Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μένω στο κέντρο με έντονο το πρόβλημα της εύρεσης πάρκινγκ. 

Θέλω να κρατήσω κενή μια θέση στάθμευσης, άμα καταφέρω και βρω φυσικά κάποια κενη διότι όλες πιάστηκαν, για να παρκάρει το φορτηγάκι από το συνεργείο αποφραξης ώστε να τραβήξει σωλήνες από το πιεστικό μέχρι το φρεάτιο που βούλωσε με αποτέλεσμα να γεμίσουμε νερά στο υπόγειο. 

Θέλω να ρωτήσω αν έχω το δικαίωμα από τον νόμο να τοποθετήσω ένα αντικείμενο εκεί. Θα βάλω μια καρέκλα και θα κολλησω ανακοίνωση που θα γράφει "παρακαλούμε θερμά να μην παρκάρετε λόγω εργασιών αποφραξης". 

Επειδη ξέρω ότι δεν πρόκειται να μείνει η καρέκλα εκεί και θα την βγάλει κάποιος για να παρκάρει και θα γίνει τσακωμός, θέλω να γνωρίζω αν μου το επιτρέπει ο νόμος να το κάνω αυτό σε περίπτωση που κάποιος καλέσει την αστυνομία. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Θέλω να κρατήσω κενή μια θέση στάθμευσης, άμα καταφέρω και βρω φυσικά κάποια κενη διότι όλες πιάστηκαν, για να παρκάρει το φορτηγάκι από το συνεργείο αποφραξης ώστε να τραβήξει σωλήνες από το πιεστικό μέχρι το φρεάτιο που βούλωσε με αποτέλεσμα να γεμίσουμε νερά στο υπόγειο. 

Θέλω να ρωτήσω αν έχω το δικαίωμα από τον νόμο να τοποθετήσω ένα αντικείμενο εκεί. Θα βάλω μια καρέκλα και θα κολλησω ανακοίνωση που θα γράφει "παρακαλούμε θερμά να μην παρκάρετε λόγω εργασιών αποφραξης". 

Επειδη ξέρω ότι δεν πρόκειται να μείνει η καρέκλα εκεί και θα την βγάλει κάποιος για να παρκάρει και θα γίνει τσακωμός, θέλω να γνωρίζω αν μου το επιτρέπει ο νόμος να το κάνω αυτό σε περίπτωση που κάποιος καλέσει την αστυνομία. 

Οχι δεν επιτρεπεται, ιδανικα παρκαρε το αμαξι σου εκει, και βγαλτο οταν ερθει το φορτηγο.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν επιτρέπεται η μόνιμη κατάληψη θέσης. Όταν υπάρχει συγκεκριμένη ανάγκη π.χ. μετακόμιση, παραλαβή φορτίου κλπ. που δεν γίνεται αλλιώς, τι θα γίνει; Να κλείσει το δρόμο; Να παρακωλύσει την κυκλοφορία; Για τους πολύ νομοταγείς προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα βλ. "Κατάσταση ανάγκης αίρουσα το άδικο"

Δημοσ.

Απ' το νόμο δε νομίζω ότι προβλέπεται κάτι τέτοιο, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ψάχνουμε για νόμιμες λύσεις γιατί πολύ απλά δε θα κάνουμε τη δουλειά μας.

Αν αποφασίσεις να κάνεις τη δουλειά σου βάλε ό,τι καλύτερο μπορείς, ιδανικά κάποιο όχημα και επειδή εικάζω ότι δεν έχεις, βρες κάποιο φίλο/γνωστό να σου κάνει μια εξυπηρέτηση. Διαφορετικά στην περιοχή που είσαι δύσκολο να σεβαστεί κάποιος καρέκλες και σημειώματα. Το κέντρο που τόσο λατρεύεις έχει αυτά τα μειονεκτήματα. Σε μια γειτονιά στα προάστια ΙΣΩΣ ήταν πιο απλό κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Ισως το να κλεισετε για λιγο το δρομο ειναι πιο ρεαλιστικο. 
Αρκει να μπορουν τα αυτοκινητα με μια μικρη παρακαμψη να κανουν τη δουλεια τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Οχι δεν επιτρεπεται, ιδανικα παρκαρε το αμαξι σου εκει, και βγαλτο οταν ερθει το φορτηγο.

Δεν έχουμε αμάξι.... Θα ήταν το πρώτο που θα έκανα άμα είχα. 

Ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης οπότε αναγκαστικά θα κλείσει την μια λωρίδα, αμα βέβαια πάει να περάσει φορτηγό την πατήσαμε. 

1 ώρα πριν, kalmik είπε

Δεν επιτρέπεται η μόνιμη κατάληψη θέσης. Όταν υπάρχει συγκεκριμένη ανάγκη π.χ. μετακόμιση, παραλαβή φορτίου κλπ. που δεν γίνεται αλλιώς, τι θα γίνει; Να κλείσει το δρόμο; Να παρακωλύσει την κυκλοφορία; Για τους πολύ νομοταγείς προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα βλ. "Κατάσταση ανάγκης αίρουσα το άδικο"

Για την μετακόμιση υπάρχει διαδικασία που προβλέπεται, εκεί βέβαια είναι όλα προγραμματισμένα, εδώ έχουμε κάτι έκτακτο. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ζήτα χάρη από τον κολλητό ή τον κουμπάρο ή τον καλό γείτονα. Αν κανένας δεν έχει αμάξι πες να βάλουν δύο μηχανάκια σε μια χ απόσταση ώστε να δεσμεύσουν μια θέση πάρκινγκ αυτοκινήτου.

Αν θέλεις να είσαι δημιουργικός πήγαινε αγόρασε κοκκινόασπρη κορδέλα και δέστην στα δέντρα αν υπάρχουν με ένα σημείωμα που να λέει μετακόμιση συνήθως το μήνυμα για μετακόμιση το σέβονται.

Σε μονοκατοικία μένεις;

πάντως εμάς όταν έρχονται τα συνεργεία κλείνουν την έξοδο του κάθετου δρόμου ώστε να υπάρχει οπτική επαφή και όταν δουν ότι δεν μπορούν να βγουν λόγω εργασιών φεύγουν από έναν παράδρομο.

Εσχάτως αν υπάρχει κοντά ιδιωτικό πάρκινγκ θα μπορούσαν να το κλείσουν να κάνουν την δουλειά που εντάξει δεν θέλει και ώρες και να φύγουν ούτε γάτα ούτε ζημία.

Επεξ/σία από Choutas
Δημοσ.
9 hours ago, Basilhs23___ said:

Όχι δεν έχεις δικαίωμα να τοποθετήσεις κάποιο αντικείμενο εκεί, απαγορεύεται, σε περίπτωση που καλέσει κάποιος την αστυνομία - και κάνει σωστά τη δουλειά της - θα σου επιβάλλει πρόστιμο 400€. Εκτός και αν πάρεις άδεια για αυτό από την αστυνομία, κάτι που μάλλον είναι απίθανο να συμβεί.

Δες και το σχετικό άρθρο του κ.ο.κ.:

https://www.glavopoulos.com/kok-048/

8 hours ago, kalmik said:

Δεν επιτρέπεται η μόνιμη κατάληψη θέσης.

Το άρθρο του κοκ που παρέθεσα παραπάνω λέει το ακριβώς αντίθετο.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

ενημερωνεις το δημο που ανηκεις εφοσον ειναι προγραμματισμενη εργασια. Εφοσον ο δημος ειναι ενημερωμενος (και δεν εχει κανει τιποτα) ναλε καφασια/αλλο ιχ κτλ μεχρι να γινει η εργασια. Αν ο ρουφιανος καλεσει τροχαια τους παραπεμπτεις δημο. Για Αθηνα

https://www.cityofathens.gr/who/dieythynsi-odopoiias-apocheteysis-kai-koinochriston-choron/

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελείωσε η δουλειά. 

Ειχε βουλώσει η κεντρική αποχέτευση προς τον δρόμο και βγήκαν οι ακαθαρσίες στους χώρους του ισογείου με το που άνοιξαν τα καπακια από το φρεάτιο, καθαρίζαμε για ώρες με τα λάστιχα και τα πιεστικο, το υπόγειο θα το αφήσω γιατί κουράστηκα. 

Όλες οι θέσεις ήταν πιασμένες από το βράδυ και δεν έτυχε ούτε ένας να ξεπαρκαρει το αμάξι του. Αυτός φοβόταν να έρθει και μου λέει ότι πλεον με τον κόσμο παίζεις μπουνιές για πλάκα και είναι όλοι πολύ νευριασμενοι. Αλλά τελικά ήρθε, έκλεισε την μια λωρίδα και τα αμάξια περνούσαν από την άλλη. Δεν έτυχε να περάσει φορτηγό. 

Από γειτονες κτλ ελάχιστους γνωρίζω, μόνο ένας έχει αμάξι που θα μπορούσε ίσως να το βάλει σε καμία κενή θέση, ο απέναντι έχει γκαράζ και θα μπορούσε να με εξυπηρετήσει αν του ζητούσα να παρκάρει το όχημα στην δική του θέση, αλλά έτσι τα αμάξια που θα περνάνε από την άλλη λωρίδα και θα πατάνε τους σωλήνες από το πιεστικο που δεν το ήθελε αυτός. 

Θα δω τι θα κάνω μελλοντικά. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι έγινε επιτυχως η δουλειά και μου έφυγε τρελο άγχος γιατί έβγαιναν έξω οι ακαθαρσίες. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...