Gatoskylo8 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Γνωρίζει κάποιος διαγνωστικά/κέντρα υγείας τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα γραψίματος εξετάσεως αν τους ζητήσεις ποιες θέλεις συγκεκριμένα. Θέλω να κάνω κάποιες εξετάσεις όμως δεν επιθυμώ να επισκεπτώ 2-3 διαφορετικές ειδικότητες διότι το κόστος θα ανέβει δραματικά. Αν ξέρει κάποιος θα το εκτιμούσα! 1
andreas1gr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 14 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Γνωρίζει κάποιος διαγνωστικά/κέντρα υγείας τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα γραψίματος εξετάσεως αν τους ζητήσεις ποιες θέλεις συγκεκριμένα. Θέλω να κάνω κάποιες εξετάσεις όμως δεν επιθυμώ να επισκεπτώ 2-3 διαφορετικές ειδικότητες διότι το κόστος θα ανέβει δραματικά. Αν ξέρει κάποιος θα το εκτιμούσα! Δηλαδή θα γίνεις εσύ γιατρός του εαυτού σου και θα αποφασίσεις εσύ πόσες και ποιες διαγνωστικές εξετάσεις χρειάζεσαι για τις παθήσεις σου… Μάλιστα… Στα κρατικά Νοσοκομεία δεν θα πληρώσεις ούτε 1 ευρώ…
Gatoskylo8 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Δηλαδή θα γίνεις εσύ γιατρός του εαυτού σου και θα αποφασίσεις εσύ πόσες και ποιες διαγνωστικές εξετάσεις χρειάζεσαι για τις παθήσεις σου… Μάλιστα… Στα κρατικά Νοσοκομεία δεν θα πληρώσεις ούτε 1 ευρώ… Καταρχάς, κοπάνα μερικά αποσιωπητικά ακόμα για να δούμε πόσο προβληματισμένος και άναυδος είσαι. Κατά δεύτερον, πάσχεις από λειτουργικό αναλφαβητισμό; Ρώτησα για ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ, αν ήθελα να περιμένω 5 ώρες σε ένα νοσοκομείο θα έθετα διαφορετική ερώτηση. Κατά τρίτον, το να παρακολουθείς μια τιμή διαχρονικά δεν σημαίνει ότι υποδύεσαι το γιατρό. Και προφανώς ο μέσος γιατρός νοσοκομείου ή ΙΚΑ που αναφέρεις, δεν ενδιαφέρεται ποσώς για τον ασθενή. Που ούτως ή άλλως και να ήθελα να προσποιηθώ το θεράποντα ιατρό δεν σου πέφτει λόγος. Ήδη βρήκα μόνος μου ένα διαγνωστικό, όμως δεν είμαι σύμφωνος με τις τιμές επομένως ψάχνω περισσότερες προτάσεις. Βάζω το link για να το βρει μελλοντικά κάποιος που θα πέσει σε αυτό το θέμα από την αναζήτηση του google, οπότε θα βρει την πληροφορία που θέλει αντί να διαβάζει άσχετες απαντήσεις αμβλύνοντων συμμετέχοντων. Εξατομικευμένο πακέτο check up | Ιατρικό Κέντρο, Πράξις Υγείας, Χαλάνδρι (praxis-ygeias.gr) Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2023 από Gatoskylo8 1
akollias Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Κάνε μια ερώτηση και εδώ: https://www.lifecheck.gr/el/epikoinonia-0 1
Maurikycli Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Τα διαγνωστικά είναι σκετα διαγνωστικά και δεν μπορούν να συνταγογραφουν εξετάσεις για προφανείς λόγους όπως πχ ένα φαρμακείο δεν συνταγογραφει φάρμακα παρά μόνο εκτελεί τις συνταγές. Αυτό που φαντάζεσαι ότι υπάρχει φέρνει σε ιδιωτική κλινική 1
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Πας σε έναν παθολόγο, ιδιώτη η σε δημόσιο. Του λες ότι λόγω κάποιων χρόνιων θεμάτων, αυτα κι αυτά τα θέματα, ο ταδε γιατρός μου έχει συστήσει να κάνω την τάδε εξέταση προληπτικά. Δεν ξέρω τι θες να κάνεις. Εάν μπορεί ο γιατρός θα στην γράψει. Ο καθένας γράφει αυτό που κρίνει. Πχ σε καρδιολόγο ρώτησα αν μπορεί να γράψει εξέταση βιταμίνης D αλλά δεν μπορεί. Σε τριπλεξ που έκανα πριν 6 μήνες μου λέει αφού έκανες γιατί θέλεις και άλλη εξέταση; Του είπα πως είχα ένα θέμα με την καρδιά και ο γιατρός μου και καλά ζήτησε επανελεγχο, σιγά μην περιμένω 1 μην; να κλείσω ραντεβού με καρδιολόγο σε νοσοκομείο και μετά να μου πουν ελάτε πάλι σε 1.5 μήνα για να κάνετε το τριπλεξ. Επίσης έχω ζητήσει και σπιρομετρηση από παθολόγο με την ίδια αιτιολογία και μου την έγραψε. Τώρα άμα ζητάς κάτι που εξειδικευμένο, πιο ακριβό για το σύστημα, η δεν έχεις αιτία και λόγους να του πεις μπορεί να αρνηθεί. Αν θέλεις πες μας τι εξετάσεις σε ενδιαφέρουν. 35 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Δηλαδή θα γίνεις εσύ γιατρός του εαυτού σου και θα αποφασίσεις εσύ πόσες και ποιες διαγνωστικές εξετάσεις χρειάζεσαι για τις παθήσεις σου… Μάλιστα… Στα κρατικά Νοσοκομεία δεν θα πληρώσεις ούτε 1 ευρώ… Προφανώς δεν πασχεις από πολλά και χρόνια θέματα υγείας ή δεν έχει τύχει να τρέχεις σε πολλούς γιατρούς και να μην βγάζεις άκρη. Για αυτό πολλοί όπως και εγώ φροντίζω να κάνω τακτικά κάποιες εξετάσεις και τις έχω στον φάκελο μου για παν ενδεχόμενο, τόσο προληπτικά, όσο και ενημερωτικά για κάποιον γιατρό ή επιτροπή ΚΕΠΑ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις