Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα γαλλικά τα αγαπώ. Δεν ξέρω αν ήταν δική μου αίσθηση αλλά στο Β2 όλοι σταμάταγαν. Εγώ το πήρα στο 1ο έτος της σχολής αλλά ένιωθα ότι δεν είχα κουράγιο για C1. Ίσως είναι λίγο ψυχαναγκαστικό αλλά θα θελα να το φτάσω στο C1. Έχω δει και για Sorbonne αντί για DALF. Έχει κανείς εμπειρία; Δεν το θέλω για δουλειά, CV κτλ απλά για μενα για να μην είναι κάπου στην μέση τα γαλλικά μου.

Δημοσ.

C1 καλύτερα το DALF, όχι σορμπόν, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα και δε μαθαίνεις και τόσο καλά καθημερινά Γαλλικά με αυτό. Είναι για λογοτεχνία, άμα θες να κάνεις phd/μεταπτυχιακό σε φιλοσοφικούς κλάδους στη Γαλλία κλπ.

Το c1 είναι αισθητή αναβάθμιση και νοηματικά από β2. Δηλαδή στο β2 θα σου πουν "γράψε μου ένα κείμενο που να λες στο διευθυντή σου στη δουλειά να δώσει μεγαλύτερο διάλειμμα στους εργαζόμενους", ενώ στο σ1 θα σου πουν "γράψε μας ένα άρθρο που να αναφέρεται στα θετικά και αρνητικά της κοινωνίας της ζωολατρίας".

Στο ακουστικό μπορεί στο β2 να λένε για τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων, και στο γ1 για την κανονιστική διαδικασία της Ε.Ε. πάνω στην τυποποίηση βιολογικών προϊόντων.

Γενικά, κάντο, αξίζει. Παλιά είχα ψάξει και είχα βρει (δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει ακόμη) ότι C1 στα Γαλλικά αρκεί για να κάνεις τις περισσότερες (αν όχι όλες) δουλειές του Γαλλικού δημοσίου, ενώ είναι και η πιστοποίηση γλώσσας που ζητούν τα πανεπιστήμια. Εκεί δεν έχουν IELTS.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

C1 καλύτερα το DALF, όχι σορμπόν, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα και δε μαθαίνεις και τόσο καλά καθημερινά Γαλλικά με αυτό. Είναι για λογοτεχνία, άμα θες να κάνεις phd/μεταπτυχιακό σε φιλοσοφικούς κλάδους στη Γαλλία κλπ.

Το c1 είναι αισθητή αναβάθμιση και νοηματικά από β2. Δηλαδή στο β2 θα σου πουν "γράψε μου ένα κείμενο που να λες στο διευθυντή σου στη δουλειά να δώσει μεγαλύτερο διάλειμμα στους εργαζόμενους", ενώ στο σ1 θα σου πουν "γράψε μας ένα άρθρο που να αναφέρεται στα θετικά και αρνητικά της κοινωνίας της ζωολατρίας".

Στο ακουστικό μπορεί στο β2 να λένε για τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων, και στο γ1 για την κανονιστική διαδικασία της Ε.Ε. πάνω στην τυποποίηση βιολογικών προϊόντων.

Γενικά, κάντο, αξίζει. Παλιά είχα ψάξει και είχα βρει (δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει ακόμη) ότι C1 στα Γαλλικά αρκεί για να κάνεις τις περισσότερες (αν όχι όλες) δουλειές του Γαλλικού δημοσίου, ενώ είναι και η πιστοποίηση γλώσσας που ζητούν τα πανεπιστήμια. Εκεί δεν έχουν IELTS.

σωστα αυτα που εγραψες εκτος απο το τελευταιο που ειναι εκτος πραγματικοτητας για το Γαλλικο δημοσιο: απο τη μια δε ζητουν c1 μπορεις και με χαμηλοτερο πτυχιο αλλα θα πρεπει το πτυχιο να εχει αποκτηθει στη Γαλλια (σε ορισμενες περιπτωσεις ζητανε και αποδειξη οτι συμμετειχες δια ζωσης)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

σωστα αυτα που εγραψες εκτος απο το τελευταιο που ειναι εκτος πραγματικοτητας για το Γαλλικο δημοσιο: απο τη μια δε ζητουν c1 μπορεις και με χαμηλοτερο πτυχιο αλλα θα πρεπει το πτυχιο να εχει αποκτηθει στη Γαλλια (σε ορισμενες περιπτωσεις ζητανε και αποδειξη οτι συμμετειχες δια ζωσης)

Οκ, όπως ανέφερα ήταν αποτέλεσμα παλιάς μου έρευνας αυτό, τουλάχιστον 7 χρόνια πριν. Μπορεί τότε να δεχόταν ΚΑΠΟΙΟ c1 ή να είχα δει συγκεκριμένη θέση που απευθυνόταν σε Ευρωπαίους πολίτες με γνώση Γαλλικών. Η ουσία δεν αλλάζει, πως το c1 είναι σημείο αναφοράς για τα Γαλλικά πανεπιστήμια ΚΑΙ για θέσεις εργασίας στην Ε.Ε., χώρια που ΑΝ είσαι χομπίστας και δε σε νοιάζουν αυτά, είναι το πτυχίο που διαφοροποιεί ουσιαστικά τη σκέψη - κατανόηση -παραγωγή λόγου στα Γαλλικά που έχει ένα 12χρονο παιδί σε σχέση με έναν νέο ενήλικα.

Το c2 μετά, αν το πάρεις "κανονικά" κι όχι τραβηγμένο από τα μαλλιά με τη βάση, πράγμα που είθισται να συμβαίνει σε πτυχίο που βασίζεται κυρίως στην προσωπική επαφή εξεταστή με εξεταζόμενο, "επιτρέπει" στον εαυτό σου να αναπτύξει λόγο και ομιλία στα Γαλλικά που (θα έπρεπε να; ) αντιστοιχεί σε απόφοιτο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...