HALF EVIL Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Από τη στιγμή που δεν έχεις μόνιμη δουλειά που να σου φέρνει ένα σταθερό εισόδημα θα κάνεις μεγάλη βλακεία να αρχίσεις αύριο τις επενδύσεις. Βάλτα στην άκρη , έστω σε μια προθεσμιακη , κοίτα να βρεις κάτι μόνιμο και σταθερό και άσε για μετά τις επενδύσεις. Τέτοια λεφτά όπως βρίσκονται έτσι χάνονται γρήγορα. Δηλ αν αγοράσεις ακίνητα και έχεις μηνιαίο εισόδημα 1000 ευρώ σου φτάνουν χωρίς τίποτα άλλο;
geogeo33 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 14 ώρες πριν, vamvakoolas είπε ενα τελευταιο σχολιο απο εμενα: εδω μιλαμε για επενδυση και οχι που θα ηθελες να μεινεις εσυ. Μπορει να αξιζει στα ματια σου Λυκαβητος ή κολωνακι/καλλιμαρμαρο αλλα εμπορικα εχουν ζητηση Παγκρατι, ζωγραφου, αμπελοκηποι κτλ (υπαρχουν μεσιτες εδω που μπορει να συμπληρωσουν). Φαντασου να παρεις το σουπερουαου διαμερισμα και να ερθει ο αλλος και να στο κανει #@#@ εδω τις προαλλες στα Β.Π σε σπιτι που κανει περισσοτερο απο το κεφαλαιο σου, ο ιδιοκτητης παρελαβε διαμερισμα που ο αλλος ειχε βαψει τοιχους μαυρους, σπασει βρυσες, ξυλωσει φωτιστικα κτλ... Έψαξα και πιο "φτωχές" περιοχές στην Αττική, όπως συνοικίες του Πειραιά. Παραμένουν οι τιμές πολύ μεγάλες για σπίτια πολύ άσχημα, κατασκευές του 80.. Έχω απελπιστεί όσο αφορά τον τομέα των ακινήτων, δηλαδή και με το κεφάλαιο που μάζεψα που είναι πολύ μεγάλο ποσό για δεδομένα Ελλάδας, δεν μπορώ να κάνω και κάτι στα ακίνητα.. 13 ώρες πριν, gbras είπε Μπορεις να επενδυσεις καποια απο τα χρηματα στις παρακατω εταιριες 1. Nexo 2. Finbee 3. Mintos Εχεις υποψην σου παντα οτι το κεφαλαιο που θα βαλεις δεν ειναι εγγυημενο . Προσφερουν ομως αποδοσεις 10%-15% που δεν βρισκεις αλλου. Ουσιαστικά αυτοί ότι και να γίνει σου επιστρέφουν 10% - 15% ; Ή διαχειρίζονται τα λεφτά σου κάνοντας trading και φτάνουν στο 10% - 15% κέρδος (ή χασούρα) ; 13 ώρες πριν, archer100 είπε 15% αποδοση χωρις ρισκο δεν υπαρχει. Οι αποδοσεις χαμηλου ρισκου (ακινητα, ομολογα, μερισματα, κλπ) ειναι κοντα στο 5-7% απο κει και πανω αναγκαστικα θα παρεις ρισκο. Εγω θα αγοραζα 3-4 μικρα διαμερισματα στην Ελληνικα επαρχια, οπου υπαρχει ακομα value Μπορεις ευκολα να πιασεις τα 800-900 ευρω απο ενοικια 15% μονο αν ριξεις λεφτα σε εταιρια, αλλα παντα θα εχεις ρισκο. Επισης μπορεις να αγορασεις 2 ταξι και να τα νοικιαζεις, εκει μπορει να παρεις 15% αποδοση, ισως και παραπανω, αλλα παντα θα υπαρχει ρισκο, πχ να πεσουν οι τιμες, κλπ Η επαρχία με τρομάζει για δυο λόγους. Πρωτον, κάποτε που πιθανόν θα θέλω να τα πουλήσω δεν θα βρίσκω εύκολα υποψήφιους αγοραστές. Δεύτερον, το μεγαλυτερο μέρος του πληθυσμού έχει ιδιόκτητα σπίτια στην επαρχία και ταυτόχρονα δεν υπάρχει και μεγάλη ζήτηση για ενοικίαση (ακόμα). 10 ώρες πριν, koulkos είπε Σημερινή αναζήτηση στο booking για Κάρυστο, διάστημα 17-23 Ιουλίου: 5 ξενοδοχεία - rbnb < 500,00 για 7 ημέρες 9 ξενοδοχεία - rbnb < 600,00 για 7 ημέρες 17 ξενοδοχεία - rbnb < 800,00 για 7 ημέρες 24 ξενοδοχεία - rbnb < 1.000,00 για 7 ημέρες Αν υποθέσουμε τιμή 120,00/ βραδιά (πολύ αισιόδοξο), full booked και τα 4 για 4 μήνες, ήτοι Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο πάμε σε 120,00 * 4 * 30 * 4 = 57.600,00. Αν ο άνθρωπος τα έχει ως ιδιώτης, δεν το συζητάμε, δουλεύει για το κράτος μετά τις πρώτες 12.000,00. Θα υποθέσουμε πως έχει επιχείρηση με 22% φόρο. Από τις 57.600,00 αφαιρούμε ΔΕΗ, νερό, Intennet, πλυντήριο, καθαριστικά, λοιπά αναλώσιμα, απόσβεση επίπλων, τυχόν μικροζημιές, λογιστή, ΕΦΚΑ, τέλος επιτηδεύματος, εσένα που τον ασφαλίζεις, προμήθεια από διάφορες πλατφόρμες, έξοδα όπως εργασίες αποκατάστασης/ανακαίνισης, μικροέξοδα μετακινήσεων πάρε-δώσε κλειδί και τέλος τον φόρο. Αν του μείνουν λοιπόν του φίλου 25.000,00-35.000,00 (ανάλογα τα μαύρα και ποια έξοδα μπορεί να γλιτώσει) θα λέει και ευχαριστώ. Που και πάλι είναι πολύ καλή απόδοση. 50K δεν βγάζει σίγουρα. Τα νούμερα πάνω κάτω ετσι οπως τα λες θα είναι! 10 ώρες πριν, Allan-Wake είπε μια γενικη συμβουλη ειναι, αυτα που βλεπεις να γραφουν τα αμερικανακια στο reddit δεν εχουν την παραμικρη σχεση με το πως δουλευει η ελληνικη αγορα. Τα χρηματα που εχεις ειναι ψιχουλα, δεν προκειται να τα βαλεις καπου και ευκολα να βγαλεις passive income. Αποψη μου, ριξτα σε μια δουλεια που θα κανεις, πχ στην νεα σου επιχειρηση. Καμία σχέση η ελληνική με αγορές σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα, στην Αγγλία και την Αμερική ξέρω ανθρώπους που κάνουν flipping. Αγοράζουν ένα σπίτι χρεπι, σε πολύ χαμηλή τιμή (ανάλογα με την τοποθεσία του), του ρίχνουν χρήματα και το μεταπουλάνε με 15-35% κέρδος. Στην Ελλάδα με τις τωρινές τιμές αυτο δεν ειναι εφικτό. Για παράδειγμα, σε μια γειτονιά που το τετραγωνικό για ακίνητα 1ου ορόφου για κατασκευές του 80-84’ είναι 1000 ευρώ, δεν πρόκειται να βρεις ένα ακίνητο σε κάκιστη κατάσταση κάτω από 700 ευρώ το τετραγωνικό. Για πλήρη ανακαίνιση τα ποσά είναι 400-500/τμ πάνω κάτω, άρα για να βγάλεις και εσυ ένα αξιόλογο κέρδος θα πρέπει να πουλήσεις στα 1600/τμ που δεν ξέρω εάν θα έφευγε ένα ακίνητο σε τέτοιες τιμές. 9 ώρες πριν, johnieXoX είπε απ'ότι κατάλαβα αυτό που ψάχνει είναι μια νέα επιχείρηση να επενδύσει. όχι αποκλειστικά να χει passive income και να τα ξύνει όλη μέρα ψάξε για σχετικά φθηνό οικόπεδο σε σχετικά τουριστική περιοχή δες πόσα ενοικιαζόμενα μπορείς να βγάλεις και δες τι μπορείς να επιδοτηθείς βέβαια, με 150 χιλ €, είσαι οριακός, γιατί θα χρειαστείς και κεφάλαιο όσο υλοποιείς.. όπως τα ζύγισα, πιθανόν να είναι η καλύτερη μου επιλογή. Δεν θα πιστέψεις όμως τι ζητανε για οικόπεδα σε νησιά πουν έχουν 4-5 μήνες σεζόν. Τα χρήματα που έχω οριακά φτάνουν για την αγορά του οικοπέδου!! και μετά τι; και μιλάμε για οικόπεδα που χτίζουν 250-300τμ. και υπολογίζοντας το κόστος κατασκευής σε νησι, μπορεί να φτάσει στα 1500-1600/τμ + διαμονή + φαγητό για το συνεργείο για μηνες! Τα προκατ είναι μια καλή και πιο άμεση επιλογή, με 1000/τμ. πιο βατό πιστεύω ότι είναι να βρω ένα παλιό ακίνητο και να του κάνω ολική ανακαίνιση παρα να μπω σε διαδικασία με οικόπεδα, οικοδομικές άδειες κτλ κτλ. ομως και ακίνητα που έχω ψάξει, στα πιο πολλά νησιά παίζουν 1500-1700/τμ. Ίσως πρέπει να επιλέξω 2-3 νησιά και να πάω να μιλήσω με ντόπιους μήπως βρω κάποια ευκαιρία, γιατί ότι μπαίνει στα σάιτ ξεφεύγει τελείως!
vs_skg Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Εγώ θα πω ότι είναι προφανές πως η στρέβλωση/κερκόπορτα σου έδωσε μαζί με τα πρώτα 150k και μια πολύ λανθασμένη εντύπωση για το πως λειτουργεί ο κόσμος 1
geogeo33 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 8 ώρες πριν, papp0us είπε Αν σου αρέσει η σταθερότητα, δεν υπάρχει ουτε ΜΙΑ στο εκατομμύριο να βρεις κάτι που θα σου αποφέρει ελάχιστη απόδοση 15%. Το 15% απαιτεί σοβαρό ρίσκο, οπότε το ξεχνάς σαν προοπτική, εκτός αν δε σε νοιάζει να ψάξεις, να μπλεχτείς, να επενδύσεις, και σε ολα αυτά να παίξει σοβαρή περίπτωση να χάσεις και μεγάλο μέρος των χρημάτων σου, αν όχι όλο. Ψάξου αρκετά με τα ακίνητα, και κάνε κίνηση, γιατί και να τα έχεις στην τράπεζα να κάθονται δεν είναι λύση, αλλά ρίξε πολύ τις απαιτήσεις σου στο θέμα της απόδοσης. Όλα αυτά, όσο μιλάμε για Passive κατάσταση. Αν έχεις κάποιο ταλέντο, ικανότητα, εμπειρία σε χώρο κτλ που μπορεί να σου φέρει λεφτά είναι άλλο πράγμα, αλλα φαντάζομαι οτι αν το είχες αυτό, δε θα το συζητούσες τώρα. Προς Θεού μόνο, μην ανοίξεις μια επιχείρηση, απλά για να την ανοίξεις, ή επειδή "την έχει κάνει ο τάδε και πάει καλά". Δε δουλεύει έτσι το πράγμα. Δεν με απασχολεί η κατασκευή να είναι passive. Όπως έγραψε και ένας φίλος πιο πάνω, μια επιλογή είναι να στραφώ σε τουριστική περιοχή, που το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για κάποιο νησι. Αυτά που με απασχολούν είναι τα εξής: 1) Μπορώ να πιάσω μια απόδοση κοντά στο 15%; Ποσο πιθανό είναι να βρω ένα ακίνητο, 120-130τμ, να το αγοράσω 100.000, να του ρίξω άλλα 50.000 και να το χωρίσω σε 2 50αρια που θα τα εκμεταλλευτώ και σε ένα 20-30αρι που θα μένω εγώ; 2) Ας υποθέσουμε ότι βρήκα εγώ αυτή την ευκαιρία και το έκανα. Πλέον έχω ένα εισόδημα 22.000 ευρώ και μετά από έξοδα, ΦΠΑ κτλ κτλ μένουν 15.000 ευρώ. Θα έχω λοιπόν 15.000 ευρώ για να περάσω τον χειμώνα. Με στερήσεις, να υποθέσουμε ότι από τα 15.000 ευρώ, τα 7.000 μένουν στην άκρη για αποταμίευση και ζω με τα υπόλοιπα. Πως μπορώ εγώ να αναπτυχθώ και να ξανά κάνω κάποια άλλη κίνηση ώστε να μεγαλώσω το εισόδημα μου, υπολογίζοντας ότι για να ξανά βγάλω 150.000 για να αγοράσω ένα αντίστοιχο ακίνητο, θα πρέπει να περάσουν 22 χρόνια με στερήσεις τον χειμώνα; Βεβαια, υπάρχουν και νησιά στην Ελλάδα που Ιούλιο και Αύγουστο μπορείς να ανεβάσεις πολύ τις τιμές, 250-300/ημέρα για αξιόλογα ακίνητα σε στρατηγικές τοποθεσίες και να εχεις 95% πληρότητα. Εννοείται ότι κατά κύριο λόγο τουρίστες από εξωτερικό κλείνουν αυτα τα ακίνητα. Παίρνοντας αυτό ως υπαρκτό σενάριο, σε μια επένδυση αγορά 130τμ 100.000 ευρω, ανακαίνιση 50.000 (διαρρύθμιση σε 2 55αρια για εκμετάλλευση και ενα 20αρι για προσωπική χρήση) με 200 ευρω το καθένα ανά ημέρα Ιούλιο και Αύγουστο, 45-50 ημερες booked είναι 18.000 - 20.000 ευρώ μόνο αυτό το δίμηνο. Υπολογίζοντας ότι Μάιο - Ιούνιο - Σεπτέμβριο θα έρθουν άλλα 10.000 έσοδα, έχουμε 28.000 - 30.000 συνολικά έσοδα. Εννοείται ότι θα υπάρξουν και εξοδα ρεύμα, νερό, φόροι κτλ αλλά θα μένουν 17.000 - 19.000 τσέπη ειναι υπαρκτό και ένα τέτοιο σενάριο; 9 ώρες πριν, Ducatista είπε Εγω θα πήγαινα σε 5-7% σίγουρη και όχι 15% με ρίσκο.. 26 εισαι ακομη αν έχεις κάποια εργασία και σου αρεσει μείνε εκεί έως νιώσεις ότι ήρθε η καταλληκη στιγμή να ρισκάρεις για παραπάνω.. αλλιώς κάνε όπως νιώθεις ξερω τα 150 στο άκουσμα τους είναι αρκετά άλλα στην πραγματικότητα για να είσαι μέσα στην αγορά καφέ εστίαση κλπ είναι ισα ισα για να κάνεις κάτι.. καλή τύχη από εμένα φίλε μου Είχα δουλέψει σαν σερβιτόρος περιστασιακά από τα 17 έως τα 21. Από εκεί και πέρα ασχολήθηκα μόνο με αυτό το κενό που ειχα βρει, δεν έκανα κάτι άλλο. Δεν έχω καμία άλλη δεξιότητα, ούτε κάποιο χαρτί, ούτε εμπειρία σε κάτι. Αυτή την στιγμή για περίπου ένα χρόνο έχω 0 εισόδημα. Ισχύει, αν και είναι ένα ποσό που πολύ δύσκολα βγαίνει και το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δεν θα το έχει ποτέ στα χέρια του, είναι πολύ μικρό ποσό για επενδύσεις. Μακάρι αυτό που έκανα να κράταγε και άλλο ώστε να μάζευα ενα ποσό κοντά στα 300.000. απο εκεί και μετά υπάρχουν πολλές επιλογές , όπως είπε ένας φίλος πιο πανω, αγορά οικοπέδου σε τουριστική περιοχή και χτίσιμο ατομικών μικρών σπιτιών. Τα φτιάχνεις και θα έχεις ένα εισόδημα 30.000-40.000, έφτιαξες την ζωή σου. 6 ώρες πριν, Damianus είπε Επενδυση στο Αμερικανικο Χρηματιστηριο σε μετοχες με μερισματα (μεγαλυτερο ρισκο) Επενδυση σε ETF πχ VΟΟ και το αφηνεις να αυγατιζει με τα χρονια προσθετοντας σταθερα καθε μηνα και ενα ποσο για τη βελτιστη μοχλευση. (μικροτερο ρισκο) https://www.calculator.net/investment-calculator.html Τα παραπανω για passive income. Διαφορετικα με μεγιστο ρισκο , ανοιγεις επιχειρηση και ειτε 1) Καλυπτεις ενα κενο της αγορας 2) Βελτιωνεις μια υπαρχουσα λυση Και τελικη εναλλακτικη για YOLO τυπους , επενδυεις 5 χιλ. συνολικα απο 1 χιλ σε ενα κρυπτονομισμα και το ξεχνας 1 χρονο με την ελπιδα πως ενα απο αυτα θα πετυχει ενα 20x-100x. ΥΓ: Στα ακινητα για passive (ενοικια), μονο με δανειο απο τραπεζα συμμετοχη 80/20 , με αποπληρωμη απο ενοικιαστη και απο μερος του εισοδηματος σου. Θα έμπαινα σε διαδικασία να αγοράσω κάποια μετοχή για να μεγαλώσω το κεφάλαιο μου χ2 ώστε μετά να έμπαινα στον κόσμο των ακινήτων. Το θέμα είναι ότι το να διπλασιάσεις τα λεφτά σου στο χρηματιστήριο το θεωρώ πολύ δύσκολο κομμάτι και ο παράγοντας τύχη παίζει σημαντικό ρόλο. Επένδυση σε ETF δεν θα έκανα γιατί δεν έχω κάποιο άλλο εισόδημα για να μπορώ να ζήσω και να προσθέτω και χρήματα κάθε χρόνο. Θέλω η επένδυση που θα κανω με αυτά τα χρήματα να μου εξασφαλίσει ένα σταθερό εισόδημα κοντά στα 15.000 - 25.000 ευρώ μπηκα σε διαδικασία να ανοίξω μαγαζί εστίασης αλλά τα πάγια έξοδα ήταν πολύ μεγάλα, για να βγαίνει αξιόλογο κέρδος έπρεπε να γίνονται πολύ μεγάλοι τζίροι κάθε μερα 5 ώρες πριν, bilya είπε Βάλτα σε ενα Global All Cap Index. Δεν ξέρω τι είναι, πρέπει να το ψάξω. 3 ώρες πριν, marmagia είπε Φαντάζομαι έχεις υπόψιν σου ότι σε πολλές περιπτώσεις η απόδοση καταδεικνύει το ρίσκο, σωστά; Το γνωρίζω, είμαι οκ στο να πάρω ελεγχόμενο ρίσκο. Για παράδειγμα εάν αγόραζα ακίνητο σε τουριστική περιοχή, θα μπορούσε να ξανά γίνει μια πανδημία και για 1-2 χρόνια να μην δουλέψω καθόλου. Όμως τα χρήματα που θα ήταν σε ένα ακίνητο (ανακαινισμένο κιόλας) που θα μπορούσα να το πουλήσω με κέρδος ή μηδενική χασούρα την ίδια στιγμή ή μετά από 1-2 χρόνια 2 ώρες πριν, Macosj είπε Πάρε σπίτι, βάλε το υποθήκη και πάρε δάνειο, με το δάνειο πάρε άλλο ένα σπίτι και με το ενοίκιο του ενός σπιτιού αποοληρωσε το δάνειο. Έτσι θα έχεις και ένα 5-6% τα πρώτα 20-30 χρόνια και μετά θα έχεις δύο σπίτια και δύο ενοίκια άρα ένα 12%. Αυτή είναι η πιο σταθερή λύση. Αν θέλεις επιχειρήσεις και τέτοια τότε να είσαι έτοιμος για δύσκολες ημέρες, εκτός αν έχεις καμιά καλή ιδέα που δεν έχουν και πολλοί πόσο μάλλον δε με την επένδυση στο στοκ μάρκετ. Απλά απορώ, τι κενό βρήκες και έκανες 150κ. Θα ήταν ενδιαφέρον να το μοιραστείς, διότι από ότι καταλαβαίνω για να σταμάτησες σημαίνει ότι το κενό έκλεισε. Καλο το σκεπτικό σου, με τρομάζει το 20-30 χρόνια δάνειο, γιατί για ένα δάνειο 150.000 ευρώ, θα πληρώσω 300.000+ μετά απο 20-30 χρόνια. Αν το ακίνητο που θα αγοράσω για 150.000, διπλασιαστεί, τότε θα έχω κάνει μια καλή αγορά. Αν όχι, θα έχω κανει μια κακη αγορά. Επιπλέον τότε θα είμαι 46-56 χρονων. προσωπικος μου στόχος είναι στα 36 μου (σε 10 χρόνια απο τώρα) να βγάζω κάθε χρόνο σταθερά 50.000 ευρώ. Αλλά αυτό μου φαντάζει πολύ μακρινό, ακόμα και με τα χρήματα που έχω 2 ώρες πριν, Macosj είπε Πάρε σπίτι, βάλε το υποθήκη και πάρε δάνειο, με το δάνειο πάρε άλλο ένα σπίτι και με το ενοίκιο του ενός σπιτιού αποοληρωσε το δάνειο. Έτσι θα έχεις και ένα 5-6% τα πρώτα 20-30 χρόνια και μετά θα έχεις δύο σπίτια και δύο ενοίκια άρα ένα 12%. Αυτή είναι η πιο σταθερή λύση. Αν θέλεις επιχειρήσεις και τέτοια τότε να είσαι έτοιμος για δύσκολες ημέρες, εκτός αν έχεις καμιά καλή ιδέα που δεν έχουν και πολλοί πόσο μάλλον δε με την επένδυση στο στοκ μάρκετ. Απλά απορώ, τι κενό βρήκες και έκανες 150κ. Θα ήταν ενδιαφέρον να το μοιραστείς, διότι από ότι καταλαβαίνω για να σταμάτησες σημαίνει ότι το κενό έκλεισε. Δεν θέλω να αναφερθώ στο κενό που βρήκα, γιατί δεν αποκλείω το γεγονός να ξανά υπάρξει κάποια στιγμή και αν πέσουμε όλοι μαζί σίγουρα θα σταματήσει πολύ άμεσα! 2 ώρες πριν, Damianus είπε Τέτοιο ποσό και γρήγορα πιθανολογω από προϊόν Dropshipping. Δεν θέλω να αναφερθώ στο κενό που βρήκα, γιατί δεν αποκλείω το γεγονός να ξανά υπάρξει κάποια στιγμή και αν πέσουμε όλοι μαζί σίγουρα θα σταματήσει πολύ άμεσα! καμια σχέση με drop shipping. 2 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Από τη στιγμή που δεν έχεις μόνιμη δουλειά που να σου φέρνει ένα σταθερό εισόδημα θα κάνεις μεγάλη βλακεία να αρχίσεις αύριο τις επενδύσεις. Βάλτα στην άκρη , έστω σε μια προθεσμιακη , κοίτα να βρεις κάτι μόνιμο και σταθερό και άσε για μετά τις επενδύσεις. Τέτοια λεφτά όπως βρίσκονται έτσι χάνονται γρήγορα. Δηλ αν αγοράσεις ακίνητα και έχεις μηνιαίο εισόδημα 1000 ευρώ σου φτάνουν χωρίς τίποτα άλλο; Δεν έχω μόνιμη δουλειά και δεν θέλω να πιάσω είναι η αλήθεια. Είμαι ανειδίκευτος, στην καλύτερη θα πάρω 800-1000/μηνα. Δεν λέω ότι είναι ένα κακό ποσό, αλλά εάν μπορώ να επενδύσω τα λεφτά μου για να βγάζω ακριβώς τα ίδια, εννοείται ότι με συμφέρει από το να κάθονται στην τράπεζα. παντως όχι, δεν μου φτάνουν 1000 ευρώ. Θέλω να φτάσω στο σημείο να βγάζω 3000/μήνα (σαν μέσο όρο) και όταν οδεύω προς τα 36 σε μια δεκαετία να έχω χτίσει υποδομή για να βγάζω 4.000-5.000/μήνα. 37 λεπτά πριν, vs_skg είπε Εγώ θα πω ότι είναι προφανές πως η στρέβλωση/κερκόπορτα σου έδωσε μαζί με τα πρώτα 150k και μια πολύ λανθασμένη εντύπωση για το πως λειτουργεί ο κόσμος Πολύ πιθανό! Παλαιότερα που δεν είχα τίποτα στην άκρη, θεωρούσα ότι με 100.000 ευρώ κεφάλαιο μπορείς να κάνεις κινήσεις και να βγάζεις σταθερά χρήματα. Έτσι όπως βλέπω τα πράγματα τωρα,αν και έχω 150.000, είμαι πολύ περιορισμένος!! 1
Allan-Wake Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 εγω δεν καταλαβα, σοβαρα σκεφτεσε να φυγεις απο το χωριο σου για να πας σε νησι και να αρχισεις δουλεια? Αυτο λεγετε πού πας ξυπόλυτος στ' αγκάθια κατσε αγορι μου στο σπιτι σου κοντα, ανοιξε ενα μικρο μαγαζι και αραξε. Βρες και μια γυναικα και ολα καλα. Τι νησια και τι ονειρα κανεις μακρια απο το σπιτι σου?
magictoboggan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Φίλε, εγώ στη θέση σου θα τα έβαζα όλα ρουλέτα στο μαύρο και ότι γίνει. Η θα φύγεις με 300k από το καζίνο η θα φύγεις με πόδια. Και στις δύο περιπτώσεις θα είσαι μάγκας. 4 1
james01gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 8 ώρες πριν, Macosj είπε Πάρε σπίτι, βάλε το υποθήκη και πάρε δάνειο, με το δάνειο πάρε άλλο ένα σπίτι και με το ενοίκιο του ενός σπιτιού αποοληρωσε το δάνειο. Έτσι θα έχεις και ένα 5-6% τα πρώτα 20-30 χρόνια και μετά θα έχεις δύο σπίτια και δύο ενοίκια άρα ένα 12%. Αυτή είναι η πιο σταθερή λύση. Αν θέλεις επιχειρήσεις και τέτοια τότε να είσαι έτοιμος για δύσκολες ημέρες, εκτός αν έχεις καμιά καλή ιδέα που δεν έχουν και πολλοί πόσο μάλλον δε με την επένδυση στο στοκ μάρκετ. Απλά απορώ, τι κενό βρήκες και έκανες 150κ. Θα ήταν ενδιαφέρον να το μοιραστείς, διότι από ότι καταλαβαίνω για να σταμάτησες σημαίνει ότι το κενό έκλεισε. Τους τόκους τους ξεχνάς; εάν πάρει δάνειο για αγορά σπιτιού (ευνοϊκό ενοίκιο για αγορά μόνο πρώτης κατοικίας), την απόδοση θα του την φάει ο τόκος. Με την δική σου λογική οποιοσδήποτε πάει να πάρει δάνειο για να έχει 5-6% απόδοση μετά από 20 χρόνια. 6 ώρες πριν, geogeo33 είπε Δεν με απασχολεί η κατασκευή να είναι passive. Όπως έγραψε και ένας φίλος πιο πάνω, μια επιλογή είναι να στραφώ σε τουριστική περιοχή, που το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για κάποιο νησι. Αυτά που με απασχολούν είναι τα εξής: 1) Μπορώ να πιάσω μια απόδοση κοντά στο 15%; Ποσο πιθανό είναι να βρω ένα ακίνητο, 120-130τμ, να το αγοράσω 100.000, να του ρίξω άλλα 50.000 και να το χωρίσω σε 2 50αρια που θα τα εκμεταλλευτώ και σε ένα 20-30αρι που θα μένω εγώ; 2) Ας υποθέσουμε ότι βρήκα εγώ αυτή την ευκαιρία και το έκανα. Πλέον έχω ένα εισόδημα 22.000 ευρώ και μετά από έξοδα, ΦΠΑ κτλ κτλ μένουν 15.000 ευρώ. Θα έχω λοιπόν 15.000 ευρώ για να περάσω τον χειμώνα. Με στερήσεις, να υποθέσουμε ότι από τα 15.000 ευρώ, τα 7.000 μένουν στην άκρη για αποταμίευση και ζω με τα υπόλοιπα. Πως μπορώ εγώ να αναπτυχθώ και να ξανά κάνω κάποια άλλη κίνηση ώστε να μεγαλώσω το εισόδημα μου, υπολογίζοντας ότι για να ξανά βγάλω 150.000 για να αγοράσω ένα αντίστοιχο ακίνητο, θα πρέπει να περάσουν 22 χρόνια με στερήσεις τον χειμώνα; Βεβαια, υπάρχουν και νησιά στην Ελλάδα που Ιούλιο και Αύγουστο μπορείς να ανεβάσεις πολύ τις τιμές, 250-300/ημέρα για αξιόλογα ακίνητα σε στρατηγικές τοποθεσίες και να εχεις 95% πληρότητα. Εννοείται ότι κατά κύριο λόγο τουρίστες από εξωτερικό κλείνουν αυτα τα ακίνητα. Παίρνοντας αυτό ως υπαρκτό σενάριο, σε μια επένδυση αγορά 130τμ 100.000 ευρω, ανακαίνιση 50.000 (διαρρύθμιση σε 2 55αρια για εκμετάλλευση και ενα 20αρι για προσωπική χρήση) με 200 ευρω το καθένα ανά ημέρα Ιούλιο και Αύγουστο, 45-50 ημερες booked είναι 18.000 - 20.000 ευρώ μόνο αυτό το δίμηνο. Υπολογίζοντας ότι Μάιο - Ιούνιο - Σεπτέμβριο θα έρθουν άλλα 10.000 έσοδα, έχουμε 28.000 - 30.000 συνολικά έσοδα. Εννοείται ότι θα υπάρξουν και εξοδα ρεύμα, νερό, φόροι κτλ αλλά θα μένουν 17.000 - 19.000 τσέπη ειναι υπαρκτό και ένα τέτοιο σενάριο; Είχα δουλέψει σαν σερβιτόρος περιστασιακά από τα 17 έως τα 21. Από εκεί και πέρα ασχολήθηκα μόνο με αυτό το κενό που ειχα βρει, δεν έκανα κάτι άλλο. Δεν έχω καμία άλλη δεξιότητα, ούτε κάποιο χαρτί, ούτε εμπειρία σε κάτι. Αυτή την στιγμή για περίπου ένα χρόνο έχω 0 εισόδημα. Ισχύει, αν και είναι ένα ποσό που πολύ δύσκολα βγαίνει και το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δεν θα το έχει ποτέ στα χέρια του, είναι πολύ μικρό ποσό για επενδύσεις. Μακάρι αυτό που έκανα να κράταγε και άλλο ώστε να μάζευα ενα ποσό κοντά στα 300.000. απο εκεί και μετά υπάρχουν πολλές επιλογές , όπως είπε ένας φίλος πιο πανω, αγορά οικοπέδου σε τουριστική περιοχή και χτίσιμο ατομικών μικρών σπιτιών. Τα φτιάχνεις και θα έχεις ένα εισόδημα 30.000-40.000, έφτιαξες την ζωή σου. Θα έμπαινα σε διαδικασία να αγοράσω κάποια μετοχή για να μεγαλώσω το κεφάλαιο μου χ2 ώστε μετά να έμπαινα στον κόσμο των ακινήτων. Το θέμα είναι ότι το να διπλασιάσεις τα λεφτά σου στο χρηματιστήριο το θεωρώ πολύ δύσκολο κομμάτι και ο παράγοντας τύχη παίζει σημαντικό ρόλο. Επένδυση σε ETF δεν θα έκανα γιατί δεν έχω κάποιο άλλο εισόδημα για να μπορώ να ζήσω και να προσθέτω και χρήματα κάθε χρόνο. Θέλω η επένδυση που θα κανω με αυτά τα χρήματα να μου εξασφαλίσει ένα σταθερό εισόδημα κοντά στα 15.000 - 25.000 ευρώ μπηκα σε διαδικασία να ανοίξω μαγαζί εστίασης αλλά τα πάγια έξοδα ήταν πολύ μεγάλα, για να βγαίνει αξιόλογο κέρδος έπρεπε να γίνονται πολύ μεγάλοι τζίροι κάθε μερα Δεν ξέρω τι είναι, πρέπει να το ψάξω. Το γνωρίζω, είμαι οκ στο να πάρω ελεγχόμενο ρίσκο. Για παράδειγμα εάν αγόραζα ακίνητο σε τουριστική περιοχή, θα μπορούσε να ξανά γίνει μια πανδημία και για 1-2 χρόνια να μην δουλέψω καθόλου. Όμως τα χρήματα που θα ήταν σε ένα ακίνητο (ανακαινισμένο κιόλας) που θα μπορούσα να το πουλήσω με κέρδος ή μηδενική χασούρα την ίδια στιγμή ή μετά από 1-2 χρόνια Καλο το σκεπτικό σου, με τρομάζει το 20-30 χρόνια δάνειο, γιατί για ένα δάνειο 150.000 ευρώ, θα πληρώσω 300.000+ μετά απο 20-30 χρόνια. Αν το ακίνητο που θα αγοράσω για 150.000, διπλασιαστεί, τότε θα έχω κάνει μια καλή αγορά. Αν όχι, θα έχω κανει μια κακη αγορά. Επιπλέον τότε θα είμαι 46-56 χρονων. προσωπικος μου στόχος είναι στα 36 μου (σε 10 χρόνια απο τώρα) να βγάζω κάθε χρόνο σταθερά 50.000 ευρώ. Αλλά αυτό μου φαντάζει πολύ μακρινό, ακόμα και με τα χρήματα που έχω Δεν θέλω να αναφερθώ στο κενό που βρήκα, γιατί δεν αποκλείω το γεγονός να ξανά υπάρξει κάποια στιγμή και αν πέσουμε όλοι μαζί σίγουρα θα σταματήσει πολύ άμεσα! Δεν θέλω να αναφερθώ στο κενό που βρήκα, γιατί δεν αποκλείω το γεγονός να ξανά υπάρξει κάποια στιγμή και αν πέσουμε όλοι μαζί σίγουρα θα σταματήσει πολύ άμεσα! καμια σχέση με drop shipping. Δεν έχω μόνιμη δουλειά και δεν θέλω να πιάσω είναι η αλήθεια. Είμαι ανειδίκευτος, στην καλύτερη θα πάρω 800-1000/μηνα. Δεν λέω ότι είναι ένα κακό ποσό, αλλά εάν μπορώ να επενδύσω τα λεφτά μου για να βγάζω ακριβώς τα ίδια, εννοείται ότι με συμφέρει από το να κάθονται στην τράπεζα. παντως όχι, δεν μου φτάνουν 1000 ευρώ. Θέλω να φτάσω στο σημείο να βγάζω 3000/μήνα (σαν μέσο όρο) και όταν οδεύω προς τα 36 σε μια δεκαετία να έχω χτίσει υποδομή για να βγάζω 4.000-5.000/μήνα. Πολύ πιθανό! Παλαιότερα που δεν είχα τίποτα στην άκρη, θεωρούσα ότι με 100.000 ευρώ κεφάλαιο μπορείς να κάνεις κινήσεις και να βγάζεις σταθερά χρήματα. Έτσι όπως βλέπω τα πράγματα τωρα,αν και έχω 150.000, είμαι πολύ περιορισμένος!! Για να βγάζεις τα ποσά που θέλεις υπάρχουν κάποιοι τρόποι. Εφόσον δεν έχεις κάποια ειδίκευση, τότε αναγκαστικά πας σε εταιρεία. Πρέπει να βρεις μια ιδέα πάνω στην οποία να δουλέψεις τώρα που έχεις καποιο κεφάλαιο. Τώρα θα είναι ακίνητο; κατάστημα; κάτι online; λόγω πληθωρισμού, τα 100κ πριν 5 χρόνια ήταν μεγάλο ποσό. Τώρα πλέον όχι γιατί και τα ακίνητα έχουν πάρει πολλά, και οι κατασκευές, και τα υλικά και τα πάντα. Γνώμη μου πως ο τουρισμός είναι χαμένη υπόθεση γιατί έχουν πέσει πολλοί και φτιάχνουν σπίτια, καταστήματα κτλ και στην Ελλάδα έχουμε πάρει και ψηλά τον αμανε. Ανεβάζουν τις τιμές στον Θεό όλοι και πιστεύουν πως το πάρτι θα κρατήσει χρόνια. Με αυτά που κάνουμε θα τα πληρώσουμε άσχημα τα επόμενα χρόνια. Εστίαση γνώμη μου πως είναι λίγο σκλαβιά. Κατ αρχήν είναι ήδη κορεσμένα, επομένως για να φτιάξεις κάτι πρέπει να το κάνεις να ξεχωρίσεις. Εφόσον δεν είσαι της δουλειάς, πχ σεφ, τότε δύσκολο να κάνεις κάτι άσε που πρέπει να είσαι κάθε μέρα εκεί. Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις αλλά με 15% επιστροφή της επένδυσης του μετά την φορολογία χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο, δεν υπαρχει. Ίσως να επενδυτές στον εαυτό σου και λίγο; δλδ να βρεις κάτι που θα σου δώσει αξία σε εσένα. Φαντάσου ενοίκιο για σπίτι, πληρώνεις 15% φόρο στην τον ενφια (που συνήθως είναι περίπου ένα ενοίκιο του σπιτιού)...
snot Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Απόδοση 15% με χαμηλό ρίσκο μπορείς να την ξεχάσεις, δεν υπάρχει. Αν εμπιστεύεσαι ακίνητα υπάρχουν και τα REIT που έχουν πέσει αρκετά τον τελευταίο καιρό
makis269 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 λίγα είναι τα 150.000 για επένδυση χωρίς ρίσκο για μεγάλη χασούρα , ώστε να είσαι αραχτός από την απόδοση. αν σου πει κάποιος ότι θα στα αυγατίσει όπως έλεγαν και στο χωριό μου,πάρε πρώτα πακέτα με χαρτομάντιλα γιατί θα πέσει κλάμα. 3
Macosj Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, james01gr είπε Τους τόκους τους ξεχνάς; εάν πάρει δάνειο για αγορά σπιτιού (ευνοϊκό ενοίκιο για αγορά μόνο πρώτης κατοικίας), την απόδοση θα του την φάει ο τόκος. Με την δική σου λογική οποιοσδήποτε πάει να πάρει δάνειο για να έχει 5-6% απόδοση μετά από 20 χρόνια Τι σημασία έχουν οι τόκοι? Νοικιάζει το σπίτι 500 ευρώ, όσα θα είναι και η δόση για 30 χρόνια των τόκων συμπεριλαμβανομένων και ας δώσει συνολικά 250Κ, ούτω ή άλλως αυτά δεν θα τα είχε. Από την τσέπη του δεν θα βάλει κάτι, και θα έχει και το άλλο σπίτι για παθητικό εισόδημα. Ο τύπος 150Κ έχει, είναι ένα μικρό ποσό. Μόνο αυτό μπορεί να κάνει Το σημαντικότερο όταν έχεις λεφτά ή περιουσία είναι ότι μπορείς να δανειστεις πιο εύκολα, αυτό πρέπει να εκμεταλλεύτει. Μετά πάμε στο stock market, καλύτερα να τα παίξει κινο. Οσο για εστιατόρια και καφετεριες, είναι καμμένα λεφτά. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2023 από Macosj
Mvpgr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 15% απόδοση μετά φόρων έχει πολύ ρίσκο. Αφού το πλάνο σου είναι επενδύοντας αυτό το ποσο να βγάζεις 50.000 το χρονο σε δέκα χρόνια βλέπω 2 επιλογές. Όπως σου είπαν οι άλλοι, ανοιγεις μια επιχείρηση (αγοραζεις θέση εργασίας) και προσπαθεις να παει καλά. Δεδομένου οτι δεν ξέρεις κάτι εξειδικευμένο και δεν εχεις καμια ιδεα, μιλάμε για εμπόριο ή υπηρεσίες σαν αυτά που σκεφτηκες. Το ρίσκο για το αν θα υπάρχει η επιχείρηση σε 10 χρόνια το βλέπω μεγάλο, ποσο μάλλον να σου δινει τα λεφτά που θες. Το δεύτερο είναι να επενδύσεις στο να μάθεις κάτι. Ειτε κανονικές σπουδες σε κάτι που έχει ζήτηση και ίσως σου αρέσει (πληροφορική, ιατρική, μηχανικός κτλ), με αυτά τα χρήματα θα μπορούσες να πας Αγγλία, Ολλανδία ή κάποια αντίστοιχη χώρα και αναλόγως τις περιστάσεις να σου μείνουν κάμποσα απο αυτά (ή και όλα) και να αποφασίσει τι θα τα κανεις αφού εχεις εξειδικευτει. Ειτε αν δεν θες κανονικές σπουδές, μια "τέχνη", υδραυλικός, ηλεκτρολόγος κτλ. Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσεις να σπουδάσεις, να συντηρήσεις αξιοπρεπώς τον εαυτό σου για 2-3 χρόνια που θα κατσεις δίπλα σε κάποιον μάστορα που θα σου δίνει ψιχουλα και μετα να στησεις το δικο σου μαγαζί. Θεωρώ οτι η δεύτερη περιπτωση είναι πιο ασφαλής στο να σε φέρει στο στοχο σου με το κεφάλαιο που έχεις. Επίσεις είναι πιο ασφαλής στην περίπτωση που χάσεις όλο το ποσο (π.χ. αποτύχει η επιχείρηση ή τα χρειαστείς για κάποια ασθένεια κτλ) αφού θα ξέρεις κάτι για να ζήσεις. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2023 από Mvpgr
Macosj Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, geogeo33 είπε Καλο το σκεπτικό σου, με τρομάζει το 20-30 χρόνια δάνειο, γιατί για ένα δάνειο 150.000 ευρώ, θα πληρώσω 300.000+ μετά απο 20-30 χρόνια. Αν το ακίνητο που θα αγοράσω για 150.000, διπλασιαστεί, τότε θα έχω κάνει μια καλή αγορά. Αν όχι, θα έχω κανει μια κακη αγορά. Επιπλέον τότε θα είμαι 46-56 χρονων. προσωπικος μου στόχος είναι στα 36 μου (σε 10 χρόνια απο τώρα) να βγάζω κάθε χρόνο σταθερά 50.000 ευρώ. Αλλά Κοίτα, καλό είναι να πέσεις από το συννεφάκι σου, αν θέλεις να βγάζεις 50Κ τον χρόνο από παθητικό εισόδημα στα 35 σου χωρίς να έχεις κάνει απολύτως τίποτα, απλά έχω έχοντας 150Κ στην άκρη τότε το σκέφτεσαι εντελώς λάθος. Σου φαίνονται πολλά τα 20-30 χρόνια, ενώ θα έχεις όλο το διαθέσιμο χρόνο να δουλεύεις παράλληλα? Λίγο ντροπή, εμείς που σππυδαζουμε 15 χρόνια για να πιάσουμε σοβαρά λεφτά στα χέρια μας, και προσφέρουμε και στην κοινωνία και δεν έχουμε τέτοιες απαιτήσεις. Καλό είναι να προσγειωθείς λίγο, το κενό που βρήκες νόμιζες θα γίνεις πλούσιος με μηδενική κούραση 11
notist Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο και δεν είναι όλοι τυχεροί άτυχοι. Δύο παραδείγματα 1) Φίλος με κεφάλαιο σαν το δικό σου αγόρασε μικρό διαμέρισμα πέριξ του παίδων στο γουδί. Το ανακαίνισε και για μένα έκανε μια πολύ έξυπνη κίνηση. Το νοίκιαζε με την ημέρα σε γονείς συγγενείς παιδιών που έρχονταν από την επαρχία για νοσηλεία στο παίδων. Κάπου έπρεπε να μείνουν κι αυτοί. Για να μην μακρυγορώ πήρε και δεύτερο και αυτή τι στιγμή έχει 6 διαμερίσματα που τα νοικιάζει όλα με την ημέρα. Στη συνέχεια έβαλε και mini bus για να τους μεταφέρει από αεροδρόμιο λιμάνι. Όλα αυτά με προσωπική φροντίδα πολύ τρέξιμο και όχι αραχτός. Πάει πολύ καλά. 2) Άλλος γνωστός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει περιουσία που του άφησε ο πατέρας του. Ημιτελή σπιτάκια πάνω από 15 με τεράστιο οικόπεδο σε εξοχικό προορισμό, με συνέπεια να τα πάρει η τράπεζα. Α θυμήθηκα και έναν τρίτο ο οποίος έδωσε περίπου τα ίδια λεφτά για να πάρει franchise γνωστή αλυσίδα καφέ σε εντελώς άκυρο σημείο,με ήδη στημένους ανταγωνιστές. Αραχτός από μια οθόνη υπολογιστή στο σπίτι του με υπαλλήλους νομίζοντας ότι θα του έρχονται τα λεφτά από τον ουρανό. Αποτέλεσμα το πήρε πίσω η εταιρία και με το ζόρι του έδωσε 10 χιλιάδες. 7
armagedwnn Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Τα ακίνητα πρέπει να τα βλέπουμε περισσότερο σαν αποθήκευση περιουσίας παρά σαν επένδυση. Αρχικά έχεις δικό σου σπίτι ναι ή όχι? Αν δεν έχεις τότε είσαι από τους τυχερούς που θα έχει δικό του σπίτι για μια ζωή χωρίς ενοίκιο. Επειδή ανέφερες ότι είσαι από φτωχή οικογένεια. Το να μείνεις για πάντα με γονείς δεν παίζει. Δεν ξέρω τι κενό βρήκες, αλλά αυτό αυτομάτως δεν σε κάνει αιδίκευτο. Μπορείς να το αξιοποιήσεις αυτό ή να ψάξεις να βρεις το επόμενο κενό. Δυστυχώς τα χρήματα δεν έρχονται εύκολα (παρ' όλο που σε εσένα ήσθαν) αλλά δεν γίνετε να έχεις εισόδημα με αυτό το ποσό. Αν ήταν εύκολο να βγάλεις τόσα χρήματα θα πέρναμε όλοι ένα δάνειο και θα γινόμασταν πλούσιοι. 150κ δεν τα βρίσκεις και τόσο δύσκολα. Καλά κάνεις και έχεις μεγάλους στόχους για την επόμενη δεκαετία, αλλά αυτός ο στόχος δεν πιάνεται με το να κάθεσαι ένα χρόνο και μετά να έρχεσαι εδώ να πάρεις απάντηση στο ερώτημα που όλοι ψάχνουμε.Φιλικά πάντα αλλά έχεις αρχίσει λίγο λάθος. Υ.Γ.: Εγώ στην θέση σου αν δεν είχα σπίτι θα αγόραζα, αν είχα θα έπαιρνα ένα διάρι και θα το νοίκιαζα. Τα υπόλοιπα 20-50κ ανάλογα την αγορά του σπιτιού θα τα επένδυα σε μετοχές (γιατί αν τα είχα στην τράπεζα θα τα έτρωγα) και ταυτόχρονα θα έκανα κάποια δουλειά. Τέλος κάλυψες ένα κενό που υπήρχε, τώρα δεν υπάρχει (άρα καλύφθηκε από κάποιον άλλον ή από πολλούς οπότε θεωρείς ότι δεν σε συμφέρει). Είναι λίγο χαζό να περιμένεις να εμφανιστεί ξανά το κενό. 1
dkstopo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 εμπόριο, ασχολήσου με την χονδρική καλύτερα, δεν χρειάζεται να βάλεις πολλά σε φρουφρού και αρώματα, στοκάρεις και πουλάς προϊόντα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα