Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 4/6/2023 στις 7:21 ΜΜ, trelaras22 είπε

Πρόσφατα αγορασμένο, μικρό  Σπίτι δικό μου είναι στρωμμένο με πλακάκι σε κουζίνα, μπάνιο και χολ εισόδου, αλλα με  παρκέ 20 χρόνων σίγουρα σε σαλόνι, 15   τετραγωνικά, και υπνοδωμάτιο 12 τετραγωνικά. 

Ενδιαφέρομαι κυρίως για το σαλόνι που το βλέπει κόσμος και θα μ άρεσε και ξέστρωτο, μιας και το υπνοδωμάτειο είναι καλυμμένο σε  μεγάλο βαθμό απο έπιπλα,=/χαλιά, οπότε παιρνάνει σε δεύτερη μοίρα προς το παρόν τειχόν επέμβαση.  Να φέρω μάστορα για συντήρηση του παρκέ, έχει γρατζουνιές αρκετές, τρίζει ελάχιστα, αλλα φαίνεται ξεκάθαρα παλιό, πανπάλαιο θα έλεγα,    ή να στρώσω  laminate απο πάνω; Όντας 1 εκ χαμηλότερο το παρκέ  απ το πλακάκι του χολ δίπλα θα έρθει ακριβώς στο ίδιο ύψος με το laminate, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ωστόσο δε μπορώ ν αποφασίσω ποιά απ τις 2 λύσεις είναι η καλύτερη, πρακτικά κι αισθητικά, όπως και σε θέμα κόστους.

Δώστε καμιά ιδέα οι εμπειρότεροι, τί θα κάνατε στη θέση μου; 

Επέκταση  

Εγω στο ενα από τα δύο υπνοδωματια που το παρκε ηταν χάλια εβαλα laminate. Ρωτησα για τρίψιμο γιάλισμα κλπ αλλα το κόστος ξέφευγε πολύ. Επειδή πιάνουν τα χέρια μου εκανα την τοποθέτηση μόνος με ελαχιστο κοστος. Μετα από 15+ χρόνια βλέποντας το απέναντι αναρωτιέμαι γιατί δεν έχω βάλει και σε αυτό laminate. Φυσικά δεν ξήλωσα το παλιο απλά εκανα τοποθέτηση πάνω σε αυτό και εκοψα 1 εκατοστό περίπου την πόρτα.

• Like 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γιατί δεν βάζεις μια φωτο από το πάτωμα;

Πάντως εγώ αν το μόνο πρόβλημα είναι το εμφανισιακό (λακκούβες, γρατζουνιές, ξεβάμματα) θα το ανακαίνιζα, με ένα καλό τρίψιμο θα φύγουν όλες οι γρατζουνίες και με βάψιμο - βερνίκι θα γίνει σαν καινούργιο, γενικά το ξύλο αν δεν σαπίσει, δεν χαλάσει δομικά δλδ, μπορείς να το επισκευάσεις, σαν το μάρμαρο, αν το τρίψεις γίνεται σαν καινούριο.

• Like 1
Δημοσ.

το παρκέ με ένα βερνίκι δυο συστατικών ( αν έχεις λεφτά βάζεις και υγρό γυαλί ) θέλει μερακλή μαχαιροβγάλτη για να γρατσουνιστεί .

το λαμινειτ ακόμα και τακούνι ,σύρσιμο επίπλων ή κατοικίδιο το κάνει χαρτοπόλεμο άνετα αν δεν προσέχεις,

να μην αναφερθώ ότι ακόμα και στο σφουγγάρισμα θέλει προσοχή με όξινα καθαριστικά ώστε να μην καεί.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 5/6/2023 στις 5:10 ΜΜ, Havik είπε

Γιατί δεν βάζεις μια φωτο από το πάτωμα;

Πάντως εγώ αν το μόνο πρόβλημα είναι το εμφανισιακό (λακκούβες, γρατζουνιές, ξεβάμματα) θα το ανακαίνιζα, με ένα καλό τρίψιμο θα φύγουν όλες οι γρατζουνίες και με βάψιμο - βερνίκι θα γίνει σαν καινούργιο, γενικά το ξύλο αν δεν σαπίσει, δεν χαλάσει δομικά δλδ, μπορείς να το επισκευάσεις, σαν το μάρμαρο, αν το τρίψεις γίνεται σαν καινούριο.

χάλια μαυρο εχουν ανοίξει πολύ οι ραφές ειδικά κοντά στη μπαλκονόπορτα. Για επισκευή ηθελε πολύ στόκο να κλείσουν με οποιο κινδυνο και ρίσκο να μην γίνει σωστή δουλειά και να εχω ραφές πάλι.Ειναι στο δίπλα διαμέρισμα του γιου και δεν θέλω να ενοχλήσω αυτή τη στιγμη. Προσωπικά και επειδή στο δικό μου έχω πλακακι άλλη αίσθηση να περπατας ξυπόλητος σε ξύλο. Το καλό ηταν οτι δεν εχω τριξίματα από κακή αρχική τοποθετηση.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 5/6/2023 στις 12:08 ΜΜ, vamvakoolas είπε

ναι νομιζω οτι η δικη σου μεθοδο ειναι η σωστη. Με το ασταρι αποτι θυμαμαι και μετα το χρωμα δημιουργει ενα παχυ στρωμα βαφης με λεια επιφανεια. Μια πορτα μετα απο χρονια που περασα ειναι ακομα σα καινουργια. Αυτο το αποτελεσμα θελω...

Στις 4/6/2023 στις 7:21 ΜΜ, trelaras22 είπε

Πρόσφατα αγορασμένο, μικρό  Σπίτι δικό μου είναι στρωμμένο με πλακάκι σε κουζίνα, μπάνιο και χολ εισόδου, αλλα με  παρκέ 20 χρόνων σίγουρα σε σαλόνι, 15   τετραγωνικά, και υπνοδωμάτιο 12 τετραγωνικά. 

Ενδιαφέρομαι κυρίως για το σαλόνι που το βλέπει κόσμος και θα μ άρεσε και ξέστρωτο, μιας και το υπνοδωμάτειο είναι καλυμμένο σε  μεγάλο βαθμό απο έπιπλα,=/χαλιά, οπότε παιρνάνει σε δεύτερη μοίρα προς το παρόν τειχόν επέμβαση.  Να φέρω μάστορα για συντήρηση του παρκέ, έχει γρατζουνιές αρκετές, τρίζει ελάχιστα, αλλα φαίνεται ξεκάθαρα παλιό, πανπάλαιο θα έλεγα,    ή να στρώσω  laminate απο πάνω; Όντας 1 εκ χαμηλότερο το παρκέ  απ το πλακάκι του χολ δίπλα θα έρθει ακριβώς στο ίδιο ύψος με το laminate, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ωστόσο δε μπορώ ν αποφασίσω ποιά απ τις 2 λύσεις είναι η καλύτερη, πρακτικά κι αισθητικά, όπως και σε θέμα κόστους.

Δώστε καμιά ιδέα οι εμπειρότεροι, τί θα κάνατε στη θέση μου; 

Επέκταση  

Το παρκέ δίνει αξία... μπορείς να το κάνεις μόνος σου 

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρταται και ποσο παλιο είναι το ξύλινο παρκε και αν εχει ξανα τριφτει.

Αν τριφτει πάνω απο 2 φορες λεπταινει αρκετά και αρχιζουν τότε τα τριξιματα κλπ

Στοκο μη δεχτεις να μπει αν εχει μεγάλα κενα. Θα πεταχτει σε κανα χρόνο και θα αφησει κενά.

Μπορείς να βάλεις σιλικόνη στο χρώμα του ξύλου.

Απο την άλλη αυτό που δε λεει κανείς είναι οτι το laminate εχει επικίνδυνα χημικά.

Ακόμη και η 1η ποιότητα έχει πολύ λιγότερα αλλά έχει.

Αν το σπίτι έχει καινουρια κουφώματα και σφραγίζει θα κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ (χρόνια?) να ξεμυρίσει εντελώς αό τα χημικά του laminate

που στο μεταξύ θα μυρίζετε...

Δημοσ.
  Στις 5/6/2023 στις 5:38 ΜΜ, makis269 είπε

το παρκέ με ένα βερνίκι δυο συστατικών ( αν έχεις λεφτά βάζεις και υγρό γυαλί ) θέλει μερακλή μαχαιροβγάλτη για να γρατσουνιστεί .

το λαμινειτ ακόμα και τακούνι ,σύρσιμο επίπλων ή κατοικίδιο το κάνει χαρτοπόλεμο άνετα αν δεν προσέχεις,

να μην αναφερθώ ότι ακόμα και στο σφουγγάρισμα θέλει προσοχή με όξινα καθαριστικά ώστε να μην καεί.

Επέκταση  

Υγρό γυαλί δεν μπαίνει ποτέ των ποτών σε πάτωμα το πάτωμα έχει συστολές διαστολες 

Δημοσ.

Βαλε φωτογραφία !!!!

Γενικα τα παλιά παρκέ ήταν καλή κατασκευή και ζωντανεύουν με τρίψιμο.

Θα είναι πάνω από χιλιάρικο ανάλογα με τα τετραγωνικά:

1) σωστό τρίψιμο μόνο με μηχάνημα. Μην στο κάνουν άρπα κόλλα με το χέρι.

2) τρελή σκόνη. Πρέπει να ντύσεις τους τοίχους με ναύλον προστασία (καλύτερα το συνεργείο) από πάνω μέχρι κάτω. Μιλάμε για παρά πολλή σκόνη.

Αν όμως θέλει σε μεγάλο κομμάτι επισκευή… τότε laminate χοντρό και καλής ποιότητας για να αποφύγεις να σου φουσκώσει από διαστολή. Έβαλα 7χιλιοστα από το praktiker και μου φούσκωσε…

Δημοσ.
  Στις 5/6/2023 στις 6:35 ΜΜ, aligato1000 είπε

Υγρό γυαλί δεν μπαίνει ποτέ των ποτών σε πάτωμα το πάτωμα έχει συστολές διαστολες 

Επέκταση  

Πώς φαίνεται ότι το κατέχεις το επάγγελμα.

https://www.ylikamonotika.gr/product/liquid-glass-3d-floor/?attribute_pa_weight=24&utm_source=Google Shopping&utm_campaign=Google Product Feed 2&utm_medium=cpc&utm_term=9557&gclid=Cj0KCQjwj_ajBhCqARIsAA37s0xWM0eTR1buYYprCPZwI_CtUlvey8IO-Qo3j-OtTcL7R8CDuNQWgIQaAiJYEALw_wcB

Δημοσ.
  Στις 5/6/2023 στις 7:02 ΜΜ, dstilio είπε

Βαλε φωτογραφία !!!!

Γενικα τα παλιά παρκέ ήταν καλή κατασκευή και ζωντανεύουν με τρίψιμο.

Θα είναι πάνω από χιλιάρικο ανάλογα με τα τετραγωνικά:

1) σωστό τρίψιμο μόνο με μηχάνημα. Μην στο κάνουν άρπα κόλλα με το χέρι.

2) τρελή σκόνη. Πρέπει να ντύσεις τους τοίχους με ναύλον προστασία (καλύτερα το συνεργείο) από πάνω μέχρι κάτω. Μιλάμε για παρά πολλή σκόνη.

Αν όμως θέλει σε μεγάλο κομμάτι επισκευή… τότε laminate χοντρό και καλής ποιότητας για να αποφύγεις να σου φουσκώσει από διαστολή. Έβαλα 7χιλιοστα από το praktiker και μου φούσκωσε…

Επέκταση  

Χιλιάρικο για 15 τετραγωνικά, τόσο πολύ πάει το μαλλί;

Μάλισταα... Θα επανέλθω με φωτογραφία, ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 5/6/2023 στις 7:32 ΜΜ, trelaras22 είπε

Χιλιάρικο για 15 τετραγωνικά, τόσο πολύ πάει το μαλλί;

Μάλισταα... Θα επανέλθω με φωτογραφία, ευχαριστώ πολύ.

320€ έδωσα για 2υπνοδωμάτια γύρω στα 25τμ συνολικά, το 2021 για συντήρηση (τρίψιμο και γυάλισμα με 2 βερνίκια )

Τώρα ναι άμα θέλεις να ξηλώσεις το παλιό και βάλεις νέο ξύλο κάπου γυρω στο χιλιάρικο θα σου πάει. ..50-60€/τμ για νέα τοποθέτηση με σούπερ ποιότητα ξύλου η τιμή αυτή 

Επεξ/σία από tounion
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 5/6/2023 στις 7:11 ΜΜ, makis269 είπε

Πως φαίνεται ότι δεν κατάλαβες την ερώτηση...ναι με υγρό γυαλί  φτιάχνεις από την αρχή  τα να πατώματα σε αν έξτρα πάνω σε ξύλινο πάτωμα μην μπερδεύετε με τα εποξικά τραπέζια ..που να κάνουν με υγρό γυαλί και ξύλο...άλλο το πάτωμα .Το πάτωμα έχει συστολές διαστολες ...μόνο βερνίκια μπορούν να μπουν...αλλά να έχεις ξύλινο πάτωμα να το ξυλώσεις από την αρχή και να το κάνεις εποξικό θα σου φτάσει ο κούκος αηδόνι

Δημοσ.

Μπήκαμε σε σπίτι που αγοράσαμε. Τα 2 υπνοδωμάτια είχαν ξύλινο πάτωμα και μάλιστα με ένα πολύ άσχημο χρώμα κοκκινοπο... Αφρικανικο ξύλο.

Γενικά όμως δεν είχε θέμα. Μπήκαν ηλεκτρολογοι και το έκαναν σαν τα μούτρα τους με ξυσιματα και μπάζα...

Σκεφτόμουν και το laminate αλλά με σταμάτησε ότι όντως εχει τοξικά υλικά στην κατασκευή του και στο ένα δωμάτιο θα έχω μικρά παιδιά που όλη μέρα είναι στο πάτωμα.

Τέλος πάντων 25τμ περίπου τα 2 υπνοδωμάτια. Έφερα μάστορα έδωσα 400€ για τα 2 δωμάτια. Έγιναν σαν καινούργια. Το χρώμα άνοιξε κιόλας και είναι πιο ωραίο από όταν ήταν καινούργιο.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...