Προς το περιεχόμενο

RIP Γιώργο Γεωργίου

Orpheas1992

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 5/6/2023 στις 7:41 ΜΜ, Nabuko είπε

Ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να εντοπίσει το κενό στην "αγορά" και να το καλύψει προσφέροντας το δικό του προϊόν.

Μας έμεινε ο αντιγραφέας του τώρα ο οποίος και είναι επίσης επιτυχημένος σε ακροαματικότητα και νούμερα. 

Με ατακες οπως "Ο Αντετοκουνμπο δε ξερει μπασκετ".

Ποιος ειναι ο αντιγραφεας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 10 μήνες μετά...

Αρκετός καιρός έχει περάσει κάπου 1 χρόνος που πέθανε, νομίζω άφησε μεγάλο κενό. Προσπαθεί ο Βλάσσης(Al Jassera κάπως έτσι λέγεται) να κάνει το Γεωργίου Club ιντερνετικα, κάτι έχει καταφέρει θα μπορούσε η νέα αυτή εκπομπή να εκπέμψει σε κάποια ραδιοφωνική συχνότητα. Ίσως θα έπρεπε όμως και ο Βλάσσης να καταλάβει ότι πρέπει να δώσει το δικό του στύλ στην εκπομπή, άλλο αυτό που έκανε ο Γιώργος, άλλο αυτό που κάνει αυτός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

Αρκετός καιρός έχει περάσει κάπου 1 χρόνος που πέθανε, νομίζω άφησε μεγάλο κενό. Προσπαθεί ο Βλάσσης(Al Jassera κάπως έτσι λέγεται) να κάνει το Γεωργίου Club ιντερνετικα, κάτι έχει καταφέρει θα μπορούσε η νέα αυτή εκπομπή να εκπέμψει σε κάποια ραδιοφωνική συχνότητα. Ίσως θα έπρεπε όμως και ο Βλάσσης να καταλάβει ότι πρέπει να δώσει το δικό του στύλ στην εκπομπή, άλλο αυτό που έκανε ο Γιώργος, άλλο αυτό που κάνει αυτός.

Έχω δει μερικές φορές να εμφανίζεται στα προτεινόμενα, αλλά είμαι κατά των κλώνων ιδεολογικά, δεν έχω παρακολουθήσει. Ο Κολοκοτρώνης που έχει δικό του στυλ, έχει περιοριστεί στα Σ/Κ. Ποιοι τηλεφωνούν; Οικονομάκος; Αυγολέμονος; Παραμυθας Τραπεζικός;

Επεξ/σία από G.TH.

• 1 μήνα μετά...

Τώρα η εκπομπή βλέπω πως έχει σταματήσει περίπου 2 εβδομάδες... έβγαιναν ο Αυγολέμονος, ο Θόδωρας, ο Bill by Taxi κτλ, ίσως κι ο Οικονομάκος... γενικά η εκπομπή προσπαθεί να θυμίσει αυτήν του Γεωργίου, αλλά ο Βλάσσης είναι Βλάσσης και ο Γεωργίου ήταν Γεωργίου.

Πάντως είναι μία εκπομπή που άνετα θα μπορούσε να είναι σε ραδιοφωνικό σταθμό, είναι καλή δλδ

Στις 8/6/2023 στις 7:17 ΜΜ, rus είπε

Με ατακες οπως "Ο Αντετοκουνμπο δε ξερει μπασκετ".

Ποιος ειναι ο αντιγραφεας?

Ο Γεωργίου δεν ηταν μπασκετικός.... είχε μία άποψη για τον Αντετοκούμπο λανθασμένη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/6/2023 στις 8:59 ΠΜ, tzotzo είπε

Φίλε μου καλό θα ήταν να είμαστε λίγο πιο σφαιρικοί, ειδικά όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος. 
Δεν θα πω αν ήταν καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης ή επαγγελματίας, ήταν όμως  ο εαυτός του. Οτι έβλεπες αυτό έπαιρνες.

Και όσον αφορά το σχόλιο περί ομοφοβίας, κλπ. Εδώ θα βρεις χειρότερα ρατσιστικά, ομοφοβικά "αστεία", και εκτός οτι είχαν πολύ μεγαλύτερη προβολή από τον Γεωργίου και κατά συνέπεια έχουν γίνει μέρος της κοινωνικής μας ταυτότητας, έχουν γίνει με σκοπό το κέρδος. Κέρδος το οποίο αβίαστα τους χάρισες απλόχερα εσύ που θεωρείς τον Γεωργίου ομοφοβικό, και όλοι οι υπόλοιποι που είτε τους ήταν αδιάφορη η ύπαρξη του Γεωργίου, είτε του είχαν κάποια εκτίμηση.

Αρχικά το ότι κάποιοι άλλοι έκαναν κάτι κακό δεν ακυρώνει έτσι απλά το ότι το έκανε κάποιος.

Κατά δεύτερον είδα όλο το βίντεο για να δω τον ρατσισμό και την ομοφοβία αλλά κάτι τέτοιο δεν είδα μάλλον καθόλου. οι περισσότερες διαφημίσεις είναι σατιρικές, και πολύ πετυχημένες και εύστοχες και γιαυτό άφησαν εποχή

Επεξ/σία από cthulhucarbide

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, cthulhucarbide said:

Αρχικά το ότι κάποιοι άλλοι έκαναν κάτι κακό δεν ακυρώνει έτσι απλά το ότι το έκανε κάποιος.

Κατά δεύτερον είδα όλο το βίντεο για να δω τον ρατσισμό και την ομοφοβία αλλά κάτι τέτοιο δεν είδα μάλλον καθόλου. οι περισσότερες διαφημίσεις είναι σατιρικές, και πολύ πετυχημένες και εύστοχες και γιαυτό άφησαν εποχή

αν δεν ειδες ρατσισμο στον πιου το μαυρο πιστολι, αν δεν ειδες σεξισμο στην "απαραιτητη" εργαλειοδοτρια δεν φταιω εγω.

Δεν ακυρωνει φυσικα τιποτα, την συλλογικη μνημη ομως δεν την εχει δημιουργησει ομως ο γεωργιου, οι διαφημισεις αυτες το εχουν κανει.

Επεξ/σία από tzotzo

6 ώρες πριν, tzotzo είπε

αν δεν ειδες ρατσισμο στον πιου το μαυρο πιστολι, αν δεν ειδες σεξισμο στην "απαραιτητη" εργαλειοδοτρια δεν φταιω εγω.

Δεν ακυρωνει φυσικα τιποτα, την συλλογικη μνημη ομως δεν την εχει δημιουργησει ομως ο γεωργιου, οι διαφημισεις αυτες το εχουν κανει.

Άμα θες να βρεις κάτι να θιχτείς και ψάξεις πολύ είναι σίγουρο ότι θα το βρεις. Στην εποχή μας το βλέπουμε εξαιρετικά έντονα από συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων αλλά δυστυχώς τείνει να γενικευτεί.

Αυτά που αναφέρεις είναι λεπτομέρειες που δεν βοηθάνε σε τίποτα αν ενταχθούν στο πλαίσιο του ρατσισμού. Στο link του adi32 υπάρχει βίντεο με τον Γεωργίου που τα χώνει πολύ ευθέως στις "αδερφές" και εκεί δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς ή να βρει άλλο πράγμα σαν κύρια θεματική πχ σάτυρα ή αναφορα σε άλλα γεγονότα πρόσωπα όπως στο κλιπ με τον Πίου

6 hours ago, cthulhucarbide said:

Άμα θες να βρεις κάτι να θιχτείς και ψάξεις πολύ είναι σίγουρο ότι θα το βρεις. Στην εποχή μας το βλέπουμε εξαιρετικά έντονα από συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων αλλά δυστυχώς τείνει να γενικευτεί.

Αυτά που αναφέρεις είναι λεπτομέρειες που δεν βοηθάνε σε τίποτα αν ενταχθούν στο πλαίσιο του ρατσισμού. Στο link του adi32 υπάρχει βίντεο με τον Γεωργίου που τα χώνει πολύ ευθέως στις "αδερφές" και εκεί δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς ή να βρει άλλο πράγμα σαν κύρια θεματική πχ σάτυρα ή αναφορα σε άλλα γεγονότα πρόσωπα όπως στο κλιπ με τον Πίου

Το κοινό του Γεωργίου ήταν πολύ συγκεκριμένο. Είτε άνθρωποι ας τους πούμε λούμπεν-γραφικους είτε άνθρωποι που γουσταραν να βλέπουν τον Γεωργίου να τους κραζει.

Την ύπαρξη του την γνώριζε η πλατιά μάζα είτε από τις μιμήσεις του Μητσικώστα είτε από την εκπομπή του Θέμου. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στην καθημερινότητα του. Οι διαφημίσεις που παρέθεσα  ήταν όμως καθημερινό βίωμα. 

Και αν δεν σου κάνουν οι παραπάνω, που είναι καλυμμένος ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία πάρε μια γεύση πριν γίνει γνωστός ο Γεώργιου.

https://youtu.be/QHXlgC9n5xQ?si=BlKXB57CQDH0cMKw

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tzotzo είπε

Το κοινό του Γεωργίου ήταν πολύ συγκεκριμένο. Είτε άνθρωποι ας τους πούμε λούμπεν-γραφικους είτε άνθρωποι που γουσταραν να βλέπουν τον Γεωργίου να τους κραζει.

Την ύπαρξη του την γνώριζε η πλατιά μάζα είτε από τις μιμήσεις του Μητσικώστα είτε από την εκπομπή του Θέμου. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στην καθημερινότητα του. Οι διαφημίσεις που παρέθεσα  ήταν όμως καθημερινό βίωμα. 

Και αν δεν σου κάνουν οι παραπάνω, που είναι καλυμμένος ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία πάρε μια γεύση πριν γίνει γνωστός ο Γεώργιου.

Την διαφημιση με τον Πίου δεν την βρίσκω καθόλου ρατσιστική, ήταν και πολύ έξυπνη και έδειχνε τον Πιου με έναν θετικό τρόπο. Ολοι αγαπήσαμε τον Πίου που ήταν απο τις πρώτες φιγούρες Αφρικανών που έγιναν γνωστές σε όλη την Ελλάδα. Ρατσισμός θα ήταν αν τον έδειχνε σε κάποιο αρνητικό ρόλο βασισμένο σε κάποιο αρνητικό στερεότυπο. Εδώ είναι ένας αθώος φτωχός μετανάστης που γίνεται μέρος του σχεδίου του λαμόγιου  προεδρου. Εκτός αν σε ενοχλεί ότι είναι μαύρος. Αν ήταν λευκός θα ήταν ΟΚ? Μήπως είναι ρατσιστικό το γεγονός ότι εσύ θίγεσαι για το ότι είναι μαύρος; Το λέω γιατί υπάρχουν και αυτοί που θέλουν οι μαύροι να έχουν μόνο ρόλους αγίων CEO με την σοφία του Γκάντι στην τηλεόραση, έτσι για να μην διαιωνίζουμε αρνητικά στερεότυπα.

Πάντως ο αληθινός Πίου, Τζοελ το πραγματικό του όνομα, είναι στην φυλακή για διακίνηση ηρωίνης. Η πραγματική του δουλειά ήταν κάμεραμαν και όχι ηθοποιός. Προσωπικά λυπάμαι για αυτόν, γιατί δεν ήταν κακό παιδί, έμπλεξε, ήταν η κακή η στιγμή. Εξαιτίας όμως της διαφήμισης, τον θυμάμαι ως έναν αγαπημένο χαρακτήρα που με κάνει να στεναχωριέμαι για αυτόν και να εύχομαι τα καλύτερα, αντί να τον βλέπω σαν ένα βαποράκι/έμπορα ναρκωτικών. Αν το πέτυχε αυτό η διαφήμιση με εμένα,  δεν ήταν ρατσιστική για αυτόν. Μάλιστα όταν τον συλλάβανε έγινε θέμα στα νέα της ημέρας, ακριβώς γιατί πολύς κόσμος τον είχε αγαπήσει σαν χαρακτήρα μέσα απο τις διαφημίσεις.

Οσο για το παράδειγμα με την διαφήμιση της πίπας Νταϊάνας που την βρήκες και σεξιστική έλεος ρε φίλε. Ταινία είναι, Χάρυ Κλυνν "Αλαλουμ" 1982. Αν δεν σε αρέσει η ταινία μην την βλέπεις, αλλά ήταν μια σάτυρα για την ποιότητα των διαφημίσεων με υπερτονισμένο σεξισμό, γιατί αυτό κάνει η σάτυρα, κάνει την τρίχα, τριχιά. Ηταν επίτηδες με τέτοιο τρόπο στην ταινία, ώστε αυτός που την έβλεπε στην τηλεόραση να νομιζει ότι ξεκίνησαν οι διαφημίσεις και ο κόσμος γούρλωνε σαστισμένος τα μάτια του πιστεύοντας πως ήταν αληθινή, γιατί όχι δεν ήταν κάτι συνηθισμένο εκείνη την συντηρητική εποχή. Μάστορας ο Χάρυ Κλυνν. Σατύριζε μια παρόμοια κωμική, ραδιοφωνική όμως διαφήμιση, "πίπα magic life, σώζει ζωές", την οποία βέβαια την αποσύρανε άμεσα απο τα ραδιόφωνα. Ο συντηρητικός τότε κόσμος, δεν δεχόταν τέτοιες διαφημίσεις με υπονοούμενα. Εσύ μιλάς λες και οι άνθρωποι το 1982 λέγανε αυτά τα πράγματα σοβαρά.  Με τέτοια fake news στυλ Πίπες Νταϊανα και υπερβολές τύπου Πίου είστε όλη την ώρα στην τσίτα. Χαλαρωστε.

Οσο για το θέμα, τον Γεωργίου, εμένα προσωπικά δεν με άρεζε ιδιαίτερα. Οχι ότι είχε κάτι κακό, αλλά όταν τον άκουσα κάποιες λίγες φορές, σπάνια μιλούσε, άφηνε τον κόσμο να μιλάει χωρίς να διακόπτει, έλεγε ένα μάλιστα και μετά "πάμε στην επόμενη γραμμή". Κυριολεκτικά ήταν ένα radio chat την εποχή πριν γίνουν δημοφιλοί τα social media όπου ο κάθε ένας έλεγε το κοντό και το μακρύ του και ο Γεωργίου μιλούσε μόνο το 1/10 του χρόνου. Σεβασμός όμως στο πρόσωπο του, γιατί είναι μέρος της ραδιοφωνικής ιστορίας μας.

Επεξ/σία από fast8
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fast8 είπε

Οσο για το θέμα, τον Γεωργίου, εμένα προσωπικά δεν με άρεζε ιδιαίτερα. Οχι ότι είχε κάτι κακό, αλλά όταν τον άκουσα κάποιες λίγες φορές, σπάνια μιλούσε, άφηνε τον κόσμο να μιλάει χωρίς να διακόπτει, έλεγε ένα μάλιστα και μετά "πάμε στην επόμενη γραμμή". Κυριολεκτικά ήταν ένα radio chat την εποχή πριν γίνουν δημοφιλοί τα social media όπου ο κάθε ένας έλεγε το κοντό και το μακρύ του και ο Γεωργίου μιλούσε μόνο το 1/10 του χρόνου. Σεβασμός όμως στο πρόσωπο του, γιατί είναι μέρος της ραδιοφωνικής ιστορίας μας.

Αυτό ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα του Γεωργίου. Δεν είχε ούτε τρομερές πηγές και ας το έπαιζε άνθρωπος παρασκηνίου ούτε ήξερε τρελή μπάλα, ένα κάρο δημοσιογράφοι έχουν σπουδάσει μέχρι και προπονητική πλέον. Άφηνε τους ανθρώπους να μιλήσουν. Διέκοπτε μόνο αν ακουγόταν χοντράδα. Στις εκπομπές των ελληνικών ΜΜΕ γίνετε διαγωνισμός διακοπών ( ίσως γιατί είναι γεμάτες ψώνια που θέλουν να παίρνουν συνέντευξη από τον εαυτό τους). Και φυσικά άκουγε, επίσης σπάνιο φαινόμενο στα ελληνικά ΜΜΕ. Ακόμα και αυτούς που έλεγαν παράλογα ή θεωρίες συνωμοσίας. Αν κάποιος έλεγε κάτι πραγματικά ενδιαφέρον συζήταγε εκτενώς.

Τώρα για το κοινό, διάβασα τον χαρακτηρισμό λούμπεν, βάζω ερώτημα, ήταν λούμπεν ο Δημήτρης Μητροπάνος;

Για την ομοφυλοφιλοφοβία, έμενα με πείραξε που τον χαρακτήρισαν  και καλά φίλοι του, μετά το θάνατό του, σαν τον ιό Καίσαρη.

Επεξ/σία από G.TH.
  • Like 1

10 hours ago, tzotzo said:

μήπως δεν ξέρεις τι είναι ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία; γιατί αυτό που παρέθεσες δεν έχει σχέση με τίποτα από αυτα

14 hours ago, JakeKaufman said:

μήπως δεν ξέρεις τι είναι ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία; γιατί αυτό που παρέθεσες δεν έχει σχέση με τίποτα από αυτα

για πες μου για να μαθω.

Αν θες παρεθεσε μου την απαντηση με βιντεακι της εκπομπης  ¨ΟΛΑ¨ του Θέμου ή με αρθρο απο το Νιτρο του Κωστόπουλου.

Παιδιά μπορεί να έλεγε και αρλούμπες ο Γεωρίου αλλά είχε και κάποια γνωση από αθλητικά θέματα γενικά τον ακουγες ευχάριστα πίστευες δεν πίστευες αυτά που έλεγε ενώ τώρα!!!!!!!!!

Ραδιόδωνο;;; Λιγο ΕΡΑ 101,8 ακούω γιατί μου φαίνεται λιγότερο κατευθυνόμενα αυτά που σχολιάζονται και το βάζω γιατί δεν γουστάρω και δεν ακούω ποτέ πολιτικές συχνότητες. Μουσικούς σταθμούς και λίγο 101.8. Βέβαια και κει πρώτο λόγο έχουν οι ρεπόρτερ Ολυμπιακού , Παναθηναικού , ΑΕΚ , ΠΑΟΚ που σίγουρα υπηρετούν αρχικά τα αφεντικά τους και ενημερώνουν τους φιλάθλους σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

Τηλεόραση τα ίδια και χειρότερα αφού ο κάθε μεγαλοπαράγοντας ποδοσφαίρου έχει και ένα κανάλι

Βλέπω τελευταία και το youtube  εχει γίνει σόρυ για την εκφραση ένα μπορδέλο. Δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος έχει ανοίξει 2-3 κανάλια για κάθε μία από τις μεγάλες ομάδες και βλέπεις ότι δεν μπορεί να φανταστεί ο νους σου σαν νέο. Υποβάθμιση της ενημέρωσης. Γελοιότητες.

Οπότε ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ έστω και με τα ελαττώματά του ήταν μία όαση μέσα σε όλη τη γελοιότητα που βλέπουμε ακούμε και διαβαζουμε σήμερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα ο Γεωργίου δεν ήταν απο τους αγαπημένους μου, όχι γιατί δεν ήταν καλός, γιατί ήταν, αλλά γιατί αν είχες ακούσει 10 εκπομπές του, τις είχες ακούσει όλες, οπότε βαριόμουν. Ομως όπως το βλέπω εγώ, όλα τα στραβά του ήταν μέρος μιας περσόνας που έπαιζε. Δεν ήταν αναγκαστικά ο ίδιος ο άνθρωπος στην πραγματικότητα. Ηθελε να ταυτιστεί με τον άνθρωπο της πιάτσας, τους απλούς ανθρώπους που είχαν την μπάλα ως μια διαφυγή, αυτούς που θέλανε να μιλάνε για μπάλα για να ξεχνιούνται απο τα άλλα τα δύσκολα. Νομίζω μια χαρά έπαιζε τον ρόλο του και η αναγνώριση του ήταν δίκαιη. 

9 ώρες πριν, tzotzo είπε

για πες μου για να μαθω.

Αν θες παρεθεσε μου την απαντηση με βιντεακι της εκπομπης  ¨ΟΛΑ¨ του Θέμου ή με αρθρο απο το Νιτρο του Κωστόπουλου.

Μην νομίζεις πως και εσύ κατέχεις την αλήθεια. Ηδη με βιντεάκι που μας πλάσαρες για απόδειξη  του σεξισμού της ομοφοβίας και τους ρατσισμού της ελληνικής κοινωνίας,  λανθασμένα υποστήριξες ότι ήταν αληθινή διαφήμιση, αλλά ήταν απο μια σατυρική κωμωδία.

Δεν έχει νόημα καν να σχολιάσουμε αν η σάτυρα μέσω της υπερβολής είναι σεξιστική. Αυτή είναι η δουλειά της σάτυρας, να υπερβάλει και να διακωμωδεί την κοινωνία. Ακόμα και ο κόσμος πίσω στο 1982 ήταν αρκετά ανοικτόμυαλος για να το καταλάβει, αλλά σήμερα έχουμε γίνει όλοι πολύ παράξενοι με αυτά τα θέματα.

Επεξ/σία από fast8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...