mindreader Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Επι χρονια τα εβλεπα στα φαρμακεια χωρις να δινω ιδιαιτερη σημασια. Μεχρι που προσφατα, διαφορα περιστατικα σε γνωστα μου κοντινα προσωπα, μου ειπαν για τη χρησιμοτητα τους. Γενικα δεν εχω θεματα, αλλα ειμαι της λογικης οτι παντα πρεπει να υπαρχουν καποια φαρμακα ή σχετικα ειδη στο σπιτι, ωστε αν συμβει κατι, να μην καθεσαι και παρακαλας να εχει το κοντινο σου διανυκτερευον φαρμακειο κλπ. Απο ολη αυτη την ποικιλια που βλεπω οτι υπαρχει σε επιθεματα, για διαφορους μικροτραυματισμους ή παθησεις δερματικες και αλλες, οπως εδω https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=compeed θα ηθελα να μου πειτε τι εχετε χρησιμοποιησει, τι εμπειρια ειχατε, και τι νομιζετε οτι πρεπει να υπαρχει σε καθε σπιτι, ....just in case. Hansaplast εχω παντα, αλλα μαλλον θα πρεπει να εχω και καποια compeed καλου κακου. Περιμενω τις αποψεις σας! 1
Moderators stormrain Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Λοιπον παραδοξως εχω αποψη (και) για αυτα. 😛 Τα χρησιμοποιω χρονια, επειδη χειριζομαι συχνα πυκνα κοπιδι και κοβομαι λιγο καποιες φορες, εχω διαπιστωσει πως τα Compeed ειναι τελεια στην αδιαβροχοποιηση του σημειου (εκτος προφανως αν βουτηξεις το χερι στο νερο για ωρα και/ή το τριβεις). Επισης καλυπτουν αψογα το σημειο και δεν λερωνεσαι εσυ ή τα αντικειμενα που κρατας με αιμα, πραγμα που εχω διαπιστωσει πως συμβαινει με τα κλασικα Hansaplast τα οποια μπορει να λερωσουν απο τις τρυπουλες που εχουν. Ταυτοχρονα νομιζω πως επουλωνουν και πιο γρηγορα την πληγη. Προφανως μιλαω για μικροπληγες, οχι να διαμελιστεις ξερωγω, τα βαζω την μια ημερα και την επομενη το σημειο ειναι good to go. Kαποιες φορες που με εχουν χτυπησει κατι παπουτσια εχει τυχει να τα βαλω και εκει, που ειναι και η σωστη τους χρηση και φυσικα λειτουργουν μια χαρα. Προφανως και τα παραπανω βασιζονται στην δικη μου εμπειρια σε επιφανειακες πληγες που προφανως χειριζομαι τηρωντας ολους τους κανονες υγιεινης και προφανως δεν θα τα προτεινα για πληγες σοβαρες ή εν δυναμει σοβαρες. 3
mindreader Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Stormrain, τι θα προτεινες να εχω στο σπιτι για αν συμβει κατι; Θες να δωσεις ενα λινκ; Κατι all around δηλαδη. Ουσιαστικα, θεωρεις οτι ειναι προτιμοτερα στην χρηση τα compeed απο τα κλασικα hansaplast.
*nenya* Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Για μενα ειναι must να υπαρχει στο κουτι των φαρμακων μου το compeed για φουσκαλες απο χτυπημα παπουτσιων αλλα και το compeed για ερπη στα χειλη. Μου εχουν φανει πολυ χρησιμα, τα παιρνω μαζι και σε ταξιδια. 1
The_Judas Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δεν το θεωρω ειδος 1ης αναγκης. Επισης υπαρχουν επιθεματα για πολλα σημεια... εσυ τι χρειαζεσαι; βγαζεις καλους-φουσκαλες σε ολα τα τμηματα των ποδιων;; 1
dbrillis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, mindreader είπε Stormrain, τι θα προτεινες να εχω στο σπιτι για αν συμβει κατι; Θες να δωσεις ενα λινκ; Κατι all around δηλαδη. Ουσιαστικα, θεωρεις οτι ειναι προτιμοτερα στην χρηση τα compeed απο τα κλασικα hansaplast. Παιδια, τα απλα επιθεματα πχ hansaplast ειναι απο τα 80s, το παρον ειναι: 1 ώρα πριν, *nenya* είπε Για μενα ειναι must να υπαρχει στο κουτι των φαρμακων μου το compeed για φουσκαλες απο χτυπημα παπουτσιων αλλα και το compeed για ερπη στα χειλη. Μου εχουν φανει πολυ χρησιμα, τα παιρνω μαζι και σε ταξιδια. Ο ερπης στα χειλη για μενα ειναι πολυ απλη υποθεση, οινοπνευμα σε μια μπατονετα, τριψιμο μολις νιωθω οτι βγαινει και τελος. Τα επιθεματα που κανουν τον ερπη πληγη και τον κουβαλαω 4-5 μερες.. χωρις να χρειαζεται.
*nenya* Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 6 minutes ago, dbrillis said: Ο ερπης στα χειλη για μενα ειναι πολυ απλη υποθεση, οινοπνευμα σε μια μπατονετα, τριψιμο μολις νιωθω οτι βγαινει και τελος. Τα επιθεματα που κανουν τον ερπη πληγη και τον κουβαλαω 4-5 μερες.. χωρις να χρειαζεται. Δεν αντιδρουν όλοι οι οργανισμοί με τον ιδιο τροπο στον ερπη. Εμενα πχ αμα τον προλαβω απο τις πρωτες ωρες με compeed, την επομενη μερα σχεδον εχει εξαφανιστει. Δλδ δεν μου γινεται πληγη με τα επιθεματα...
Moderators stormrain Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, mindreader είπε Stormrain, τι θα προτεινες να εχω στο σπιτι για αν συμβει κατι; Θες να δωσεις ενα λινκ; Κατι all around δηλαδη. Ουσιαστικα, θεωρεις οτι ειναι προτιμοτερα στην χρηση τα compeed απο τα κλασικα hansaplast. Δυστυχώς μεχρι εκει φτάνουν οι γνωσεις μου, αλλα ναι εγω τα θεωρώ προτιμότερα για τους λογους που ανεφερα 7 λεπτά πριν, dbrillis είπε Παιδια, τα απλα επιθεματα πχ hansaplast ειναι απο τα 80s, το παρον ειναι: Πλακα πλακα κι αυτο ειναι καλο για μικροπληγες, πραγματι!
panostza Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Με πρόλαβε η από πάνω , αλλά ναι. Και τα επιθέματα hansaplast υπήρχαν στα 80s αλλά και σπρέι τύπου ψυκτικό, το pulvo. Ακόμα το θυμάμαι όταν έπαιζα μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, ο προπονητής και ο "βοηθός" το βάζανε για πάσα νόσον και πάσα ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα