενος τη νοσηλεία του. Η ΔΕΔ μπορεί να απαντήσει δεν ξέρω και εγώ πότε και με τι αποτέλεσμα. Παράλληλα τρέχουν οι υποχρεώσεις. Είπατε κάτι για ευθύνη;

23 λεπτά πριν, corel είπε

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και σε γενικές γραμμές δεν έχεις άδικο, αλλά αναφέρεις τον νόμο 4557/18, δεν οφείλεις απο μόνος σου να προστατευτείς μη δέχοντας να προσφέρεις υπηρεσία σε αυτόν τον πελάτη;  Στην ουσία ειναι επιλογή σου να πλανάται πάνω απο το κεφάλι σου.

Υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν με τι έχουν μπλέξει και πληρώνονται αδρά... ο καθένας έχει την ηθική του.

Υπάρχουν τα λαμόγια λογιστές που πληρώνονται αδρά εν γνώσει τους και ανά πάσα στιγμή κινδυνέυουν. Ας τους βάλουν μέσα, δεν μου καίγεται καρφί. Δεν μπορώ όμως να ξέρω αν ο κάθε πελάτης του οποίου υποστηρίζω την ατομική ή μια ΟΕ, έχει στα Κέιμαν offshore ή αν χτυπά στην ταμειακή αβέρτα γιατί κάνει ξέπλυμα. Αν έχω ενδείξεις θα σταματήσω αλλά μέχρι τότε είμαι έκθετος. Γιατί να υποκαταστήσω το ρόλο του ΣΔΟΕ ή της αστυνομίας, ξανά αμισθί;

19 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Δεν λες το σημαντικοτερο. Τι σχεση εχει η σχολη και το μεταπτυχιακο? Μικρη σχεση με το σημερινο αντικειμενο του λογιστη.
Αλλο πρεπει να πεις.

Οτι ενας φοροτεχνικος σημερα πρεπει να ειναι ενημερωμενος και να παρακολουθει τις καβλες καθε υπουργου και καθε κυβερνησεις με χιλιαδες ερμηνευτικές κάθε χρόνο. ΑΥΤΟ πρεπει να πληρωθει ο λογιστης. 

Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ αναφερόμουν στην υποστήριξη επιχειρήσεων αλλά έχει τη λογική ότι και ο γιατρός σπούδασε για να κάνει εγχειρίσεις αλλά και για να συνταγογραφήσει depon που λέει ο λόγος. Το ότι γίναμε ΚΕΠ και άμισθοι υπάλληλοι του κράτους είναι γεγονός. Οι δικηγόροι στη θέση μας θα είχαν πλουτίσει. Συμφωνώ απόλυτα για τις χιλιάδες (χωρίς υπερβολή) αλλαγές. Ο κλάδος φταίει κυρίως που αναλαμβάνει με τέτοιες τιμές επιχειρήσεις και δηλώσεις. Αν δεν σεβαστώ εγώ τον κόπο μου θα το κάνει ο πελάτης;

• Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, koulkos said:

Τι εννοείς άντε πάλι; Ο φίλος μίλησε για επαγγελματία άρα έχουμε Ε3 = υπογραφή λογιστή = υπογεγραμμένη σύμβαση = τιμολόγιο. Δεν βλέπεις την ευθύνη;

Από όσο ξέρω η υπογραφή λογιστή δεν είναι υποχρεωτική για όλους τους επαγγελματίες όπως λες, είναι υποχρεωτική μόνο στην περίπτωση που ο τζίρος ξεπερνά κάποιο ποσό, αν θυμάμαι καλά ή 50 ή 100k€, άρα πρακτικά δεν είναι υποχρεωτική για την συντριπτική πλειοψηφία τους.

Για τη μειοψηφία αυτών που κάνουν μεγάλους τζίρους και είναι υποχρεωτική η υπογραφή από λογιστή, εννοείται πως βλέπω την ευθύνη.

Όσο για τα υπόλοιπα που μου γράφεις περί τιμών δεν θα απανήσω επειδή δεν με αφορούν, πουθενά δεν σχολίασα τιμές εγώ.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, tzotzo είπε

Στην περιοχη που μενω , μια πολη 35.000 κατοικων το λογιστικο γραφειο που κανει περιπου 10.000 δηλωσεις ετησιως κοστολογει την δηλωση 50€ και εχει ουρα μονιμα 10 ατομα απεξω και δεκα ατομα μεσα. Τα υπολοιπα 20 λογιστικα γραφεια της περιοχης μοιραζονται του υπολοιπους 25.000 κατοικους.

Το ερώτημα είναι,  γιατί περιορίζονται αποκλειστικά εκεί (Ελευσίνα); 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Από όσο ξέρω η υπογραφή λογιστή δεν είναι υποχρεωτική για όλους τους επαγγελματίες όπως λες, είναι υποχρεωτική μόνο στην περίπτωση που ο τζίρος ξεπερνά κάποιο ποσό, αν θυμάμαι καλά ή 50 ή 100k€, άρα πρακτικά δεν είναι υποχρεωτική για την συντριπτική πλειοψηφία τους.

Για τη μειοψηφία αυτών που κάνουν μεγάλους τζίρους και είναι υποχρεωτική η υπογραφή από λογιστή, εννοείται πως βλέπω την ευθύνη.

Όσο για τα υπόλοιπα που μου γράφεις περί τιμών δεν θα απανήσω επειδή δεν με αφορούν, πουθενά δεν σχολίασα τιμές εγώ.

Είναι 30K και μιλάμε για τζίρο επομένως σίγουρα δεν μιλάμε για πλειοψηφία. Θα έπρεπε να είναι 0 ώστε ο λογιστής να έχει την ευθύνη για τη συμπλήρωση ενός εντύπου το οποίο ζητάνε τράπεζες και οικονομικοί φορείς. Έτσι κι αλλιώς τα ίδια λεφτά θα πάρει ενώ και τώρα πάλι θα τρέχει είτε το έντυπο έχει υπογραφή είτε όχι. Προσωπικά υπογράφω όλα τα Ε3 από τη στιγμή που έχω σύμβαση, τιμολογώ και πληρώνομαι. Τα υπόλοιπα για τις τιμές τα είπα γενικά, δεν απευθυνόμουν σε σένα αποκλειστικά. 

Δημοσ.
1 minute ago, koulkos said:

Είναι 30K και μιλάμε για τζίρο επομένως σίγουρα δεν μιλάμε για πλειοψηφία. Θα έπρεπε να είναι 0 ώστε ο λογιστής να έχει την ευθύνη για τη συμπλήρωση ενός εντύπου το οποίο ζητάνε τράπεζες και οικονομικοί φορείς. Έτσι κι αλλιώς τα ίδια λεφτά θα πάρει ενώ και τώρα πάλι θα τρέχει είτε το έντυπο έχει υπογραφή είτε όχι. Προσωπικά υπογράφω όλα τα Ε3 από τη στιγμή που έχω σύμβαση, τιμολογώ και πληρώνομαι. Τα υπόλοιπα για τις τιμές τα είπα γενικά, δεν απευθυνόμουν σε σένα αποκλειστικά. 

Δεν είναι ούτε 0 όπως άφησες να εννοηθεί πριν, ούτε 30 που γράφεις τώρα, 30 ΘΑ γίνει, για την περσινή χρονιά που γίνονται φέτος οι δηλώσεις ισχύουν τα νούμερα που έγραψα. Και ναι, το ξέρω πως μιλάμε για τζίρο (ακαθάριστα έσοδα για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι), άλλωστε το έγραψα πριν από σένα, και αν σκεφτείς πως το 75% από αυτούς δηλώνει εισόδημα κάτω από 10.000€ τότε η δήλωση "άρα πρακτικά δεν είναι υποχρεωτική για την συντριπτική πλειοψηφία τους" είναι σωστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την ''ευθυνη που αναλαμβανει ο λογιστης'' κοντεψε να μου βγει το νερο απο την μυτη. Αν νομιζετε οτι σε ενδεχομενη γκαφα θα αναλαβει ο λογιστης να πληρωσει για εσας να σας δωσω ενα συννεφο να πεσετε. Αν η φορολογικη σας ειναι ευκολη καντε την την πρωτη φορα σε λογιστη και μετα προσπαθηστε μονοι σας, ετσι και αλλιως και στις δυο περιπτωσεις η ευθυνη ειναι δικια σας, ο λογιστης δεν βαζει την σφραγιδα του πουθενα, ουτε καν αποδειξη κοβει για να μπορεσετε να αποδειξετε πιθανη ευθυνη του. Προσωπικα ενω ξερω να την κανω μονος πληρωνω καθε χρονο το 40ρι που μου ζηταει για να εχω τα μουτρα να του κανω καποια ερωτηση για κατι που δεν γνωριζω ειτε απο κοντα ή στο τηλεφωνο, ή αν προκυψει κατι εκτακτο πχ μια μεταβιβαση ή κατι παρομοιο να εχω ανθρωπο να απευθυνθω που ξερει τα φορολογικα μου και οχι στον πρωτο τυχοντα.Φυσικα αλλη πληρωμη εκεινη. Για τα διαφορα pass,εγγραφες σχολειων κλπ πρεπει να πληρωνονται ξεχωριστα και η τιμη να καθοριζεται πριν κανει την υπηρεσια ο λογιστης για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις. Αν ημουν λογιστης θα εβαζα +10ευρω στην φορολογικη σε αυτους που ξερω οτι ερχονται συχνα για εκτυπωσεις εκκαθαριστικων ε9 κλπ, για να μην εχω τον δισταγμο να τους ζηταω καθε φορα λεφτα για τις εκτυπωσεις.

Αυτο που λεει η πλειοψηφια του κοσμου και βγαζουν σπυρια οι λογιστες ειναι οτι ειναι ολα προσυμπληρωμενα, και ο κοσμος εχει δικιο. Το μονο που συμπληρωνεται σε μια δηλωση πχ ενος μισθωτου ειναι ο 049 των δαπανων(θα γινει συντομα προσυμπληρωμενος και αυτος) και το που μενεις, φιλοξενια ιδιοκατοικηση ή ενοικιο, το οποιο η φορολογικη σου δινει την δυνατοτητα να μεταφερεις αυτουσιο απο την προηγουμενη φορολογικη. Σε σχεση με τις παλιες φορολογικες που επρεπε να πας στον λογιστη βεβαιωσεις αποδοχων,βεβαιωσεις συνταξεων, αποδειξεις απλες, αποδειξεις απο γιατρους, αποδειξεις ενοικιων, ε ναι, ειναι ολα προσυμπληρωμενα. 

Επεξ/σία από antonios1988_
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν είναι ούτε 0 όπως άφησες να εννοηθεί πριν, ούτε 30 που γράφεις τώρα, 30 ΘΑ γίνει, για την περσινή χρονιά που γίνονται φέτος οι δηλώσεις ισχύουν τα νούμερα που έγραψα. Και ναι, το ξέρω πως μιλάμε για τζίρο (ακαθάριστα έσοδα για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι), άλλωστε το έγραψα πριν από σένα, και αν σκεφτείς πως το 75% από αυτούς δηλώνει εισόδημα κάτω από 10.000€ τότε η δήλωση "άρα πρακτικά δεν είναι υποχρεωτική για την συντριπτική πλειοψηφία τους" είναι σωστή.

Πάλι θα παίξουμε με τις λέξεις; Το όριο ΕΙΝΑΙ 30Κ αυτή τη στιγμή που μιλάμε και ναι θα αφορά τα Ε3 του χρόνου. Δεν άφησα να εννοηθεί τίποτα διαφορετικό γιατί απλούστατα μίλησα γενικά. Επίσης το εισόδημα 10k δεν έχει σχέση με το τζίρο. Τζίρο μπορείς να έχεις 500K και εισόδημα 5K άρα δεν υπάρχει καμία συντριπτική πλειοψηφία. 

Upd

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο : Εισόδημα από ατομικές επιχειρήσεις δηλώνουν 615.475 πολίτες. Αυτοί «μοιράζονται» τζίρο 39 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Από τους 615.475, κέρδη εμφανίζουν οι 356.957. Και αυτοί δηλώνουν κέρδη περίπου 3,4 δισ. ευρώ

Ο μέσος όρος τζίρου είναι 63.365,00 και όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν λίγες ατομικές με τζίρους μισό μύριο και πάνω. Θα ήταν εγκληματικό να μην την έχεις γυρίσει σε εταιρία. Από την άλλη, ο μ.ο. των κερδών (άρα και το εισόδημα) είναι 9.524,00.

Επεξ/σία από koulkos
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Το ερώτημα είναι,  γιατί περιορίζονται αποκλειστικά εκεί (Ελευσίνα); 

στο λογιστικο γραφειο που αναφερομαι, εχουν απολυτη εμπιστοσυνη γιατι τον ξερουν 30 χρονια και ειναι τιμιος. 
Γιατι να πανε να γλιτωσουν 100 € την πενταετια, ενω υπαρχει μια σχεση εκτιμησης και εμπιστοσυνης;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, corel είπε

Την ίδια λογική έχουν οι περισσότεροι στον κλάδο για αυτό το επάγγελμα πάει εκει που πάει... και κάτι που δε καταλαβαίνετε οι ερμηνευτικές ειναι προς συμφέρον σας....

Δεν είμαι λογιστής αλλά εάν δεν είχα λογιστή αποκλείεται να κατάφερνα να τα βγάλω περα. Και είμαι από τους ανθρώπους που τα καταφέρνει μόνος του και δεν τον έχω συνεχώς στο τηλέφωνο. Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι για ποιον λόγο χρησιμοποιείς λογιστή από την στιγμή που έχεις τα πάντα στην διάθεση σου. Ερμηνευτικες, προσυνπληρωμενες δηλώσεις, ανακοινωσεις από την πολιτεία κτλ

Δημοσ.
15 minutes ago, koulkos said:

Πάλι θα παίξουμε με τις λέξεις; Το όριο ΕΙΝΑΙ 30Κ αυτή τη στιγμή που μιλάμε και ναι θα αφορά τα Ε3 του χρόνου. Δεν άφησα να εννοηθεί τίποτα διαφορετικό γιατί απλούστατα μίλησα γενικά. Επίσης το εισόδημα 10k δεν έχει σχέση με το τζίρο. Τζίρο μπορείς να έχεις 500K και εισόδημα 5K άρα δεν υπάρχει καμία συντριπτική πλειοψηφία. 

Όσον αφορά το όριο τώρα το έθεσες πολύ σωστά, συμφωνούμε απόλυτα, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε άλλο. Όσο για το 500k τζίρο και 5k εισόδημα είναι κάτι εντελώς ακραίο, αφιβάλλω αν υπάρχουν ατομικές επιχειρήσεις με τέτοιους τζίρους.

19 minutes ago, koulkos said:

Upd

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο : Εισόδημα από ατομικές επιχειρήσεις δηλώνουν 615.475 πολίτες. Αυτοί «μοιράζονται» τζίρο 39 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Από τους 615.475, κέρδη εμφανίζουν οι 356.957. Και αυτοί δηλώνουν κέρδη περίπου 3,4 δισ. ευρώ

Ο μέσος όρος τζίρου είναι 63.365,00 και όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν λίγες ατομικές με τζίρους μισό μύριο και πάνω. Θα ήταν εγκληματικό να μην την έχεις γυρίσει σε εταιρία. Από την άλλη, ο μ.ο. των κερδών (άρα και το εισόδημα) είναι 9.524,00.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβή τα στοιχεία που αναφέρει το άρθρο που παραθέτεις, σύμφωνα με κάποιο άλλο οι ΕΕ είναι μόλις 366.000, και τουλάχιστον το 75% από αυτούς δηλώνουν κάτω από 10.000€ εισόδημα:

"Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω παρατηρείται ένας συνωστισμός των τελικών ποσών που δηλώνουν στην περιοχή έως τα 10.000 ευρώ ετησίως για τους 268.000 από τους 366.000 ελεύθερους επαγγελματίες."

https://www.tanea.gr/2023/06/02/opinions/i-alitheia-gia-ti-forologisi-ton-eleytheron-epaggelmation/

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβή τα στοιχεία που αναφέρει το άρθρο που παραθέτεις, σύμφωνα με κάποιο άλλο οι ΕΕ είναι μόλις 366.000, και τουλάχιστον το 75% από αυτούς δηλώνουν κάτω από 10.000€ εισόδημα:

"Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω παρατηρείται ένας συνωστισμός των τελικών ποσών που δηλώνουν στην περιοχή έως τα 10.000 ευρώ ετησίως για τους 268.000 από τους 366.000 ελεύθερους επαγγελματίες."

https://www.tanea.gr/2023/06/02/opinions/i-alitheia-gia-ti-forologisi-ton-eleytheron-epaggelmation/

Τα ίδια πράγματα λένε τα 2 άρθρα : όσοι δηλώνουν εισοδήματα στην Εφορία ως ελεύθεροι επαγγελματίες είναι περίπου 366.000. Αυτοί οι άνθρωποι εμφανίζουν ετησίως από τη δουλειά τους ακαθάριστα έσοδα περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μόλις το ένα δέκατο αυτού, περίπου 4 δισ., υπόκειται σε φορολόγηση...

Προφανώς εννοεί αυτούς που δηλώνουν κέρδη. Οι υπόλοιποι έχουν ζημία. Αλλά και πάλι, αν είναι μόνο 366k τότε ο μέσος τζίρος εκτοξεύτεται. Το θέμα είναι να καταλάβεις πως βάσει τζίρου μπαίνει η τζίφρα του λογιστή, όχι βάσει εισοδήματος. Άρα με βάση τα στοιχεία που έχουμε δεν προκύπτει από πουθενά ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι κάτω από 30k. Το ίδιο λέει και η εμπειρία μου. Πάμε παρακάτω. 

Δημοσ.
1 minute ago, koulkos said:

Τα ίδια πράγματα λένε τα 2 άρθρα : όσοι δηλώνουν εισοδήματα στην Εφορία ως ελεύθεροι επαγγελματίες είναι περίπου 366.000. Αυτοί οι άνθρωποι εμφανίζουν ετησίως από τη δουλειά τους ακαθάριστα έσοδα περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μόλις το ένα δέκατο αυτού, περίπου 4 δισ., υπόκειται σε φορολόγηση...

Προφανώς εννοεί αυτούς που δηλώνουν κέρδη. Οι υπόλοιποι έχουν ζημία. Αλλά και πάλι, αν είναι μόνο 366k τότε ο μέσος τζίρος εκτοξεύτεται. Το θέμα είναι να καταλάβεις πως βάσει τζίρου μπαίνει η τζίφρα του λογιστή, όχι βάσει εισοδήματος. Άρα με βάση τα στοιχεία που έχουμε δεν προκύπτει από πουθενά ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι κάτω από 30k. Το ίδιο λέει και η εμπειρία μου. Πάμε παρακάτω. 

Η ουσία είναι ότι ο αρχικός σου ισχυρισμός, δλδ ότι ελεύθερος επαγγελματίας σημαίνει υπογραφή από λογιστή, ήταν λανθασμένη. Άλλο που δεν το παραδέχεσαι.

Πάμε παρακάτω.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η ουσία είναι ότι ο αρχικός σου ισχυρισμός, δλδ ότι ελεύθερος επαγγελματίας σημαίνει υπογραφή από λογιστή, ήταν λανθασμένη. Άλλο που δεν το παραδέχεσαι.

Πάμε παρακάτω.

Στο έχω ξαναπει αλλά μυαλό δεν βάζεις. Μαζί μου δεν τη βγάζεις καθαρή γιατί μιλώ για αυτά που ξέρω εν αντιθέσει με σένα που η γκάμα σου εκτείνεται από την αναπαραγωγή των πυγολαμπίδων μέχρι το CERN. Πουθενά δεν ισχυρίστηκα το οτιδήποτε για το όριο της υπογραφής. Λες να μη ξέρω ποιο είναι; Στο σχόλιο μου ανέφερα πως ο φίλος που μίλησε για 30Ζ και 200 τιμολόγια (προφανώς μηνιαίως ή τριμηνιαίως τα τιμολόγια)  θα έχει υπογραφή. Αν με 300Ζ και τόσα τιμολόγια έχει τζίρο κάτω από 30k τότε πάσο, προφανώς πουλά μια τυρόπιτα και 2 μίλκο την ημέρα. Πάμε παρακάτω, παραδέξου το λάθος σου και σταμάτα να εκτίθεσαι σχεδόν καθημερινώς. Όχι τίποτα άλλο, έπαψε να έχει και γούστο. 

• Like 4
Δημοσ.
18 minutes ago, koulkos said:

Στο έχω ξαναπει αλλά μυαλό δεν βάζεις. Μαζί μου δεν τη βγάζεις καθαρή γιατί μιλώ για αυτά που ξέρω εν αντιθέσει με σένα που η γκάμα σου εκτείνεται από την αναπαραγωγή των πυγολαμπίδων μέχρι το CERN. Πουθενά δεν ισχυρίστηκα το οτιδήποτε για το όριο της υπογραφής. Λες να μη ξέρω ποιο είναι; Στο σχόλιο μου ανέφερα πως ο φίλος που μίλησε για 30Ζ και 200 τιμολόγια (προφανώς μηνιαίως ή τριμηνιαίως τα τιμολόγια)  θα έχει υπογραφή. Αν με 300Ζ και τόσα τιμολόγια έχει τζίρο κάτω από 30k τότε πάσο, προφανώς πουλά μια τυρόπιτα και 2 μίλκο την ημέρα. Πάμε παρακάτω, παραδέξου το λάθος σου και σταμάτα να εκτίθεσαι σχεδόν καθημερινώς. Όχι τίποτα άλλο, έπαψε να έχει και γούστο. 

Φυσικά και ξέρεις πολύ καλά για το όριο της υπογραφής, άλλο που σκοπίμως δεν το ανέφερες αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει λέγοντας κατά λέξη "επαγγελματίας, άρα έχουμε υπογραφή λογιστή" επειδή έτσι εξυπηρετούσε τον ισχυρισμό σου περί ευθύνης του λογιστή.

Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...