Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μια χαρά νόμιμο είναι να σου παραδίδουν αέριο φτηνότερα στη δεξαμενή σου.

για πες μου τι εννοεις για να σου πω και εγω τι εννοω

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 minutes ago, tzotzo said:

για πες μου τι εννοεις για να σου πω και εγω τι εννοω

Ακριβώς αυτό που έγραψα εννοώ, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αν είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις τότε πες ποιο ακριβώς είναι αυτό, και εγώ ευχαρίστως θα στο εξηγήσω.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ακριβώς αυτό που έγραψα εννοώ, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αν είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις τότε πες ποιο ακριβώς είναι αυτό, και εγώ ευχαρίστως θα στο εξηγήσω.

το να παιρνεις πιο φθηνα ενα προιον απο την λιανικη τιμη εμποριου χωρις παραστατικο δεν ειναι νομιμο φιλε μου.

Δημοσ.
20 minutes ago, tzotzo said:

το να παιρνεις πιο φθηνα ενα προιον απο την λιανικη τιμη εμποριου χωρις παραστατικο δεν ειναι νομιμο φιλε μου.

Φίλε μου δεν μίλησε κανείς για προϊόν χωρίς παραστατικό, το αέριο που σου παραδίδουν στη δεξαμενή σου είναι κατά πολύ φτηνότερο (σχεδόν μισή τιμή) επειδή είναι χύμα, επειδή δεν χρεώνεσαι το κόστος επανελέγχου και πλήρωσης των φιαλών.

Δημοσ.
Στις 6/6/2023 στις 3:21 ΜΜ, maikl007 είπε

Γνωρίζετε αν σε  μεζονέτα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει κάποιος  φιάλες φυσικού αερίου επαγγελματικές μεγάλες  στο υπόγειο του για να θερμάνει το σπίτι ;

(αν εξαιρέσουμε το νομικό κομμάτι)

Πόσο μεγάλες ? Είναι αρκετά βαριές για μεταφορά και αντικατάσταση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, korakios said:

(αν εξαιρέσουμε το νομικό κομμάτι)

Πόσο μεγάλες ? Είναι αρκετά βαριές για μεταφορά και αντικατάσταση

Οι μεγάλες μόνο άδειες μεταφέρονται, έρχεται βυτίο και τις γεμίζει, όπως περίπου γίνεται και με τα υγρά καύσιμα. Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη για σπίτια είναι 500 και 1.000 λίτρα (~250 - 500 κιλά).

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Οι μεγάλες μόνο άδειες μεταφέρονται, έρχεται βυτίο και τις γεμίζει, όπως περίπου γίνεται και με τα υγρά καύσιμα. Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη για σπίτια είναι από 500 έως 1.000 λίτρα (~250 - 500 κιλά).

είσαι βέβαιος οτι μιλάς για φυσικό αέριο και όχι υγραέριο ?

Δημοσ.
Just now, korakios said:

είσαι βέβαιος οτι μιλάς για φυσικό αέριο και όχι υγραέριο ?

Για υγραέριο μιλάω,  φαντάζομαι ο ts είτε εκ παραδρομής έγραψε για φυσικό αέριο, είτε δεν ξέρει την διαφορά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Για υγραέριο μιλάω,  φαντάζομαι ο ts είτε εκ παραδρομής έγραψε για φυσικό αέριο, είτε δεν ξέρει την διαφορά.

όχι , μάλιστα ξαναρώτησε

Στις 6/6/2023 στις 5:58 ΜΜ, maikl007 είπε

Για φυσικό αέριο ;

απλά ξεκίνησαν κάποιοι κουβέντα για υγραέριο η οποία είναι και άκυρη τελείως

Δημοσ.
Just now, korakios said:

όχι , μάλιστα ξαναρώτησε

Ε τότε δεν ξέρει τη διαφορά.

1 minute ago, korakios said:

απλά ξεκίνησαν κάποιοι κουβέντα για υγραέριο η οποία είναι και άκυρη τελείως

Όπως το βλέπει ο καθένας, εγώ πχ θα έλεγα ότι η κουβέντα για φυσικό αέριο σε δεξαμενές για θέρμανση σπιτιού θα ήταν τελείως άκυρη μια και δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα, σκέφτομαι να βάλω φιάλες υγραερίου για θέρμανση τον χειμώνα. Φίλος που ασχολείστε με θέρμανση -κλιματισμό λέει ότι στις φιάλες δεν μπορεί να γίνει καύση όλου του περιεχομένου της φιάλης αλλά μένει περίπου το 1/3. Ισχύει αυτό; έχει κάποιος τέτοια θέρμανση να μας πει εντυπώσεις;

Δημοσ.
11 minutes ago, alexx said:

Καλημέρα, σκέφτομαι να βάλω φιάλες υγραερίου για θέρμανση τον χειμώνα. Φίλος που ασχολείστε με θέρμανση -κλιματισμό λέει ότι στις φιάλες δεν μπορεί να γίνει καύση όλου του περιεχομένου της φιάλης αλλά μένει περίπου το 1/3. Ισχύει αυτό; έχει κάποιος τέτοια θέρμανση να μας πει εντυπώσεις;

Ισχύει εν μέρει, όντως δεν μπορεί να αδειάσει εντελώς το περιεχόμενο αλλά όχι σε αυτό το βαθμό που σου λέει, στην 25κιλη πχ (25 κιλά περιεχόμενο) αυτό που θα μείνει είναι λιγότερο από μισό κιλό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ισχύει εν μέρει, όντως δεν μπορεί να αδειάσει εντελώς το περιεχόμενο αλλά όχι σε αυτό το βαθμό που σου λέει, στην 25κιλη πχ (25 κιλά περιεχόμενο) αυτό που θα μείνει είναι λιγότερο από μισό κιλό.

Καλά, για μισό κιλό δεν το συζητάμε. Ξέρεις αν αξίζει; το σπίτι έχει συνθετικά κουφώματα αλλά δεν έχει μόνωση. Τώρα χρησιμοποιώ πετρέλαιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λ

Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία αυτό που λέγεται είναι πως με τις μπουκάλες δεν σου έρχεται φτηνότερα σε σχέση με άλλα καύσιμα παρά μόνο αν μπεις στη διαδικασία να βάλεις δεξαμενή υγραερίου και να σε ανεφοδιάζει ειδικό βυτίο υγραερίου. 

Αν έχεις όρεξη βρες πόσο πετρέλαιο καταναλώνεις, υπολόγησε την απόδοση του παλιού λέβητα και μετά κάνε μετατροπή να βρεις σε τί ποσότητα υγραερίου αντιστοιχεί λαμβάνοντας υπ'όψιν την νέα απόδοση του λέβητα υγραερίου (~80-90%)

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, alexx said:

Καλά, για μισό κιλό δεν το συζητάμε. Ξέρεις αν αξίζει; το σπίτι έχει συνθετικά κουφώματα αλλά δεν έχει μόνωση. Τώρα χρησιμοποιώ πετρέλαιο. 

Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία και υπολογισμοί για το εάν συμφέρει ειδικά εσένα.

Το υγραέριο στις φιάλες πάντως είναι πολύ ακριβότερο από το χύμα, το τελευταίο βγαίνει κάπου 40% φτηνότερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...