archer100 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 15% αποδοση χωρις ρισκο δεν υπαρχει. Οι αποδοσεις χαμηλου ρισκου (ακινητα, ομολογα, μερισματα, κλπ) ειναι κοντα στο 5-7% απο κει και πανω αναγκαστικα θα παρεις ρισκο. Εγω θα αγοραζα 3-4 μικρα διαμερισματα στην Ελληνικα επαρχια, οπου υπαρχει ακομα value Μπορεις ευκολα να πιασεις τα 800-900 ευρω απο ενοικια 15% μονο αν ριξεις λεφτα σε εταιρια, αλλα παντα θα εχεις ρισκο. Επισης μπορεις να αγορασεις 2 ταξι και να τα νοικιαζεις, εκει μπορει να παρεις 15% αποδοση, ισως και παραπανω, αλλα παντα θα υπαρχει ρισκο, πχ να πεσουν οι τιμες, κλπ Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2023 από archer100 3
koulkos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, andreaspA είπε Δεν πηγε σε βιλα με πισινα. Πηγε σε 4 μικρα σπιτακια. Μια χαρα βγαινουν τα 50κ. Σημερινή αναζήτηση στο booking για Κάρυστο, διάστημα 17-23 Ιουλίου: 5 ξενοδοχεία - rbnb < 500,00 για 7 ημέρες 9 ξενοδοχεία - rbnb < 600,00 για 7 ημέρες 17 ξενοδοχεία - rbnb < 800,00 για 7 ημέρες 24 ξενοδοχεία - rbnb < 1.000,00 για 7 ημέρες Αν υποθέσουμε τιμή 120,00/ βραδιά (πολύ αισιόδοξο), full booked και τα 4 για 4 μήνες, ήτοι Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο πάμε σε 120,00 * 4 * 30 * 4 = 57.600,00. Αν ο άνθρωπος τα έχει ως ιδιώτης, δεν το συζητάμε, δουλεύει για το κράτος μετά τις πρώτες 12.000,00. Θα υποθέσουμε πως έχει επιχείρηση με 22% φόρο. Από τις 57.600,00 αφαιρούμε ΔΕΗ, νερό, Intennet, πλυντήριο, καθαριστικά, λοιπά αναλώσιμα, απόσβεση επίπλων, τυχόν μικροζημιές, λογιστή, ΕΦΚΑ, τέλος επιτηδεύματος, εσένα που τον ασφαλίζεις, προμήθεια από διάφορες πλατφόρμες, έξοδα όπως εργασίες αποκατάστασης/ανακαίνισης, μικροέξοδα μετακινήσεων πάρε-δώσε κλειδί και τέλος τον φόρο. Αν του μείνουν λοιπόν του φίλου 25.000,00-35.000,00 (ανάλογα τα μαύρα και ποια έξοδα μπορεί να γλιτώσει) θα λέει και ευχαριστώ. Που και πάλι είναι πολύ καλή απόδοση. 50K δεν βγάζει σίγουρα. 5
Allan-Wake Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, geogeo33 είπε Καλημέρα! Είμαι 26 χρονών, ζω στην Ελλάδα και μετά από 4 χρόνια ενασχόλησης με κάτι στο διαδίκτυο (κάποιο κενό που υπήρχε, δεν θέλω να αναφέρω περαιτέρω, έχει σταματήσει να υπάρχει πλέον ), έχω μαζέψει ένα αξιοσέβαστο ποσό (150.000 ευρώ). Ψαχνω λοιπόν που να επενδύσω αυτό το ποσό για να φτιάξω την ζωή μου. Προέρχομαι από φτωχή οικογένεια, είχα άστρο για να έρθουν έτσι τα πράγματα και να μαζέψω χρήματα. Γενικα μου αρέσει η σταθερότητα, για αυτό κοίταξα για αγορά ακινήτου σε πόλη, αλλά με τα χρήματα που έχω, έβρισκα κάποια ακίνητα που θα μου απέφεραν 600-700 ευρώ τον μήνα, θα είχα απόδοση 5-6%. Κάτι τέτοιο δεν μου αρκεί αυτή την στιγμή, το μίνιμουμ που ζητάω σαν απόδοση είναι το 15%, δηλαδή με μια επένδυση 150.000 να μένουν στην τσέπη μου 22.000 ευρώ (μετά από τυχόν έξοδα). Επειδή λοιπόν δεν θέλω αυτά τα χρήματα να τα κάψω σε αμαξια, βόλτες ή οτιδήποτε άλλο, θέλω να μου πείτε την άποψη σας τεκμηριωμένα για το που θα επενδύατε αυτά τα χρήματα και γιατί. μια γενικη συμβουλη ειναι, αυτα που βλεπεις να γραφουν τα αμερικανακια στο reddit δεν εχουν την παραμικρη σχεση με το πως δουλευει η ελληνικη αγορα. Τα χρηματα που εχεις ειναι ψιχουλα, δεν προκειται να τα βαλεις καπου και ευκολα να βγαλεις passive income. Αποψη μου, ριξτα σε μια δουλεια που θα κανεις, πχ στην νεα σου επιχειρηση. 2
johnieXoX Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) απ'ότι κατάλαβα αυτό που ψάχνει είναι μια νέα επιχείρηση να επενδύσει. όχι αποκλειστικά να χει passive income και να τα ξύνει όλη μέρα ψάξε για σχετικά φθηνό οικόπεδο σε σχετικά τουριστική περιοχή δες πόσα ενοικιαζόμενα μπορείς να βγάλεις και δες τι μπορείς να επιδοτηθείς βέβαια, με 150 χιλ €, είσαι οριακός, γιατί θα χρειαστείς και κεφάλαιο όσο υλοποιείς.. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2023 από johnieXoX
andreaspA Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, koulkos είπε Σημερινή αναζήτηση στο booking για Κάρυστο, διάστημα 17-23 Ιουλίου: 5 ξενοδοχεία - rbnb < 500,00 για 7 ημέρες 9 ξενοδοχεία - rbnb < 600,00 για 7 ημέρες 17 ξενοδοχεία - rbnb < 800,00 για 7 ημέρες 24 ξενοδοχεία - rbnb < 1.000,00 για 7 ημέρες Αν υποθέσουμε τιμή 120,00/ βραδιά (πολύ αισιόδοξο), full booked και τα 4 για 4 μήνες, ήτοι Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο πάμε σε 120,00 * 4 * 30 * 4 = 57.600,00. Αν ο άνθρωπος τα έχει ως ιδιώτης, δεν το συζητάμε, δουλεύει για το κράτος μετά τις πρώτες 12.000,00. Θα υποθέσουμε πως έχει επιχείρηση με 22% φόρο. Από τις 57.600,00 αφαιρούμε ΔΕΗ, νερό, Intennet, πλυντήριο, καθαριστικά, λοιπά αναλώσιμα, απόσβεση επίπλων, τυχόν μικροζημιές, λογιστή, ΕΦΚΑ, τέλος επιτηδεύματος, εσένα που τον ασφαλίζεις, προμήθεια από διάφορες πλατφόρμες, έξοδα όπως εργασίες αποκατάστασης/ανακαίνισης, μικροέξοδα μετακινήσεων πάρε-δώσε κλειδί και τέλος τον φόρο. Αν του μείνουν λοιπόν του φίλου 25.000,00-35.000,00 (ανάλογα τα μαύρα και ποια έξοδα μπορεί να γλιτώσει) θα λέει και ευχαριστώ. Που και πάλι είναι πολύ καλή απόδοση. 50K δεν βγάζει σίγουρα. Συμφωνω. Δεν μιλησα για κέρδος. Μίλησα για έσοδο που δηλώσαμε στο ασφαλιστηριο για την ΑΕ. Υποψιν οτι η Καρυστος για καποιον λογο , δουλευει καλα και τον χειμωνα. Φθινοπωρο και ανοιξη αρκετα καλα!
vamvakoolas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 10 λεπτά πριν, andreaspA είπε Συμφωνω. Δεν μιλησα για κέρδος. Μίλησα για έσοδο που δηλώσαμε στο ασφαλιστηριο για την ΑΕ. Υποψιν οτι η Καρυστος για καποιον λογο , δουλευει καλα και τον χειμωνα. Φθινοπωρο και ανοιξη αρκετα καλα! ναι ειναι η νεα μυκονος
papp0us Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 8 ώρες πριν, geogeo33 είπε έχω μαζέψει ένα αξιοσέβαστο ποσό (150.000 ευρώ) Γενικα μου αρέσει η σταθερότητα το μίνιμουμ που ζητάω σαν απόδοση είναι το 15%, δηλαδή με μια επένδυση 150.000 να μένουν στην τσέπη μου 22.000 ευρώ (μετά από τυχόν έξοδα). Αν σου αρέσει η σταθερότητα, δεν υπάρχει ουτε ΜΙΑ στο εκατομμύριο να βρεις κάτι που θα σου αποφέρει ελάχιστη απόδοση 15%. Το 15% απαιτεί σοβαρό ρίσκο, οπότε το ξεχνάς σαν προοπτική, εκτός αν δε σε νοιάζει να ψάξεις, να μπλεχτείς, να επενδύσεις, και σε ολα αυτά να παίξει σοβαρή περίπτωση να χάσεις και μεγάλο μέρος των χρημάτων σου, αν όχι όλο. Ψάξου αρκετά με τα ακίνητα, και κάνε κίνηση, γιατί και να τα έχεις στην τράπεζα να κάθονται δεν είναι λύση, αλλά ρίξε πολύ τις απαιτήσεις σου στο θέμα της απόδοσης. Όλα αυτά, όσο μιλάμε για Passive κατάσταση. Αν έχεις κάποιο ταλέντο, ικανότητα, εμπειρία σε χώρο κτλ που μπορεί να σου φέρει λεφτά είναι άλλο πράγμα, αλλα φαντάζομαι οτι αν το είχες αυτό, δε θα το συζητούσες τώρα. Προς Θεού μόνο, μην ανοίξεις μια επιχείρηση, απλά για να την ανοίξεις, ή επειδή "την έχει κάνει ο τάδε και πάει καλά". Δε δουλεύει έτσι το πράγμα. 4
Ducatista Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Εγω θα πήγαινα σε 5-7% σίγουρη και όχι 15% με ρίσκο.. 26 εισαι ακομη αν έχεις κάποια εργασία και σου αρεσει μείνε εκεί έως νιώσεις ότι ήρθε η καταλληκη στιγμή να ρισκάρεις για παραπάνω.. αλλιώς κάνε όπως νιώθεις ξερω τα 150 στο άκουσμα τους είναι αρκετά άλλα στην πραγματικότητα για να είσαι μέσα στην αγορά καφέ εστίαση κλπ είναι ισα ισα για να κάνεις κάτι.. καλή τύχη από εμένα φίλε μου 1
Damianus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Επενδυση στο Αμερικανικο Χρηματιστηριο σε μετοχες με μερισματα (μεγαλυτερο ρισκο) Επενδυση σε ETF πχ VΟΟ και το αφηνεις να αυγατιζει με τα χρονια προσθετοντας σταθερα καθε μηνα και ενα ποσο για τη βελτιστη μοχλευση. (μικροτερο ρισκο) https://www.calculator.net/investment-calculator.html Τα παραπανω για passive income. Διαφορετικα με μεγιστο ρισκο , ανοιγεις επιχειρηση και ειτε 1) Καλυπτεις ενα κενο της αγορας 2) Βελτιωνεις μια υπαρχουσα λυση Και τελικη εναλλακτικη για YOLO τυπους , επενδυεις 5 χιλ. συνολικα απο 1 χιλ σε ενα κρυπτονομισμα και το ξεχνας 1 χρονο με την ελπιδα πως ενα απο αυτα θα πετυχει ενα 20x-100x. ΥΓ: Στα ακινητα για passive (ενοικια), μονο με δανειο απο τραπεζα συμμετοχη 80/20 , με αποπληρωμη απο ενοικιαστη και απο μερος του εισοδηματος σου. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2023 από Damianus 4
marmagia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Φαντάζομαι έχεις υπόψιν σου ότι σε πολλές περιπτώσεις η απόδοση καταδεικνύει το ρίσκο, σωστά;
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 15 ώρες πριν, geogeo33 είπε Καλημέρα! Είμαι 26 χρονών, ζω στην Ελλάδα και μετά από 4 χρόνια ενασχόλησης με κάτι στο διαδίκτυο (κάποιο κενό που υπήρχε, δεν θέλω να αναφέρω περαιτέρω, έχει σταματήσει να υπάρχει πλέον ), έχω μαζέψει ένα αξιοσέβαστο ποσό (150.000 ευρώ). Ψαχνω λοιπόν που να επενδύσω αυτό το ποσό για να φτιάξω την ζωή μου. Προέρχομαι από φτωχή οικογένεια, είχα άστρο για να έρθουν έτσι τα πράγματα και να μαζέψω χρήματα. Γενικα μου αρέσει η σταθερότητα, για αυτό κοίταξα για αγορά ακινήτου σε πόλη, αλλά με τα χρήματα που έχω, έβρισκα κάποια ακίνητα που θα μου απέφεραν 600-700 ευρώ τον μήνα, θα είχα απόδοση 5-6%. Κάτι τέτοιο δεν μου αρκεί αυτή την στιγμή, το μίνιμουμ που ζητάω σαν απόδοση είναι το 15%, δηλαδή με μια επένδυση 150.000 να μένουν στην τσέπη μου 22.000 ευρώ (μετά από τυχόν έξοδα). Επειδή λοιπόν δεν θέλω αυτά τα χρήματα να τα κάψω σε αμαξια, βόλτες ή οτιδήποτε άλλο, θέλω να μου πείτε την άποψη σας τεκμηριωμένα για το που θα επενδύατε αυτά τα χρήματα και γιατί. Θα έβαζα τα χρήματα προθεσμιακή κατάθεση και κάποια ίσως σε μετοχες που να δίνουν καλό μέρισμα. Συνέχισε την δουλειά σου διότι σήμερα με τα κόστη ζωής που υπάρχουν τα 150k από μόνα τους είναι ένα τίποτα αν δεν δουλεύεις. Τις αποδόσεις που γράφεις για ακίνητα καλύτερα να τις ξεχάσεις. Κι αν υπάρχουν δεν πρόκειται να στο πει κανένας, θα έχουν αρπάξει τις ευκαιρίες οι πιο ενημερωμένοι και τα κοράκια. 1
mourouzis2005 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Θεωρητικα η επενδυση πρεπει να υπερβαινει το 15% αποδοση αν τα 22.000 πρεπει να ειναι καθαρα, μετα τα εξοδα. Ειναι δυσκολο, πρεπει να κανεις μια επιχείρηση δική σου (και να πετυχει φυσικα)
Macosj Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάρε σπίτι, βάλε το υποθήκη και πάρε δάνειο, με το δάνειο πάρε άλλο ένα σπίτι και με το ενοίκιο του ενός σπιτιού αποοληρωσε το δάνειο. Έτσι θα έχεις και ένα 5-6% τα πρώτα 20-30 χρόνια και μετά θα έχεις δύο σπίτια και δύο ενοίκια άρα ένα 12%. Αυτή είναι η πιο σταθερή λύση. Αν θέλεις επιχειρήσεις και τέτοια τότε να είσαι έτοιμος για δύσκολες ημέρες, εκτός αν έχεις καμιά καλή ιδέα που δεν έχουν και πολλοί πόσο μάλλον δε με την επένδυση στο στοκ μάρκετ. Απλά απορώ, τι κενό βρήκες και έκανες 150κ. Θα ήταν ενδιαφέρον να το μοιραστείς, διότι από ότι καταλαβαίνω για να σταμάτησες σημαίνει ότι το κενό έκλεισε. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2023 από Macosj 1 1
Damianus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Τέτοιο ποσό και γρήγορα πιθανολογω από προϊόν Dropshipping.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα