pkatsou Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Αγόρασα ένα καινούργιο iphone 12. Πατώντας το power button δεν ανοίγει. Το συνδέω σε καινούργιο φορτιστή της Apple, εμφανίζει το apple logo και μετά μαύρη οθόνη και μετά ξανά το logo και το ίδιο συνέχεια (λουπαρει μεταξύ logo και μαύρης οθόνης). Το έβαλα σε recovery mode, το συνέδεσα σε itunes. Κατεβάζει firmware να κάνει restore και μόλις το κάνει extract ξαναμπαίνει στην ίδια λούπα. Άλλαξα φορτιστή και καλώδιο. Το μόνο που κατάφερα στην αλλαγή φορτιστή ήταν να δείξει μια φορά ότι η μπαταρία είναι άδεια αλλά μετά να συνεχίσει στην ίδια λούπα. Έχω δοκιμάσει διάφορες λύσεις που βρήκα στο ίντερνετ για το recovery αλλά δε μένει αρκετή ώρα (μερικά δευτερόλεπτα μένει) σε recovery mode ώστε να κάνει recover. Έχετε καμία πρόταση? Ευχαριστώ Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2023 από pkatsou
kormos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 40 λεπτά πριν, pkatsou είπε Αγόρασα ένα καινούργιο iphone 12. Πατώντας το power button δεν ανοίγει. Το συνδέω σε καινούργιο φορτιστή της Apple, εμφανίζει το apple logo και μετά μαύρη οθόνη και μετά ξανά το logo και το ίδιο συνέχεια (λουπαρει μεταξύ logo και μαύρης οθόνης). Το έβαλα σε recovery mode, το συνέδεσα σε itunes. Κατεβάζει firmware να κάνει restore και μόλις το κάνει extract ξαναμπαίνει στην ίδια λούπα. Άλλαξα φορτιστή και καλώδιο. Το μόνο που κατάφερα στην αλλαγή φορτιστή ήταν να δείξει μια φορά ότι η μπαταρία είναι άδεια αλλά μετά να συνεχίσει στην ίδια λούπα. Έχω δοκιμάσει διάφορες λύσεις που βρήκα στο ίντερνετ για το recovery αλλά δε μένει αρκετή ώρα (μερικά δευτερόλεπτα μένει) σε recovery mode ώστε να κάνει recover. Έχετε καμία πρόταση? Ευχαριστώ Το επιστρέφεις στο κατάστημα που το πήρες...
SaFiS Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Επιστροφη για DOA, δεν δεχεσαι να παει για σερβις για ανακατασκευασμενο. Λογικα εχει κλασει η μπαταρια απο το καθισιο… 2
pkatsou Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Το πρόβλημα είναι η πολιτική της Apple που δεν προβλέπει DOA ούτε και μέσω official reseller (όπως στην περίπτωση μου ο Γερμανός). Γι αυτό ήθελα να δω αν υπάρχει τρόπος να ξεκινήσει να φορτίζει μήπως και έτσι στρώσει και ανοίξει.
M A T R I X Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 21 ώρες πριν, pkatsou είπε Το πρόβλημα είναι η πολιτική της Apple που δεν προβλέπει DOA ούτε και μέσω official reseller (όπως στην περίπτωση μου ο Γερμανός). Γι αυτό ήθελα να δω αν υπάρχει τρόπος να ξεκινήσει να φορτίζει μήπως και έτσι στρώσει και ανοίξει. Επικοινώνησες μαζί τους και σε ενημέρωσαν κάτι τέτοιο;
pkatsou Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Ο Γερμανός ειδικά δίνει μαζί με την απόδειξη και ένα χαρτί που αναφέρει αναλυτικά τους όρους της εγγύησης για την εταιρία που αγόρασες. Και για την Apple ήταν ακριβώς αυτό (τα έχει και στο site του). Δεν έχουν DOA αλλά επιστροφή στο service. Και στο ίντερνετ σε ελληνικά sites που έχουν ασχοληθεί με το θέμα το ίδιο βρήκα. Πήγα από το κατάστημα σήμερα και έβαλε η υπάλληλος ένα κατ' εξαίρεση αίτημα για αντικατάσταση ακριβώς επειδή το πήγα αμέσως και είδαν και αυτοί ότι δεν ανοίγει. Ειδωμεν τι θα γίνει.
kormos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Στις 5/6/2023 στις 6:22 ΜΜ, pkatsou είπε Ο Γερμανός ειδικά δίνει μαζί με την απόδειξη και ένα χαρτί που αναφέρει αναλυτικά τους όρους της εγγύησης για την εταιρία που αγόρασες. Και για την Apple ήταν ακριβώς αυτό (τα έχει και στο site του). Δεν έχουν DOA αλλά επιστροφή στο service. Και στο ίντερνετ σε ελληνικά sites που έχουν ασχοληθεί με το θέμα το ίδιο βρήκα. Πήγα από το κατάστημα σήμερα και έβαλε η υπάλληλος ένα κατ' εξαίρεση αίτημα για αντικατάσταση ακριβώς επειδή το πήγα αμέσως και είδαν και αυτοί ότι δεν ανοίγει. Ειδωμεν τι θα γίνει. Αν το αίτημα έγινε προς την Apple, λογικά θα παραλάβεις μόνο συσκευή με νέο SN (ανακατασκευασμένο) και την αρχική συσκευασία από το παλιό. Αν έγινε στην μητρική εταιρεία, αγοράς (Γερμανός) ίσως σταθείς τυχερός και πάρεις νέο σφραγισμένο. Μφχ 1
pkatsou Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Ήμουν τυχερός τελικά. Το αίτημα έγινε προς τη μητρική εταιρία του Γερμανου από το κατάστημα. Αρχικά απορρίφθηκε αλλά το πάλεψε η υπεύθυνη του καταστήματος και τελικά σήμερα το αποδέχθηκαν και πήγα και πήρα σφραγισμένη συσκευή. Να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοια χαζή πολιτική της Apple σε official resellers αλλά πλέον έμαθα. Θεωρούσα αυτονόητο το DOA στους επίσημους μεταπωλητές αλλά έπεσα στην τρύπα (Apple) του συστήματος. Ευχαριστώ όσους βρήκαν το χρόνο να απαντήσουν στην ανάρτηση
kormos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 49 λεπτά πριν, pkatsou είπε Ήμουν τυχερός τελικά. Το αίτημα έγινε προς τη μητρική εταιρία του Γερμανου από το κατάστημα. Αρχικά απορρίφθηκε αλλά το πάλεψε η υπεύθυνη του καταστήματος και τελικά σήμερα το αποδέχθηκαν και πήγα και πήρα σφραγισμένη συσκευή. Να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοια χαζή πολιτική της Apple σε official resellers αλλά πλέον έμαθα. Θεωρούσα αυτονόητο το DOA στους επίσημους μεταπωλητές αλλά έπεσα στην τρύπα (Apple) του συστήματος. Ευχαριστώ όσους βρήκαν το χρόνο να απαντήσουν στην ανάρτηση Τέλεια ΝΑ το χαρείς! 1
M A T R I X Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Στις 7/6/2023 στις 11:11 ΜΜ, pkatsou είπε Ήμουν τυχερός τελικά. Το αίτημα έγινε προς τη μητρική εταιρία του Γερμανου από το κατάστημα. Αρχικά απορρίφθηκε αλλά το πάλεψε η υπεύθυνη του καταστήματος και τελικά σήμερα το αποδέχθηκαν και πήγα και πήρα σφραγισμένη συσκευή. Να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοια χαζή πολιτική της Apple σε official resellers αλλά πλέον έμαθα. Θεωρούσα αυτονόητο το DOA στους επίσημους μεταπωλητές αλλά έπεσα στην τρύπα (Apple) του συστήματος. Ευχαριστώ όσους βρήκαν το χρόνο να απαντήσουν στην ανάρτηση Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα καν για αυτό τον όρο, και θα το ψάξω. Πάντως όσες φορές έχω χρειαστεί DOA και μάλιστα η μία από αυτές ήταν για airpods, το κατάστημα το δέχθηκε κανονικά.
nikosgnr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Στις 7/6/2023 στις 11:11 ΜΜ, pkatsou είπε Ήμουν τυχερός τελικά. Το αίτημα έγινε προς τη μητρική εταιρία του Γερμανου από το κατάστημα. Αρχικά απορρίφθηκε αλλά το πάλεψε η υπεύθυνη του καταστήματος και τελικά σήμερα το αποδέχθηκαν και πήγα και πήρα σφραγισμένη συσκευή. Να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοια χαζή πολιτική της Apple σε official resellers αλλά πλέον έμαθα. Θεωρούσα αυτονόητο το DOA στους επίσημους μεταπωλητές αλλά έπεσα στην τρύπα (Apple) του συστήματος. Ευχαριστώ όσους βρήκαν το χρόνο να απαντήσουν στην ανάρτηση Ενημερωτικά το DOA είναι καθαρά επιλογή του καταστήματος αν θα το προσφέρει. Ο νόμος δεν το ορίζει ως υποχρεωτικό. Και φυσικά δεν έχει να κάνει με την Apple.
pkatsou Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Γεγονός αυτό που αναφέρεις. Θέμα καταστήματος. Για τις μεγάλες εταιρίες (Samsung, Xiaomi κλπ) με επίσημη παρουσία στην Ελλάδα, όσοι είναι επίσημοι μεταπωλητές προσφέρουν DOA και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του να πας σε τέτοιο κατάστημα και όχι σε σκρουτζομαγαζο που πρέπει να δεις τι και πώς προσφέρει (τουλάχιστον για μένα). Αν μπεις στη σελίδα του Γερμανού, θα δεις ότι για όλες τις άλλες εταιρίες, προσφέρει κανονικά DOA με αντικατάσταση εκτός της Apple. Εικάζω επομένως ότι αποτελεί μια συμφωνία του καταστήματος με τον εκάστοτε κατασκευαστή ακριβώς λόγω του ότι είναι επίσημος μεταπωλητής. Και στην περίπτωση της Apple (για Ελλάδα Infoquest αν δεν κάνω λάθος) τέτοια συμφωνία μάλλον δεν έχει επιτευχθεί.
TrialKid Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δηλαδή για να έχει DOA το iPhone από που πρέπει να είναι αγορασμένο ; ή δεν έχει καθόλου ;
pkatsou Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Θα πρέπει να κοιτάξεις ανά κατάστημα αν το προσφέρει (ακόμα και σε επίσημους μεταπωλητές)
Tablet Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 4/6/2023 στις 7:09 ΜΜ, pkatsou είπε Το πρόβλημα είναι η πολιτική της Apple που δεν προβλέπει DOA ούτε και μέσω official reseller (όπως στην περίπτωση μου ο Γερμανός). Γι αυτό ήθελα να δω αν υπάρχει τρόπος να ξεκινήσει να φορτίζει μήπως και έτσι στρώσει και ανοίξει. Δεν υπαρχει το η "Apple δεν προβλεπει DOA" το DOA ειναι Ευρωπαικος νομος και καμια Apple δεν ειναι πάνω απο κανεναν νομο... Πας κανονικα για DOA. https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/shipping-delivery/index_en.htm Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από Tablet 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα