Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγορασμένο, μικρό  Σπίτι δικό μου είναι στρωμμένο με πλακάκι σε κουζίνα, μπάνιο και χολ εισόδου, αλλα με  παρκέ 20 χρόνων σίγουρα σε σαλόνι, 15   τετραγωνικά, και υπνοδωμάτιο 12 τετραγωνικά. 

Ενδιαφέρομαι κυρίως για το σαλόνι που το βλέπει κόσμος και θα μ άρεσε και ξέστρωτο, μιας και το υπνοδωμάτειο είναι καλυμμένο σε  μεγάλο βαθμό απο έπιπλα,=/χαλιά, οπότε παιρνάνει σε δεύτερη μοίρα προς το παρόν τειχόν επέμβαση.  Να φέρω μάστορα για συντήρηση του παρκέ, έχει γρατζουνιές αρκετές, τρίζει ελάχιστα, αλλα φαίνεται ξεκάθαρα παλιό, πανπάλαιο θα έλεγα,    ή να στρώσω  laminate απο πάνω; Όντας 1 εκ χαμηλότερο το παρκέ  απ το πλακάκι του χολ δίπλα θα έρθει ακριβώς στο ίδιο ύψος με το laminate, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ωστόσο δε μπορώ ν αποφασίσω ποιά απ τις 2 λύσεις είναι η καλύτερη, πρακτικά κι αισθητικά, όπως και σε θέμα κόστους.

Δώστε καμιά ιδέα οι εμπειρότεροι, τί θα κάνατε στη θέση μου; 

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν σε παίρνει οικονομικά και χρονικά να ξηλώσεις το πάτωμα εντελώς και να βάλεις από την αρχή τι θέλεις, πλακάκι ή λαμινέιτ.

Ξέρω ότι οι περισσότεροι είναι υπέρ του ξύλινου πατώματος, ότι είναι αθάνατο κτλ αλλά όσο και να το γυαλίσεις παλιά ξύλα θα είναι, που δεν ξέρεις και πως είναι από κάτω...

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αν σε παίρνει οικονομικά και χρονικά να ξηλώσεις το πάτωμα εντελώς και να βάλεις από την αρχή τι θέλεις, πλακάκι ή λαμινέιτ.

Ξέρω ότι οι περισσότεροι είναι υπέρ του ξύλινου πατώματος, ότι είναι αθάνατο κτλ αλλά όσο και να το γυαλίσεις παλιά ξύλα θα είναι, που δεν ξέρεις και πως είναι από κάτω...

Ιδανικά θα προτιμούσα κάτι λίγο ποιό γρήγορο μιας και θα μένω μέσα, οπότε θα φύγουν  απ το ένα δωμάτιο έπειπλα να πάνε στο άλλο, να γίνει η δουλειά σε 2 3 μέρες και πίσω τα έπειπλα κλπ κλπ, οπότε  μάλλον θα προτιμούσα κάτι τέτοιο να παιχτεί μελλοντικά στην ανακαίνιση, ωστόσο το κρατάω αυτό που λες!!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπαρχει ερωτηση. Εννοειται οτι θα γυαλισεις το ξυλινο πατωμα. Και σου μιλαει καποιος που εχει laminate στο σπιτι. Μια χαρα ευχαριστημενος ειμαι απο το laminate και εχει γλυτωσει ο μικρος πολλα!!! καρουμπαλα, αλλα να εχεις ξυλινο καρφωτο πατωμα (πες μου οτι ειναι και ψαροκοκκαλο!!!) και να το καλυψεις με μελαμινη... ειναι εγκλημα!

• Like 10
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, trelaras22 είπε

Δώστε καμιά ιδέα οι εμπειρότεροι, τί θα κάνατε στη θέση μου; 

εξαρτάται την κατάσταση του ξύλου , αν με συντήρηση στρώνει θα έκανα παρκετάρισμα

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Δεν υπαρχει ερωτηση. Εννοειται οτι θα γυαλισεις το ξυλινο πατωμα. Και σου μιλαει καποιος που εχει laminate στο σπιτι. Μια χαρα ευχαριστημενος ειμαι απο το laminate και εχει γλυτωσει ο μικρος πολλα!!! καρουμπαλα, αλλα να εχεις ξυλινο καρφωτο πατωμα (πες μου οτι ειναι και ψαροκοκκαλο!!!) και να το καλυψεις με μελαμινη... ειναι εγκλημα!

Εγώ στα δύο υπνοδωμάτια θα το ξηλώσω με την πρώτη ευκαιρία πάντως.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εννοείται γυαλίζει το παρκέ.. 

Αν είναι δυνατόν ρε φίλε να βγάλεις το παρκέ να βάλεις λαμινατε...

Το ενα είναι υλικό εφ όρου ζωής, το άλλο έχει ημερομηνία λήξης... 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, zio10 είπε

No offense αλλα δύσκολα τίθεται θέμα παλιού ξύλου. Με τρίψιμο και γυάλισμα γίνεται καινούριο. Προσωπικά πιστεύω δεν τίθεται θέμα να αλλάξεις το παρκέ με κάτι υποδεέστερο εκτός αν είναι σε τέτοιο μαύρο χάλι που έχει μέσα ζωύφια και σάπια κομμάτια. 

• Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tounion είπε

Εννοείται γυαλίζει το παρκέ.. 

Αν είναι δυνατόν ρε φίλε να βγάλεις το παρκέ να βάλεις λαμινατε...

Το ενα είναι υλικό εφ όρου ζωής, το άλλο έχει ημερομηνία λήξης... 

μόλις το δεις γυαλισμένο είναι σούπερ .. αρχοντιά... 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, spooker είπε

No offense αλλα δύσκολα τίθεται θέμα παλιού ξύλου. Με τρίψιμο και γυάλισμα γίνεται καινούριο. Προσωπικά πιστεύω δεν τίθεται θέμα να αλλάξεις το παρκέ με κάτι υποδεέστερο εκτός αν είναι σε τέτοιο μαύρο χάλι που έχει μέσα ζωύφια και σάπια κομμάτια. 

Τα ξύλα που πατάει εννοώ, από πάνω γυαλισμένο οκ σαν καινούργιο θα φαίνεται. Από κάτω εξαρτάται, ειδικά αν έχει γίνει και καμιά διαρροή κάποια στιγμή...

Και τα σοβατεπί ίσως πρέπει να βγουν και να μπούνε άλλα.

Δημοσ.

Tι ερωτήσεις είναι αυτές...

Σπιτικό μαγειρευτό φαγητό ή fast food?

Ό,τι προείπαν κάποιοι. Συντηρείς το παρκέ φυσικά! Θέλει και ρώτημα..?

(εκτός και αν είναι σε ΟΙΚΤΡΗ κατάσταση, του τύπου το σφουγγαρίζανε κάθε μέρα με νερά και χλωρίνη και έχει σαπίσει εντελώς.)

Δημοσ.

Αν το παρκέ είναι σε καλή κατάσταση εσωτερικά (να μη κάνει κριιικ κάθε φορά που πατάς, λες και παίζεις σε θρίλερ) και είναι αξιόλογο σαν σχέδιο με βάση το γούστο σου, συντήρησέ το και κράτα το. Αν είναι διαλυμένο και δε κλείνεις το φως από το φόβο σου, ξήλωσέ το. Εκεί δε σώζεται.

Γενικά εγώ δεν αγαπώ πολύ το παρκέ, αλλά σε σχέση με laminate συνήθως είναι οπτικά ανώτερο (πόσο μάλλον αν είναι καλοφτιαγμένο). Τώρα αν μου 'λεγες κάνα πλακάκι ή μάρμαρο, θα σου 'λεγα ξήλωσέ το τώρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...