gianniz_k Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Στις 14/6/2023 στις 10:30 ΠΜ, Tablet είπε Δεν υπαρχει το η "Apple δεν προβλεπει DOA" το DOA ειναι Ευρωπαικος νομος και καμια Apple δεν ειναι πάνω απο κανεναν νομο... Πας κανονικα για DOA. https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/shipping-delivery/index_en.htm Δεν υπάρχει κάτι για doa σε αυτό το link 1
Tablet Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gianniz_k είπε Δεν υπάρχει κάτι για doa σε αυτό το link Αναφερετε στο damaged goods 🙂 Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από Tablet 1
gianniz_k Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, Tablet είπε Αναφερετε στο damaged goods 🙂 Δεν έχει σχέση αυτό με το doa
Tablet Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, gianniz_k είπε Δεν έχει σχέση αυτό με το doa DOA = Dead on Arrival.. Αυτο ακριβως λεει το κειμενο..Και ξεκιναει if you RECEIVE something faulty etc etc....
gianniz_k Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Tablet είπε DOA = Dead on Arrival.. Αυτο ακριβως λεει το κειμενο..Και ξεκιναει if you RECEIVE something faulty etc etc.... Κάτσε λίγο να τα πάρουμε με την σειρά. Γνωρίζουμε από την πείρα μας στην ελληνική αγορά πως κάποιες αντιπροσωπείες έχουν κάποια πολιτική για το doa και δίνουν αντικατάσταση σε κάποιο συγκεκριμένο διάστημα. Πχ η hp ένα μήνα, πολλές εταιρείες στις δύο εβδομάδες, η samsung αν θυμάμαι καλά 7 μέρες, και η apple ούτε μια ώρα. Μας λες ότι υπάρχει ένας νόμος που υποχρεώνει την apple και τους μεταπωλητές της να δώσει περίοδο doa και να κάνει άμεση αντικατάσταση αντί για επισκευή. Σωστά ως εδώ; Συμφωνούμε; Αν ναι, που ακριβώς το γράφει αυτό στο link που έδωσες, και ποια είναι αυτή η περίοδος; Είναι μια εβδομάδα; Είναι 6 μήνες; Που το γράφει; Γιατί αυτό που μας δείχνεις, αν τα αγγλικά μου είναι σωστά, γράφει πως αν το προϊόν έχει πρόβλημα ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει επισκευή, αντικατάσταση ή αν αυτά δεν είναι εφικτά για κάποιο λόγο, επιστροφή χρημάτων. Πράγμα το οποίο ισχύει για όλη την διάρκεια της εγγύησης, και φυσικά είναι υποχρέωση του πωλητή. Έτσι δεν γράφει; Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από gianniz_k 2
Tablet Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Ακριβως δεν γνωρίζω την περίοδο παντως το DOA αφορα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ηλεκτρονική συσκευή διακινειται στην Ευρωπη και αφορά όλες τις χώρες.. Ακομα και μιξερ απο την Σωκρατους να παρει καποιος θεωρητικα DOA έχει βασει και του συνηγορου καταναλωτη επισης 😅
pkatsou Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 @Tablet μπορούμε να κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι το κομμάτι από το κείμενο που παραθέτεις όντως αφορά DOA. Όπως ανέφερε και ο @gianniz_k ούτε χρόνο αναφέρει αλλά ακόμα περισσότερο ούτε καν ότι η αντικατάσταση είναι υποχρεωτική. Σε κάθε περίπτωση, εγώ (και αναφέρω καθαρά την προσωπική μου οπτική) προτιμώ να ψωνίζω από καταστήματα που αναφέρουν ξεκάθαρα ότι παρέχουν DOA και για πόσο χρόνο. Αλλιώς αν δεν το αναφέρουν, ψωνίζω έχοντας στο μυαλό μου ότι δεν το προσφέρουν και αναλαμβάνω το αντίστοιχο ρίσκο. Στην περίπτωση αυτή δεν το κοίταξα καν γιατί είχα συνηθίσει από όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές, οι επίσημοι μεταπωλητές να προσφέρουν DOA. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι σημαντικό να ξέρουμε τα δικαιώματα μας ως καταναλωτές και να τα διεκδικούμε. Επειδή όμως στην Ελλάδα η πιθανότητα να διεκδικήσεις το δίκιο σου μπορεί να χρειαστεί να περάσει και από τη δικαστική οδό, επιλέγω την παραπάνω πρακτική ώστε να έχω την ψυχική μου ηρεμία. Αν είναι να χρειαστεί φωνές, απειλές, καταγγελίες και δικηγόρους για ένα κινητό που θα θελήσω να πάρω και θα τύχει να είναι χαλασμένο, δεν έχω καμία διάθεση να εμπλακώ. Προτιμώ (και πάλι μιλάω για μένα) να περιμένω μια προσφορά από κατάστημα που αναφέρει ξεκάθαρα ότι παρέχει DOA και ας το πληρώσω ένα κλικ παραπάνω παρά να βρεθώ είτε με μια επισκευασμένα συσκευή μόλις την έβγαλα από το κουτί της (όπως θα συνέβαινε εδώ) είτε να χρειαστεί να κάνω χίλιες δυο ενέργειες (με όχι βέβαιη θετική κατάληξη) για να πάρω αντικατάσταση. Το πέρασα στο παρελθόν με ακριβή συσκευή από σκρουτζομαγαζο και δε θέλω να το ξαναπεράσω. 1
gianniz_k Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Tablet είπε Ακριβως δεν γνωρίζω την περίοδο παντως το DOA αφορα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ηλεκτρονική συσκευή διακινειται στην Ευρωπη και αφορά όλες τις χώρες.. Ακομα και μιξερ απο την Σωκρατους να παρει καποιος θεωρητικα DOA έχει βασει και του συνηγορου καταναλωτη επισης 😅 Άσε τα δεν γνωρίζω και δείξε τους νόμους που μας έταξες. Μέχρι στιγμής μας δίνεις δικές σου ερμηνείες.
filipprin Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, pkatsou είπε μπορούμε να κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι το κομμάτι από το κείμενο που παραθέτεις όντως αφορά DOA. ΝΑ μην το κανουμε το κοματι ειναι ασχετο με DOA.Δεν υπαρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία ειναι παροχη του εκάστοτε κατασκευαστη -εμπορα Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από filipprin 1
Tablet Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Στις 16/6/2023 στις 9:08 ΜΜ, gianniz_k είπε Άσε τα δεν γνωρίζω και δείξε τους νόμους που μας έταξες. Μέχρι στιγμής μας δίνεις δικές σου ερμηνείες. Τι ακριβώς δεν καταλάβαινεις από το κείμενο που παρέθεσα. Ξέρεις να διαβάζεις αγγλικά; Στις 16/6/2023 στις 9:09 ΜΜ, filipprin είπε ΝΑ μην το κανουμε το κοματι ειναι ασχετο με DOA.Δεν υπαρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία ειναι παροχη του εκάστοτε κατασκευαστη -εμπορα Πάμε πάλι.. Όταν ένα προϊόν που παραλαμβάνεις είμαι χαλασμένο τότε ισχύει Ευρωπαϊκή νομοθεσία επιστροφής. Το κουράσσμε λίγο παιδιά sorry, διαβάστε το κείμενο που έβαλα. Το «if you RECEIVE something faulty etc etc.... » = Dead on Arrival= DOA. Γιατί κολλήσατε ρε παιδι;
gianniz_k Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Tablet είπε Τι ακριβώς δεν καταλάβαινεις από το κείμενο που παρέθεσα. Ξέρεις να διαβάζεις αγγλικά; Πάμε πάλι.. Όταν ένα προϊόν που παραλαμβάνεις είμαι χαλασμένο τότε ισχύει Ευρωπαϊκή νομοθεσία επιστροφής. Το κουράσσμε λίγο παιδιά sorry, διαβάστε το κείμενο που έβαλα. Το «if you RECEIVE something faulty etc etc.... » = Dead on Arrival= DOA. Γιατί κολλήσατε ρε παιδι; Δυστυχώς εδώ το πρόβλημα δεν είναι το τι καταλαβαίνουμε εμείς από αγγλικά, αλλά το τι καταλαβαίνεις εσύ από ελληνικά. Και δεν μας είπες, τελικά έμαθες πόσες μέρες δίνει doa η Ευρώπη; Μιας και για τα υπόλοιπα μας διαφώτισες , μην αφήσουμε εκκρεμότητα. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2023 από gianniz_k
filipprin Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 9 ώρες πριν, Tablet είπε Πάμε πάλι.. Όταν ένα προϊόν που παραλαμβάνεις είμαι χαλασμένο τότε ισχύει Ευρωπαϊκή νομοθεσία επιστροφής. Έχεις μπλεξει τα μπουτια σου.Φυσικα και για ενα χαλασμενο προϊόν ισχυει η εγγυηση.Όμως αυτο δεν ειναι το DOA.Αλλα λεει το κειμενο και αλλα διαβαζεις εσυ.
Tablet Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Κλαιω αλήθεια, να είστε καλά μου φτιάξατε την μέρα 🤣🤣🤣 Και για να πειστείτε ακόμα λίγο πάρτε και το λινκ από Apple επίσημο και αν δεν μπορείτε να διαβάσετε αγγλικά να σας βοηθήσω. Πειτε το DOA πείτε Faulty in Arrival ΟΠΩΣ θέλετε πειτε το αυτό γράφει και εννοεί το άρθρο που παρέθεσα από EU.
filipprin Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Παμε ξανα. Έχεις μπλεξει τα μπουτια σου.Φυσικα και για ενα χαλασμενο προϊόν ισχυει η εγγυηση απο την στιγμη αγοράς του..Όμως αυτο δεν ειναι το DOA.Αλλα λεει το κειμενο και αλλα διαβαζεις εσυ. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2023 από filipprin
Tablet Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, filipprin είπε Παμε ξανα. Έχεις μπλεξει τα μπουτια σου.Φυσικα και για ενα χαλασμενο προϊόν ισχυει η εγγυηση απο την στιγμη αγοράς του..Όμως αυτο δεν ειναι το DOA.Αλλα λεει το κειμενο και αλλα διαβαζεις εσυ. αφού λοιπόν το Dead on Arrival ή Faulty on Arrival και η EU και η Apple ΔΕΝ ξέρουν τι είναι το DOA όπως μας λες, για πες μας λοιπόν εσυ τι είναι το DOA;; Και ένα screenshot απο την ιδια την Apple. DOA-DOA-DOA 10 μερούλες... ή μηπως και αυτο ΔΕΝ ειναι DOA για εσας 🤣 ;; Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2023 από Tablet
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα