mariosCS Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, lneam είπε στο μοντελο αυτο γραφει η garmin 17 ωρες, εβαλα και μια παραπανω για δωρο. Αν σκεφθεις πως αναλογα την χρηση, καθε 3 μηνες που ο καταναλωτης αφαιρει "ζωες" απο τους κυκλους φορτισης της μπαταριας, τοτε αυτες οι 17ωρες δεν ειναι 17 ωρες. Ουτε υπαρχει πληροφοριση για τους κυκλους ζωης της μπαταριας, ουτε φυσικα για την ενεργεια που θα βρεθει σε αυτο το νουμερο. 50%, 60 %, 65% ????? Δεχομαι πως οι καταναλωτες που εχουν την οικονομικη ανεση να ξοδευουν αυτα τα χρηματικα ποσα (500- 1000), δεν τους ενδιαφερει το γεγονος να αγοραζουν καθε 2 χρονια νεο ρολοι ή καθε χρονο να αλλαζουν μπαταρια. Υπαρχουν και μοντελα garmin κοντα στα 2800€ δεν μπορω να κανω καμια συζητηση με ανθρωπους που λενε ψεμματα. Και εξηγω, το να αγορασει καποιος ενα smartwatch multi band, multi GNSS στα 1000€ και να ΜΗΝ το χρησιμοποιει 2-4 φορες την εβδομαδα ειναι χαζο. Υπο αυτες τις συνθηκες συν ολα τα αλλα, θα εχουμε 3 κυκλους φορτισης την εβδομαδα. Μηνυματα κινητου, πληρωμες τραπεζας, μουσικη, υπνος, gps, αθλητικες δραστηριοτητες, ρολοι, αφυπνηση, καθημερινα ραντεβου, κτλ. Το χειροτερο απ' ολα ειναι πως μερικοι ανθρωποι μας λενε πως ο κατασκευαστης εχει ψευτικες μετρησεις αυτονομιας, ενω οι καταναλωτες εχουν το "αεικινητο" μηχανημα. Το μονο αληθινο γεγονος ειναι, να το αγοραζουν μερικοι για να πουλανε "μουρη" στους αλλους, χωρις να το χρησιμοποιουν για το σκοπο που σχεδιαστηκε. μια μπαταρια σε smartwatch με 3 φορες φορτιση την εβδομαδα, μετα το χρονο θα εχει χασει περιπου το 25% της αρχικης της χωριτηκοτητας 17 ώρες αν είναι σε κατάσταση που καταγράφει δραστηριότητα. Όχι όταν το φοράς και λειτουργεί σαν smartwatch. Δηλαδή 17 ώρες να τρέχεις / περπατάς και να παίρνει σήμα από 4 συστήματα δορυφόρων. Εμείς οι φυσιολογικοί άνθρωποι με 4 άντε 5 δραστηριότητες / sport τη βδομάδα, θα δούμε περίπου 5 με 7 μέρες αυτονομία. Εγώ προσωπικά ξεχνάω πότε το φορτίζω τελευταία φορά. Το fenix 6 Pro το γέμισα Πέμπτη μεσημέρι, και τώρα είναι στο 50% μετά από 5-6 ώρες παιχνιδιού και κολύμπι ανοιχτής θάλασσας. 2
giostau Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, lneam είπε στο μοντελο αυτο γραφει η garmin 17 ωρες, εβαλα και μια παραπανω για δωρο. Αν σκεφθεις πως αναλογα την χρηση, καθε 3 μηνες που ο καταναλωτης αφαιρει "ζωες" απο τους κυκλους φορτισης της μπαταριας, τοτε αυτες οι 17ωρες δεν ειναι 17 ωρες. Ουτε υπαρχει πληροφοριση για τους κυκλους ζωης της μπαταριας, ουτε φυσικα για την ενεργεια που θα βρεθει σε αυτο το νουμερο. 50%, 60 %, 65% ????? Δεχομαι πως οι καταναλωτες που εχουν την οικονομικη ανεση να ξοδευουν αυτα τα χρηματικα ποσα (500- 1000), δεν τους ενδιαφερει το γεγονος να αγοραζουν καθε 2 χρονια νεο ρολοι ή καθε χρονο να αλλαζουν μπαταρια. Υπαρχουν και μοντελα garmin κοντα στα 2800€ δεν μπορω να κανω καμια συζητηση με ανθρωπους που λενε ψεμματα. Και εξηγω, το να αγορασει καποιος ενα smartwatch multi band, multi GNSS στα 1000€ και να ΜΗΝ το χρησιμοποιει 2-4 φορες την εβδομαδα ειναι χαζο. Υπο αυτες τις συνθηκες συν ολα τα αλλα, θα εχουμε 3 κυκλους φορτισης την εβδομαδα. Μηνυματα κινητου, πληρωμες τραπεζας, μουσικη, υπνος, gps, αθλητικες δραστηριοτητες, ρολοι, αφυπνηση, καθημερινα ραντεβου, κτλ. Το χειροτερο απ' ολα ειναι πως μερικοι ανθρωποι μας λενε πως ο κατασκευαστης εχει ψευτικες μετρησεις αυτονομιας, ενω οι καταναλωτες εχουν το "αεικινητο" μηχανημα. Το μονο αληθινο γεγονος ειναι, να το αγοραζουν μερικοι για να πουλανε "μουρη" στους αλλους, χωρις να το χρησιμοποιουν για το σκοπο που σχεδιαστηκε. μια μπαταρια σε smartwatch με 3 φορες φορτιση την εβδομαδα, μετα το χρονο θα εχει χασει περιπου το 25% της αρχικης της χωριτηκοτητας κάτι κάνω λάθος μάλλον με το Fenix 7X μου... Με όλα ανοιχτά (heart rate, O2, sleep, steps και δε συμμαζεύεται), και σχεδόν καθημερινή χρήση GPS (τρέξιμο) για περίπου μια ώρα, η μπαταρία μου κρατάει 10-12 μέρες... Εκτός κι αν λέω ψέματα όπως λες... 1
jimagas99 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Έλεος με τις τιμές πλέον. Δηλαδή όλοι εμείς οι ερασιτέχνες και καλά αθλητές, ή αλλιώς όσοι γυμναζόμαστε για την υγεία μας και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πρέπει να έχουμε 10 βαπόρια , για να πάρουμε ένα αθλητικό ρολόι ??? 18 ώρες πριν, Diavolos666 είπε 900 ντόλαρς; Τυλίξτε μου δύο για το σπίτι. Προφανώς δεν απευθύνονται σε απλούς χρήστες αλλά σε επαγγελματίες που αθλούνται ή κάνουν ορειβασία κτλ. Σε απλούς χρήστες, δηλαδή ας πούμε, στον Εμίρη του Κουβέιτ ή σε κάποιον τραπεζίτη της Ελβετίας. Τόσο απλούς χρήστες. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2023 από jimagas99
spectaculator Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 18 ώρες πριν, lneam είπε καθε αντιπροσωπος, που θελει να παραμεινει στη "θεση", πρεπει να εναρμονιστει με τους ορους του συμβολαιου που εχει αποδεχθει. Σε ολη την ευρωπη ξερω πως υπαρχει επισκευαστικο κεντρο στην Αγγλια. Τουλαχιστον αυτο ισχυε το 2018. Ολες οι χωρες εκει τα εστελναν μια φορα τον μηνα. Αυτο αφορα τις συσκευες PND, smartwatches. Τιποτα δεν ανοιγει για κανενα λογο. Για ολα τα αλλα προιοντα δεν γνωριζω. ------------ για λογους ανταγωνισμου να παρουσιασω στην ακριβη κατηγορια συσκευων, μια αλλη λυση απο καποιον εμπειρο το χωρου σε ενα προσφατο βιντεο. Δειτε το ως πιθανη λυση Να σου πω! Στην τιμή που τα πάει η Garmin, αυτό πλέον δεν φαντάζει εξωπραγματικό. Το μόνο που με χαλά με αυτό είναι πως δεν είναι ακριβές ούτε κάνει όλα όσα θέλω από ένα activity tracker. Στο ποδήλατο πλέον έχω Edge 540. M' ενοχλεί το οποιοδήποτε ρολόι ειδικά όταν φορώ γάντια.
lneam Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 20 ώρες πριν, Socratis_g είπε Όσον αφορά το θέμα μπαταρίας, μιλάμε για συσκευές που τις φορτίζεις μία φορά το μήνα. 16 ώρες πριν, lneam είπε στο μοντελο αυτο γραφει η garmin 17 ωρες, εβαλα και μια παραπανω για δωρο. 6 ώρες πριν, mariosCS είπε Εμείς οι φυσιολογικοί άνθρωποι με 4 άντε 5 δραστηριότητες / sport τη βδομάδα, θα δούμε περίπου 5 με 7 μέρες αυτονομία. 3 ανθρωποι εγραψαν αυτα τα ποστ. Ας προσεξουν οι υποψηφιοι πελατες πριν την αγορα, τον λογο / χρηση που το αγοραζουν
mariosCS Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, lneam είπε 3 ανθρωποι εγραψαν αυτα τα ποστ. Ας προσεξουν οι υποψηφιοι πελατες πριν την αγορα, τον λογο / χρηση που το αγοραζουν Αν δεν κάνεις activities με GPS χρήση ναι πάει 1 μήνα. Το δεύτερο που έκανες quote δεν είναι από κάτοχο. Το δικό μου σχόλιο είναι από προσωπική εμπειρία με το μοντέλο που αναφέρω
lneam Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, mariosCS είπε Αν δεν κάνεις activities με GPS χρήση ναι πάει 1 μήνα. Το δεύτερο που έκανες quote δεν είναι από κάτοχο. Το δικό μου σχόλιο είναι από προσωπική εμπειρία με το μοντέλο που αναφέρω - αν δεν το χρησιμοποιεις .... δεν αδειαζει η μπαταρια. Ειναι αυτο λογικη - το δευτερο quote ειναι απο την ιδια την Garmin. Το εχω σε λινκ στην πρωτη σελιδα/ Οποτε εσυ δεν το λαμβανεις υποψην σου. Μπραβο
Conan2046 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Εγώ έχω πολύ πιο ...ταπεινό ρολόι της Garmin και μια χαρά αυτονομία έχει και ας είναι πολύ μικρότερη από του Fenix. Τις παρατηρήσεις μου, η οθόνη δεν υπάρχει λόγος να είναι συνέχεια on, σηκώνεις χέρι ενεργοποιείται. Το gps γιατί να καταγράφει συνεχώς, όταν δεν τρέχεις, ποδηλατείς, κολυμπάς, κλπ; Σε μια τυπική εβδομάδα το ότι θα γυμναστείς, τρέξεις 2-3 ώρες δεν αδειάζει το ρολόι. Η μέγιστη αυτονομία του στην ουσία σε ενδιαφέρει αν κάνεις κάποια δραστηριότητα που θα κρατήσει μέρες, πεζοπορία ή δεν ξέρω τι. Το multi-banding δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο παρ' εκτός αν είσαι σε περιοχές με κακό σήμα gps λόγο διαμόρφωσης. Ε, σε αυτές τις δραστηριότητες βλέπεις πόσο θα κρατήσουν και αναλόγως πράττεις. Αν είναι πολυήμερες χωρίς δυνατότητα φόρτισης "θυσιάζεις" την μουσική που όντως μπορεί να στο αδειάσει σύντομα και έχεις αυτονομία που κυμαίνεται από 2 μέρες έως... Ε αν είσαι πολυήμερη εξόρμηση φαντάζομαι μπορείς να έχεις και ένα powerbank μαζί σου. Είναι τέλειο; Πιθανώς όχι, αλλά τι να κάνουμε, υπάρχει κάποιο smartwatch που να μπορεί να καταγράφει την δραστηριότητα, να έχει χάρτες και δεν ξέρω τι άλλο και να αντέχει εβδομάδες;
mariosCS Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Στις 6/6/2023 στις 2:56 ΜΜ, lneam είπε - αν δεν το χρησιμοποιεις .... δεν αδειαζει η μπαταρια. Ειναι αυτο λογικη - το δευτερο quote ειναι απο την ιδια την Garmin. Το εχω σε λινκ στην πρωτη σελιδα/ Οποτε εσυ δεν το λαμβανεις υποψην σου. Μπραβο Ευχαριστώ!
johnnybr18 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 On 06/06/2023 at 14:56, lneam said: - αν δεν το χρησιμοποιεις .... δεν αδειαζει η μπαταρια. Ειναι αυτο λογικη - το δευτερο quote ειναι απο την ιδια την Garmin. Το εχω σε λινκ στην πρωτη σελιδα/ Οποτε εσυ δεν το λαμβανεις υποψην σου. Μπραβο Κάτοχος του Fenix 7x. Με χρήση ανά δεύτερη μέρα του GPS, για περίπου μια ώρα, το ρολόι έχει αυτονομία γύρω στις 22-25 μέρες.
lneam Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, johnnybr18 είπε Κάτοχος του Fenix 7x. Με χρήση ανά δεύτερη μέρα του GPS, για περίπου μια ώρα, το ρολόι έχει αυτονομία γύρω στις 22-25 μέρες. αν δεν το χρησιμοποιεις .... δεν αδειαζει η μπαταρια.
johnnybr18 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 6 minutes ago, lneam said: αν δεν το χρησιμοποιεις .... δεν αδειαζει η μπαταρια. Σου λέω ότι γίνεται χρήση του GPS μέρα πάρα μέρα. Προφανώς με τα πάντα ανοιχτά, χωρίς λειτουργία εξοικονόμισης ενέργειας. Τα ρολόγια της Garmin δεν είναι Smartwatches. Έχουν αρκετά πιο περιορισμένες λειτουργίες σε σχέση με ένα apple watch, ας πούμε. Η επεξεργαστική ισχύς που απαιτείται για να κάνει αυτά που κάνει είναι σχετικά μικρή. Αυτό και σε συνδυασμό με την MIP οθόνη που έχουν (όσα έχουν) κάνουν την μπαταρία να κρατάει πολλές μέρες.
lneam Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 57 λεπτά πριν, johnnybr18 είπε Σου λέω ότι γίνεται χρήση του GPS μέρα πάρα μέρα. μπορεις να πας στην σελιδα της εταιρειας να διαβασεις τις πιθανες καταστασεις χρησης και σε αυτες UP TO χρονος λειτουργειας. ας παρουμε τα max που ειναι 17 ωρες ολα στο 100%. Τοτε, αν καθε 2 μερες με 60 λεπτα GNSS και μετα power off θα εχουμε 34 μερες. Στην δικη σου περιπτωση εχουμε 22-25 μερες αφου το εχεις ανοκτο για απλα καταστασεις (καταναλωση πολυ χαμηλη). Νομιζω πως ειναι απλα μαθηματικα του δημοτικου. ετσι που το περιγραφεις, αυτο ειναι περιστασιακη χρηση full καταναλωσης. Και σε αυτη την περιπτωση δημιουργουνται παρερμηνειες σε μικρη μεριδα καταναλωτων. Ειναι λοιπον καλυτερα να διαβαζει ο κοσμος της μετρησεις της εταιρειας που εχει την ελαχιστη, την μεγιστη και μερικες ενδιαμεσες. Ετσι ολοι θα ειναι καλυμμενοι. Η πληρη ενημερωση ειναι καλυτερη, απο την μερικη - που μπορει να ειναι σκοπιμη.
Conan2046 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 19 λεπτά πριν, lneam είπε μπορεις να πας στην σελιδα της εταιρειας να διαβασεις τις πιθανες καταστασεις χρησης και σε αυτες UP TO χρονος λειτουργειας. ας παρουμε τα max που ειναι 17 ωρες ολα στο 100%. Τοτε, αν καθε 2 μερες με 60 λεπτα GNSS και μετα power off θα εχουμε 34 μερες. Στην δικη σου περιπτωση εχουμε 22-25 μερες αφου το εχεις ανοκτο για απλα καταστασεις (καταναλωση πολυ χαμηλη). Νομιζω πως ειναι απλα μαθηματικα του δημοτικου. ετσι που το περιγραφεις, αυτο ειναι περιστασιακη χρηση full καταναλωσης. Και σε αυτη την περιπτωση δημιουργουνται παρερμηνειες σε μικρη μεριδα καταναλωτων. Ειναι λοιπον καλυτερα να διαβαζει ο κοσμος της μετρησεις της εταιρειας που εχει την ελαχιστη, την μεγιστη και μερικες ενδιαμεσες. Ετσι ολοι θα ειναι καλυμμενοι. Η πληρη ενημερωση ειναι καλυτερη, απο την μερικη - που μπορει να ειναι σκοπιμη. Θα ήθελα να μου πεις υπό ποιες περιπτώσεις κάποιος θα έχει συνεχώς την μουσική ανοικτή και το multiband για την πλοήγηση. Δεν είναι ένα σύνηθες σενάριο. Δεν λες φυσικά ψέμματα ότι αν συμβεί αυτό η διάρκεια θα είναι 17 ώρες ούτε η εταιρεία αλλά θα συμβει σε πολύ λίγες περιπτώσεις.
lneam Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 16 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Θα ήθελα να μου πεις υπό ποιες περιπτώσεις κάποιος θα έχει συνεχώς την μουσική ανοικτή και το multiband για την πλοήγηση. Δεν είναι ένα σύνηθες σενάριο. Δεν λες φυσικά ψέμματα ότι αν συμβεί αυτό η διάρκεια θα είναι 17 ώρες ούτε η εταιρεία αλλά θα συμβει σε πολύ λίγες περιπτώσεις. ολα ξεκινησαν απο το ποστ στην 1 σελιδα 5 ιουνιου που γραφει Όσον αφορά το θέμα μπαταρίας, μιλάμε για συσκευές που τις φορτίζεις μία φορά το μήνα. Όταν οι σύγχρονες μπαταρίες αντέχουν πχ 500 κύκλους φόρτισης, θεωρώ ότι πλέον αυτό δεν αποτελεί κανένα θέμα. 1. αυτο ειναι παραπληροφοριση. 500/12 = 41,6 χρονια 2. αν εγραφε αναλογα την χρηση κραταει απο 1 μερα εως ενα μηνα, παλι θα ηταν ολα ΟΚ. 3. υπαρχουν (σπανια) καταναλωτες που καταγραφουν την 8ωρη εργασια τους, πχ οδηγοι, κουριερ. Αυτο ειναι 2 μερες χρηση του ρολογιου. Πρεπει να το ξερουν αυτο. Ακομα και αθλητες δρομου που κανουν προπονηση 2 τετραωρα την μερα- πρωι + απογευμα, παλι ειναι στο ιδιο πλαισιο απλα ηθελα να ξεκαθαρισω τα πραγματα για το γενικο καλο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα