Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, αρχικά να πω ότι επειδή είναι η πρώτη μου φορά που αλλάζω δουλειά και δεν ξέρω βασικά πράγματα θα ήθελα την βοήθεια σας επάνω σε κάποια ζητήματα. Είμαι σε μια δουλειά εδώ και 16 μήνες και έχω βρει / κλείσει ήδη μια νέα δουλειά σε διαφορετικό κλάδο κτλπ. Πήγα λοιπόν να προειδοποιήσω τον εργοδότη μου ότι το και το και οτι σου δίνω περιθώριο 15 ημέρες να βρεις αντικατάσταση μιας και μέχρι 19 Ιουνίου με θέλουν στην καινούργια μου δουλειά. Ο εργοδότης μου ωστόσο έπειτα από μεγάλη συζήτηση κτλπ δεν δέχεται με λίγα λόγια ότι θα του φύγω και φοβάμαι πολύ για το αν μπορεί να με κρατήσει δέσμιο.

Στην νέα μου δουλειά δεν έχω υπογράψει ακόμη, οπότε οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: Μπορώ να πάω να υπογραψω συμβαση χωρίς να έχω υπογράψει ακόμη την παραίτηση μου στην τωρινή δουλειά μου;(Φαντάζομαι είναι και ένας τρόπος να τον κάνω να αποδεκτει με έσχατο τρόπο την παραίτηση μου) η πρέπει πρώτα να λήξει η μια για να αρχίσει η αλλη;

Πιστεύετε θα έχω κάποιο προβλημα; Και τι εναλλακτικές έχω, πως μπορώ να διαχειριστώ την άρνηση του τωρινού μου εργοδότη ότι την 15η ημέρα του Ιουνίου εγώ φιλακια; Σημείωση ότι δεν θα ήθελα να τρέξω καταγγελία σύμβασης 

Δημοσ.

Δεν θα σου δώσει το κλειδί για τις αλυσίδες;Τι δέσμιος λες;

Θα φτιάξεις μια επιστολή  με την παραίτηση σου και τέλος.

Αν και εγώ θα έβαζα ότι παραιτούμαι άμεσα.

Δημοσ.

Μεταφορικά το χρησιμοποίησα διότι φοβάμαι για αντίποινα. Ότι και αν σημαίνει αυτό

Ωστοσο, όσο αναφορά τις συμβάσεις, μπορώ να πάω στην νέα μου δουλειά για υπογραφή σύμβασης παρόλο που μπορεί να τρέχει ακόμη η σύμβαση στην τωρινή μου δουλειά; Απλά και μόνο για να είμαι εγώ καλυμμένος. Η δεν μπορείς να τρέχεις σε 2 ενεργές συμβάσεις εργασίας;

Νομικά μιλώντας πάντα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η συμβαση εργασιας ειναι μια συμφωνια μεταξυ 2 πλευρων: εργοδοτη και εργαζουμενου. Καθε μερια μπορει να τερματισει ανα πασα στιγμη μονομερως τη συμβαση (οπως το αφεντικο μπορει να σε διωξει το ιδιο και εσυ). Τα μονα παραθυρακια ειναι

1)να υπαρχει δοκιμαστικη περιοδος (στη δικη σου περιπτωση δε παιζει αυτο μετα απο τοσους μηνες)

2)το διαστημα προειδοποιησης: ψαξε γιατι νομιζω μετα απο χρονο δεν ειναι 15 ημερες αλλα 3 εβδομαδες.

Δε μπορεις πλεον να εχεις 2 ενεργες συμβασεις για το διαστημα απασχολησης (πχ πρωινο ωραριο) αλλα κανεις δε σου απαγορευει να δουλεψεις απογευματα ή σ/κ σε αλλο εργοδοτη. Ωστοσο για πρωινη απασχοληση, Θα πρεπει δηλ πρωτα να δηλωσει τη παραιτηση σου το αφεντικο στο συστημα και μετα να υπογραψεις νεα συμβαση....

σε διαφορετικη περιπτωση->επιθεωρηση εργασιας + καταγγελια σε τυχον συνδικατο

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Δε μπορεις πλεον να εχεις 2 ενεργες συμβασεις για το διαστημα απασχολησης (πχ πρωινο ωραριο) αλλα κανεις δε σου απαγορευει να δουλεψεις απογευματα ή σ/κ σε αλλο εργοδοτη. Ωστοσο για πρωινη απασχοληση, Θα πρεπει δηλ πρωτα να δηλωσει τη παραιτηση σου το αφεντικο στο συστημα και μετα να υπογραψεις νεα συμβαση....

Αυτο ειναι ενδιαφερον. Δηλαδη πρεπει να παραιτηθεις πριν υπογραψεις στη νεα δουλεια? Λιγο επικινδυνο δεν ειναι αυτο?

Οσο για τον φιλο η απαντηση ειναι οτι δεν τους ρωτας, τους το ανακοινωνεις. Δες τι λεει το συμβολαιο σου. Στειλε mail για παραιτηση. Οταν δουλεψεις το Notice γεια σας.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Αυτο ειναι ενδιαφερον. Δηλαδη πρεπει να παραιτηθεις πριν υπογραψεις στη νεα δουλεια? Λιγο επικινδυνο δεν ειναι αυτο?

Οσο για τον φιλο η απαντηση ειναι οτι δεν τους ρωτας, τους το ανακοινωνεις. Δες τι λεει το συμβολαιο σου. Στειλε mail για παραιτηση. Οταν δουλεψεις το Notice γεια σας.

αν εχεις τις ανασφαλειες, μπορεις να υπογραψεις πριν παραιτηθεις αλλα να ενημερωσεις το νεο εργοδοτη να μην ανεβασει τη νεα συμβαση στο συστημα για λιγο καιρο (στην ευχέρεια του αν το κανει βεβαια)

Δημοσ.

Με επιφύλαξη, αλλα δεν νομίζω να μην μπορείς να υπογράψεις. Απλά υπογράφεις ότι θα ξεκινήσεις να εργάζεσαι στην νέα εργασία σου μια μελλοντική ημερομηνία, η οποία θα είναι μετά την παραίτηση σου. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ισχύει στην Ελλάδα, αλλά θα σου έλεγα να στείλεις τώρα κιόλας ΓΡΑΠΤΩΣ στον νυν εργοδότη σου ότι παραιτείσαι, ώστε να υπάρχει απόδειξη ότι τον ειδοποίησες. Αν π.χ. είσαι υποχρεωμένος να του το πεις Χ μέρες/εβδομάδες πριν, στείλε το τώρα για να μετράει ο χρόνος. Τα "του είπα" και "ενημέρωσα" δε θα μετράνε αν θέλει να τραβήξει το σκοινί.

Αν και μεταξύ μας, τι θα σου κάνει; Μπορείς να κρατήσεις εργαζόμενο με το ζόρι αν δε θέλει να κάτσει και έχει βρει δουλειά αλλού; Ή μάλλον, θέλεις; Αλλά τέλος πάντων, για να μη μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω, μένω σε αυτό που είπα παραπάνω. Μην το αφήνεις για αύριο, γράψε την επιστολή/email τώρα και βλέπεις.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...