a_f_a Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάρε ενα χρυσό/πλατίνα συλλεκτικό ρολοϊ και κρύφτο. Αν βρεθείς σε αναγκη το πουλάς έστω για το μέταλλο. Αν πάλι χρειαστεί, το φοράς και τη κάνεις και όπου πας, θα σου καλύψει κάποια αρχικά έξοδα. Αλλιώς, ή τα παίζεις καζίνο/χρηματιστηριακά, ή επένδυσέ τα στον εαυτό σου. Οπως έιπαν όμως σχεδόν όλοι, όλα έχουν ρίσκο και όλα θέλουν δουλειά. Αμα κοιτάς για "αυτόματο πιλότο", δε σου φτάνουν για κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2023 από a_f_a 1
geogeo33 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, Mvpgr είπε 15% απόδοση μετά φόρων έχει πολύ ρίσκο. Αφού το πλάνο σου είναι επενδύοντας αυτό το ποσο να βγάζεις 50.000 το χρονο σε δέκα χρόνια βλέπω 2 επιλογές. Όπως σου είπαν οι άλλοι, ανοιγεις μια επιχείρηση (αγοραζεις θέση εργασίας) και προσπαθεις να παει καλά. Δεδομένου οτι δεν ξέρεις κάτι εξειδικευμένο και δεν εχεις καμια ιδεα, μιλάμε για εμπόριο ή υπηρεσίες σαν αυτά που σκεφτηκες. Το ρίσκο για το αν θα υπάρχει η επιχείρηση σε 10 χρόνια το βλέπω μεγάλο, ποσο μάλλον να σου δινει τα λεφτά που θες. Το δεύτερο είναι να επενδύσεις στο να μάθεις κάτι. Ειτε κανονικές σπουδες σε κάτι που έχει ζήτηση και ίσως σου αρέσει (πληροφορική, ιατρική, μηχανικός κτλ), με αυτά τα χρήματα θα μπορούσες να πας Αγγλία, Ολλανδία ή κάποια αντίστοιχη χώρα και αναλόγως τις περιστάσεις να σου μείνουν κάμποσα απο αυτά (ή και όλα) και να αποφασίσει τι θα τα κανεις αφού εχεις εξειδικευτει. Ειτε αν δεν θες κανονικές σπουδές, μια "τέχνη", υδραυλικός, ηλεκτρολόγος κτλ. Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσεις να σπουδάσεις, να συντηρήσεις αξιοπρεπώς τον εαυτό σου για 2-3 χρόνια που θα κατσεις δίπλα σε κάποιον μάστορα που θα σου δίνει ψιχουλα και μετα να στησεις το δικο σου μαγαζί. Θεωρώ οτι η δεύτερη περιπτωση είναι πιο ασφαλής στο να σε φέρει στο στοχο σου με το κεφάλαιο που έχεις. Επίσεις είναι πιο ασφαλής στην περίπτωση που χάσεις όλο το ποσο (π.χ. αποτύχει η επιχείρηση ή τα χρειαστείς για κάποια ασθένεια κτλ) αφού θα ξέρεις κάτι για να ζήσεις. Δυστυχώς κανένας από τους δυο δρόμους δεν με βρίσκει σύμφωνο. Όπως έγραψα και πιο πάνω, η επιχείρηση για εμένα με το τωρινό μοντέλο λειτουργίας στην Ελλάδα δεν έχει αξία για κάποιον σαν εμένα που δεν γνωρίζει τίποτα. Σίγουρα κάποιοι που έχουν κάνει μαγαζιά και έχουν εμπειρία, βρίσκουν την τρύπα για να βγάλουν κερδος. οσο αφορά το θέμα των σπουδών, οι σπουδές με βρισκουν ακόμα πιο αντίθετο, έγραψα και πιο πάνω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό καταλήγει να δουλεύει σε δουλειές που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που σπούδασαν και οι "τυχερο" που καταλήγουν να δουλεύουν στον τομέα τους, 8/10 θα παραμείνουν σε χαμηλά στρώματα μια ζωή (800-1300 ευρω) και δεν πρόκειται να ανέβουν. το θεμα της τέχνης με βρίσκει πιο σύμφωνο, ίσως θα έπρεπε όταν ήμουν μικρότερος να είχα πάει σε κάποια σχολή. τώρα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θα προτιμούσα να ρισκάρω και πιθανόν να χάσω αυτά τα χρήματα, παρα να ξεκινήσω από το 0 μια τέχνη που πιθανόν να μην μου αρέσει κιόλας. οτι έγραψα για δουλειές και σπουδές αφορά την Ελλάδα, γιατί έξω είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Όμως το έχω αποφασίσει ότι δεν θέλω να αφήσω τον τόπο μου, με ότι αυτό συνεπάγεται 🙂 10 ώρες πριν, Macosj είπε Κοίτα, καλό είναι να πέσεις από το συννεφάκι σου, αν θέλεις να βγάζεις 50Κ τον χρόνο από παθητικό εισόδημα στα 35 σου χωρίς να έχεις κάνει απολύτως τίποτα, απλά έχω έχοντας 150Κ στην άκρη τότε το σκέφτεσαι εντελώς λάθος. Σου φαίνονται πολλά τα 20-30 χρόνια, ενώ θα έχεις όλο το διαθέσιμο χρόνο να δουλεύεις παράλληλα? Λίγο ντροπή, εμείς που σππυδαζουμε 15 χρόνια για να πιάσουμε σοβαρά λεφτά στα χέρια μας, και προσφέρουμε και στην κοινωνία και δεν έχουμε τέτοιες απαιτήσεις. Καλό είναι να προσγειωθείς λίγο, το κενό που βρήκες νόμιζες θα γίνεις πλούσιος με μηδενική κούραση Όπως ξανά έγραψα πιο πάνω, δεν μίλησα ποτέ για παθητικό εισόδημα. Θέτω ένα χρονοδιάγραμμα μαξ 15 χρονων για να πιάσω αυτόν τον στόχο. Δυστυχώς όλοι έχουν συνδέσει το μυαλό τους ότι σπουδές = χρήματα. Ειπα πιο πάνω την άποψη μου περί αυτού. Οσο αφορα την μηδενική κούραση, είτε με πιστέψεις, είτε οχι, τα τελευταία 4 χρόνια ήμουν 12-18 ώρες μπροστά από τον υπολογιστή κάθε μέρα, χωρίς διακοπές, για να μαζέψω αυτό το ποσό. Το έχω δουλέψει αυτό το ποσό, δεν μου χαρίστηκε. Επειδή λοιπόν αυτό το κενό -για την ώρα- έχει σταματήσει να λειτουργεί, ψάχνω να δω ποια είναι η καλύτερη δυνατή επένδυση για να φτάσω στον στόχο μου σε 10-15 χρόνια. Για αυτό τον λόγο έγινε το thread και όχι για να κρίνουμε εμένα ή εσένα!
Allan-Wake Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 42 λεπτά πριν, geogeo33 είπε Θέλω να αποφύγω την κατηγορία μαγαζί γιατί τρέχεις όλη την ημέρα ασταμάτητα, πληρώνεις πρώτα όλα τα πάγια έξοδα (που είναι πολλά) και οι πιθανότητες το να σου μείνει και ένα αξιόλογο κέρδος είναι 50-50. Να φύγεις και να πας σε ένα νησί και να κάνεις κάτι, 1000 φορές πιο δύσκολο, το έχεις υπολογίσει? Ότι θα δουλεύεις 20ωρα το υπολόγισες? Όχι από τον υπολογιστή σου και όχι αραχτός!!! Κάτσε στο σπίτι σου και βρες κάτι εκεί κοντά να κάνεις. Αυτά που σκέφτεσε τώρα είναι μεγαλύτερα από το μπόι σου.
geogeo33 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, notist είπε Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο και δεν είναι όλοι τυχεροί άτυχοι. Δύο παραδείγματα 1) Φίλος με κεφάλαιο σαν το δικό σου αγόρασε μικρό διαμέρισμα πέριξ του παίδων στο γουδί. Το ανακαίνισε και για μένα έκανε μια πολύ έξυπνη κίνηση. Το νοίκιαζε με την ημέρα σε γονείς συγγενείς παιδιών που έρχονταν από την επαρχία για νοσηλεία στο παίδων. Κάπου έπρεπε να μείνουν κι αυτοί. Για να μην μακρυγορώ πήρε και δεύτερο και αυτή τι στιγμή έχει 6 διαμερίσματα που τα νοικιάζει όλα με την ημέρα. Στη συνέχεια έβαλε και mini bus για να τους μεταφέρει από αεροδρόμιο λιμάνι. Όλα αυτά με προσωπική φροντίδα πολύ τρέξιμο και όχι αραχτός. Πάει πολύ καλά. 2) Άλλος γνωστός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει περιουσία που του άφησε ο πατέρας του. Ημιτελή σπιτάκια πάνω από 15 με τεράστιο οικόπεδο σε εξοχικό προορισμό, με συνέπεια να τα πάρει η τράπεζα. Α θυμήθηκα και έναν τρίτο ο οποίος έδωσε περίπου τα ίδια λεφτά για να πάρει franchise γνωστή αλυσίδα καφέ σε εντελώς άκυρο σημείο,με ήδη στημένους ανταγωνιστές. Αραχτός από μια οθόνη υπολογιστή στο σπίτι του με υπαλλήλους νομίζοντας ότι θα του έρχονται τα λεφτά από τον ουρανό. Αποτέλεσμα το πήρε πίσω η εταιρία και με το ζόρι του έδωσε 10 χιλιάδες. Μεσίτης που μίλησα πριν μήνες, μου είπε να βρω σπίτια κοντά σε νοσοκομεία και να κάνω τα νοικιάζω με την ημέρα. Δυστυχώς και οι πωλητές το πήραν χαμπάρι και σήκωσαν πολύ ψηλά τις τιμές, δεν πιάνω καλή απόδοση. ο φίλος με τα σπιτάκια μάλλον έκανε κακη διαχείριση, ίσως θα έπρεπε να έφτιαχνε 6-7 και να τα τελείωνε παρα να πήγαινε για 15 ο φίλος με το μαγαζί, ουδέν σχόλιο… 10 ώρες πριν, armagedwnn είπε Τα ακίνητα πρέπει να τα βλέπουμε περισσότερο σαν αποθήκευση περιουσίας παρά σαν επένδυση. Αρχικά έχεις δικό σου σπίτι ναι ή όχι? Αν δεν έχεις τότε είσαι από τους τυχερούς που θα έχει δικό του σπίτι για μια ζωή χωρίς ενοίκιο. Επειδή ανέφερες ότι είσαι από φτωχή οικογένεια. Το να μείνεις για πάντα με γονείς δεν παίζει. Δεν ξέρω τι κενό βρήκες, αλλά αυτό αυτομάτως δεν σε κάνει αιδίκευτο. Μπορείς να το αξιοποιήσεις αυτό ή να ψάξεις να βρεις το επόμενο κενό. Δυστυχώς τα χρήματα δεν έρχονται εύκολα (παρ' όλο που σε εσένα ήσθαν) αλλά δεν γίνετε να έχεις εισόδημα με αυτό το ποσό. Αν ήταν εύκολο να βγάλεις τόσα χρήματα θα πέρναμε όλοι ένα δάνειο και θα γινόμασταν πλούσιοι. 150κ δεν τα βρίσκεις και τόσο δύσκολα. Καλά κάνεις και έχεις μεγάλους στόχους για την επόμενη δεκαετία, αλλά αυτός ο στόχος δεν πιάνεται με το να κάθεσαι ένα χρόνο και μετά να έρχεσαι εδώ να πάρεις απάντηση στο ερώτημα που όλοι ψάχνουμε.Φιλικά πάντα αλλά έχεις αρχίσει λίγο λάθος. Υ.Γ.: Εγώ στην θέση σου αν δεν είχα σπίτι θα αγόραζα, αν είχα θα έπαιρνα ένα διάρι και θα το νοίκιαζα. Τα υπόλοιπα 20-50κ ανάλογα την αγορά του σπιτιού θα τα επένδυα σε μετοχές (γιατί αν τα είχα στην τράπεζα θα τα έτρωγα) και ταυτόχρονα θα έκανα κάποια δουλειά. Τέλος κάλυψες ένα κενό που υπήρχε, τώρα δεν υπάρχει (άρα καλύφθηκε από κάποιον άλλον ή από πολλούς οπότε θεωρείς ότι δεν σε συμφέρει). Είναι λίγο χαζό να περιμένεις να εμφανιστεί ξανά το κενό. Δεν έχω δικό μου σπίτι και δεν θέλω να αγοράσω τώρα, θέλω να επενδύσω αυτά τα χρήματα. Εψαξα στον ίδιο τομέα για κάποιο κενό, μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί αλλά σίγουρα θα ξανά εμφανιστεί το ίδιο ή κάποιο άλλο κενό. Το δάνειο έχει και το επιτόκιο κτλ, είναι αρκετά περίπλοκο. Καμία σχέση το να έχεις 150κ μετρητά με τα 150κ δάνειο. Πήρα έναν χρόνο ένα ρεπό, γιατί με 12-18ωρα στον υπολογιστή έχασα το φως της ημέρας. Παράλληλα ψάχνομαι όλο αυτό τον καιρό μήπως βρω κάποιο άλλο κενό ή κάποια ευκαιρία επένδυσης. Ακόμα και τώρα, είμαι 8-10 ώρες στον υπολογιστή για ψάξιμο. Το κενό δεν καλύφθηκε, απλά σταμάτησε να υπάρχει για την ώρα! 9 ώρες πριν, dkstopo είπε εμπόριο, ασχολήσου με την χονδρική καλύτερα, δεν χρειάζεται να βάλεις πολλά σε φρουφρού και αρώματα, στοκάρεις και πουλάς προϊόντα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης Το σκέφτηκα, αλλά επειδή είμαι εκτός της αγοράς, είναι εύκολο να γίνει προμηθευτής χονδρικής; Να βρεις προμηθευτές για να αγοράζεις, να βρεις πελατες για να πουλας και τα σχετικά. Ουσιαστικά να κανεις τον ενδιάμεσο. Είναι κάτι ενδιαφέρον που θέλει ψάξιμο, κυρίως για να βρεις σε ποιον τομέα υπάρχει κενό για να μπεις. 8 ώρες πριν, hydra7 είπε Φαίνεσαι έξυπνος και έχεις και το προνόμιο του να είσαι 26 ετών, ένα προνόμιο το οποίο σιγά σιγά χάνεται... Εγώ θα σου πρότεινα για αρχή να επενδύσεις στον εαυτό σου. Πάνε σε ιδιωτικό κολλέγιο και βάλε πλώρη για bachelor και master (+ 1 proficiency στα αγγλικά) Βρες κάτι που να είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στο τί σου αρέσει και στο τι θα βρεις καλή δουλειά στο εξωτερικό. Σε 4 χρόνια, το πολύ 5 θα έχεις γνώσεις που θα σου "αποδώσουν ποσοστά" πιο σπουδαία από αυτά που συζητάμε. Σου εύχομαι ότι καλύτερο! Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα! Δεν έχω καμία σχέση με πανεπιστήμια και κολέγια, ήμουν μαθητής του 10 γιατί θεωρούσα και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να σπουδάσεις για να βγάλεις χρήματα. Παρολαυτα, ίσως αυτό να είναι μια καλή σκέψη για κάποιον που δεν έχει πρόβλημα στο να φύγει εξωτερικο. Έξω δουλεύεις στον τομέα σου, πληρώνεσαι αξιοπρεπέστατα από την αρχή (αναλογικά με την οικονομία της καθε χώρας), πληρώνεις όλα τα έξοδα σου και με μια υποτυπώδη διαχείριση αφήνεις και λεφτά στην ακρη. Στην Ελλάδα κάποιος που βγάζει 1000 ευρώ τον μηνα, δεν έχει την δυνατότητα να αφήσει ούτε ευρώ στην άκρη. 5 ώρες πριν, csontheline είπε Αυτό το ξεχνάνε όλοι. Άγνωστε τύπε στο διαδίκτυο, βλέπεις πολύ Τσούνη και πειράζει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Εντάξει, ωραία τα λέει, δίνει ωραίο έναυσμα για ενασχόληση, αλλά ξεχνάει αυτό που σου έγραψε ο notist. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς εργασία. Με τα χρήματα μπορείς συντηρήσεις τον εαυτό σου για ένα διάστημα, να σπουδάσεις κάτι (μια τέχνη, μια τριτοβάθμια εκπαίδευση/εξειδίκευση/ πιστοποιήσεις -> για IT στην Ελλάδα σκοτώνουν και σου πληρώνουν την εκπαίδευση κάποιες φορές), να μοιράσεις ανάμεσα σε ETF (μεμονομένες μετοχές είναι επικίνδυνο), p2p lending (mintos, peerberry κλπ) και να δεις την περίπτωση κάποιου ακινήτου. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διαβάσεις και να ενημερωθείς αρκετά για όποια κίνηση πας να κάνεις, αλλιώς βουτάς χωρίς βρακί στην Λούτσα. Επίσης, καλό είναι να έχεις στόχο να ξύνεσαι και να μαζεύεις 5Κ €/μήνα, αλλά για αρχή πήδα από συννεφάκι σε συννεφάκι και κατέβα στο έδαφος. Good luck! Υ.Γ. ΜΑΚΡΥΑ από προθεσμιακές (το αστείο της ημέρας). Καλύτερα στο στρώμα. Μεγαλύτερη ασφάλεια και στα τρώει σχεδόν το ίδιο ο πληθωρισμός. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που έγραψες, τώρα τον έψαξα στο Ίντερνετ. εγραψα πιο πάνω την άποψη μου περί σπουδών στην Ελλάδα. Επισης έγραψα ότι δεν θέλω να ξυνομαι, δεν έχω πρόβλημα να δουλεύω όλη την ημέρα αν χρειαστεί για κάποιο διάστημα, αλλά όχι για 1000 ευρώ. 5 ώρες πριν, james01gr είπε Γιατι εκτός από τις προθεσμιακες; τι κίνδυνο έχει εάν στείλει τα χρήματα σε 2-3 τράπεζες για να ειναξ καλυμμένος; Καταλαβαίνω τον νηματοθετη όμως το πρόβλημα του είναι πως μάλλον δεν κάνει κάποια άλλη δουλειά. Δεν έχει κάποιο επάγγελμα ήδη επομένως ή θα πρέπει να βρει ένα ή να επενδύσει για να κάνει ένα. Πως μπορείς να προτείνεις σε έναν άνθρωπο τι θα κάνει εάν δεν ξέρεις εάν έχει σπουδάσει κάτι ή εάν είναι σε κάτι καλός; και ο στόχος του κέρδους 50κ τον χρόνο, σημαίνει ΝΌΜΙΜΑ έσοδα 100κ προ φορων. Πάρα πολύ δύσκολο αυτό. Το ποσό που διαθέτεις φίλε μου είναι σε μια κατηγορία που ναι μεν έχεις χρήματα στην άκρη, ναι λες πως δεν είμαι φτωχός όμως δεν είναι και τόσα πολλά για να κάνεις πράγματα χωρίς ρίσκο. Αυτήν την στιγμή πχ το χρηματιστήριο πάει πηδωντας, πολλές εταιρείες δίνουν και μέρισμα. Αλλά γνωρίζεις για να πας να μπλέξεις; όχι. Χωρίς προσωπική εμπλοκή δεν θα καταφέρεις τίποτα. Το ποσό που έχεις είναι καλό για να ξεκινήσεις κάτι δικό σου όμως δεν σου παρέχει την ασφάλεια να βρεις κάποιον να σου τρέχει το ποσό αυτό και εσύ να δίνεις εντολές. Εγώ πχ θα σου έλεγα πήγαινε μάθε αραβικά ή και κινέζικα, αγόρασε και ένα μουρατο αυτοκίνητο και πούλαγε υπηρεσίες σε άραβες και Κινέζους. Μεταφορά αεροδρόμιο, λιμάνι, πριβε μεταφορές και τα σχετικά. Το ποσό που έχεις ούτε καν για επένδυση σε σκάφος δεν φτάνει. Σε καταλαβαίνω. Μαζέψεις χρήματα στην καραντίνα, σου ήρθαν εύκολα, ψάχνεις κάτι άλλο εύκολο. Λογικό όμως δεν ειναι όλα εύκολα. Συμφωνώ, έτσι όπως τα βλέπω το ποσό είναι οριακό για να κάνω μια καλή επένδυση σε ακίνητο. Σε σκάφος μπορώ να επενδύσω σίγουρα με αυτό το ποσό, αλλά δεν ξέρω τον τομέα καθόλου και επίσης βγάζουν πολύ κοστοβορες ζημιές. Τα χρήματα δεν μου ήρθαν καθόλου εύκολα, όπως έγραψα πιο πάνω δούλευα 12-18 ώρες την ημέρα για πολλά χρόνια, έχασα το φως της ημέρας. 4 ώρες πριν, Morosana είπε Θα αγόραζα VIP βαν για να μεταφέρω γκρουπ τουριστών και θα έκανα συμφωνία με εστιατόρια, μπιτσομπαρα κτλ στη Ριβιέρα για να βγαίνει και το εξτραδακι. Μπορείς να το κανεις και μόνος σου χωρίς ιδιαιτερη εμπειρία, έχει καλή απόδοση και παίζουν και αρκετά μαύρα Το έψαξα αυτό το κομμάτι και είναι πολύ ενδιαφέρον, με μια επένδυση γύρω στα 60-70κ ξεκινάς να δουλεύεις. Δεν έχω όμως τα κατάλληλα κονε με τουριστικά γραφεία / ξενοδοχεία / μπαρ για να μπω στον κύκλο 2 ώρες πριν, greengr21 είπε Φιλε μεγαλη μαγκια σου που μαζεψες τα χρηματα αλλα ειναι ουτοπικο να μιλας για ακινητα σε νησια,ανακαινισεις με 50κ,airbnb κτλπ και να ζεις απο αυτα.Με αυτα τα χρηματα για ακινητο στη θεση σου θα εψαχνα για 40-50τμ σε οροφο σε αξιοπρεπη περιοχη σε πολυκατοικια δεκαετιας που θα εμενα εγω η θα το νοικιαζα και θα κρατουσα τα ρεστα στην ακρη δουλευοντας παραλληλα. εγραψε δεν εχει σπουδασει τιποτα και καθεται ενα χρονο Ψάχνω να βρω κάποιο ακίνητο κοντά στα 100.000 αγορά, να του ρίξω 50.000 για ανακαίνιση και να το δουλεύω από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο σε κάποια τουριστική περιοχή. Ίσως θα βρεθεί η ευκαιρία με ψάξιμο, κάποιος που έχει ανάγκη να πουλήσει.
Skrobo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να επενδύσεις σε κάτι απλό και ασφαλές τα λεφτά σου (EFT / αγορά σπιτιού για ενοικίαση) και παράλληλα να συνεχίσεις να δουλεύει σε μια "κανονική" δουλειά. Ναι, θα είσαι σερβιτόρος για 900 ευρώ. Σκέψου το σαν να πέθανε μια θεία και να σου άφησε 150 χιλιάρικα στην διαθήκη της. Δεν είναι πόσο για ν αλλάξει η ζωή σου. Αν ξαναεμφανιστεί το κενό στην αγορά, σταματάς το σέρβις και ξεκινάς. Άσχετο, επειδή λες για υπολογιστή, τα λεφτά είναι φορολογημένα, σωστά; Ρωτάω, γιατί αν η απάντηση είναι όχι, δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση περί επένδυσης. 3
geogeo33 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, vs_skg είπε Τα εύκολα λεφτά μπορούν να αφήσουν κουσούρι τεμπελιάς, το έχω δει να συμβαίνει και τέτοια δείγματα γραφής δίνεις. Και 10εκ να είχες, δεν θα άλλαζε ότι με αυτοσκοπό το να κάθεσαι δεν φτάνεις ποτέ στην ευδαιμονία. Υ. Γ. Νταξει εδώ μέσα θα δεις όλο το φάσμα, η πρόταση να γίνεις ταξιτζής Κινέζων/Ρώσων όλα τα λεφτά 😂 Ευτυχώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα χρήματα που έβγαλα τα έχω δουλέψει όπως έγραψα και από πάνω, πολλά χρόνια 12-18ωρα μπροστά από τον υπολογιστή. Αυτο που είπε ο φίλος για ταξιτζής Αράβων / Κινέζων είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση αν γνωρίζεις την γλώσσα τους. 31 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Να φύγεις και να πας σε ένα νησί και να κάνεις κάτι, 1000 φορές πιο δύσκολο, το έχεις υπολογίσει? Ότι θα δουλεύεις 20ωρα το υπολόγισες? Όχι από τον υπολογιστή σου και όχι αραχτός!!! Κάτσε στο σπίτι σου και βρες κάτι εκεί κοντά να κάνεις. Αυτά που σκέφτεσε τώρα είναι μεγαλύτερα από το μπόι σου. Όπως τα ζύγισα, μόνο ότι έχει σχέση με τουρισμο αξίζει στην Ελλάδα. Είναι ένας τομέας που πιστεύω ότι όχι μόνο δεν θα πεθάνει ποτέ, αλλά δεν έχει φτάσει καν στο peak του ακόμα. 2 λεπτά πριν, Skrobo είπε Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να επενδύσεις σε κάτι απλό και ασφαλές τα λεφτά σου (EFT / αγορά σπιτιού για ενοικίαση) και παράλληλα να συνεχίσεις να δουλεύει σε μια "κανονική" δουλειά. Ναι, θα είσαι σερβιτόρος για 900 ευρώ. Σκέψου το σαν να πέθανε μια θεία και να σου άφησε 150 χιλιάρικα στην διαθήκη της. Δεν είναι πόσο για ν αλλάξει η ζωή σου. Αν ξαναεμφανιστεί το κενό στην αγορά, σταματάς το σέρβις και ξεκινάς. Άσχετο, επειδή λες για υπολογιστή, τα λεφτά είναι φορολογημένα, σωστά; Ρωτάω, γιατί αν η απάντηση είναι όχι, δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση περί επένδυσης. Προτιμώ να ψαχτώ μήπως βρω ευκαιρία σε οποιονδήποτε τομέα, παρα να πάω ξανά στην σκλαβιά. Το έχω ξανά περάσει και εύχομαι καλή δύναμη και υπομονή σε όσους το περνάνε. Ολα φορολογημένα
Skrobo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 15 λεπτά πριν, geogeo33 είπε Προτιμώ να ψαχτώ μήπως βρω ευκαιρία σε οποιονδήποτε τομέα, παρα να πάω ξανά στην σκλαβιά. Το έχω ξανά περάσει και εύχομαι καλή δύναμη και υπομονή σε όσους το περνάνε. Ολα φορολογημένα Καλή επιτυχία, μακάρι να τα καταφέρεις. Αλλά να ξες ότι το να νοικιάζεις 2 σπίτια σε Airbnb και να ζεις εσύ σε ενα σπίτι 20 τετραγωνικά για μια σεζον σε νησί, πάλι σκλαβιά θα είναι. Η κοινωνική σου ζωή θα είναι κυριολεκτικά στο 0. Και σας "αφεντικό" θα σε τρώει και το άγχος. Κάθε μέρα θα μπαίνεις με αγωνία στο taxheaven να δεις αν έχουν αλλάξει κάτι για τις μισθώσεις. 1
geogeo33 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 6 λεπτά πριν, Skrobo είπε Καλή επιτυχία, μακάρι να τα καταφέρεις. Αλλά να ξες ότι το να νοικιάζεις 2 σπίτια σε Airbnb και να ζεις εσύ σε ενα σπίτι 20 τετραγωνικά για μια σεζον σε νησί, πάλι σκλαβιά θα είναι. Η κοινωνική σου ζωή θα είναι κυριολεκτικά στο 0. Και σας "αφεντικό" θα σε τρώει και το άγχος. Κάθε μέρα θα μπαίνεις με αγωνία στο taxheaven να δεις αν έχουν αλλάξει κάτι για τις μισθώσεις. Δεν έχω και κάποια άλλη επιλογή. Εφόσον πάνε όλα καλά το καλοκαίρι, θα έχω έναν χειμώνα χαλαρό!
james01gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Για να βγάλεις χρήματα δεν χρειάζεται να σπουδάσεις όντως. Οι σπουδές όμως αυτό που σου κάνουν είναι να σου δείξουν έναν τρόπο σκέψης. Που βγαίνοντας στην αγορά εργασίας, ακόμη και εάν κανείς άσχετη δουλειά, σε βοηθάει να ξυπνήσεις. Εγώ άλλο σπούδασα, αλλού εργάστηκα και σε άλλον τομέα έχω καταλήξει πλέον. Όμως οι σπουδές που έκανα, πραγματικά με βοήθησαν να δουλέψει το μυαλό μου, η πρώτη μου δουλειά με ξύπνησε και μου έμαθε πολλά για να κάνω τώρα αυτό που κάνω. Το εναλλακτικό σενάριο για να καλύψεις την έλλειψη σπουδών είναι η εμπειρία. Το να δουλεύεις 4 και 5 χρόνια σε έναν τομέα ενώ άλλοι σπουδάζουν ειναι άλλο πλεονέκτημα. Είναι τεράστιο πλεονεκτημα στα 28 σου να έχεις 6 χρόνια εμπειρίας που σημαίνει και καλύτερη θέση εργασίας γρηγορότερα και πως στο μέλλον μπορεί να έχεις κάποια ελπίδα να ανοίξεις δική σου δουλειά. Εσύ όμως δεν εχεις τίποτα από τα δύο. Ο σερβιτόρος και ο διανομέας, είναι μια χαρά δουλειές. Αυτό που δεν σου προσφέρουν, είναι μέλλον και εξέλιξη. Οι νέοι δεν το έχουν καταλάβει. Καλύτερα σε ένα γραφείο που μαθαίνεις μια δουλειά ή ακόμη και πωλητής παρά σε δουλειές που δεν σου ανοίγουν καμία πόρτα. Τις σπουδες, προφανώς τις θεωρείς χάσιμο χρόνου. Τέχνη δεν γνωρίζεις, εργασιακή εμπειρία έχεις μόνο σερβιτόρος από όσο καταλαβαίνω. Οπότε τι να σου πούμε να κάνεις; εάν είχαμε την λύση, προφανώς πολλοί θα την είχαμε εφαρμόσει ήδη. Spoiler Λιγο τρολ η πρόταση, αλλά όλα τα Τζόκερ και 20 νούμερα, κοστίζουν 155κ. 2 1
andreaspA Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Παρε τα 150κ και πηγαινε να ζησεις στην Μαγιορκα. Εχει 18χλμ ποδηλατοδρομο στην παραλια + την παλια πολή. Το μπουκαλακι το νερο παγωμένο εχει 3-5€. Παρε ενα τρικυκλο με ψυγειο παγου και γεμισε νερακια απο το super market. Θα ξεσκιστεις στο χρημα. Μετα ξεκινα την φαση του airbnb στην μαγιορκα. Μην νομιζεις οτι ειναι εξωφρενικες οι τιμες των ακινητων εκει. Απλα εκει δεχονται 20 μυρια τουριστες τον χρονο. Οσους δεν δεχεται η Ελλαδα ολοκληρη. 2
Skrobo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 14 λεπτά πριν, andreaspA είπε Παρε τα 150κ και πηγαινε να ζησεις στην Μαγιορκα. Εχει 18χλμ ποδηλατοδρομο στην παραλια + την παλια πολή. Το μπουκαλακι το νερο παγωμένο εχει 3-5€. Παρε ενα τρικυκλο με ψυγειο παγου και γεμισε νερακια απο το super market. Θα ξεσκιστεις στο χρημα. Μετα ξεκινα την φαση του airbnb στην μαγιορκα. Μην νομιζεις οτι ειναι εξωφρενικες οι τιμες των ακινητων εκει. Απλα εκει δεχονται 20 μυρια τουριστες τον χρονο. Οσους δεν δεχεται η Ελλαδα ολοκληρη. Δεν έχω πάει Mallorca, αλλά θα ρωτήσω κάτι που ρωτάω σε όλους όσους προτείνουν "εύκολες" επιχειρηματικές ιδεες για την τουριστική περιοχή που είμαι: Πιστεύεις ότι είσαι ο πρώτος που το έχει σκεφτεί; Αν όχι, γιατί δεν υπάρχει ήδη; 2
archer100 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Γενικα να ξερεις πως κεφαλαιο που σου επιτρεπει να καθεσαι ειναι απο 700.000 ευρω και πανω 150Κ μπορουν απλα να σου δωσουν ενα εξτρα εισοδηματακι Τη δουλεια μην την περιφρονεις, γιατι ακομα και μια απλη θεση εργασιας ανειδικευτου αποδιδει περισσοτερο απο πολλες εκατονταδες χιλιαδες ευρω κεφαλαιο Πχ αν δουλευεις με 1000 ευρω στον ιδιωτικο τομεα, τοτε εχεις 14.000 καθαρα στην τσεπη συν καμια 5000 σε ασφαλιστικες εισφορες, δηλαδη κοντα στις 20Κ Με αποδοση χωρις ρισκο εστω 5%, χρειαζεσαι 500.000 ευρω για να εχεις εισοδημα 20Κ μετα απο φορους Δηλαδη ενας ανειδικευτος εργαζομενος των 1000 ευρω (πακετας, σερβιτορος, κλπ) παραγει πλουτο για τον εαυτο του, σα να εχει 500.000 ευρω Επισης, ο πληθωρισμος σκοτωνει το κεφαλαιο σιγα-σιγα, σε μια δεκαετια οι 500.000 θα αξιζουν για 300.000 ομως ο εργαζομενος θα εχει αναπροσαρμοσει την αμοιβη του στις εκαστοτες τιμες, δηλαδη παντα θα αξιζει η δουλεια του σα να εχει 500.000 και αν ειδικευτει, θα το ανεβασει στις 700.000, 1.000.000 η και 1.500.000 Δεν πηγαινει ο κοσμος να δουλεψει χωρις λογο, εχει τεραστια δυναμικη η εργασια, Για διαβιωση βασιζομενη αποκλειστικα σε παθητικο εισοδημα απο κεφαλαιο, το κεφαλαιο σου ειναι πολυ μικρο, χρειαζεσαι τουλαχιστον 700.000 για να αρχισεις να σκεφτεσαι να ζεις μονο απο αυτο, και παλι θα παρεις μεγαλο ρισκο 13 1
andreaspA Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Skrobo είπε Δεν έχω πάει Mallorca, αλλά θα ρωτήσω κάτι που ρωτάω σε όλους όσους προτείνουν "εύκολες" επιχειρηματικές ιδεες για την τουριστική περιοχή που είμαι: Πιστεύεις ότι είσαι ο πρώτος που το έχει σκεφτεί; Αν όχι, γιατί δεν υπάρχει ήδη; Αν ολοι οι πετυχημενοι σκεφτοντουσαν ετσι, δεν θα υπήρχε κανεις επιτυχημενος! Γιατι δεν υπαρχει? γιατι σκεφτονται ολοι οπως εσυ. "Πιστεύεις ότι είσαι ο πρώτος που το έχει σκεφτεί; Αν όχι, γιατί δεν υπάρχει ήδη;" 1
Allan-Wake Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 41 λεπτά πριν, archer100 είπε Γενικα να ξερεις πως κεφαλαιο που σου επιτρεπει να καθεσαι ειναι απο 700.000 ευρω και πανω 150Κ μπορουν απλα να σου δωσουν ενα εξτρα εισοδηματακι Τη δουλεια μην την περιφρονεις, γιατι ακομα και μια απλη θεση εργασιας ανειδικευτου αποδιδει περισσοτερο απο πολλες εκατονταδες χιλιαδες ευρω κεφαλαιο Πχ αν δουλευεις με 1000 ευρω στον ιδιωτικο τομεα, τοτε εχεις 14.000 καθαρα στην τσεπη συν καμια 5000 σε ασφαλιστικες εισφορες, δηλαδη κοντα στις 20Κ Με αποδοση χωρις ρισκο εστω 5%, χρειαζεσαι 500.000 ευρω για να εχεις εισοδημα 20Κ μετα απο φορους Δηλαδη ενας ανειδικευτος εργαζομενος των 1000 ευρω (πακετας, σερβιτορος, κλπ) παραγει πλουτο για τον εαυτο του, σα να εχει 500.000 ευρω Επισης, ο πληθωρισμος σκοτωνει το κεφαλαιο σιγα-σιγα, σε μια δεκαετια οι 500.000 θα αξιζουν για 300.000 ομως ο εργαζομενος θα εχει αναπροσαρμοσει την αμοιβη του στις εκαστοτες τιμες, δηλαδη παντα θα αξιζει η δουλεια του σα να εχει 500.000 και αν ειδικευτει, θα το ανεβασει στις 700.000, 1.000.000 η και 1.500.000 Δεν πηγαινει ο κοσμος να δουλεψει χωρις λογο, εχει τεραστια δυναμικη η εργασια Πιο μεγάλη παπαρια δεν έχω διαβάσει εδώ και μήνες. Πώς κατάφερες να συνδέσεις το χιλιάρικο κάθε μήνα, με τα 500 χιλιάρικα που κάθονται.... Μήπως εισαι συγγενής του Βαρουφάκη και τα βγάζεις απτή φαντασία σου? 1
Skrobo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 14 λεπτά πριν, andreaspA είπε Αν ολοι οι πετυχημενοι σκεφτοντουσαν ετσι, δεν θα υπήρχε κανεις επιτυχημενος! Γιατι δεν υπαρχει? γιατι σκεφτονται ολοι οπως εσυ. "Πιστεύεις ότι είσαι ο πρώτος που το έχει σκεφτεί; Αν όχι, γιατί δεν υπάρχει ήδη;" Όλοι οι πετυχημένοι ή ήταν πολύ τυχεροί, ή είχαν πολύ καλό και λεπτομερές σχέδιο. Το "πάνε στην παραλία και πουλά νερά" ή "πάνε Καλλιθέα Χαλκιδικής και πουλά σουβλάκια έξω από τα κλαμπ", έχουν τεράστιες τρύπες Πχ, στην Mallorca, τι άδεια χρειάζεσαι για πλανόδιος μικροπωλητής; Η τιμή του εμφιαλωμένου νερού είναι ελεύθερη; Ο ανταγωνισμός πως είναι; Πόσο εύκολο θα είναι να σε αντιγράψει κάποιον την επόμενη μέρα με το που δει ότι πουλάς; 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα