Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Θέλω βοήθεια για όποιον είναι γνώστης γιατί έχουμε φρικάρει. Νοίκιασα πρόσφατα σπίτι σε εξοχή στην επαρχία. Γύρω γύρω παντού κήποι, περιβόλια, χωράφια. Το σπίτι είναι χτισμένο πάρα πολύ παλιά ( τοίχοι απο μπαγδατί) αλλά είναι ανακαινισμένο προ διετίας με καινούρια κουφώματα, πόρτες και μπάνιο. Ωστόσο υπήρχαν κάποιες τρύπες - που αρχικά δεν είχαμε δώσει σημασία. Είναι δεύτερος όροφος και από κάτω μένει ο ιδιοκτήτης. Έχει στην οροφή κλαβανή κάτι σαν πατάρι. Οι προηγούμενοι ένοικοι μας είχαν πει ότι πού και πού βλέπαν καμιά πεθαμένη κατσαρίδα και σπάνια καμιά ζωντανή- βέβαια είχαν κ σκύλο όπου μάλλον τις έδιωχνε. Μάλλον όμως δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ.🙃

Με το που άρχισαν οι ζέστες αρχίσαμε να βλέπουμε μία μιά στο τόσο. Πριν δυο εβδομάδες όμως είδα ένα τέρας - μάλλον έγκυος - δεν έπιανε πιά ουτε αεροζολ ούτε τπτ.  Τα ντουλάπια φαίνονται πεντακάθαρα. 

Βδομάδα 1η: 

1. Καλώ εταιρεία απολύμανσης. Ψεκάζει στο πάτωμα και γύρω γύρω και στην κλαβανή (πατάρι)- όπου βρήκε μέσα κάμποσες. Μετά από 2-3 μέρες βλέπω 6!! ζωντανές αλλά ζαβλακωμένες. -Κλείνω τρύπες από παντού ( και την κλαβανή) με αφρόστοκο.

2. Μετά το σοκ, ξανά έρχεται την επόμενη ημέρα πάλι η εταιρεία! Ψεκάζει και βάζει και δολωματικό τζελ αυτή τη φορά. Τις επόμενες 2-3 μέρες βρίσκω 5-6 νεκρές και την 4η ημέρα 1 ζωντανή τρεχάτη.

Βδομάδα 2η:

3. Επειδή ξανά είδαμε ζωντανή, έρχεται ξανά η εταιρεία. Μας λέει μάλιστα ότι δεν θα μας χρεώσει αυτή την τρίτη φορά.

Ψεκάζει παντού , ελέγχει και βρίσκει νεκρή και μέσα στον ηλεκτρικό πίνακα! Από τότε έχουν περάσει έξι μερες και βλέπω κάθε μέρα νεκρές ( 2-3 την ημέρα)

4. Καλώ ΔΕΥΑ ( ΕΥΔΑΠ επαρχίας) να ψεκάσουν φρεάτια δρόμου. ( μας το πρότεινε η εταιρεία).  Ήρθαν - βρήκαν χαμό- δε ξέρω όμως αν εμάς το πρόβλημα είχε σχέση με αυτό. 

Χημική απεντόμωση μας είπε είναι υπερβολή να κάνουμε και καλό είναι να το αποφύγουμε. 

Και αναρωτιέμαι:

1. Πότε θα σταματήσει πιά το πρόβλημα και θα πάψω να βλέπω και νεκρές; Δε ξέρω αν είναι καλή εταιρεία- αλλά αυτήν έφερε ο ιδιοκτήτης ή βάζουν όλοι τα ίδια φάρμακα άραγε..;

2. Πώς ξέρω πού έχουν φωλιά ( ή φωλιές); Δε τη βρήκε ούτε αυτός που ήρθε!

3. Υπάρχει περίπτωση να έχει φωλιά στο παρκέ....;!

Δώστε φώτα αν έχει κάποιος εμπειρία παρόμοια- πώς το αντιμετώπισε;!

Μόλις νοίκιασα το σπίτι - είναι υπέροχο κατα τα άλλα δε θα ήθελα να φύγω -.-! 

Δημοσ.

μη τρελενεσαι:

-οτι ειναι ψωφιες τωρα ειναι καλο, δρα το χημικο

-οι κατσαριδες γουσταρουν νερο και υγρασια. Μπορει να μην εχεις εσυ π.χ διαροη αλλα ο απο κατω ή καπου αλλου. Βρειτε π.χ αν μια βρυση κηπου σταζει

-υπαρχουν και φυτα που τις διωχνουν (γκουγκλαρε το)

-παιζει (μου εχει τυχει μερικες φορες) το συνεργειο να αραιωνει το μιγμα και να μη κανει καλη δουλεια

-ασχετο αν συντομα απαλλαγεις, να προγραμματισεις να κανεις μια ετησια επισκεψη συνεργειου

• Like 1
Δημοσ.

Goliath gel, kotherine, max force, fendona και μερικα αλλα. 

Ψάξε, ρώτα, επέλεξε το φάρμακο που θα αποφασίσεις, μην κάνεις συνδυασμό, και περίμενε το αποτέλεσμα. 

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο!

Για το χημικό ( την πιο δραστική διαδικασία- που φεύγεις κάποιες μέρες από το σπιτι ) που κάνουν οι εταιρίες ξέρετε κάτι; Χθες είδα πάλι 3 ζωντανές ! Ενώ έχουμε κάνει ήδη 3 απολυμανσεις και έχουμε κλείσει τρύπες. 

Ειλικρινά δε ξέρω τι άλλο να κάνω ... Νόμιζα είχα ξεμπλέξει.... 

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μονοκατοικια, νεοδμητη, σε χωριο, σε χωραφι με δεντρα. Συνεχεια εβλεπα εκεινα τα σκουληκια που τυλιγονται, σαρανταποδαρουσες, μεχρι την τελευταια φορα που παραλιγο να πατησω εναν σκορπιο πηγαινοντας στο μπανιο.
Μου εδωσε ο γεωπονος τα παρακατω δυο που μου ειπε να τα διαλυσω σε μια ραντιστηρα 5λιτρη.
Ψεκασα πριν φυγω ολο το σπίτι εσωτερικα και ολα τα κουφωματα εξωτερικα. Ανοιξα το σπιτι μετα απο 1 μηνα.
Εκατονταδες κυριολεκτικα ζωυφια πεθαμενα στο πατωμα παντου.
Ειμαι εδω τωρα 4 μερες, και δεν εχω δει ουτε ενα μεσα στο σπιτι.

Νομιζω πως εγινε δουλεια καλη! θα ξαναριξω ενα ψεκασμα παλι την ανοιξη.

1704003443743.jpg

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...