gbras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, geogeo33 είπε Ουσιαστικά αυτοί ότι και να γίνει σου επιστρέφουν 10% - 15% ; Ή διαχειρίζονται τα λεφτά σου κάνοντας trading και φτάνουν στο 10% - 15% κέρδος (ή χασούρα) ; Η Nexo σου δινει ποσοστο αναλογα ποσα τοκεν δικα της εχεις ( τα οποια και αυτα τοκιζονται) απο εκει και περα το επιτοκιο ειναι εγγυημενο. Οι αλλες δυο ειναι εταιριες δανεισμου. Σαν να σου δινουν το περιβαλλον για να γινεις τραπεζα. Δανειζεις και παιρνεις τους τοκους. Οπως ακριβως οταν παιρνεις δανειο αλλα εκει παιζεις το ρολο του τραπεζιτη. 1
giannis1_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μιας και βρήκα ψιλό σχετικό θέμα, η HSBC θεωρείται ασφαλής για προθεσμιακές έως 100κ όπως οι υπόλοιπες ελληνικές? Επειδή δίνει 2,5 - 2,8% σε προθεσμιακές σε σύγκριση με το max 1% των άλλων.
giwfys Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δεν μας ειπες τι δουλεια κανεις και ποιο ειναι το background σου. Αυτο ειναι το σημαντικοτερο για να σου πουμε τι να κανεις.
hydra7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Φαίνεσαι έξυπνος και έχεις και το προνόμιο του να είσαι 26 ετών, ένα προνόμιο το οποίο σιγά σιγά χάνεται... Εγώ θα σου πρότεινα για αρχή να επενδύσεις στον εαυτό σου. Πάνε σε ιδιωτικό κολλέγιο και βάλε πλώρη για bachelor και master (+ 1 proficiency στα αγγλικά) Βρες κάτι που να είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στο τί σου αρέσει και στο τι θα βρεις καλή δουλειά στο εξωτερικό. Σε 4 χρόνια, το πολύ 5 θα έχεις γνώσεις που θα σου "αποδώσουν ποσοστά" πιο σπουδαία από αυτά που συζητάμε. Σου εύχομαι ότι καλύτερο! 5 1
andreaspA Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 58 λεπτά πριν, giannis1_ είπε Μιας και βρήκα ψιλό σχετικό θέμα, η HSBC θεωρείται ασφαλής για προθεσμιακές έως 100κ όπως οι υπόλοιπες ελληνικές? Επειδή δίνει 2,5 - 2,8% σε προθεσμιακές σε σύγκριση με το max 1% των άλλων. Δινει 2.3% η Εθνική.
Doubt Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, gbras είπε Η Nexo σου δινει ποσοστο αναλογα ποσα τοκεν δικα της εχεις ( τα οποια και αυτα τοκιζονται) απο εκει και περα το επιτοκιο ειναι εγγυημενο. Και σε € σκέτα δίνει, 5% "ανοιχτά", 7 για 3μηνη κι 11 για 12μηνη "κλειστά". Το θέμα είναι αν θα υπάρχει η Nexo σε 12 μήνες για να πάρεις τα λεφτά σου. Υπάρχει και 15% απόδοση αλλού, αλλά θα αρχίσουν να "φωνάζουν" διάφοροι εδώ για απάτες, πυραμίδες, κώνους και ξέρω γω τι. Εννοείται, ποτέ δεν βάζεις όλο σου το κεφάλαιο σε κάτι τέτοιο, λόγω υψηλού ρίσκου.
csontheline Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, notist είπε Όλα αυτά με προσωπική φροντίδα πολύ τρέξιμο και όχι αραχτός. Πάει πολύ καλά. Αυτό το ξεχνάνε όλοι. Άγνωστε τύπε στο διαδίκτυο, βλέπεις πολύ Τσούνη και πειράζει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Εντάξει, ωραία τα λέει, δίνει ωραίο έναυσμα για ενασχόληση, αλλά ξεχνάει αυτό που σου έγραψε ο notist. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς εργασία. Με τα χρήματα μπορείς συντηρήσεις τον εαυτό σου για ένα διάστημα, να σπουδάσεις κάτι (μια τέχνη, μια τριτοβάθμια εκπαίδευση/εξειδίκευση/ πιστοποιήσεις -> για IT στην Ελλάδα σκοτώνουν και σου πληρώνουν την εκπαίδευση κάποιες φορές), να μοιράσεις ανάμεσα σε ETF (μεμονομένες μετοχές είναι επικίνδυνο), p2p lending (mintos, peerberry κλπ) και να δεις την περίπτωση κάποιου ακινήτου. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διαβάσεις και να ενημερωθείς αρκετά για όποια κίνηση πας να κάνεις, αλλιώς βουτάς χωρίς βρακί στην Λούτσα. Επίσης, καλό είναι να έχεις στόχο να ξύνεσαι και να μαζεύεις 5Κ €/μήνα, αλλά για αρχή πήδα από συννεφάκι σε συννεφάκι και κατέβα στο έδαφος. Good luck! Υ.Γ. ΜΑΚΡΥΑ από προθεσμιακές (το αστείο της ημέρας). Καλύτερα στο στρώμα. Μεγαλύτερη ασφάλεια και στα τρώει σχεδόν το ίδιο ο πληθωρισμός.
james01gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 17 λεπτά πριν, csontheline είπε Αυτό το ξεχνάνε όλοι. Άγνωστε τύπε στο διαδίκτυο, βλέπεις πολύ Τσούνη και πειράζει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Εντάξει, ωραία τα λέει, δίνει ωραίο έναυσμα για ενασχόληση, αλλά ξεχνάει αυτό που σου έγραψε ο notist. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς εργασία. Με τα χρήματα μπορείς συντηρήσεις τον εαυτό σου για ένα διάστημα, να σπουδάσεις κάτι (μια τέχνη, μια τριτοβάθμια εκπαίδευση/εξειδίκευση/ πιστοποιήσεις -> για IT στην Ελλάδα σκοτώνουν και σου πληρώνουν την εκπαίδευση κάποιες φορές), να μοιράσεις ανάμεσα σε ETF (μεμονομένες μετοχές είναι επικίνδυνο), p2p lending (mintos, peerberry κλπ) και να δεις την περίπτωση κάποιου ακινήτου. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διαβάσεις και να ενημερωθείς αρκετά για όποια κίνηση πας να κάνεις, αλλιώς βουτάς χωρίς βρακί στην Λούτσα. Επίσης, καλό είναι να έχεις στόχο να ξύνεσαι και να μαζεύεις 5Κ €/μήνα, αλλά για αρχή πήδα από συννεφάκι σε συννεφάκι και κατέβα στο έδαφος. Good luck! Υ.Γ. ΜΑΚΡΥΑ από προθεσμιακές (το αστείο της ημέρας). Καλύτερα στο στρώμα. Μεγαλύτερη ασφάλεια και στα τρώει σχεδόν το ίδιο ο πληθωρισμός. Γιατι εκτός από τις προθεσμιακες; τι κίνδυνο έχει εάν στείλει τα χρήματα σε 2-3 τράπεζες για να ειναξ καλυμμένος; Καταλαβαίνω τον νηματοθετη όμως το πρόβλημα του είναι πως μάλλον δεν κάνει κάποια άλλη δουλειά. Δεν έχει κάποιο επάγγελμα ήδη επομένως ή θα πρέπει να βρει ένα ή να επενδύσει για να κάνει ένα. Πως μπορείς να προτείνεις σε έναν άνθρωπο τι θα κάνει εάν δεν ξέρεις εάν έχει σπουδάσει κάτι ή εάν είναι σε κάτι καλός; και ο στόχος του κέρδους 50κ τον χρόνο, σημαίνει ΝΌΜΙΜΑ έσοδα 100κ προ φορων. Πάρα πολύ δύσκολο αυτό. Το ποσό που διαθέτεις φίλε μου είναι σε μια κατηγορία που ναι μεν έχεις χρήματα στην άκρη, ναι λες πως δεν είμαι φτωχός όμως δεν είναι και τόσα πολλά για να κάνεις πράγματα χωρίς ρίσκο. Αυτήν την στιγμή πχ το χρηματιστήριο πάει πηδωντας, πολλές εταιρείες δίνουν και μέρισμα. Αλλά γνωρίζεις για να πας να μπλέξεις; όχι. Χωρίς προσωπική εμπλοκή δεν θα καταφέρεις τίποτα. Το ποσό που έχεις είναι καλό για να ξεκινήσεις κάτι δικό σου όμως δεν σου παρέχει την ασφάλεια να βρεις κάποιον να σου τρέχει το ποσό αυτό και εσύ να δίνεις εντολές. Εγώ πχ θα σου έλεγα πήγαινε μάθε αραβικά ή και κινέζικα, αγόρασε και ένα μουρατο αυτοκίνητο και πούλαγε υπηρεσίες σε άραβες και Κινέζους. Μεταφορά αεροδρόμιο, λιμάνι, πριβε μεταφορές και τα σχετικά. Το ποσό που έχεις ούτε καν για επένδυση σε σκάφος δεν φτάνει. Σε καταλαβαίνω. Μαζέψεις χρήματα στην καραντίνα, σου ήρθαν εύκολα, ψάχνεις κάτι άλλο εύκολο. Λογικό όμως δεν ειναι όλα εύκολα.
Morosana Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Θα αγόραζα VIP βαν για να μεταφέρω γκρουπ τουριστών και θα έκανα συμφωνία με εστιατόρια, μπιτσομπαρα κτλ στη Ριβιέρα για να βγαίνει και το εξτραδακι. Μπορείς να το κανεις και μόνος σου χωρίς ιδιαιτερη εμπειρία, έχει καλή απόδοση και παίζουν και αρκετά μαύρα
giannis1_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν καταλαβαίνω στα ETF πως σε ασφαλίζουν αν πχ κλείσει ο broker. Πχ, είχες 30.000e σε ETF και πάπαλα η εφαρμογή που έκανες διαχείριση, που τα βλέπεις ότι σου ανήκουν και πως τα διαχειρίζεσαι πλέον. Επίσης, η ασφάλεια είναι μέχρι τα 20κ. Οπότε μόλις περάσουν τα 20κ τραβάμε το υπόλοιπο καλού κακού? Γι αυτό κιόλας ανέφερα τις προθεσμιακές έστω με 2.69%( HSBC) που είναι εγγυημένο και φορολογείται χωρίς να χρειαστείς με λογιστή να δηλώσεις κάτι. Ενώ το 2.5% που δίνει η freedom και πολυδιαφημίζουν, πρέπει να το δηλώσεις ως κέρδη, έξτρα δουλειά +15% φορολογία. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2023 από giannis1_
GamingMaster424 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 18 λεπτά πριν, giannis1_ είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω στα ETF πως σε ασφαλίζουν αν πχ κλείσει ο broker. Πχ, είχες 30.000e σε ETF και πάπαλα η εφαρμογή που έκανες διαχείριση, που τα βλέπεις ότι σου ανήκουν και πως τα διαχειρίζεσαι πλέον. Ο broker είναι απλά μεσάζοντας, δεν έχει στην κατοχή του τα ETF που αγόρασες. Σε κάθε αγορά/πώληση που κάνεις, αυτοί παίρνουν το μερίδιο τους και η αγορά/πώληση καταγράφεται σε μια κοινή για όλους βάση δεδομένων, εκεί βρίσκεται η πληροφορία του ποιος έχει τι στο όνομα του. Αυτό βέβαια ισχύει για τους σοβαρούς brokers που ελέγχονται από φορείς. 4
greengr21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, geogeo33 είπε Είχα δουλέψει σαν σερβιτόρος περιστασιακά από τα 17 έως τα 21. Από εκεί και πέρα ασχολήθηκα μόνο με αυτό το κενό που ειχα βρει, δεν έκανα κάτι άλλο. Δεν έχω καμία άλλη δεξιότητα, ούτε κάποιο χαρτί, ούτε εμπειρία σε κάτι. Αυτή την στιγμή για περίπου ένα χρόνο έχω 0 εισόδημα. Ισχύει, αν και είναι ένα ποσό που πολύ δύσκολα βγαίνει και το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δεν θα το έχει ποτέ στα χέρια του, είναι πολύ μικρό ποσό για επενδύσεις. Μακάρι αυτό που έκανα να κράταγε και άλλο ώστε να μάζευα ενα ποσό κοντά στα 300.000. απο εκεί και μετά υπάρχουν πολλές επιλογές , όπως είπε ένας φίλος πιο πανω, αγορά οικοπέδου σε τουριστική περιοχή και χτίσιμο ατομικών μικρών σπιτιών. Τα φτιάχνεις και θα έχεις ένα εισόδημα 30.000-40.000, έφτιαξες την ζωή σου. Φιλε μεγαλη μαγκια σου που μαζεψες τα χρηματα αλλα ειναι ουτοπικο να μιλας για ακινητα σε νησια,ανακαινισεις με 50κ,airbnb κτλπ και να ζεις απο αυτα.Με αυτα τα χρηματα για ακινητο στη θεση σου θα εψαχνα για 40-50τμ σε οροφο σε αξιοπρεπη περιοχη σε πολυκατοικια δεκαετιας που θα εμενα εγω η θα το νοικιαζα και θα κρατουσα τα ρεστα στην ακρη δουλευοντας παραλληλα. 6 ώρες πριν, giwfys είπε Δεν μας ειπες τι δουλεια κανεις και ποιο ειναι το background σου. Αυτο ειναι το σημαντικοτερο για να σου πουμε τι να κανεις. εγραψε δεν εχει σπουδασει τιποτα και καθεται ενα χρονο Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2023 από greengr21
geogeo33 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 16 ώρες πριν, Allan-Wake είπε εγω δεν καταλαβα, σοβαρα σκεφτεσε να φυγεις απο το χωριο σου για να πας σε νησι και να αρχισεις δουλεια? Αυτο λεγετε πού πας ξυπόλυτος στ' αγκάθια κατσε αγορι μου στο σπιτι σου κοντα, ανοιξε ενα μικρο μαγαζι και αραξε. Βρες και μια γυναικα και ολα καλα. Τι νησια και τι ονειρα κανεις μακρια απο το σπιτι σου? Θέλω να αποφύγω την κατηγορία μαγαζί γιατί τρέχεις όλη την ημέρα ασταμάτητα, πληρώνεις πρώτα όλα τα πάγια έξοδα (που είναι πολλά) και οι πιθανότητες το να σου μείνει και ένα αξιόλογο κέρδος είναι 50-50.
vs_skg Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 18 ώρες πριν, geogeo33 είπε Πολύ πιθανό! Παλαιότερα που δεν είχα τίποτα στην άκρη, θεωρούσα ότι με 100.000 ευρώ κεφάλαιο μπορείς να κάνεις κινήσεις και να βγάζεις σταθερά χρήματα. Έτσι όπως βλέπω τα πράγματα τωρα,αν και έχω 150.000, είμαι πολύ περιορισμένος!! Τα εύκολα λεφτά μπορούν να αφήσουν κουσούρι τεμπελιάς, το έχω δει να συμβαίνει και τέτοια δείγματα γραφής δίνεις. Και 10εκ να είχες, δεν θα άλλαζε ότι με αυτοσκοπό το να κάθεσαι δεν φτάνεις ποτέ στην ευδαιμονία. Υ. Γ. Νταξει εδώ μέσα θα δεις όλο το φάσμα, η πρόταση να γίνεις ταξιτζής Κινέζων/Ρώσων όλα τα λεφτά 😂
geogeo33 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 11 ώρες πριν, james01gr είπε Τους τόκους τους ξεχνάς; εάν πάρει δάνειο για αγορά σπιτιού (ευνοϊκό ενοίκιο για αγορά μόνο πρώτης κατοικίας), την απόδοση θα του την φάει ο τόκος. Με την δική σου λογική οποιοσδήποτε πάει να πάρει δάνειο για να έχει 5-6% απόδοση μετά από 20 χρόνια. Για να βγάζεις τα ποσά που θέλεις υπάρχουν κάποιοι τρόποι. Εφόσον δεν έχεις κάποια ειδίκευση, τότε αναγκαστικά πας σε εταιρεία. Πρέπει να βρεις μια ιδέα πάνω στην οποία να δουλέψεις τώρα που έχεις καποιο κεφάλαιο. Τώρα θα είναι ακίνητο; κατάστημα; κάτι online; λόγω πληθωρισμού, τα 100κ πριν 5 χρόνια ήταν μεγάλο ποσό. Τώρα πλέον όχι γιατί και τα ακίνητα έχουν πάρει πολλά, και οι κατασκευές, και τα υλικά και τα πάντα. Γνώμη μου πως ο τουρισμός είναι χαμένη υπόθεση γιατί έχουν πέσει πολλοί και φτιάχνουν σπίτια, καταστήματα κτλ και στην Ελλάδα έχουμε πάρει και ψηλά τον αμανε. Ανεβάζουν τις τιμές στον Θεό όλοι και πιστεύουν πως το πάρτι θα κρατήσει χρόνια. Με αυτά που κάνουμε θα τα πληρώσουμε άσχημα τα επόμενα χρόνια. Εστίαση γνώμη μου πως είναι λίγο σκλαβιά. Κατ αρχήν είναι ήδη κορεσμένα, επομένως για να φτιάξεις κάτι πρέπει να το κάνεις να ξεχωρίσεις. Εφόσον δεν είσαι της δουλειάς, πχ σεφ, τότε δύσκολο να κάνεις κάτι άσε που πρέπει να είσαι κάθε μέρα εκεί. Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις αλλά με 15% επιστροφή της επένδυσης του μετά την φορολογία χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο, δεν υπαρχει. Ίσως να επενδυτές στον εαυτό σου και λίγο; δλδ να βρεις κάτι που θα σου δώσει αξία σε εσένα. Φαντάσου ενοίκιο για σπίτι, πληρώνεις 15% φόρο στην τον ενφια (που συνήθως είναι περίπου ένα ενοίκιο του σπιτιού)... αυτό ακριβώς, λόγω του πληθωρισμού το κεφάλαιο που έχω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει μικρότερη αξία. για τον τομέα του τουρισμού, πιστεύω ότι είναι απίθανο να πέσει χαστούκι. ειδικά αν επιλέξεις έναν τουριστικό προορισμό ο οποίος δουλεύει διαχρονικά. όπως επίσης εαν βρεις έναν προορισμό που ταυτόχρονα δεν έχει και πολλά καταλύματα ούτε πολλά καταστήματα, άρα η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά. αν κάνεις και κάτι αξιόλογο και είσαι καλύτερος από τον ανταγωνισμό σου, πιστεύω ότι μπορείς να βγάζεις κέρδος. γενικά είμαι πολύ αντίθετος στην λογική ότι πρέπει να βγάλεις μια σχολη ή ένα πανεπιστήμιο για να βγάλεις χρήματα. έχω πολλούς φίλους που έχουν σπουδάσει και κατέληξαν να δουλεύουν σαν σερβιτόροι (όπως εγώ), σαν ταξιτζήδες, σαν ντελίβερι κτλ. δεν είναι κακές αυτές οι δουλειές, δεν κρίνω καμία δουλειά, έτσι κι αλλιώς και εγώ σερβιτόρος ήμουν. όμως να σπουδάσεις τόσα χρόνια για να πας να κανεις μια δουλειά για ανειδίκευτους; Ή να βγαίνεις στην αγορά εργασίας και να βγάζεις 800-1000 ευρώ; Δεν ξέρω εαν αξίζει 11 ώρες πριν, snot είπε Απόδοση 15% με χαμηλό ρίσκο μπορείς να την ξεχάσεις, δεν υπάρχει. Αν εμπιστεύεσαι ακίνητα υπάρχουν και τα REIT που έχουν πέσει αρκετά τον τελευταίο καιρό Κάπου διάβασα για τα REIT, όμως φοβάμαι πολύ μην βαρέσουν πιστολιά και χάσεις το κεφάλαιο σου. 11 ώρες πριν, makis269 είπε λίγα είναι τα 150.000 για επένδυση χωρίς ρίσκο για μεγάλη χασούρα , ώστε να είσαι αραχτός από την απόδοση. αν σου πει κάποιος ότι θα στα αυγατίσει όπως έλεγαν και στο χωριό μου,πάρε πρώτα πακέτα με χαρτομάντιλα γιατί θα πέσει κλάμα. Νομίζω ότι έχετε παρεξηγήσει τα λεγόμενα μου. Ποτέ δεν ειπα ότι θέλω να κάθομαι και να βγαίνουν λεφτά. Με τα χρήματα που έχω τώρα, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί. Ίσως εάν έφτανα με κάποιον τρόπο στα 500.000 κάποτε, να μπορούσε να γίνει μέσω ακινήτων. αυτη την στιγμή, εάν έκανα μια επένδυση σε ακίνητο, θα ήταν σε τουριστική περιοχή για να τα δουλεύω το καλοκαίρι. κάθε άλλο παρα κάθεσαι σε αυτή την δουλειά. έχει τρέξιμο για να κανεις διαφήμιση στο Ίντερνετ, να οργανώσεις τις κρατήσεις, να καθαρίσεις τα δωμάτια για να υποδεχτείς τους επόμενους, έχει διαφορα. αυτή ήταν η σκέψη μου και άνοιξα το thread για πάρω και άλλες γνώμες, πιθανόν μπορεί να υπάρχει και κάτι άλλο που να μην βλέπω και να είναι καλύτερη επιλογή. σε καμία περίπτωση δεν έχω την απαίτηση να κάθομαι και να βγαίνουν παθητικά χρήματα. θα μπορούσα να το κάνω και να βγάζω 600-700/μήνα (στο τέλος 450-500/μήνα θα έμεναν καθαρά), αλλά κάτι τέτοιο δεν με καλύπτει με τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα