ZathuraEdition Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Γεια σας, συνάδελφοι του insomnia. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μία κατάσταση και να ζητήσω τη γνώμη σας. Εδώ και 8 χρόνια νοικιάζω το σπίτι μου στην Αθήνα και πάντα κατέβαλα το ενοίκιο έγκαιρα κάθε μήνα (εδώ να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης είναι ΦΟΥΛ τσιγκούνης και "περίεργος" για γιατρός με γραφείο στα Β. Προάστια). Το κλιματιστικό στο σπίτι, που ήταν εκεί από την πρώτη μέρα που το νοίκιασα πριν από 8 χρόνια, αρχίζει να υπολειτουργεί (δεν έχει χαλάσει) λόγω της παλαιότητάς του. Δύο ξεχωριστοί τεχνικοί που επισκέφτηκαν το σπίτι για συντήρηση επιβεβαίωσαν ότι, παρά τη συντήρηση, το κλιματιστικό είναι παλιό και δεν θα αποδίδει πάνω από το 50% (μερικές φορές εως πολλές φορές, στάζει από μέσα όταν το έχω στην ψύξη). Επίσης η μάρκα του (MAXA δεν υποστηρίζεται πια). Έτσι, πριν από κάποιο καιρό, είχα κάνει αίτηση στο πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ της κυβέρνησης. Δυστυχώς, η αίτησή μου ενώ εγκρίθηκε, δεν πέρασε την πρώτη φάση επιδοτήσεων. Επομένως, σκόπευα να προτείνω στον ιδιοκτήτη να αντικαταστήσει το κλιματιστικό μόνος του (που δεν έπαιζε) ή να το αντικαταστήσω εγώ με δικά μου έξοδα, έτσι ώστε να πάρει το παλιό κλιματιστικό και να το τοποθετήσει αλλού (δεν έχω χώρο που θα μπορούσα να το αποθηκεύσω) και όταν/ αν φύγω από το σπίτι στο μέλλον (έχω συμβόλαιο για τα επόμενα 2,5 χρόνια), θα πάρω μαζί μου το κλιματιστικό που θα είχα αγοράσαει. Ωστόσο, τώρα αναπάντεχα που μου εγκρίθηκε η ένταξή μου στο πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ (η προθεσμία λήγει στις 1 Ιουλίου) με ποσοστό επιδότησης 45%, αντιμετωπίζω ένα δίλημμα. Δεν μπορώ να προτείνω στον ιδιοκτήτη να αγοράσω κλιματιστικό και να το πάρω μαζί μου, καθώς το ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ προβλέπει ότι πρέπει να παραδοθεί το παλιό... Να σημειωθεί ότι όσον αφορά την θέρμναση υπάρχουν καλοριφέρ στο σπίτι και δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κλιματιστικά ή θέρμανση στο συμβόλαιο που έχουμε και εγώ το κλιματιστικό το χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο για ψύξη το καλοκαίρι. Ποια είναι η γνώμη σας για την κατάστασή μου και τι θα με συμβουλεύατε να κάνω; Ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2023 από ZathuraEdition
Narayan Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Αλλάξτε το με το πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ και αφήστε το όταν και αν φύγετε. Για να το πάρετε μαζί σας θα χρειαστεί στην καλύτερη ένα 150άρι για να αφαιρεθεί από το παλίο σπίτι και να τοποθετηθεί στο νέο, ενώ σε 2.5 χρόνια θα έχει παρέλθει η εγγύηση του κλιματιστικού οπότε αν χαλάσει οποιαδήποτε στιγμή, κάνατε μια τρύπα στο νερό. Άρα καλύτερα να τοποθετήσετε ένα φθηνό inverter τώρα που θα αξιοποιεί το μέγιστο της επιδότησης και όταν και αν φύγετε βλέπετε τι διαθέτει το νέο σπίτι και αν χρειαστεί να τοποθετήσετε εκεί καινούριο. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2023 από Narayan 2
MikhailBakurin Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Το ότι το θες για ψύξη κατά 80-90%, ενισχύει αυτό που λέει και ο @Narayan. Πάρε ένα κινέζικο με αξιοπρεπές SEER και δωρεάν εγκατάσταση από μία αλυσίδα, με 180-200 ευρώ τελική, να κάνεις τη δουλειά σου για 2-3 χρόνια και δώσε το παλιό για πέταμα. Πες στον ιδιοκτήτη να σου δώσει ό,τι έχει ευχαρίστηση για να το κρατήσει από το τελευταίο νοίκι ή εγγύηση. Άσε τις απεγκαταστάσεις κι εγκαταστάσεις. Φθείρουν έξτρα τα μηχανήματα και πλέον κοστίζουν ακριβά. 2
ZathuraEdition Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Narayan είπε Αλλάξτε το με το πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ και αφήστε το όταν και αν φύγετε. Για να το πάρετε μαζί σας θα χρειαστεί στην καλύτερη ένα 150άρι για να αφαιρεθεί από το παλίο σπίτι και να τοποθετηθεί στο νέο, ενώ σε 2.5 χρόνια θα έχει παρέλθει η εγγύηση του κλιματιστικού οπότε αν χαλάσει οποιαδήποτε στιγμή, κάνατε μια τρύπα στο νερό. Άρα καλύτερα να τοποθετήσετε ένα φθηνό inverter τώρα που θα αξιοποιεί το μέγιστο της επιδότησης και όταν και αν φύγετε βλέπετε τι διαθέτει το νέο σπίτι και αν χρειαστεί να τοποθετήσετε εκεί καινούριο. Αυτό θα είναι σίγουρα το αποτέλεσμα, εγώ χωρίς κλιματιστικό δεν μένω. Ήδη έχει αρχίσει να κάνει ζέστη. Το θέμα είναι ότι επειδή, όπως είπα, ο ιδιοκτήτης είναι τσιγκούνης και κουραστικός όταν πρέπει να πληρώσει ή αντικαταστήσει κάτι, πολύ δύσκολα θα τον πείσω να συνεισφέρει έστω και ελάχιστα. Εγώ πάω για το 50% της τιμής, τώρα αν προσφέρει λιγότερα... θα τα πάρω και αυτά... τι να πω, αν δεν προσφέρει καθόλου θα τα πάρω εγώ όλα για να έχω την άνεση του κλιματιστικού και θα πάρω ό,τι πιο φθηνό/ποιοτικό κυκλοφορεί. Απλά ρωτάω όλα αυτά επειδή νομίζω υπήρχε μια νομοθεσία σχετικά με τον τομέα της θέρμανσης σε ένα σπίτι και δεν ξέρω τι παίζει με αυτό. Νομίζω όμως ότι από τη στιγμή που έχω καλοριφέρ (άρα και ένα σύστημα θέρμανσης), δεν μπορώ να κάνω παράπονο από τη στιγμή που δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο. Για παράδειγμα, κάποια στιγμή στα 2 χρόνια χάλασε ο θερμοσίφωνας και με το ζόρι πλήρωσε το 50% γιατί μου έλεγε ότι αυτός που το χρησιμοποιεί το αλλάζει. Οπότε, αν μπορώ τώρα να του φέρω κάτι νομοθετικό με πηγή στο τραπέζι, θα ήταν χρήσιμο. Θέλω η μεταξύ μας συνεργασία να είναι γενικότερα τίμια και αντικειμενική από την στιγμή που ούτε αυτός ούτε εγώ έχουμε δημιούργησει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια. 9 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Το ότι το θες για ψύξη κατά 80-90%, ενισχύει αυτό που λέει και ο @Narayan. Πάρε ένα κινέζικο με αξιοπρεπές SEER και δωρεάν εγκατάσταση από μία αλυσίδα, με 180-200 ευρώ τελική, να κάνεις τη δουλειά σου για 2-3 χρόνια και δώσε το παλιό για πέταμα. Πες στον ιδιοκτήτη να σου δώσει ό,τι έχει ευχαρίστηση για να το κρατήσει από το τελευταίο νοίκι ή εγγύηση. Άσε τις απεγκαταστάσεις κι εγκαταστάσεις. Φθείρουν έξτρα τα μηχανήματα και πλέον κοστίζουν ακριβά. Το τελικό αποτέλεσμα μάλλον αυτό θα είναι και θα καταλήξω να το πληρώνω μόνος μου (ούτε 50-50 δεν θα δεχτεί, ούτε ότι έχει ευχαριστήσει πιθανότατα). Οπότε θα πάρω το 45% του Ανακυκλώνω και θα βάλω ό,τι πιο φθηνό και όσο το δυνατόν ποιοτικό κυκλοφορεί... Γνωρίζετε αν υπάρχει κανένα sub-forum εδώ που να λέει για φθηνές και όσο το δυνατόν πιο ποιοτικές μάρκες; Να έχω μία εικόνα...; Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2023 από ZathuraEdition
korakios Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 15 λεπτά πριν, ZathuraEdition είπε Γνωρίζετε αν υπάρχει κανένα sub-forum εδώ που να λέει για φθηνές και όσο το δυνατόν πιο ποιοτικές μάρκες; Να έχω μία εικόνα...; και συμπλήρωσε ερωτηματολόγιο
MikhailBakurin Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, ZathuraEdition είπε Το τελικό αποτέλεσμα μάλλον αυτό θα είναι και θα καταλήξω να το πληρώνω μόνος μου (ούτε 50-50 δεν θα δεχτεί, ούτε ότι έχει ευχαριστήσει πιθανότατα). Οπότε θα πάρω το 45% του Ανακυκλώνω και θα βάλω ό,τι πιο φθηνό και όσο το δυνατόν ποιοτικό κυκλοφορεί... Γνωρίζετε αν υπάρχει κανένα sub-forum εδώ που να λέει για φθηνές και όσο το δυνατόν πιο ποιοτικές μάρκες; Να έχω μία εικόνα...; Δε θέλει η περίπτωσή σου πολύ ψάξιμο. Tα φθηνότερα που έχουν οι αλυσίδες (όλα με SEER 6,1 - 6,5) θα σου βγουν γύρω στα 300, είτε πάρεις κάποιο με απόσυρση και πληρώσεις εγκατάσταση, είτε άμα πάρεις τα φθηνότερα κάθε αλυσίδας με συμπερίληψη στο πακέτο δωρεάν εγκατάστασης. Ουσιαστικά, αν ΔΕΝ είχες το επίδομα, και πήγαινες από σκρουτζ να παρεις μια κινεζιά των 250-270, και πλήρωνες και εγκατάσταση - απεγκατάσταση, θα έβγαινες έξτρα μείον μόλις 70-100 ευρώ. Αυτό είναι το κέρδος σου από το voucher, όλα τα άλλα, τα καρπώνονται οι αλυσίδες που έχουν ανεβάσει τις τιμές στο Θεό.
StamTheMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, ZathuraEdition είπε στα 2 χρόνια χάλασε ο θερμοσίφωνας και με το ζόρι πλήρωσε το 50% γιατί μου έλεγε ότι αυτός που το χρησιμοποιεί το αλλάζει. Ολο το κοστος ειναι δικο του. Δεν ειναι ζημια,ειναι φθορα. Σκεψου τι σε συμφερει και ζυγισε αν αξιζει να πληγωθει ο εγωισμος σου και η τσεπη σου,για να εχεις την ανεση σου. Εγω πλεον οτι χαλαει εδω προσπαθω να το επισκευαζω μονος μου,γιατι δε βγαζω ακρη,ευτυχως πιανουν τα χερια μου. Αν χαλασει θερμοσιφωνας ομως δεν υπαρχει περιπτωση να πληρωσω το παραμικρο. 1
Narayan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 9 ώρες πριν, ZathuraEdition είπε Για παράδειγμα, κάποια στιγμή στα 2 χρόνια χάλασε ο θερμοσίφωνας και με το ζόρι πλήρωσε το 50% γιατί μου έλεγε ότι αυτός που το χρησιμοποιεί το αλλάζει. Με αυτή τη λογική, ο ενοικιαστής θα έπρεπε να αλλάζει από την τσέπη του οτιδήποτε χαλάει στο σπίτι! Θερμοσίφωνες, βρύσες, πλακάκια που έπιασαν υγρασία... Αν ο τσιγκούνης στο ξαναπεί για οποιοδήποτε άλλο θέμα, στείλε του να διαβάσει αυτό και πες του πως αν δεν το επισκευάσει στον επόμενο μήνα, θα το κάνεις εσύ και θα αφαιρέσεις το κόστος από το επόμενο νοίκι. Αναφορά σε κείμενο Όπως αναφέρθηκε, ο εκμισθωτής έχει υποχρέωση να διατηρεί το μίσθιο κατάλληλο για τη συμφωνημένη χρήση. Αυτή η υποχρέωση του περιλαμβάνει τόσο την υλική διατήρηση όσο και τη νομική. Η υλική διατήρηση περιλαμβάνει τη συντήρηση και επισκευή του μισθίου, ώστε αυτό να είναι κατάλληλο προς χρήση. Μάλιστα, σύμφωνα και με την ερμηνεία του άρθρου 592 ΑΚ, ο εκμισθωτής οφείλει να επανορθώνει και να επισκευάζει όλες τις φθορές του μισθίου που ανάγονται στη συμφωνημένη χρήση. Αυτό σημαίνει ότι ο εκμισθωτής φέρει τα βάρη του μισθίου, εκτός από την περίπτωση της ζημίας εκτός της συμφωνημένης χρήσης. Τέτοιες δαπάνες καλούνται αναγκαίες και είναι ενδεικτικώς οι δαπάνες για αποκατάσταση σωλήνων ύδατος, αποχέτευσης, θυρών, στέγης, ηλεκτρικής εγκατάστασης, θέρμανσης, θερμοσίφωνα κ.α. Επιπλέον, ο εκμισθωτής έχει υποχρέωση αποπληρωμής τελών και φόρων που ακολουθούν το ακίνητο ως προσωπικό περιουσιακό του στοιχείο, όπως είναι οι φόροι ακίνητης περιουσίας, ο ΕΝΦΙΑ κ.α. https://e-nomika.gr/dikaiomata-upoxreosis-enoikiasti-idioktiti/#1_Parachorese_tes_chreses_tou_misthiou
notist Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Και ποιος σου είπε ότι οι γιατροί είναι large? Εμένα η ξαδέρφη μου είναι διαχειρίστρια σε πολυκατοικία με 10 γιατρούς και της βγαζουν το λάδι να πληρώσουν. Κάποιοι απ αυτούς δεν πληρώνουν καν. Ο θερμοσίφωνας είναι του ιδιοκτήτη πες του χαιρετίσματα. Τώρα για το κλιματιστικό είναι λίγο μπέρδεμα. Αν θες μπορείς να το βγάλεις με 20€ και να του το δώσεις αφού θέλει να το βάλει αλλού. Με κάνα 30αρι παίρνεις ένα από ανακύκλωση και το δίνεις για το πρόγραμμα. Κάποιες αλυσίδες είναι μυστήριες σε αυτό κάποιες όχι. Πχ το πρακτικερ εγώ τους πήγα ένα από την ανακύκλωση που το πήρα 34€ πήρα το καινούργιο και περίμενα το συνεργείο να το βάλει. Βέβαια με 20 από δω 30 από κει συν τις τιμές που είναι στο Θεό δεν ξέρω τι συνολικό όφελος θα έχεις τελικά.
MikhailBakurin Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Τιμές στα κλιματιστικά θα αποκλιμακωθούν όταν σταματήσει το κράτος να ανεβάζει τις τιμές τους με επιδόματα, επιδοτώντας έτσι το public και τον κωτσόβολο αντί τους πολίτες. Δεν ξέρουμε πόσο θα πέσουν, αυτό εξαρτάται ΚΑΙ από το πότε θα φανεί στην εφοδιαστική αλυσίδα το τέλος της zero covid της Κίνας στις αρχές του 2023, που μέχρι το τέλος του έτους θα αυξήσει πολύ την παραγωγή. Αλλά με το που λήξουν τα vouchers, θα αρχίσουν οι φασονίλες να πέφτουν, είναι μεγάλη αθλιότητα τα ίδια μηχανήματα που έχουν 250 και 350 σε κανονικά φυσικά μαγαζιά, να κάνουν 400 και 500 ευρώ σε αλυσίδες του επιδοτούμενου προγράμματος. Επειδή το καλοκαίρι αυτό φαίνεται να μας κάνει τη χάρη, στην Αθήνα δε φαίνεται να φτάνουμε καν τους 30 βαθμούς πριν τις 20-21 Ιουνίου, δες μήπως την κουτσοβγάλεις με το παλιό και φέτος, αφού δε σε απασχολεί η θέρμανση. 4
korakios Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Τιμές στα κλιματιστικά θα αποκλιμακωθούν όταν σταματήσει το κράτος να ανεβάζει τις τιμές τους με επιδόματα, επιδοτώντας έτσι το public και τον κωτσόβολο αντί τους πολίτες. δυστυχώς το σανό-pass έπιασε απο ότι φαίνεται , πάμε σε παγίωση @ZathuraEdition δες αυτό σα φθηνή λύση 3
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, notist είπε Και ποιος σου είπε ότι οι γιατροί είναι large? Εμένα η ξαδέρφη μου είναι διαχειρίστρια σε πολυκατοικία με 10 γιατρούς και της βγαζουν το λάδι να πληρώσουν. Κάποιοι απ αυτούς δεν πληρώνουν καν. Ο θερμοσίφωνας είναι του ιδιοκτήτη πες του χαιρετίσματα. Τώρα για το κλιματιστικό είναι λίγο μπέρδεμα. Αν θες μπορείς να το βγάλεις με 20€ και να του το δώσεις αφού θέλει να το βάλει αλλού. Με κάνα 30αρι παίρνεις ένα από ανακύκλωση και το δίνεις για το πρόγραμμα. Κάποιες αλυσίδες είναι μυστήριες σε αυτό κάποιες όχι. Πχ το πρακτικερ εγώ τους πήγα ένα από την ανακύκλωση που το πήρα 34€ πήρα το καινούργιο και περίμενα το συνεργείο να το βάλει. Βέβαια με 20 από δω 30 από κει συν τις τιμές που είναι στο Θεό δεν ξέρω τι συνολικό όφελος θα έχεις τελικά. Δεν έχει να κάνει με το επάγγελμα και πόσα βγάζεις. Κανένας δεν θέλει να πληρώνει κοινόχρηστα και είναι η τελευταία προτεραιότητα σχεδόν όλων μας διότι δεν υπάρχουν άμεσες συνέπειες και κυρώσεις από την μη πληρωμή. Αυτό από την άλλη ταλαιπωρεί τους διαχειριστές οι οποίοι δεν φταίνε σε κάτι. Για τα υπόλοιπα συμφωνώ σε ότι έγραψαν όλοι. Το θερμοσίφωνο είναι του ιδιοκτήτη, αν δεν δέχεται να πληρώσει το φτιάχνεις εσύ και αφαιρεις το κόστος από το ενοίκιο, να είσαι έτοιμος ότι μπορεί να μπλέξεις και να αλλάξεις σπίτι μετά.
StamTheMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, notist είπε Αν θες μπορείς να το βγάλεις με 20€ Δεν παιζει αυτη η τιμη,μονο απο καναν ξαδερφο του.
ZathuraEdition Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Καλημέρα! Ήρθα να κάνω update γιατί μίλησα χθες μαζί του! Μετά από 5 λεπτά συνομιλίας, να τον πείσω ότι το είδαν δύο διαφορετικοί ειδικοί (2 ψυκτικοι που είχα καλέσει για να έχω 2 γνώμες πριν κάποιους μήνες) και μου το έβγαλαν αδύναμο και ότι μπορεί να χρειάζεται κάθε χρόνο ένα 50αρικό για να φτιαχνεί και που και πάλι θα είναι αδύναμο, μου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται να πληρώσει κάτι και μπορώ να το αγοράσω εγώ με το πρόγραμμα ανακύκλωσης και να το πάρω μαζί μου αργότερα όταν φύγω. Μου είπε επίσης ότι δεν ξέρει αν το πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ θα μου επιτρέψει την αλλαγή λόγω ότι είμαι ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης (αυτό δεν το έχω ψάξει ακόμα). Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει με το πρόγραμμα, έχει ένα Fujitsu κλιματιστικό 10ετίας κάπου και μπορεί να μου το αλλάξει και να μην ανησυχώ που είναι 10ετίας, γιατί τα Fujitsu έχουν προδιαγραφές 30 χρόνων. Ιδανικά, για να μην ξοδευτώ εγώ το καινούργιο κλιματιστικό, θα του έλεγα ναι σε αυτό το deal, αλλά τον άνθρωπο δυστυχώς, με την 8χρονη προϊστορία που έχουμε, δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ... και αν μου το φέρει και πάθει κάτι ή ό,τι;; Θα έχω χάσει εγώ το κουπόνι 45% που λήγει στις 4 Ιουλίου και μετά...?? Οπότε θα ενημερωθώ σήμερα για το θέμα με το πρόγραμμα περί ενοικιαστών και ιδιοκτητών και θα αρίσω έρευνα αγοράς... τα 'χαμε όλα, θα κουβουλάω και κλιματιστικό μαζί μου σε πιθανή μετακομίση...
notist Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, ZathuraEdition είπε Καλημέρα! Ήρθα να κάνω update γιατί μίλησα χθες μαζί του! Μετά από 5 λεπτά συνομιλίας, να τον πείσω ότι το είδαν δύο διαφορετικοί ειδικοί (2 ψυκτικοι που είχα καλέσει για να έχω 2 γνώμες πριν κάποιους μήνες) και μου το έβγαλαν αδύναμο και ότι μπορεί να χρειάζεται κάθε χρόνο ένα 50αρικό για να φτιαχνεί και που και πάλι θα είναι αδύναμο, μου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται να πληρώσει κάτι και μπορώ να το αγοράσω εγώ με το πρόγραμμα ανακύκλωσης και να το πάρω μαζί μου αργότερα όταν φύγω. Μου είπε επίσης ότι δεν ξέρει αν το πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ θα μου επιτρέψει την αλλαγή λόγω ότι είμαι ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης (αυτό δεν το έχω ψάξει ακόμα). Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει με το πρόγραμμα, έχει ένα Fujitsu κλιματιστικό 10ετίας κάπου και μπορεί να μου το αλλάξει και να μην ανησυχώ που είναι 10ετίας, γιατί τα Fujitsu έχουν προδιαγραφές 30 χρόνων. Ιδανικά, για να μην ξοδευτώ εγώ το καινούργιο κλιματιστικό, θα του έλεγα ναι σε αυτό το deal, αλλά τον άνθρωπο δυστυχώς, με την 8χρονη προϊστορία που έχουμε, δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ... και αν μου το φέρει και πάθει κάτι ή ό,τι;; Θα έχω χάσει εγώ το κουπόνι 45% που λήγει στις 4 Ιουλίου και μετά...?? Οπότε θα ενημερωθώ σήμερα για το θέμα με το πρόγραμμα περί ενοικιαστών και ιδιοκτητών και θα αρίσω έρευνα αγοράς... τα 'χαμε όλα, θα κουβουλάω και κλιματιστικό μαζί μου σε πιθανή μετακομίση... Για γιατρός δεν ξέρω μπορεί να είναι καλός, αλλά για ψυκτικός δεν κάνει. Τι 30 χρόνια φουζιτσου και πράσινα άλογα? Δεκαετίας κλιματιστικό θα καείς από το ρεύμα. Για να δροσιστείς θα γίνεις ο καλύτερος πελάτης της δεη. Καλά θα κάνεις να ενημερωθείς για το πρόγραμμα ενοικιαστών ιδιοκτητών και αναλόγως προχωράς. Αν τελικά ταιριάξει και πάρεις καλό μηχάνημα με την δωρεάν εγκατάσταση-απεγκατάσταση θα πληρώσεις το 55% της αξίας του και θα είσαι κομπλέ. Τώρα για πιθανή μετακομίση έχει ο θεός. Μπορεί να του το αφήσεις και να τα βρείτε στα ενοίκια. Χλωμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα